Montpellier: Goffin se nadřel na obrat proti Bonzimu, Humbert unikl ze tří mečbolů

24. 2. 2021, 23:04
Aktuality 5
ATP MONTPELLIER - Druhý nasazený David Goffin v Montpellier udolal po více než dvou a půl hodinách boje domácího Benjamina Bonziho a přerušil sérii tří porážek. Dokonce až po odvrácení tří mečbolů postoupil domácí Ugo Humbert, kterého potrápil Nizozemec Tallon Griekspoor.
David Goffin

David Goffin na úvod sezony postoupil do semifinále v turecké Antalyi, ale od té doby prohrál tři zápasy po sobě: s Alexem de Minaurem, Carlosem Alcarazem a Alexejem Popyrinem.

Poprvé po návratu z nevydařeného turné v Austrálii se 30letý Belgičan představil dnes na halovém turnaji v Montpellier a sérii porážek po více než dvou a půl hodinovém boji přerušil.

Druhý nasazený Goffin si poradil s domácím 125. hráčem světa Benjaminem Bonzim. O šest let mladšího Francouze, který před dvěma týdny v jihoafrickém Potchefstroomu získal první titul z challengeru, zdolal 4-6 6-4 7-5.

Ve čtvrtfinále se světová patnáctka Goffin utká poprvé s Lorenzem Sonegou. Sedmý nasazený Ital dnes přehrál snadno 6-3 6-2 dvacetiletého Američana Sebastiana Kordu, jenž nenavázal na předchozí skalp Jo-Wilfrieda Tsongy.

Až po velké bitvě se do čtvrtfinále dostal domácí Ugo Humbert. Nizozemce Tallona Griekspoora udolal po bezmála tříhodinovém boji 6-7 7-6 7-6 poté, co ve druhém setu za stavu 3-5 přežil tři mečboly při podání soupeře.

Ve čtvrtfinále 22letý Francouz Humbert vyzve nasazenou jedničku Španěla Roberta Bautistu, nebo krajana Gregoira Bárrera.


Už v prvním kole nečekaně skončil Jannik Sinner. Italský teenager, jenž poslední dva turnaje ATP (loni v Sofii a letos v Melbourne) ovládl, ve ve Francii podlehl 6-3 2-6 6-7 na Slovinci Aljaži Bedenemu.



Roman Jebavý v pátém letošním zápase ukončil dvanáct měsíců dlouhé čekání na výhru. 31letý deblový specialista, který loni laboroval se zdravotními problémy, se vítězství dočkal po boku krajana Jiřího Veselého, čeští tenisté v úvodním kole zdolali 6-4 3-6 10-5 třetí nasazený dánsko-německý pár Frederik Nielsen a Tim Puetz.

Veselý tak v Montpellier zvládl vstup do obou soutěží. Ve dvouhře již včera ztratil pouhé dva gamy s Mikaelem Ymerem, zítra bude o postup do čtvrtfinále hrát s Němcem Peterem Gojowczykem.

• ATP 250 MONTPELLIER •
Francie, tv. povrch / hala, 323.970 eur
středeční výsledky (24. 02. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
Bedene (Slovin.) - Sinner (It.) 3-6 6-2 7-6(3)
Barrere (Fr.) - Basilašvili (Gruz.) 6-4 6-4
Davidovich (Šp.) - Zapata (Šp.) 7-6(3) 5-7 6-2
• Dvouhra - 2. kolo •
Goffin (2-Belg.) - Bonzi (Fr.) 4-6 6-4 7-5
Humbert (6-Fr.) - Griekspoor (Niz.) 6-7(4) 7-6(5) 7-6(5)
Sonego (7-It.) - Korda (USA) 6-3 6-2
• Čtyřhra - 1. kolo •
Jebavý/Veselý (ČR) - Nielsen/Puetz (3-Dán./Něm.) 6-4 3-6 10-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smooke1
Jako hrál včera pěkně Davídek,bonzi těžký soupeř. Sonega dá taky
Reagovat
Krisboy
David pomalu uvadá, zdá se. Svůj herní vrchol si prožil před třemi čtyřmi lety a teď se vrací do průměru...

Dnešní Goffin by p.Berdychovi dva kanáry asi nedal, ani kdyby Berďa hodně chtěl smile
Reagovat
Hector.Salamanca
Ugo Humbert se ve druhém kole domácího halového turnaje ATP v Montpellier nečekaně nadřel. Nizozemce Tallona Griekspoora udolal až po bezmála tříhodinovém boji 6-7 7-6 7-6 poté, co ve druhém setu za stavu 3-5 přežil tři mečboly při podání soupeře. Ve čtvrtfinále Francouz čeká na nasazenou jedničku Španěla Bautistu, nebo krajana Bárrera.
Reagovat
Hector.Salamanca
Hele Lubane a Ondřeji Jirásku, fakt se to tu hemží chybama. Na něco jsou místní velkorysí, ale aspoň tiebreak byste mohli třeba umět dopočítat, ne?
Reagovat
Ondřej.Jirásek
nechápu vaši připomínku. jasně se píše, že ve druhém setu za stavu 3-5 na returnu odvracel tři mečboly, s tím nemá TB nic společného.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist