Muchová: Teď vím, že se mohu rovnat s nejlepšími

18. 2. 2021, 16:00
Aktuality 12
S dobrým pocitem bude Karolína Muchová opouštět Melbourne. Na Australian Open si poprvé zahrála grandslamové semifinále a chce se dále zlepšovat, aby pro ni další turnaje končily ještě lépe.
Profily hráčů
Karolína Muchová

"Turnaj mi ukázal, že se můžu rovnat s nejlepšími. Musím dál pracovat na mnoha věcech a budu. Přála bych si, aby každý turnaj probíhal podobně, jen s lepším a lepším koncem," řekla Muchová anglicky na tiskové konferenci v Melbourne.

Na prvním grandslamu sezony se prosadila díky pestré hře. "Porazila jsem hodně dobrých hráček, což je fajn. Zvládla těžké zápasy a hrála jsem skvěle," mohla se pochválit. V soutěži vyřadila mimo jiné Karolínu Plíškovou, Belgičanku Elise Mertensovou a především ve čtvrtfinále světovou jedničku Ashleigh Bartyovou z Austrálie.

Neuspěla až v boji o finále s Američankou Jennifer Bradyovou po setech 4-6 6-3 4-6. "Zase jsem začala pomalu. Hodně jsem kazila a dělala nevynucené chyby. Ona výborně servírovala, což o mně neplatilo," hodnotila čtyřiadvacetiletá tenistka utkání.

Ve druhém setu se ale zlepšila. "Hrála jsem rychleji a snažila se víc útočit," dodala. Jenže ve třetí sadě ztratila lehkost a zápas ztratila. "Ona zahrála skvěle. Její podání bylo výborné a gamy při něm utíkaly rychle. Při mém se naopak hodně hrálo. Snažila jsem se do toho jít, ale udělala jsem víc chyb než ve druhém setu," uvedla.

Vzrušení přinesla závěrečná hra utkání. Muchová odvrátila čtyři mečboly a nevyužila tři brejkboly. "Na nic moc jsem nemyslela. Jen jsem se soustředila na příští bod. Ona mě nechala tvořit a já chybovala. Z toho jsem teďka smutná," řekla.

Zklamaná ale dlouho být nemusí. Z Melbourne se domů vrací s nejlepším grandslamovým výsledkem kariéry. "Je to příjemný úspěch. Možná zítra nebo další den budu šťastná a bude odjíždět s dobrým pocitem," usmála se.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

12
Přidat komentář
turista
Po tom co v Austrálii odvedla má Muška plný právo říct to co řekla. Může porazit kteroukoliv hráčku kdekoliv. Žádné soupeřky se nemusí bát.
Reagovat
GaelM
Mrzí to hodně, šance byla velká a postup relativně blízko. Ne že by se už neměla nikdy dostat na grandslamu tak daleko, je mladá a vrchol kariéry má doufejme ještě před sebou. Je ale dost pravděpodobné, že už nikdy nebude čelit v GS semifinále tak hratelné soupeřce... smile
Reagovat
Frick
https://www.tenisportal.cz/altenkirchen-itf/2018/wta-zeny/

A už jí bylo 21 a půl roku. To už leckdo mohl říct, "kdyby v ní něco bylo, tak je teď už úplně někde jinde".

Stejně stará Katka Siniaková v té době byla už vítězkou dvou WTA turnajů.

A kde je teď ona?

Samozřejmě - deblové úspěchy jsou u ní nepopiratelné, ale je to jen debl.
Reagovat
Frick
Není to tedy nakonec dobrá ukázka toho, že není příliš brzo lámat hůl?
Reagovat
blixa
Nad tebou ? Dávno zlomená, chlapče ... smilesmile
Reagovat
drabona
to tetokrát nevyšlo,bylo tam příš mnoho nejistoty.
Ale co není může být. Máme další hráčku světové třídy.
Reagovat
FulnekUltras
těsné to bylo, kwa... ve finále by však na kyberpimprle zřejmě už neměla
Reagovat
Krisboy
No nevím nevím, Muško...při vší úctě, taková Naomi nebo Petra v plné parádě...aby ses nedivila smile

Ale také ještě jednou gratuluji!!! smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
com
gratulka k vyřazení smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tos přišel gratulovat pozdě, Zloun vyletěl o dvě kola dřívsmilesmile
Reagovat
lvicek
Snad o tri, ne?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist