Monfils porazil Pospisila i pošesté a 30. finále proměnil v 3. trofej z Montpellier

9. 2. 2020, 19:11
Aktuality 6
ATP MONTPELLIER - Gaël Monfils ve finále domácího halového turnaje v Montpellier porazil 7-5 6-3 Kanaďana Vaska Pospisila, s nímž neztratil set ani v šestém vzájemném duelu, a napodobil své triumfy z let 2010 a 2014. Celkově ve svém jubilejním 30. finále získal 9. titul.
Profily hráčů
Gaël Monfils (© Open Sud de France)

Gaël Monfils v Montpellier ovládl premiérový ročník v roce 2010 a druhý triumf přidal o čtyři roky později. Letos se na domácí halovou akci vrátil po čtyřech letech jako nasazená jednička a turnaj už potřetí vyhrál.

Třiatřicetiletý Francouz, ztratil jediný set hned v úvodu s krajanem Adrianem Mannarinem, od té chvíle vyhrál osm setů v řadě. Roli favorita potvrdil i proti Slováku Gombosovi, Srbu Krajinovičovi a v dnešním finále i proti ve formě hrajícímu Kanaďanu Vasku Pospisilovi.

Monfils za celý zápas  nepřišel o podání. Ve druhé sadě sice ve dvou gamech po sobě musel odvracet po dvou brejkbolech, ale se všemi si poradil a za hodinu a půl zvítězil 7-5 6-3. I šestý vzájemný souboj tak vyhrál 2-0 na sety.

Světová devítka Monfils, který se do Top 10 vrátil na konci loňské sezony, už šestnáctou sezonu po sobě hrál minimálně jedno finále na turnaji ATP. Dnes absolvoval celkově jubilejní 30. finále a získal 9. titul.

Z deseti ročníků turnaje v Montpellier se jen dvakrát z triumfu neradoval domácí hráč. V roce 2012 získal trofej Tomáš Berdych, jenž porazil právě Monfilse, před třemi lety uspěl Alexandr Zverev, i on ale ve finále předčil francouzského soupeře.

Pospisil, jenž se vrací do formy po loňské operaci vyhřezlé ploténky, útočil na první titul v kariéře. Ani při druhé finálové účasti však neuspěl.

• ATP 250 MONTPELLIER •
Francie, tv. povrch / hala, 606.350 eur
nedělní výsledky (09. 02. 2020)
• Dvouhra - finále •
Monfils (1-Fr.) - Pospisil (Kan.) 7-5 6-3
• Čtyřhra - finále •
Čačič/Pavič (Srb./Chorv.) - Kúreší/Inglot (Pák./Brit.) 6-4 6-7(4) 10-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
turista
Gael Monfils si trochu spravil nedobrou finálovou bilanci. Tenista takového kalibru, schopný trápit i hráče první světové desítky a mistr dlouhých výměn jistě časem přidá i ten 10.titul.
Reagovat
Krisboy
Finále kvalitou trošku zůstalo za očekáváním, hlavně Vasek toho měl už plný zuby. Chvíli to vypadalo, že ani nedohraje.
Gaelovi gratuluju a Vaska moc rád vidím zpět. Hraje pěknej, útočnej tenis, kterej je teď snad zase IN.
Vasek a J1rka, toť komety sezóny 2020.
Reagovat
smazaný uživatel
Tie najmenšie turnaje maju spravidla najvacsie trofeje :)
Reagovat
ttopi
Pdoobná logika jako že největší auta mají lidé s nejmenším...
Reagovat
a.magerova
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist