Montpellier: Chačanov vyřadil Ferrera, Simon měl namále s Madenem

7. 2. 2018, 10:26
Aktuality 0
ATP MONTPELLIER - Ruský mladík Karen Chačanov si ve francouzském Montpellier připsal cenný skalp zkušeného Španěla Davida Ferrera. Po třísetové výhře postoupil i domácí Gilles Simon, který se nečekaně nadřel proti německému outsiderovi Yannicku Madenovi.
Karen Chačanov

Karen Chačanov zvládl vstup i do třetího letošního turnaje. Jednadvacetiletý Rus, který v tomto roce na okruhu ATP prohrál jen s Juanem Martínem Del Potrem (dvakrát), si v Montpellier připsal cenný skalp bývalé světové trojky Davida Ferrera.

Chačanov zdolal o čtrnáct let staršího Španěla v prvním vzájemném střetnutí 6-7 6-3 6-4. Blízko měl už k zisku první sady, kdy měl po brejku na 5-4 setbol při svém podání. Ale nevyužil ho a v tie-breaku sadu ztratil. O výhodu brejku přišel i ve druhém dějství, ale koncovku tentokrát zvládl lépe.

Ve třetím setu ruský mladík už nemusel čelit brejkbolu. Za stavu 5-3 sice nevyužil dva mečboly na returnu, ale v následné hře utkání při svém podání ukončil ziskem tří míčků v řadě a postaral se o vyřazení prvního z nasazených hráčů.

"Věděl jsem, že mě čeká strašně těžký soupeř, který mi nedá nic zadarmo a všechny body si musím uhrát sám. To se potvrdilo a jsem rád, že jsem hlavně v důležitých výměnách dokázal být trpělivý. Tahle výhra mě těší a dodá mi sebevědomí," pochvaloval si Chačanov.

O postup do čtvrtfinále si 49. hráč světa Chačanov zahraje s Litevcem Ričardasem Berankisem, s nímž jediný vzájemný duel před čtyřmi lety na challengeru prohrál. Berankis do turnaje vstoupil výhrou nad domácím veteránem Julienem Benneteauem.

Nečekané potíže měl v prvním kole domácí Gilles Simon. Třiatřicetiletý Francouz, který v úvodu sezony vyhrál turnaj v indickém Pune, zdolal Němce Yannicka Madena až po téměř dvou a půl hodinách boje 6-1 4-6 7-6, když ve třetím setu otáčel vývoj ze stavu 2-4.

"Se svým výkonem spokojený být nemohu. Začal jsem dobře, ale od druhého setu jsem hodně chyboval a soupeř hrál čím dál lépe. Postup jsem vybojoval a je mi jasné, že do dalšího zápasu toho musím dost změnit," řekl bývalý semifinalista Simon, jenž ve druhém kole vyzve nasazenou jedničku Belgičana Davida Goffina (
h2h 2-1).

Nasazenou dvojkou a trojkou jsou v Montpellier domácí Lucas Pouille a Jo-Wilfried Tsonga, kteří o uplynulém víkendu chyběli ze zdravotních důvodů francouzskému daviscupovému týmu v utkání prvního kola proti Nizozemsku.

• ATP 250 MONTPELLIER •
Francie, tv. povrch / hala, dolarů
úterní výsledky (06. 02. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Chačanov (Rus.) - Ferrer (7-Šp.) 6-7(5) 6-3 6-4
Simon (Fr.) - Maden (Něm.) 6-1 4-6 7-6(3)
Taberner (Šp.) - Gombos (SR) 7-6(5) 7-6(1)
Chardy (Fr.) - Tsitsipas (Řec.) 4-6 7-5 7-5
Berankis (Lit.) - Benneteau (Fr.) 6-3 7-6(6)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist