Muchová se v prvním zápase po pauze znovu zranila. Ve Stuttgartu ji limitovala záda

20. 4. 2021, 19:37
Aktuality 14
Smolný návrat na kurty prožila Karolína Muchová. Na antuce v hale ve Stuttgartu dnes hrála poprvé po dvou měsících, během kterých léčila natržený břišní sval. Duel prvního kola s Ruskou Jekatěrinou Alexandrovovou začala dobře, ale ve druhém setu si zablokovala záda, nemohla se příliš hýbat a prohrála.
Profily hráčů
Karolína Muchová (© j48tennis.net)

"Prostě nám to ukázalo, že ještě nejsem úplně ready odehrát celý zápas," řekla čtyřiadvacetiletá Muchová v online rozhovoru s novináři. Vedle zablokovaných beder, kvůli nimž nemohla jeden game skoro chodit, navíc cítila od druhého setu také bolest v uzdraveném břišním svalu. "Je to frustrující," hlesla světová dvaadvacítka.

Po první sadě přitom duel s Alexandrovovou pro ni vypadal nadějně. "Na zápas jsem se po dlouhé době těšila a na to, že jsem nehrála dva měsíce, tak jsem hrála docela dobře," řekla Muchová. Sice v úvodu prohrávala 1:3, ale sadu otočila ve svůj prospěch. "Až na servis, který mi úplně nešel, ale měla jsem trošku obavu z toho svalu, tak jsem to hrála tak opatrně, jsem úderově hrála na začátku nad svoje očekávání," uvedla.

Problém nastal v úvodní hře druhého setu. Nejspíš po jednom ze servisů si zablokovala záda. "Bedra. Nikdy předtím se mi to nestalo, takže těžko to můžu s něčím srovnávat. Projevovalo se to tak, že jsem se nemohla naplno hýbat. Což nebylo úplně příjemné a bylo těžké se potom soustředit na hru," řekla olomoucká rodačka, která se pak snažila výměny zkracovat.

Chvilku uvažovala, že by zápas vzdala. "Jeden game jsem nemohla skoro chodit, v ten moment jo," přikývla. Ale potom se vítězka jednoho turnaje WTA ze Soulu z roku 2019 přeci jen rozhýbala. "Vzala jsem si prášek proti bolesti a zápas se dal dohrát," doplnila.

Ke všemu se od loňska svěřenkyni Davida Kotyzy "ozval" i břišní sval. "Očekávala jsem, že nebudu vůbec bolest cítit, bohužel jsem to ve druhém setu začala zase cítit, ale to je normální, když jsem tam měla velkou trhlinu. Uvidím, jak na tom sval bude," uvedla.

Ze Stuttgartu bude spěchat na vyšetření do Prahy, kde bydlí. V permanenci tak bude fyzioterapeut Michal Novotný. "Takže předpokládám, že půjdu znovu na sono břišního svalu a budeme řešit i záda a další věci," konstatovala Muchová.

Zdravotní komplikace ji provázejí od doby, kdy v dospívání rychle vyrostla a trápila ji kolena, záda i paty. Postupně se dokázala srovnat, ale hraje raději méně turnajů, aby se nepřetěžovala, přesto se jí problémy nevyhýbají. Loni končila US Open s nataženým stehenním svalem a letos Australian Open se zmíněnou trhlinou břišního svalu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

14
Přidat komentář
FulnekUltras
ve svém věku má muška ty největší bolesti zad ještě daleko před sebou... ;-)
Reagovat
Fandina
To bych ani neřekla, problém s bolestí zad ani tak nesouvisí s věkem, ale spíš s tím, že je zatěžuje fyzicky. Já jsem o hodně starší než ona a problém se zády jsem měla, když jsem hrála hodně skoro denně golf. Tam byl problém. Když sportuji jen rekreačně, tak nic takového nehrozí. Tedy u mě. A myslím, že to platí obecně.
Reagovat
FulnekUltras
tak ono to taky nebolí pořád - ale když nějaká vlna přijde, může to ještě stát za TO ;-)))
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nezapomněls na Petru?smile
Reagovat
tommr
problém se zády je naopak v tom, že bolesti můžou přijít naprosto nečekaně a aniž by záda člověk nějak přetěžoval. Mluvím z čerstvý vlastní zkušenosti protože ted se už pár dní kvůli bederní páteři skoro nemůžu pohnout a přitom jsem určitě neudělal nic co by vybočovalo z normálu ... smile
Reagovat
Fandina
Já mám zase zkušenost viz výše. Normálně mě záda nebolí, jen když jsem hodně sportovala. A jsem stará páka.
Reagovat
FulnekUltras
máš ovšem taky pravidelný trénink ze zahrádky - a to musí být někde znát ;-)
Reagovat
bIbec
I nezatěžování je zatěžování :-) Ale to neplatí jenom pro záda. Tzv "peciválnost" je pro tělo snad úplně nejhorší. Jak už to tak bývá, tak taková ta střední cesta je ideální.
Reagovat
bIbec
takže bych asi spíš neřek JESTLI je člověk zatěžuje, ale spíš JAK je zatěžuje.
Reagovat
TOPtennis
Kájo nic se neděje smile Ještě to Porsche vyhraješ - jak si psala někde v článku smile A máš teď prý nejlepší tým smile
Reagovat
tommr
jj hlavně Kotyza je určitě velkej přínos ... smile
Reagovat
TOPtennis
To nevím. Ale byla sama v Soulu bez trenéra se sparingem, v Melbourne s kámoškou smile Tak třeba pochopí, že i ten top fyzio stojí majland a žádná změna se zdravím není a s trenérem to možná bude podobné. Já myslím že tohle pro ni platí nejlépe : ?Co se v mládí naučíš, ve stáří jako když najdeš? smile
Reagovat
EllNino
Talent ve skleněné tělesné schránce
Reagovat
makro99
A můžem přidat Petru Cetkovskou a Denisu Allertovou (byť ta asi není taková hračička, ale šikovnou ruku má taky)... o to větší klobouk dolů před Luckou Šafářovou, která to svoje skleněné období dokázala cílevědomou komplexní prací překonat a díky tomu mohla odehrát svoje čtyři vrcholné sezóny do roku 2015 v podstatě bez zdravotních omezení a ve skvělé fyzické kondici smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist