Muchová: Jsem smutná. Můj výkon nebyl ani na 60 procentech

8. 9. 2023, 10:03
Rozhovory 23
Karolínu Muchovou po semifinálové porážce na US Open s Američankou Cori Gauffovou mrzelo, že nepředvedla ideální výkon. Na tiskové konferenci řekla, že nehrála ani na 60 procent svých možností. Turnajová desítka prohrála za více než dvě hodiny 4:6, 5:7. Přesto si letos v New Yorku vylepšila osobní maximum a ve světovém žebříčku se posune z desátého na osmé místo, dosud nejvýš v kariéře.
Profily hráčů
Karolína Muchová

"Před dvěma dny jsem tu seděla (po vítězství nad Soranou Cirsteaovou) a říkala, jak mi vše vyšlo od začátku do konce. Dneska to tak nebylo. Jsem smutná, jak to dopadlo a že jsem nepředvedla na kurtu to nejlepší. Ten výkon mě mrzí," řekla Muchová, která doplatila také na 36 nevynucených chyb.

S Gauffovou prohrála podruhé za poslední měsíc. Před US Open na ni nestačila ve finále turnaje v Cincinnati. "Každý zápas je jiný. Je to ale elitní hráčka a musíte předvést takřka sto procent, abyste ji porazili. Jenže já se nedostala ani na šedesát. A i když jsem měla nějakou šanci, tak jsem ji nevyužila," líčila Muchová.

Po prohře v prvním setu se finalistka letošního Roland Garros zlepšila i díky padesátiminutové pauze po protestu čtyř klimatických aktivistů. Jeden z nich se přilepil na podlahu tribuny. "Snažila jsem se to (přerušení) vzít jako pozitivum. Mluvila jsem se svými trenéry, ti se mě snažili probudit. Po přestávce jsem hrála o něco lépe, ale na Coco, která dnes hrála skvěle, to nestačilo," podotkla.

K takřka hodinové přestávce se nechtěla nechtěla příliš vyjadřovat. "Nejdřív jsem si ničeho nevšimla a pak si myslela, že je to nějaké fandění. Nakonec jsem i viděla nějakého chlapíka přilepeného k betonu. Vím, že nějaké protesty byly také ve Wimbledonu nebo při jiných akcích. To se zkrátka děje. Nic s tím nenaděláme," řekla hráčka I. ČLTK Praha.

V závěru druhé sady odvrátila pět mečbolů. V jedné z výměn za stavu 5:6 si vyměnila s Gauffovou až 40 úderů. "Obvykle je u mě normální, že když se dostanu do nějaké kritické situace, předvedu to nejlepší. Nemůžu ale čekat na to, až se dostanu do rohu. Takhle bych měla hrát po celý zápas. Bohužel to tak dnes nebylo," uvedla Muchová.

Kvůli zdravotním potížím nastoupila s rukávem na pravé ruce. Na komplikace se ale vymlouvat nechtěla. "Mám nějaké menší potíže, tak jsme se snažili, aby mě to co nejméně bolelo. Dávali jsme tam nějaké tejpy, a tak jsme přes to dali rukáv," dodala Muchová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

23
Přidat komentář
Frick
první Českou, která se dokázala v jedné sezóně probojovat do finále GS a na jiném do SF?
Reagovat
paddy
Novotní měla titul, SF (navíc za sebou) + QF a absenci v r. 1998

Suková 1986 F, SF, QF a not held
Mandlíková 1980 W, F, SF; 1981 W, F, 2x QF; 1982 F, SF; 1985 W, SF, QF; 1986 F, SF
Navrátilová za ČSSR 1975 2x F, SF, QF
Reagovat
Frick
Nicméně je první v 21. století, což je docela zajímavé, že se to třeba nepovedlo Petře, která byla jenom, za jednu sezonu, 2x v SF (2012)
Reagovat
GaelM
Petra byla vždycky spíš hráčka náhodných výstřelů, sice jich (naštěstí!) měla hodně, ale konzistentností nikdy netrpěla smile
Reagovat
PetaM
Za mě osobně radši titulové výstřelky, než konzistentní SFs ... smile
Reagovat
George_Renel
Zvláště když těch výstřelů je 31 a z toho 2 absolutní desítky.smile
Reagovat
Mony
Hlavně Petra byla výjimečný talent, Muska k tomu potřebovala větší dřinu a propracovanost
Reagovat
turista
Škoda.
Reagovat
Krisboy
Navíc, dnes večer startuje sportovní vrchol sezóny, tak proč se trápit jednou porážkou? smile
Reagovat
Serpens
Rugby?
Reagovat
Krisboy
smile
Jestli to nesleduješ, maximálně doporučuju!!!!
smile
Reagovat
hanz
Símtě... až vyhrajeme, bude o to zájem...
Reagovat
paddy
titul vyhrají All Blacks smile
naposled jsem trefil JAR smile

dnes se začíná zostra, dva hlavní kurzoví favorité, ale ve finále bude opět JAR

Francie 3.8
N.Zéland 3.9
JAR 4
Irsko 5.5
Anglie 13
Austrálie 13
Argentina 28
Wales 35
Skotsko 35
a dál 100 a více
Reagovat
hanz
A kde jsme my? smilesmile
Reagovat
makro99
Tam by to Karolíně mohlo sednout - hala a na velký titul stačí jen 5 výher :)
Reagovat
Carter
Pri troche šťastia stačia aj 3 výhry smile
Reagovat
makro99
to je fakt :) jen bych možná vynechal to slovíčko "trochu" :)
Reagovat
aape
štěstí musí být v hlavě
Reagovat
Krisboy
Nebuď smutná, Karolínko, vždycky to nejde. I já občas prohraju. Jsi skvělá, máš nejlepší sezónu, která ještě nekončí a my tě máme rádi i přes porážku! smilesmilesmile
Reagovat
makro99
Je to tak, každá hráčka ze špičky mívá slabší dny, stačí se podívat na letošek - Gauff byla marná celou antuku i trávu, výpadky Sabalenky, Swiatek i Jabeur si asi všichni pamatujeme..
Reagovat
aape
tak jistě, ale Karolína má nějak slabší den, když končí turnaj - to je spíš o psychice, prostě nevěří tomu, že má na to ten turnaj vyhrát, protože tyhle situace se jí opakují, kvůli tomu má snad jen jeden titul - na tomhle zapracovat, jestli to jde, ale asi jo, když to dokázala změnit i Sabalenka
Reagovat
baba
asi o tom to je, že v těch opravdu důležitých zápasech ze sebe vymačkáte všechno. Řekla bych, že to je klíč úspěchu Nadala, Djoko a Federera. Oni to uměli.
Reagovat
GaelM
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist