Murray po pěti letech vyhrál zápas na antuce, v Madridu porazil Thiema

2. 5. 2022, 22:38
Aktuality 6
ATP MADRID - Andy Murray na úvod Masters 1000 v Madridu vyhrál souboj grandslamových šampionů s Dominicem Thiemem a po pěti letech vyhrál zápas na antuce. Zatímco rakouský tenista prohrál po návratu po devět měsíců dlouhé pauze i čtvrtý zápas, dvojnásobný britský šampion už na osmém turnaji po sobě zvládl své zahajovací vystoupení. Další výhru ale už sedmkrát v řadě nepřidal, ve Španělsku se o to pokusí proti Denisi Shapovalovovi.
Andy Murray (© AFP)

Andy Murray dnes absolvoval první zápas na antuce od září 2020 a druhý od května 2017, kdy postoupil do semifinále French Open. A v Madridu ukončil pět let trvající čekání na antukové vítězství.

V souboji grandslamových šampionů, kteří mají daleko ke své optimální formě, přehrál Rakušana Dominica Thiema. 34letý Brit odvrátil proti 28letému Rakušanovi všechny tři brejkboly, zvítězil 6-3 6-4 a vzájemnou bilanci upravil na 3-2.

Bývalá světová trojka Thiem se v březnu vrátil po devět měsíců dlouhé pauze zaviněné zraněním zápěstí a po čtyřech duelech je stále bez vítězství. Na předchozích čtyřech akcích vítěz US Open 2020 podlehl Pedru Cachínovi, Johnu Millmanovi a Benjaminu Bonzimu.

To Murray dokázal vyhrát první zápas na turnaji, počínaje challengerem a následujíc sedmi turnaji ATP, již poosmé v řadě. Přidat pak druhou výhru ale už sedmkrát po sobě nedokázal.



V Madridu se Murray pokusí zlomit sérii neúspěchů ve druhém kole proti světové šestnáctce Denisi Shapovalovovi (h2h 0-1), s nímž loni prohrál 0-3 na domácí trávě ve Wimbledonu. Kanadský tenista si na úvod poradil s francouzským lucky loserem Ugem Humbertem.

Jannik Sinner na všech letošních turnajích vyhrál minimálně dva zápasy a úspěšně vstoupil i do Masters v Madridu, ačkoli ve druhé sadě prohrával 2-5, čelil celkem třem mečbolům a měl problém s levou nohou. Italský talent ale nakonec Američana Tommyho Paula po třech hodinách zdolal 6-7(4) 7-6(4) 6-3 a postupem do druhého kola vyrovnal své madridské maximum.

O jeho překonání si Sinner zahraje s Alexem de Minaurem (
h2h 2-0). Australský tenista zdolal rovněž ve třech setech domácího Pedra Martíneze.

Světová jednička Novak Djokovič vstoupí do akce ve španělské metropoli, kde při posledním startu v roce 2019 triumfoval a kraloval celkem třikrát, proti Gaëlu Monfilsovi. S Francouzem, jenž si v úvodním kole poradil 6-3 6-0 s domácí divokou kartou Carlosem Gimenem, vyhrál všech 17 soubojů na hlavní tour.

• ATP MASTERS 1000 MADRID •
Španělsko, antuka, 6.575.560 eur
pondělní výsledky (02. 05. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Norrie (9-Brit.) - Soon-Woo Kwon (Korea) 7-5 7-5
Sinner (10-It.) - Paul (USA) 6-7(4) 7-6(4) 6-3
Schwartzman (13-Arg.) - Paire (Fr.) 6-2 6-7(5) 6-1
A. Murray (Brit.) - Thiem (Rak.) 6-3 6-4
Dimitrov (Bulh.) - Cressy (USA) 6-2 7-6(4)
Monfils (Fr.) - Gimeno (Šp.) 6-3 6-0
Davidovich (Šp.) - Harris (JAR) 7-5 6-3
De Minaur (Austr.) - Martínez (Šp.) 7-6(2) 1-6 6-3
Goffin (Belg.) - Karacev (Rus.) 6-2 7-5
Lajovič (Srb.) - Čorič (Chorv.) 6-3 4-6 6-4
Basilašvili (Gruz.) - Fognini (It.) 7-5 6-4
Musetti (It.) - Ivaška (Běl.) 2-6 6-3 7-5
Pouille (Fr.) - Chačanov (Rus.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Patik
Ten Dominicov tenis je len odrazom toho ako veľmi sa mu chce a je motivovaný ku comebacku. Na ňom úplne vidieť ze sa mu nechce zatiaľ sa môže vyhovoriť na ruku ale o pár mesiacov uz bude musieť niečo predviesť inak to môže zabaliť..to zranenie mu dobre padlo vhod.
Reagovat
Pe3k
Nevím jak vážné bylo jeho zranění, ale jeho výkony jsou strašné. Měl začít na čelenžrech, ale jeho úroveň je tak futures...Nedalo se na to moc dívat, tak sem to vypnul. Z trollhandu chyb jak máku.
Reagovat
Krisboy
Dominicu, nechceš přijet v pátek k nám? Dáme debla, ňáký pivko...tohle fakt nemá cenu...smile
Reagovat
gigin
Tak on mu to Můra u sítě řekl, že je supr, že zpět, keep going a že to potrvá nějaký čas, než bude ok... Ale tak ty máš hned jasno..

https://www.instagram.com/p/CdEZF6_Kpic/
Reagovat
SwissMaestro
Mimotenisově Andyho nesnáším, ale ta slova k Dominikovi na konci zápasu byla skvělá :)
Reagovat
Patik
Kto vie ci by to povedal aj keby prehral.. Asi nie.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist