Murray podesáté v řadě Raonice neporazil. Byla to bída, smutnil Brit

26. 8. 2020, 13:21
Aktuality 51
ATP NEW YORK - Andy Murray na Masters v New Yorku na skalp Alexandera Zvereva nenavázal. Britský tenista vypadl v osmifinále po mizerném výkonu proti Kanaďanu Milosi Raonicovi, s nímž prohrál poprvé po předchozí sérii devíti výher. Ve čtvrtfinále naopak nechybí světová jednička Novak Djokovič či obhájce titulu Daniil Medveděv.
Andy Murray (© AFP)

Andy Murray se v New Yorku vrátil na okruh ATP poprvé od listopadu 2019, neboť po dvou loňských operacích a následné zvýšené fyzické záteži laboroval s bolestmi pánve. 

Na turnaji Masters 1000, který se letos s ohledem na přísná hygienická opatření přesunul ze Cincinnati do dějiště US Open, si připsal dvě třísetové výhry. Nejprve zdolal domácího Francese Tiafoea a následně proti světové sedmičce Alexanderu Zverevovi zaznamenal první skalp hráče Top 10 po více než třech letech.

V osmifinále ale třiatřicetiletý Brit herně propadl. S Kanaďanem Milosem Raonicem, s nímž od jara 2014 vyhrál devět vzájemných duelů po sobě, uhrál jen čtyři gamy a prohrál snadno 2-6 2-6.

"Tohle byla opravdu bída. Mám na sebe mnohem větší nároky, tohle prostě nestačí," řekl dvojnásobný vítěz Western & Southern Open z let 2008 a 2011.

Raonic ve čtvrtfinále narazí po dvanácti letech na Filipa Krajinoviče (h2h 0-1). Osmadvacetiletý Srb v New Yorku vyhrál podruhé za sebou bez ztráty podání jednoznačně 6-2 6-1. Po Thiemovi nedal šanci ani Maďaru Mártonu Fucsovicsovi.



Naopak bez problémů do čtvrtfinále prošel Novak Djokovič, který si poradil 6:2 a 6:4 s domácím Tennysem Sandgrenem. Srba především těšilo, že už ho téměř nelimitovaly bolesti zatuhlého krku, kvůli němuž nenastoupil do čtyřhry.

"Krk už mě skoro nebolí, cítím se dobře a na mojí hře je to znát," prohlásila světová jednička Djokovič. V boji o semifinále čeká předloňského šampiona ze Cincinnati Jan-Lennard Struff z Německa, kterého dosud porazil ve všech třech zápasech.

Struff v úterý přešel na devátý pokus přes osmifinále turnaje Masters 1000. Třicetiletý Němec se do svého největšího čtvrtfinále dostal po skalpech De Minaura, Shapovalova a světové desítky Belgičana Davida Goffina, kterého zdolal 6-4 3-6 6-4 a zajistil si premiérový posun do Top 30.



Druhý krok na cestě za obhajobou titulu na Western & Southern Open udělal Daniil Medveděv. Třetí nasazený Rus si poradil dvakrát 6-3 se Slovincem Aljažem Bedenem a bez ztráty setu postoupil do čtvrtfinále, v němž ho čeká Španěl Roberto Bautista.

Řek Stefanos Tsitsipas si poradil v zápase bez jediného brejku s Američanem Johnem Isnerem, jehož zdolal 7-6 7-6 a vzájemnou bilanci tak vyrovnal na 2-2. O postup do semifinále si šestý hráč světa zahraje s dalším domácím 'bombarďákem' Reillym Opelkou. Ten porazil 6-3 7-6 světovou osmičku Mattea Berrettiniho a svou bilanci s hráči Top 10 vylepšil na 5-4.

• ATP MASTERS 1000 NEW YORK •
USA, tv. povrch, 4.674.780 dolarů
úterní výsledky (25. 08. 2020)
• Dvouhra - osmifinále •
Djokovič (1-Srb.) - Sandgren (USA) 6-2 6-4
Medveděv (3-Rus.) - Bedene (Slovin.) 6-3 6-3
Tsitsipas (4-Řec.) - Isner (16-USA) 7-6(2) 7-6(4)
Opelka (USA) - Berrettini (6-It.) 6-3 7-6(4)
Struff (Něm.) - Goffin (7-Belg.) 6-4 3-6 6-4
Bautista (8-Šp.) - Chačanov (11-Rus.) 4-6 6-3 6-2
Raonic (Kan.) - A. Murray (Brit.) 6-2 6-2
Krajinovič (Srb.) - Fucsovics (Maď.) 6-2 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

51
Přidat komentář
gigin
https://twitter.com/AFP/status/1298789969046061057?s=19
Reagovat
gigin
https://twitter.com/CincyTennis/status/1298820185902772230?s=19
Reagovat
Vlk-v-trave
Nepodcenuj silu Osaky :D

Jako vzdycky uzivatele jsou o tri kroky napred pred TP.
Reagovat
Vlk-v-trave
Hraci v protestu nehraji taky:)

NHL zatim jede a na lede zatim bez White Lives Matter, takze zatim jeste dobry...
Reagovat
LordMutademus
NHL super, akorát, že ti moji nemohla Kings nemají, co hrát. smile
Reagovat
LordMutademus
Tomasinho zase fandí Ducks, což je rivalita jako prase. Akorát, že teď jsou v háji oba.
Reagovat
Vlk-v-trave
Aha :D
Tak uz se koukam...tato sezona

Olejari vs. Kralici 4:2, vporadku
Olejari vs. Kaceny 3:4 nastesti v prodlouzeni, ale uz zacinam byt nevrly.
Olejari vs. Kralici 2:1, vporadku
Olejari vs. Kaceny 6:2, fantazie:D
Olejari vs. Kralici 1:5, hnus, takhle to nejde. Ale asi nejaky black out bez obrany.
Olejari vs. Kralici, 6:5, divocina, ale vporadku

H2H
Olejari vs. Kralici 26:35, 9 zapasu dole
Olejari vs. Kaceny 30:42, 12 zapasu dole

S vami koncim kluci :D To vedet, tak Vam s Murou nehelfnu ani omylem...

Ale dobre, jste mladi...nerozvazni...takhle provokovat Vlka....ale my jednou ty Kalifornske joudy predhonime...jeste par sezon... chtelo by to, aby Kanadane nemohli hrat v Kalifornii, a budeme si vas vodit jak Vesely Djokovica :D
Reagovat
Vlk-v-trave
No, ale SC

Olejari 5
Kralici 2
Kaceny 1

Tam si to hlidame:)
Reagovat
LordMutademus
Králíci smilesmilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ósaka docela šok, myslel jsem, že to je hoax. Celkem to holce věřím, je taková svá, ale stejně mě trochu navrtává ten posun turnaje od USTA. Že ji mohl trenér poradit, ať už se na tenhle turnaj vykašle a soustředí se na USO. To se jim povedlo, zkomplikovat hráčům přípravný turnaj, když je GS za rohem. Jestli Amíkům nestačí covid..., o rasových problémech tam už nějakou tu řádku let snad vědí.smile Takže za mě dělaj bouři ve sklenici vody, odnesou to hráči a na to zrušit kvůli tomu USO už koule nemají - Fulnek by je jistě vyznamenal za politické myšlení.
Reagovat
Vlk-v-trave
Rizena manipulace od zacatku. Lide tomu bohuzel podlehaji.

Behem roku policajti v USA zastreli destitky lidi, 99% maji nejakou kriminalni cinnost za sebou, 30 % z toho je cernych, 20% mix, neco kolem 50% belosi...jestli se to tak da vubec v USA jeste nazvat, bo tam su promixovani skoro vsici.

Podle mne tam tezky problem obecne. A jeste ta cela Kalifornie prileva benzin do ohne...
Hlavne ti priblbli herci, kteri tam furt kazou jak se maji vsichni chovat liberalne, svobodne, bojuji za prava kazde cypiny a pak se jdou zdrogovat na zachod kokajnem...choroba proste:D
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ono těch zdravých míst na světě moc nenísmile
Reagovat
gigin
Tak odchod důchodu...

https://twitter.com/Tennis/status/1298813736690397186?s=19
Reagovat
LordMutademus
Krajinovič si jde pro druhé finále Masters?
Reagovat
Vlk-v-trave
No to h2h se Stefanem me moc optimismem nenaleva:) Ale kdo vi...
Kazdopadne za mne radost, ze pomuckar tece.

Nevis, kdy bude los USO?
Reagovat
LordMutademus
Tak jsem mu to pěkně zakřikl no. smile
Los nevím vůbec.
Reagovat
Vlk-v-trave
Ja jsem odpadl presne ve chvili, jak ho brejknul, kdyz Krajinovic serviroval na vitezstvi v zapase...
...no brejknul, se brejknul tak trochu sam...
Reagovat
gigin
https://twitter.com/TennisTV/status/1298774539564875783?s=19
Reagovat
Krisboy
Nejde.
Reagovat
LordMutademus
Nevím proč, jsem si vzpomněl na tohle. smile
Chtěl si někdo někdy vzít challenge ve prospěch soupeře? Ale zrovna v jeho případě bych to nepřisuzoval nějakému smyslu pro fair play, spíš chtěl jen demostrovat, jak moc to má v piči.

https://youtu.be/GGrHaMiqM6k?t=95
Reagovat
Vlk-v-trave
Ano chtel, videl jsem to vic krat...nebudu vsechny vypisovat.

Napisu jen 1111ho, chtel challange pro Nalbandiana, ale sam uz nemel, tak sel za Nounim, aby mu ho dal, ten ze je pozde poslal do haje. 1111 mu nechal fiftyn.

1111 si take vzal challenge pro soupere v zapase ze Sockem. A Sock udelal to samy pro 1111ho pozdeji.

Ale asi nej. machr byl Smyczek, ten rozdaval i servy...

https://www.youtube.com/watch?v=WTkuH4WbSi4

Jak kouknes v jake situaci zapasu...to jsem opravdu u nikoho snad nikdy nevidel...
Reagovat
LordMutademus
Aha, já jsem to nikdy neviděl no. Viděl jsem, že někdo třeba poradil soupeři, aby si ho vzal, ale že by si jí přímo bral pro soupeře, ne. Tak děkuju za info.

Jj, toho Smyczeka si pamatuju. Frajer.
Reagovat
Vlk-v-trave
Koukam Opelka skrecnul, takze 1111 na nem asi hodne zapracoval a aspon ho unavil:)
Reagovat
LordMutademus
Jinak, poslední Andyho top výkon byl asi na RG 17 s Del Potrem, první set vyhrál se štěstím, ale pak si ho začal brutálně vodit neskutečnými technickými finesami, škoda, že není žádný pořádný HL, abych si to připomněl.
Reagovat
paddy
Reagovat
LordMutademus
Díky, aspoň něco no.
Reagovat
Vlk-v-trave
Zapomnel jsi dodat, ze Potro se vracel v 2017 po zraneni, na AO nebyl, dolezl na turnaj v DB v unoru, kdy hral na BH hur nez gigin, a kazdy mel z neho bzundu...do nejake opravdu lepsi formy se dostal az nekde na USO17.

Takze za tri roky nejaky pomateny klub Pomuckare si pusti Raonic vs. Murray a budou se ukajet na HL jak si Vypatlany Zvykal vodil Muru na kurtu :) Asi na podobne urovni to je...

Posledni top vykon Potra, to byla nekde dekada zpet...kdy vypadal jeho somatyp dost jinak. Nevim co zral nebo delal, ze se mu telo tak zmenilo, ale po 2010 to slo od deseti k peti. Par zablesku, ale na vetsi uspechy tezko asi mohl myslet. Jestli jde o nejaky win na GS, ale pry to nevzdava a zase se bude vracet, az se potkaji na turnaji se Skotakem, tak si budou po dlouhe dobe zase rovni...
Reagovat
LordMutademus
To dost přeháníš. Ano nehrál nejlépe, jak mohl, to rozhodně ne. Ale rozhodně se to nedá srovnávat se současným Andym. Asi si ten zápas neviděl, podle výsledku soudíš, že Andy přejel malátného soupeře, ale tak to fakt nebylo. Však v prvním setu podával na vítězství a měl i SP. A to nemluvím o tom, že Andy byl celý rok 2017 úplně v lese a vytíral s ním kurt kde kdo. Delpo předtím udělal QF v Římě, Andy tam vypadl v prvním kole. Pro mě byl před tím zápasem favorit Delpo teda.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak nevim, kde byl Andy v 2017 jestli v lese nebo na houbach, krom travy ho az tak podrobne nesleduji, nema na to cas...(jasne ted mu drzim palce, nejsu svina, ktera nekomu preje aby byl mrzak atd.) ale DelPo se v tom obdobi ucil hrat s handicapem, ze s nim rupl Samuraj v Rime, to nebyla az tak zasluha Potra.

Jak si mohl povazovat vubec Potra na RG za favorita?
Porazil Pellu, pochopitelne to sledovat bylo celkem pro narocne divaky...bylo to priserne, tam uz jen cekat az mu zacne Kvido jeste nosit micky a podavat vodu, to si dost dobre pamatuji, protoze jsem byl dost nastvany, byla to pro Kvida dost velka prilezitost... pak mu skrecl Almagro, tomu rikam kurde vitezstvi jak remen,,, a pak dostal Muru, ktery mas pravdu hral mozna pod psa, ale mel stesti, ze se ten Potro po prvnim uplne rozsypal...bo uz nemohl...vyrizeny proste. Nemel sanci, kord, kdyz to je GS...byl mimo...
Ano da se to vklidu porovnat. Neni nahoda, ze prave Potro byl snad jeden z prvnich, ktery nabadal Muru, aby se vratil na okruh a bojoval o ten navrat.
Jasne, ze se to da srovnat, jak se uci hrat Andy s handicapem, tak samo se ucil on, ale jen dodam, ze po 2010 uz to proste slo do kytek obecne s nim... 2017 handicap...snad se nebudeme dohadovat o tom, co je horsi mit vyrizene na lidskem tele...to by mne prislo uz trochu zbytec...Jak by to bylo nekde pozdeji v tom roce, bych jeste uznal...ale to uz mel prave zase Andy vyrizenou kycel...
Reagovat
LordMutademus
Tak u Potra byl hlavní problém v roce 2010 a pak v letech 2014-2015. A v roce 2016 po návratu hrál skvěle, porazil Stana, Noleho, Rafu a Andyho, toho dokonce v pětiseťáku, takže v následující sezóně, si myslím, že už mohl slušně umět hrát s tím handicapem. Nebo jaký to měl problém,kvůli kterému nehrál to AO 17? Hádat se, co je horší zranění nebudu, ale fakt si nedovedu představit, že by Andy dosáhl byť jen zlomek, toho co Delpo v letech 2016-2018. Pokud se dostane do druhého týdne na GS, tak budu opravdu v šoku.
Reagovat
LordMutademus
Ale nejen kvůli té kyčli. Prostě už má svůj věk, i kdyby byl zdravý, tak by už neměl takový pohyb, jako dřív a v kombinaci ještě s tou kyčlí...vůbec.
Reagovat
Vlk-v-trave
Abys nebyl uz v soku v NY :D Staci aby mel dobry los, a par jelit v prvnim tydnu. ...ted na Masters. Dost uspech, dva vitezne zapasy...na tom bych stavel. S raonicem sam psal, ze mel den blbec...ale to je poradny prvni turnaj! Vysledek neni rozhodne spatny. Podle me se nauci s tim hrat...
Jak vsechno pujde ok, a Wimbledon bude...cekam velke veci:)

Potro nemohl hrat uz BH obouruc, zranene zapesti, takze na AO nejel, pak se prave vracel na DB a ucil se hrat BH jednoruc, pochopitelne v uvozovkach, proste se ucil hrat slajsy na BH misto obouruc, jasne ze vetsinou mu to souperi davali na ten BH...kromne jelita Kvida nechci ani zminovat...to byl opravdu katastrofalni propadak.

Nekteri si prave uz mysleli po Rime, ze jako zacne hrat dobre, tedy ja si to moc nemyslel, a musim priznat, ze jsem byl jeste skepticky v NY, a ten Federer me totalne sokl a trochu i nakopl, ze jsem zacal verit, ze jeste neco muze uhrat, ale jasne...Delpa jsem mel rad hlavne do 2009, vyhral GS, za mne splneno:) moje motivace pak tlacit takove hrace celkem pada...:D
Po 2010 uz v mych ocich to nebylo, to jsem si tak nejak i predstavoval...
Ale obecne po 2010 mi bylo suma fuk vsechno...jak bych neprisel na TP bych mel nejake tlaceni uplne na haku... znovu nekoho tlacit, k tomu me privedl 1111, ale je to na delsi dobu, a nechce se mne to vypisovat. Ani se uz sam necitim jako nejaky fan...
Reagovat
LordMutademus
Zas na druhou stranu, jestli je podle tebe současný Andy na podobné úrovni, jako Depo tehdy, tak nás ještě čeká titul z Masters a finále GS. To beru.
Reagovat
Vlk-v-trave
Vsak proto ho nabadal, aby se vratil, ze to muze byt dlouha cesta, ale veri mu... bo sam dobre vi, co to je, kdyz se ucis hrat s handicapem...takze kdo vi...posledni rozhovor Andy na tema kycle bylo, ze to ma trochu v hlave, ale uci se...
...nejprve to musi dostat z hlavy, jak se nauci, tak kdo vi...jasne, ze uz nebude hrat top, co hraval...ale to uz nehraje Potro 10 let.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
DelPa je mi moc líto. Už jsem o něm psal jinde, že na svoji postavu měl skvělý pohyb a moc šikovnou ruku. Proti Big4 možná pořád nejlepší skóre a nebýt jeho křehké schránky, pohyboval by se nejspíš mezi 10.-5. místem a urval by i víc vavřínů. Z mladších jsem si bohužel zatím nikoho tak neoblíbil. Třeba se někdo z nich vybrousí, snad nejsou úplně ztracení.
Reagovat
LordMutademus
A jinak, návrat mu samozřejmě přeju. Sice jsem ho nikdy nemusel, ale zdravotní problémy nepřeju nikomu.
Reagovat
Pe3k
Pokud Djokowitch vyhraje bude první v historii co půjde do us open neporažen.
Reagovat
Marduch
Pokud ho nezaskoci Struff, ceka ho neunavitelny, neubehatelny Bautista, ktery si na Djokera veri. Realna hrozba a plnohodnotna generalka na USO.
Reagovat
smazaný uživatel
jj, z toho co zostalo su aj hraci okolo 20miesta povazovaní za generálku pred US :)
Reagovat
Marduch
rika se tomu match up, pro Djokera na hardu tezsi souper nez Rafa Nadal :-p
Reagovat
Pe3k
tak to je snad jasné aj trolovi z Petržalky
Reagovat
smazaný uživatel
Ty sa venuj radšej svojim prútom, mukel.
Reagovat
smazaný uživatel
Samozrejme, Bautista uz vyhral tých GS zápasov s Novakom, habadej :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kolik vyhrál na hardu těch zápasu Rafa? Dejme tomu za posledních 7 sezon?

Ze by nič? smile
Reagovat
RF46
Obcas nekdo vyhraje US a na soupere TOP20 prakticky nenarazi...smile
Reagovat
Marduch
Tak Struff nezaskocil, kazdopadne h2h s Bautistou v poslednich trech zapasech na hardu je 3:0 pro Princeznusmile
Reagovat
paddy
žádný problém smile
spíš bude těžší hrát 4. den za sebou
Reagovat
paddy
Reagovat
LordMutademus
Opelka a Schwartzman smilesmile

https://scontent.fprg4-1.fna.fbcdn.net/v/t1.15752-9/118468951_2714823612125605_5783129312965345322_n.png?_nc_cat=107&_nc_sid=b96e70&_nc_ohc=0j0nj2jB6pMAX9kZN_O&_nc_ht=scontent.fprg4-1.fna&oh=03cd1fbfc2983028e2c725e80314a84c&oe=5F6CCAD6
Reagovat
peek
Miloš hrál fakt dobře a vyškolil obranáře útokem.
Reagovat
Krisboy
Jj, takhle hrající Šolim by přinejmenším potrápil i Andyho v nejlepší formě. smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist