Muchová: Skoro jsem netrénovala a dnes se na kurtu necítila dobře. Aspoň už tu nemusím na testy

28. 9. 2020, 20:04
Aktuality 43
Karolína Muchová po porážce v osmifinále US Open dlouho léčila zranění stehenního svalu a před Roland Garros toho příliš nenatrénovala a neodehrála žádný turnaj na antuce. Možná i proto dnes česká tenistka v Paříži nezvládla první kolo proti Američance Christině McHaleové. Necítila jsem se dobře, přiznala Muchová.
Profily hráčů
Karolína Muchová (© AFP)

Vyřazení Muchové po prohře 2-6 4-6 s McHaleovou překvapilo, i když ne zase tolik. Muchová si totiž v osmifinále US Open poranila nohu, před Roland Garros na antuce moc netrénovala a k tomu jí poslední dna dny nebylo moc dobře. "Mám unavený tělo, trochu mě bolí hlava, ale nechci se vymlouvat. Nebyl to můj den," uvedla.

Týden po US Open si myslela, že do Paříže ani nepojede. Magnetická rezonance odhalila trhlinku ve stehenním svalu. "Byla jsem hned za Michalem a ten dělá zázraky," jmenovala uznávaného tenisového fyzioterapeuta Michala Novotného. "Docela mi to dal do takového stavu, že jsem žádnou bolest na kurtě necítila," konstatovala.

Bylo ale znát, že na antuce příliš netrénovala. Udělala jednatřicet nevynucených chyb. "Popravdě jsem toho moc nestihla, bohužel. Chtěli jsme potrénovat víc tady, ale pršelo, hrála jsem hoďku v hale. To byl takový celý trénink," řekla Muchová.

Ve druhém setu se zdálo, že by mohla zápas otočit. Po brejku a udrženém podání vedla 4-2. "Ale ani za toho stavu jsem necítila, že bych byla nahoře," přiznala Muchová. To se potvrdilo a po následné ztrátě čtyř gamů v řadě pro ni turnaj skončil.

Smutná z prohry našla Muchová alespoň jedno pozitivum, a to že už nebude muset v Paříži na testy na Covid-19. "Je to tady extrémně nepříjemné. Tyčinku nám strčí až někam do mozku. Mám trochu křivou nosní přepážku, trpím tady strašně a pak hodinu brečím a nos mě bolí. Na to, že jsem byla testovaná snad šestnáctkrát, tyhle testy se nedají srovnat. To je brutální," konstatovala.

Doma se teď chce dát zdravotně do pořádku a připravit se na ostravský turnaj WTA. "Snad se uskuteční," doufala Muchová. Třeba na halové akci J&T Banka Ostrava Open předvede svůj pestrý tenis, který jí pochválila před Roland Garros i Chris Evertová. "Je hezký slyšet od takové legendy jakoukoli lichotku. Vážím si toho," podotkla.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

43
Přidat komentář
misa
už se postará o to, aby se žádný turnaj v Ostravě nehrál.
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/prymula-ministr-nouzovy-stav-vlada-vyhlaseni-hamacek-babis.A200928_174433_domaci_bur

hovada
Reagovat
FulnekUltras
bez diváků (v nejhorším případě) by neměl být problém
Reagovat
misa
Myslíš že v nouzovém stavu se můžou pořádat nějaké akce? Jsem otrávený z toho, jak vlády většiny zemí světa pracují na devastaci budoucnosti vlastních národů.
Reagovat
FulnekUltras
je fakt, že celkově už to globálšmejd s kovidmánií dlouho přehání - konkrétně u nás ale nouzový stav znamená hlavně to, že opatření se mohou vyhlašovat operativně podle potřeby - což teprve uvidíme - nemyslím, že by někdo ve vedení státu měl zájem blokovat normální život víc než bude nezbytně nutné
Reagovat
rybicka
Důvěra ve vedení státu? Od takového skeptika?

Za tím něco bude. Jo, je před volbami smile
Reagovat
FulnekUltras
rozhodně mám větší důvěru v toto vedení než v odesácký šmejd, který naši zemi bezohledně plundroval přes 20 let - a proto teď příznačně nejvíc vyřvává v "opozici" (opozici za každou cenu)
Reagovat
paddy
smile
Na Slovensku bude od prvního října zakázána většina masových akcí, včetně soukromých, kulturních, sportovních a církevních smile
Reagovat
Fandina
Tohle ale není žádná masová akce. V podstatě by se to dalo vydávat i za zaměstnání, práci před televizními kamerami, když to je bez diváků.
Reagovat
misa
Je to sportovní, tj. zbytná akce. Za chvíli bude kromě chození do práce, pro potraviny a oslavování vůdce všechno zbytná činnost.
Reagovat
Fandina
Pro tenisty tam hrající je to zaměstnání. Takže bych to za zbytnou činnost pro ně nepovažovala.
Reagovat
Fandina
Jinak ale samozřejmě, může to být zakázáno, nám prodávat v obchodě bylo také zakázáno dva měsíce. Ale jinak by to mohlo probíhat na základě toho, že se jedná o profesionály, jejich práce před kamerou, když tam nebudou diváci.
Reagovat
FulnekUltras
tenis bez diváků už byl u nás úspěšně odzkoušen - nedochází zde k přímému ani blízkému kontaktu lidí - jaro se tedy v tomto směru opakovat pravděpodobně nebude
Reagovat
Jan
Naprosto okatě mi celá ta covidmánie přijde přehnaná a umělá. Vlády všech zemí se snaží co nejvíc testovat, nevěřím tomu, že po létě, kdy se nic nedělo je najednou tolik pozitivních. A řekl bych že se snaží ostošest, aby ospravedlnili vakcíny, nouzové stavy a všechna ta omezení.
Reagovat
paddy
a už nemusí na testy smile smile smile
Reagovat
Fandina
DDD: smilesmilesmile
Reagovat
FulnekUltras
např. v Rakousku, ale i jinde v Evropě (včetně třeba Řecka), dokonce i v USA, jsou už teď poměrně běžné samotesty ze slin - mnohem komfortnější procedura

https://www.dermacare.at/corona-test-der-neue-unkomplizierte-gurgeltest-fuer-covid-19-in-wien/
Reagovat
FulnekUltras
Rakousko - vykloktá se speciálním roztokem (chuťově něco jako mořská voda), přes jednorázový nástavec naplije do zkumavky - výsledek do 24 hodin
Reagovat
Nenela
Ano, byla jsem takto testovana. Minuta kloktani slaneho roztoku (smi se to prerusit a nadechnout :-) ), jedno plivnuti do pripravene nadobky s kodem a je to. Zadne hrabani se v nose. Moc nechapu, proc to uz nezavedli vsude.
Reagovat
tommr
s těma testama má Karolína pravdu. Myslím, že spoustě lidí zvláště těm často testovaným ty testy ublíží víc než případnej kovid ... smile
Reagovat
Mantra
dělali ti už? jaký to je? nějaký zkušenosti? jak dlouho se čeká na výsledek?
Reagovat
FulnekUltras
osobně čekám až na samotest ze slin - u nás by prý mohl být za měsíc - jestli se vůbec někdy do tohohle bordelu zapojím smile
Reagovat
Mantra
no ale to nemá cenu, během toho měsíce se můžeš nakazit/uzdravit
Reagovat
FulnekUltras
však dřív jak za měsíc z česka nikam nepojedu, a to mi zatím k udržování pocitu svobody stačí ;-)
Reagovat
tmora
Ok, ale úspěšnost toho testu je jen 60%. To je jako když si jidiš korunou smile
Reagovat
FulnekUltras
důležité je, že úředně platí ;-)
Reagovat
Nenela
Ten kloktaci test je stejne jako ten, co se hrabe z krku a nosu PCR test, zpracovani je stejne, jen odber jiny.
Reagovat
Enterprise
Bratranec byl na testech v sobotu a výsledek znal už v neděli ráno (a moc ho nepotěšil).
Reagovat
FulnekUltras
sms ?
Reagovat
Enterprise
Já nevím, v sobotu odpoledne byl na testech a hned v neděli ráno volal, že k nim nemáme chodit, že je pozitivní. Ale on i manželka dělají ve zdravotnictví, tak je možné, že jim to vyhodnotili přednostně.
Reagovat
lvicek
Kamaradka s manzelem byli na testech (na dvou ruznych mistech) zhruba pred 2 tydny a oba vedeli vysledky (negativni nastesti) do vecera. Ve zdravotnictvi nepracuji, zadne prednostni zachazeni nemeli a na testy sli jeden pro rizikovy kontakt s nakazenou narizeno hygienou (rozhovor venku na namesti) a druhy byl poslan preventivne z prace.
Reagovat
Blondie
Lvíčku, máš ode mě zprávu, mrkni :-)
Reagovat
Blondie
Jo, posílají sms.
Prostě jen "Dobrý den, váš aktuální výsledek je XXX."
Reagovat
Mantra
jaký kraj nebo okres?
Reagovat
Enterprise
Moravskoslezský kraj
Reagovat
Blondie
Dělali mi ho v sobotu.
Odeberou tyčinkou vzorek z krku (to vůbec není cítit a trvá to cca vteřinu - prostě se jemně dotknou sliznice v hrdle).
A pak z nosohltanu, kdy ti vsunou do nosu tu dlouhou tyčinku. A věř mi, že ačkoliv se připravuješ na to, že to vsunou hluboko, tak tě překvapí, jak MOC hluboko XD fakt je to jak do mozku. Není to příjemné, ale v žádném případě to nebolí. Trvá to cca 3 vteřiny, ještě cca 5 minut je poté nos trošku citlivý (opakuji, citlivý - ne bolestivý. Po 30 minutách už necítíš vůbec žádný rozdíl).

Test v 16:00 v sobotu, výsledek v neděli ráno :) na doporučení lékaře.
Reagovat
lvicek
V Nemecku po zacatku skoly pry testovali vsechny deti ve skolach nejdrive trikrat tydne, ted jednou tydne (nemam to potvrzene pro cele Nemecko, ale minimalne v te skole, kam chodi deti jednoho spolupracovnika (pry 1500 deti) a tvrdil, ze si mysli, ze to tak je v celem Nemecku.) Jedna se o balicky velikosti zubniho kartacku a deti si provedou vyter sami a pak to odevzdaji ve skole a do dalsiho dne vedi vysledek.
Reagovat
Jan
Prý někdy dělají ty testy brutálně, že tu tyčinku strčí hluboko. Má tam být jen tenká blána oddělující mozek a lidi pak prý z toho dlouho či trvale bolí hlava, když tu tyčinku zasunou příliš a tu membránu poškodí. Je otázka, jestli to tak dělají schválně nebo to mají nařízeno. Zajímalo by mě, když na USO si Muchová na testy nestěžovala, pokud vím, jestli tam dělali testy jinak.
Reagovat
Blondie
Prosím, nešiř tady hoaxy :-)
Myslím, že si stačí vygooglit, kde je nosohltan. Hned ti bude jasné, že to VŽDY strkají hluboko a mají pro to důvod. Potřebují se prostě hluboko dostat.
To už rovnou můžeme dávat bacha na čištění uší, tam je ten zásah do mozku skoro pravděpodobnější :D

Já třeba chápu Mušku - pokud má nějakou anomálii v nose, klidně ji to fakt může bolet. Ale z mé zkušenosti mohu říci, že jsou to tři nepříjemné vteřiny. A to ještě ne nějak extrémně nepříjemné. Odběr krve je horší.
Reagovat
Mr.Pink
jan je tu sirenim hoaxu znamy, pravidelny ctenar aeronetu :)
Reagovat
Blondie
Fakt? Pod WTA diskuzemi jsem ho moc neviděla...
Ale je možné, že mi v sobotu napíchli mozek a tyhle vzpomínky mi vymazali smile

(pardon, já musela smile)
Reagovat
Mr.Pink
:D to bude asi ono
Reagovat
blixa
No ještě že ti nevymazali celej TP ! smile
Reagovat
turista
Kovid bych teda rozhodně nebagatelizoval.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist