Muchová si o titul z US Open nezahraje. V semifinále podlehla domácí teenagerce Gauffové

8. 9. 2023, 03:58
Aktuality 97
US OPEN - Karolína Muchová (27) na US Open své grandslamové maximum nevyrovnala. V semifinále česká tenistka podlehla v souboji poražených finalistek posledních dvou ročníků Roland Garros podobně jako před pár týdny ve finále v Cincinnati domácí světové šestce Coco Gauffové (19), v New Yorku v utkání na téměř hodinu přerušeném protestujícím divákem prohrála 4:6, 5:7. Americká teenagerka si o první grandslamový titul zahraje s vítězkou letošního Australian Open Arynou Sabalenkovou (25), která po obratu z 0:6 a 3:5 zdolala finalistku z roku 2017 Madison Keysovou (28) a vyhrála teprve druhé ze sedmi grandslamových semifinále.
Gauffová a Muchová (© Profimedia)

Kariéru Karolíny Muchové brzdí časté zdravotní potíže, letos ale její tělo i díky dennodenní spolupráci s fyzioterapeutem a kondičním trenérem Jaroslavem Blažkem v rámci možností drží a olomoucká rodačka prožívá životní sezonu.

Ještě před rokem figurovala ve světovém žebříčku až ve třetí světové stovce, letos ale na 13 ze 14 akcí vyhrála vždy minimálně jeden zápas, na French Open se dostala poprvé do finále grandslamu, v Cincinnati postoupila poprvé do finále podniku WTA 1000 a nyní na US Open hrála svůj první turnaj v roli hráčky TOP 10.

Zatímco v předchozích dvou letech ve Flushing Meadows neuhrála ani set, letos skolila pět soupeřek (Storm Hunterovou, Magdalenu Frechovou, Taylor Townsendovou, Xinyu Wang a Soranu Cirsteaovou) a dvakrát překonala své newyorské maximum. Přemožitelku našla až v semifinále, v němž nestačila na domácí Coco Gauffovou.

Muchová prohrála s o osm let mladší Američankou i druhý vzájemný zápas. Před necelými třemi týdny neuspěla v duelu poražených finalistek posledních dvou ročníků Roland Garros ve finále turnaje v Cincinnati a set neuhrála ani nyní v New Yorku. Po necelých dvou hodinách hry prohrála 4:6, 5:7.

"Dnes jsem se od začátku do konce necítila dobře. Jsem smutná z toho, jak to dopadlo a že jsem ze sebe nevydala na kurtu to nejlepší," litovala Muchová.

Poslední česká naděje neměla na kurtu Arthura Ashe ideální začátek. V úvodu přišla dvakrát o servis a Gauffová utekla do vedení 5:1. Muchová nic nevzdala, soupeřku vzápětí dvakrát brejkla a snížila na 4:5. Při vlastním podání se ji už ale srovnat nepodařilo, v desáté hře neuhrála ani fiftýn a Američanka získala za 43 minut první sadu ve svůj prospěch.

Druhý set byl za stavu 1:0 pro Gauffovou přerušen kvůli protestu čtyř ekologických aktivistů v hledišti. Muchová nejprve využila přestávku na drobné ošetření, obě tenistky ale poté odešly po konzultaci se supervizorem do zázemí. Nucená přestávka se protáhla zhruba na padesát minut, neboť jeden z aktivistů si přilepil chodidla k podlaze tribuny.

Svěřenkyně trenéra Emila Miškeho pokračovala po návratu ve zlepšeném výkonu z konce první sady. Gauffová ale dokázala v osmé hře získat brejk a za stavu 5:3 měla při vlastním podání první mečbol. Muchová jej odvrátila připraveným náběhem na síť a vynutila si pokračování.

Rozhodující momenty tak přišly ve dvanácté hře, kdy Muchová čelila za stavu 5:6 opět tlaku Gauffové. V dramatické koncovce plné krásných tenisových momentů se české tenistce podařilo odvrátit další čtyři mečboly, při pátém v gamu a šestém celkově, už ale poslala míček do autu a Američanka si mohla po necelých dvou hodinách hry zakřičet radostí.

"Ta podpora fanoušků byla tak hlasitá, že jsem se bála o zdraví svých uší. Moc děkuju, bylo to hezky bláznivé. Vyrůstala jsem sledováním US Open a postoupit tady do finále pro mě moc znamená. Ale práce ještě nekončí a doufám, že mě fanoušci v sobotu zase podpoří," radovala se Gauffová, jež vyhrála pojedenácté v řadě a připsala si 17. vítězství z posledních 18 zápasů.

Muchová si semifinále grandslamu zahrála potřetí v kariéře. V tom prvním na Australian Open 2021 podlehla Američance Jennifer Bradyové, letos v Paříži udolala po odvrácení mečbolu Arynu Sabalenkovou a padla až ve finále s Igou Šwiatekovou.

Ve světovém žebříčku se sedmadvacetiletá rodačka z Olomouce posune 8. místo a o dvě příčky vylepší své kariérní maximum. Zároveň si upevní pozici v boji o premiérový start na Turnaji mistryň.

Pokračuje tak čekání na první českou vítězku US Open. Poslední českou finalistkou zůstává Karolína Plíšková, která bojovala o titul na betonových dvorcích v New Yorku v roce 2016.

Jako Evertová či Navrátilová

Gauffová se do finále grandslamu prodrala podruhé v kariéře a jako teprve čtvrtá americká teenagerka po Chris Evertové, Martině Navrátilové a Andree Jaegerové to dokázala na dvou různých površích. Loni na antukovém French Open ji o triumf připravila Šwiateková.

Keysová – Sabalenková 6:0, 6:7, 6:7

O první grandslamový titul si Gauffová zahraje v sobotu večer s Arynou Sabalenkovou. S o šest let starší rodačkou z Minsku vede ve vzájemné bilanci 3:2, ale poslední duel letos v Indian Wells prohrála hladce ve dvou setech.

Sabalenková, jež v průběhu turnaje získala jistotu premiérového posunu na post světové jedničky, zvládla semifinále grandslamu teprve podruhé ze sedmi pokusů a poprvé na US Open po dvou neúspěších v předchozích dvou sezonách.

Přitom blízko další semifinálové porážce byla i letos. S domácí přemožitelkou Markéty Vondroušové a finalistkou z roku 2017 Madison Keysovou prohrávala 0:6, 3:5 a 0:15, vývoj ovšem dokázala otočit.

Po zisku 15 z následujících 16 fiftýnů sice nevyužila dva vypracované setboly, v tie-breaku ale dominovala a vynutila si třetí set. V něm ještě prohrávala 2:4, ztracený servis si však vzala okamžitě zpátky, za stavu 3:4 odvrátila dva brejkboly a o vítězce nakonec musel rozhodnout super tie-break do 10 bodů.

Sabalenková už po zisku sedmého bodu upustila raketu na kurt a za stavu 7:3 se předčasně radovala, nicméně znovu se dokázala zkoncentrovat a popáté v kariéře vyhrála zápas, v němž dostala kanára.

"Myslela jsem si, že ten tie-break se hraje do sedmi. Bylo to bláznivé a děkuju týmu, že mi připomněl, že se tu už hraje do deseti. Bylo důležité, že jsem i pak zůstala koncentrovaná, mohlo to dopadnout jakkoliv," komentovala koncovku utkání Sabalenková, jež si připsala jubilejní 50. vítězství v sezoně.

"Madison hrála neuvěřitelný tenis na vysoké úrovni. Vůbec nevím, jak jsem to dokázala otočit. První finále na US Open pro mě moc znamená. Asi jste si mou výhru nepřáli a je přirozené, že jste to přáli domácí hráčce," dodala vítězka lednového Australian Open.

Dvouhra žen na US Open byla po šesti letech blízko finálovému souboji dvou domácích nadějí a znovu u toho mohla být Keysová. Nakonec ale prohrála pátý ze šesti semifinálových duelů na grandslamech a své maximum z roku 2017, kdy ve finále podlehla poslední americké šampionce Sloane Stephensové, nevyrovnala. Poslední americkou vítězkou grandslamu je Sofia Keninová (Australian Open 2020).

• US OPEN 2023 •
USA / New York, tv. povrch, 22.350.000 dolarů
čtvrteční výsledky (07. 09. 2023)
• Dvouhra žen - semifinále •
Gauffová (6-USA) - Muchová (10-ČR) 6:4, 7:5
Sabalenková (2-) - Keysová (17-USA) 0:6, 7:6 (7:1), 7:6 (10:5)

Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

97
Přidat komentář
Ronnyx
Tak zápasy juniorky byly přerušeny z důvodu vysokých teplot.
Překvapuje mě, že přerušení se týká pouze juniorky a ne i ostatních hráčů a hraček avšak je to správné.
Reagovat
R01316
Protoze je to zalezene na pravidlech juniorksyho ITF pro tenhle rok.. Nejspis to ale dneska vsechno nestihnout odehrat, jelikoz se zenou bourky
Reagovat
Ronnyx
Díky za vysvětlení.
Reagovat
victim
Teď jsem jí dokoukal a byl to zápas totálního backhendového zatmnění.Na co šáhla z něj to šlo do dža.S tou rukou něco má to není možný.
Reagovat
Ianny
Kde se to dá zhlédnout?
Reagovat
victim
Já mám zaplacenej eurosport.
Reagovat
hanz
Tak Korýsek už jí to házel do bh minule, takže to byla jasná taktika a co si budem vykládat, ale ty Moušiny bh slicy jsou na Korýska neúčinný a ještě hrozně pomalý, takže si to Korýsek rozdával kam chce...
Reagovat
victim
Vždyť neměla co.Všechno to šlo do sítě.Jedna ruka mi stačí na to kolik jich dneska nezkazila.
Reagovat
hanz
Tak o vypalovačkách žádná... těch umí Muchová požehnaně a z doslova triviálních pozic... někdy z toho bolí oči, co dokáže zmrvit...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Neříkej, že v tomhle zápase na Cori zkoušela bh slajzy na udržení smile Teda ty, co jsem u ní tak kritizoval dřív, a od kterých na dost dlouho upustila.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Proto si před zápasem tak chválila zdraví.smile No mně to bylo podezřelý.smile
Reagovat
turista
Muška měla den blbec. Bekhend umí. A to i po čáře. Ale dneska to byl zmar.
Reagovat
Stippy
smile
Reagovat
Drzymalski
Mujicu dnes zradil bekend a síť. Když začala tlačit na pilu, soupeřka vytáhla pár zázračných balónů. A bylo vymalováno. Coco je úkaz. Vždy když má dopodávat set, se zhroutí. Tenistky to často tak mívají. V tom bývala originál Plech. Když ještě patřila do top. Holka bez nervů.
Reagovat
turista
Škoda.
Reagovat
com
znovu a lépe smile
Reagovat
bardunek666
nepřekvapila, ale určitě může odjet spokojená. Využila přijatelného losu a SF na GS se zkrátka nepodaří každý den. Tak rychle se dát dohromady a snad v Tokiu na viděnou. Trochu škoda, že nehraje v Mexiku, ale pauza je potřeba.

Ve finále fandím Arynce smile
Reagovat
Liverpool22
smile smile
Reagovat
NovacekTP
smilesmile
Reagovat
aape
nevím, jestli spokojená, pokud se nechce stát druhou sakkari, tak spokojená bejt nemůže - chtělo by to nějakou stáž u Carlose smile
Reagovat
tmora
Je to jednoduchy, Karolina hraje dobre s hrackama o tridu niz. Gauff nasadila tempo, a aby se se Karolina drzela, musela zrychlit a vic riskovat - hodne nevynucenych chyby. To byla alfa a omega celeho zapasu.
Reagovat
aape
ne Karolína se vůbec nemohla dostat do zápasu od začátku, to byl do 3:0 úplně strašnej výkon od ní - pak už to prostě nedohnala, hráčka jako Gauf si to dokáže už pohlídat, navíc vždycky v důležitej moment Karolína zase znejistěla - takže takhle prostě byla bez šance, pak hrála i hezky, ale hlava ji v těch koncových fázích turnaje moc nepodrží
Reagovat
Ereinion
Muška hrála prostě příšerně, především první set...nevím jestli kvůli zranění nebo spíš kvůli psychice....v druhém setu se zvedla, asi ji pomohla ta 40min pauza kvůli klimatickým extremistům smile ale celkově si nezasloužila vyhrát, bohužel
Reagovat
Mony
Viděl jsem jen 2.set, ano vypadalo to slabeji, než v QF, ale Coco pokryje všechno, i když to tam Muska střílí zleva doprava, I kraťasy v pohodě doběhla a pak ukoncovala. Hračka potřebuje někdy cítit, že má navrch a dnes to bylo náročné nepropadnout bezmocnosti. Coco jsem moc nevěřil a po QF Mušky jsem na Musku dost vsadil, ale teď si u mě Coco získala respekt, jak vyspěla.. Do SF GS se nedostane nikdo, kdo na to nemá. Tyhle 4 holky jsou fakt kvalita, I když nad některými kiksy kroutim hlavou,ale i ty jsou vynucené vypětím a vysokým levelem..Těším se na další závody s Igou, která snad dostala novou motivaci..
A také, co na to Petra?
Reagovat
makro99
Počkej, která Petra? :) Jestli myslíš tu juniorskou No. 1 z Chorvatska, tak ta na WTA pořád nepřejde přes 1. kolo...
Reagovat
Mony
Myslel jsem naší Ikonu, I když ta už asi na krev nepojede
Reagovat
NovacekTP
Muchová hrála dobře.
Reagovat
Ereinion
ke konci možná, ale jinak to bylo fakt špatný...15 winnerů a 36 UE, v prvním setu dokonce jen 3 winnery a 16 UE...i Muška po zápase říkala, že je ze svýho výkonu zklamaná
Reagovat
makro99
Tak to je ještě trpčejší porážka než Karolína - Madison hraje životní tenis, domácí hard a zkušenost z finále už tu má, 3 soupeřky z Top6 de facto rozstřílí stylem 6:1 6:3 (Pegula, Vondroušová, Sabalenka)... ale nakonec z toho není vůbec nic.
Jak tydlety generalizace nemám rád, tak u Madison musím uznat, že už to na GS titul fakt nevypadá :/
Reagovat
Mony
Hraje teď svůj nejlepší tenis, I mentálně s Frantangelem vyspela, ale když se Saba rozjede, tak je to těžké. Ten mensi utlum za stavu 5:3 ve 2.setu byl osudný.. To se v SF GS trestá. Stejně tak to potrestala Muska v SF v Parizi naopak proti Sabe..asi se poučila.
Reagovat
NovacekTP
smile
Reagovat
baba
škoda přeškoda, finále Muška - Keys by bylo moc super.
Reagovat
Esgalnor
Ani Karolína, ani Markéta do Mexika nepojedou. Obě moc chtějí hrátBJK Cup, zároveň by ale byly rády, pokud se dostanou na WTA Finals. Měly by hrát zřejmě Asii, tam se bude vše rozhodovat.
Reagovat
GaelM
Podle mě je rozumné si odpočinout. WTA Finals mají obě už velmi blízko. Víceméně stačí, když Keys nevyhraje některou ze zbývajících dvou tisícovek. Což není moc pravděpodobné.
Reagovat
Pavol
Vo finále jej budem držať všetky svoje prsty. smile
Nemám nič proti Coco ale dúfam že ju Aryna rozseká . smile
Reagovat
Pavol
Nová jednotka nový titul. To by bolo fajn. smile
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
NovacekTP
smilesmile
Reagovat
Krisboy
smilesmile
Reagovat
Krisboy
Sakra, co jsem to vytvořil za smajlíkový oxymoron?
Reagovat
Vidite_mojeregistracebylauspesna
To je opravdu závažné. Snad to není symptom schizofrenie? Ano. Měl byste se nechat vyšetřit! Rád vám zprostředkuji vyšetřeni! Za své služby žadam pouhých 5 tisíc korun v národní měně, která je díky činnosti slovutné vlády Petra Fialy tvrdá jak erekce Rocca Siffrediho!
Reagovat
Krisboy
Děkuji za nabídku, ale působíte na mě krajně nedůvěryhodně, takže jsem nucen ji odmítnout. Pěkný víkend.
Reagovat
drabona
v US výborný tenis. Kdyby se obě dostaly vždy na svůj nejvyšší level, mohlo to být ještě kouzelnější, ale jak víme , tak to je někdy problém. Takže díky za to, co jsme viděli. Není všem dnům konec!
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Nové komentáře vypadají otřesně. Asi se po vzoru EuroFotbal.cz snaží protlačit nový design stylem 100x nic umořilo vola. :))
Reagovat
horska.kraslice
Mně se nová grafika taky vůbec nelíbí.smile
Reagovat
GaelM
smile
Reagovat
Pergolek
Tohle je prostě mega. Mega. V semifinále Roland Garros vsadím na Sabalenku. Buch, prohraje ve třetím setu z 2:5. V semifinále US Open dám na Keys. Buch, Sabalenka otočí z 0:6 a 3:5 a ve třetím z 2:4. Ta ženská je normální pohroma. Doufám, že Gauff vyhraje.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Karma za sázení no. :)
Reagovat
aape
smile
Reagovat
Pergolek
Tohle je prostě mega. Mega. V semifinále Roland Garros vsadím na Sabalenku. Buch, prohraje ve třetím setu z 2:5. V semifinále US Open dám na Keys. Buch, Sabalenka otočí z 0:6 a 3:5 a ve třetím z 2:4. Ta ženská je normální pohroma. Doufám, že Gauff vyhraje.
Reagovat
Liverpool22
Tak už raději nesázej smile a máš klid. Finále stejně vyhraje na cca 70% Aryna - zbytečně budeš brečet smile
Reagovat
Pergolek
Doživotní blacklist. Dáš na ni, prohraje vyhrany zapas, das proti, vyhraje ztracený zápas. Nikdy už. Gaufd dotlaci americane k vítězství. Kez by.
Reagovat
Sinuhet1
Komentuju prvni set, pak jsem sel spat smile. Muska delala strasne moc chyb, nejlip je to videt na tom poslednim gamu prvniho setu, tam udelala asi 3 nebo 4 nevynucene chyby za sebou.... Tak ani me nemrzi, ze prohrala, ale ze neprevedla svuj TOP (druhy set byl pry lepsi dle komentaru.....). Doufam ze se Muska nezaradi mezi vyborne hracky, ktere vzdy ve finale ci semifinale prohraji (nemaji na to hlavu) smile VIZ Keys se Sabalenkou
Reagovat
Liverpool22
U Mušky si myslím, že není problém psychika - miluje velké zápasy, velké kurty viz. zápasy s Muguruza či Arynou. Hlavní problém u Mušky je nekonzistence výkonů - jeden den zahraje úžasně a předvádí tenis z říše snů, jenže další zápas obrovský propad a chyb jak máku - srovnávat zápas se Soranou s dnešním je jako den a noc.
Prostě na GS je potřeba být více konzistentní např. u Cori musím objektivně říct, že ona si na celém turnaji hraje to svoje - forhend slabota, ale výborně se pohybuje, pokrývá skvěle kurt, výborně brání - její výkony jsou jak přes kopírák - všichni vidí její slabé místo i její silné stránky - atletické dispozice atd.
Reagovat
Dedek2
Výkon Muchové není ani tak o konzistenci, ale převážně o hlavě. Pokud hraje s hráčkou na kterou si věří (viz. Sabalenka), tak je její výkon celkem konzistentní a hraje úžasný tenis. Naopak s hráčkou na kterou si "nevěří" (viz. Coco) dělá spoustu nevynucených chyb. Pokud by byla mentálně silná, tak je dnes vítězskou FO. Našim hráčkám chybí obecně větší sebedůvěra a schopnost vyhrávat velké zápasy.
Reagovat
Alien
Je potřeba doladit určité nuance a příště to vyjde!
Reagovat
annah
Vstala jsem ráno až na třetí set Keys s Arynou. Zírala jsem na skore prvního setu - to tam Saba hrála s pákou přes oči? Nechapu...
Ve třetím to vypadalo nadějně při stavu 4:2,ale pak Saba zařadila vyšší stupeň, svůj jekot místy vylepšila na čisté uááá, a bylo hotovo.smile Tak snad ji udola Gauff. Aspoň to bude pořádné drama, a ne domácí derby...
Reagovat
Liverpool22
V 1. setu hrála Aryna jako Muška na začátku zápasu - hodně laciných chyb. Naopak Keys hrála dobře - vypadalo to, že má svůj den - vše jí tam padalo. Jenže pak přišel stav 6:0 a 5:3. No a Keys se opět podělala - prostě mentální labilka - možná největší na WTA. To si pamatuji - finále USO 2017 se Slůnětem - tenkrát jsem jí i fandil, ale ve finále se podělala a Slůně jí rozleptala svým ledovým klidem nebo-li Keys má hru na výhru na GS - hraje útočně, ale na výhru na GS nemá hlavu - psychika v tenisu je klíčová cca z 80-90% smile
Reagovat
Otmar
Teď jsem mrknul na 1.set a zcela stručně: na tuším 20 UE nemůže set s Cori vyhrát, vyloučeno! Poslední gam 1.setu byl přehlídkou.Jinak pro Mušku i Maky zdařilý turnaj, porazily všechny, které porazit měly, zdravotně z toho zřejmě vyjdou dobře, tak snad příště. Nerad to říkám, ale Cori už 2 měsíce hraje znamenitý tenis a i dnes hrála lepší tenis a vyhrála po zásluze.
Reagovat
hanz
Nejhorší možná varianta GS finále je tu... není komu fandit, obě dvě nafrněné bl.ky... Medka jako obvykle vykapala, když o něco jde... Muchovou nekomentuju, neviděl jsem...Každopádně turnaj pro mě skončil...
Reagovat
tommr
finále bude naopak mimořádně zajímavý a bude mít pořádnej náboj. Propadák by to byl kdyby se do finále dostala Keysová protože ta by to Gauffový naservírovala na stříbrným podnose ...
Reagovat
Liverpool22
Navíc americké derby - takže pro neutrálního diváka nezajímavé. Takhle to má větší náboj. Cori může získat 1 GS. Aryna zase může potvrdit pozici no. 1 a GS titul by byl třešnička na dortu smile
Reagovat
Liverpool22
Dneska se tam Aryna dost nasra.a - tuším za stavu 0:6 a 1:2, když jí Mad brejkla - to jsem se jí docela i bál smile pěkně se rozuřila, zdravě se naštvala a nakonec to ubojovala
Reagovat
jackiec
Udělej to jako já, nedívej se????
Reagovat
Mony
Do SF se dostaly fakt kvalitní tenistky. Možná některé tam nešťastně nejsou, ale Mad i Muska si to vymakaly. Oběma moc do finale nechybělo. Poprvé v turnaji nedominovaly, ale i v této mnohem těžší roli obstálay, bylo to o pár míčích . .Teď jen přání, aby forma Musce a Maky držela, u obou je to ale spíš o zdraví, než o herních výkyvech.
Reagovat
Liverpool22
výborně a velká gratulace k postupu smile Keys potvrdila, že je jedna z největších mentálních labilek - měla to super rozehrané - vedla 6:0 a 5:3. Pak oba TB taky psychicky nezvládla - prostě nervíky a broučci v hlavě.
Reagovat
Mony
To bylo spíš o soupeřce
Reagovat
Liverpool22
Za stavu 6:0 a 5:4 podávala Keys na zápas - servis má slušnej - stačilo tam naprat pár BIG servisů - přímé body, eso....a mohlo být hotovo 6:0 6:4 smile Jenže se podělala - ruka ztuhla smile
Reagovat
tommr
Keys je na Američanku docela sympatická ale jsem rád že to Sabalenka zvládla protože tak bude mít finále pořádný grády. Keys by se ve finále proti Gauffový určitě sesypala a titul jí darovala ...
Reagovat
Liverpool22
smile smile smile
Reagovat
Otmar
smilesmile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Už jsem chtěl metaforicky říct, že se jedná o černý den bílého sportu, ale zvládli jsme to. Vamos Sabalenka!
Reagovat
Liverpool22
smile smile Aryna výborně. smile Keys se tradičně podělala - vedla 6:0 a 5:3 - co víc chtěla - měla Arynu na lopatě
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
smilesmilesmile
Reagovat
Mony
To je kanonada! Mad hodně vyspěla, ale na finále to letos nestačí
Reagovat
Liverpool22
Ano - Madison nemá na velké zápasy hlavu - dnes to potvrdila smile
Reagovat
Dedek2
Objektivně vzato dopadly zápasy Markéty Vondroušové ve čtvrtfinále proti Madison a Karolíny Muchové v semifinále proti Coco podle očekávání. Obě hráčky měly na UO příznivý los, ale pokud narazí na agresivnější, přímočarý styl, tak vesměs nemají šanci. Jejich tenis je sice pohledný a kreativní, ale bohužel málo efektivní a na nejlepší nestačí. Výsledek na UO sice super, ale herně to nebylo nic moc. Pokud nebudou mít do budoucna štěstí na los, jako měla třeba Markéta ve Wimbledonu, tak na další titulu na grandslamu si nějaký čas počkáme. Nadějných hráček má náš tenis opravdu hodně, tak snad nebude to čekání tak dlouhé. smile
Reagovat
A211
Na GS v semifinále je skvělý výsledek, tenis nejsou taneční.
Reagovat
Dedek2
Nepopírám, že semifinále GS je super výsledek. Sledoval jsem většinu zápasů a ta hra našich hráček nebyla ideální. Víceméně měly hodně štěstí na los, ale i ten je potřebný k úspěchu. Dále pak je evidentní, že tenis je z velké části o hlavě a tu bohužel našim hráčům obecně chybí.
Reagovat
makro99
A sledoval jsi pravidelně hru i nějakých ne-českých hráček? A můžeš podat report, která z nich podávala celý turnaj "ideální výkony"?
Gauff, která se trápila se Siegemund i Mertens a i s mamkou Caroline musela do třetího setu? Nebo Sabalenka, která včera dostávala latu 0:6 3:5 a zachránila ji jen neschopnost Madison dopodávat zápas? O těch, co vypadly v dřívějších kolech, asi psát netřeba...
Reagovat
Dedek2
Tak nějaký zápas jsem viděl a zrovna utkání Coco- Wozniacká byl super. Tam jsem si říkal, že jestli mohl někdo zastavit Coco na UO, tak to mohla být právě Wozniacká. Hrála skvělý turnaj a má ještě potenciál. Coco je poslední dobou "nehratelná" a zápasy má většinou pod kontrolou. Stejně jako Sabalenka hraje dobrý turnaj. A sám sis vlastně odpověděl. Spousta hráček sehrála s Coco vyrovnanější partii, než třeba Karolína Muchová v semifinále. Tento turnaj ji to moc nešlo a do semifinále se dostala především díky příznivému losu. Kdyby narazila třeba na Lauru v prvním kole, nemusela semifinále vůbec hrát smile
Reagovat
Mira17
Pro Musku vyborny posledni dva turnaje v cincinnati to byl dokonce tezsi los nez na us open souperky co dostala do pavouku byla skoro povinost dojit do semifinale ale po te hruze co hrala v polsku je to skvelej vysledek ona se dokaze na vetsich turnajich dobre pripravit a zvlada roli favoritek
Reagovat
txunami
Madison zatiaľ hraje famózne. Dúfam že si to už postráži.
Reagovat
Liverpool22
Hlavně aby takhle hrála v případném finále. V roce 2017 se ve finále se Sloane sesypala. Pokud postoupí - bude hrát zase ve finále derby proti černošce
Reagovat
TtGerza
Madison začíná zvostrateda.. smile 6-0
Reagovat
Liverpool22
Aryna zatím hodně chybuje - asi se inspirovala Muškou smile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Nebudeme se doufám vymlouvat na to, že Muchová měla zdravotní trable. Djokovič vyhrál dva slamy s trhlinou ve stehenním svalů a břišním svalu.

Zkrátka její bh je celkem shit, na tom by měla zapracovat. Ale semifinále je hezký výsledek.

Pouze se modlím k Bohu, aby Sabalenka rozj*bala Keysovou a pak totálně ponížila Gauffovou. Není lepší pocit na US Open než vidět, jak Američani (Američanky) padají jedná za druhou. Sabalenka je pořádná divoká samice ... Bělorusko do toho! Slovani musí vrátit úder! Tohle je třídní boj, jak by řekli v Rocky IV. smilesmilesmile
Reagovat
Mony
? Copak? Noční slovanský orgasmus?
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Dopolední orgasmus.

Teď máme 12:15 pm, čas oběda. :) Mne naopak časové pásmo kvůli US Open vyhovuje perfektně s jejich night sessions.
Reagovat
Mony
To vypadá na Austrálii
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
smile
Reagovat
frenkie57
Nemožné to není, ale jednoduché také ne. Budu po očku sledovat.
Reagovat
Liverpool22
Taky nyní přeju nejvíc Aryně - jak píšeš je to Slovanka smile Pokud bude americké derby, tak budu přát Keys. Nicméně obě na Cori docela umí zahrát, tak snad ve finále prohraje
Reagovat
NovacekTP
smilesmile mě je Coco moc sympatická, ale Aryna a její venkovský projev - je to selka jako malina.smile
Reagovat
Oin
Jsem po obou dědečcích Němec. Slovani všech zemí, vyližte mi.
Reagovat
NovacekTP
pradědečci jsou ale Slovani z Ruské větve.smile
Reagovat
NovacekTP
Ty nám taky kašpárkusmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist