Murray při premiéře ve Stockholmu porazil Nora Durasovice

9. 11. 2021, 23:33
Aktuality 1
Andy Murray při svém debutu na halovém turnaji ATP 250 ve Stockholmu potvrdil roli favorita proti Noru Viktoru Durasovicovi, byť musel odvracet setbol. Ve 2. kole zkušený Brit vyzve nejvýše nasazeného italského mladíka Jannika Sinnera.
Profily hráčů
Andy Murray (© AFP)

Andy Murray před týdnem na Masters 1000 v Paříži vypadl hned v prvním kole, když proti německému lucky loserovi Dominiku Koepferovi nevyužil sedm mečbolů.

34letý Brit se ale rozhodl prodloužit si sezonu ještě o jeden týden a díky divoké kartě poprvé startuje na halovém podniku ATP 250 ve Stockholmu. A vstup do soutěže na severu Evropy zvládl. 

Murray si poradil s norským outsiderem Viktorem Durasovicem. Až 354. hráče světa, jehož maximem ve světovém žebříčku je 298. příčka a ve Stockholmu se rozehrál v kvalifikaci, porazil 6-1 7-6.

Utkání měl Murray pod kontrolou až do stavu 6-1 a 3-1. Pak ale poprvé neudržel podání a musel do tie-breaku. V něm soupeři dokonce nabídl setbol, ale zlikvidoval ho a na třetí pokus utkání ukončil.

O čtvrtfinále si Murray zahraje v prvním vzájemném duelu s italským talentem Jannikem Sinnerem, který plní roli nasazené jedničky. 

Kvarteto nejvýše nasazených doplňují Kanaďané Félix Auger-Aliassime a Denis Shapovalov a Brit Daniel Evans.

• ATP 250 STOCKHOLM •
Švédsko, tv. povrch / hala, dolarů
úterní výsledky (09. 11. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
Fritz (5-USA) - Gerasimov (Běl.) 6-4 6-4
Rinderknech (Fr.) - Bublik (6-Kaz.) 6-1 2-0 skreč B.
Murray (Brit.) - Durasovic (Nor.) 6-1 7-6(7)
Van de Zandschulp (Niz.) - Serdarušič (Chorv.) 7-6(5) 7-6(5)
Martínez (Šp.) - Ruusuvuori (Fin.) 6-4 3-6 7-6(4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
sojka1
a porazil i Sinnera, super...jinak nevim, kdo tu psal, jakze se Sinner podoba panu Berdulkovi... no ps, prijde mi tedy nejen jako hezci kluk, ale i jako mnohem stylove elegantnejsi tenista, navic zvladal po zapase smeknout... ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist