Murray přišel o další Wimbledon. Budu v All England Clubu hrát příští rok, slíbil dvojnásobný šampion

2. 4. 2020, 11:41
Aktuality 5
Andy Murray přišel o další ročník domácího grandslamu. Slavný Wimbledon hrál naposledy před třemi lety, kdy vypadl ve čtvrtfinále. Dvaatřicetiletý Brit přislíbil, že se nejslavnějšího a nejstaršího tenisového turnaje světa zúčastní příští rok.
Profily hráčů
Andy Murray

Murray se naposledy v All England Clubu, kde v letech 2013 a 2016 triumfoval, v pavouku dvouhry objevil v roce 2017, kdy ve čtvrtfinále prohrál pětisetovou bitvu se Samem Querreym. Právě tehdy začaly jeho velké potíže s kyčlí, s níž podstoupil dvě operace.

Bývalá světová jednička nyní vyhlíží návrat. Ten chtěl Brit uskutečnit už před pár dny v Miami, jenže kvůli pandemii koronaviru je sezona přerušená až do 13. července. To se týká i celé travnaté části sezony včetně nejstaršího a nejslavnějšího tenisového turnaje světa Wimbledonu.

"Je mi strašně líto, že se neuskuteční turnaj v Queen's Clubu ani Wimbledon. Ale zdraví je teď to nejdůležitější, je to správné rozhodnutí. Už teď se těším, až si za rok zahraju na trávě!" napsal Murray na sociální sítě.

Pokud Murray za rok do All England Clubu opravdu dorazí, bude mu už 33 let. V médiích se objevily spekulace, že by mohl svůj návrat na kurty přehodnotit, touto zprávou však trojnásobný grandslamový šampion uklidnil všechny své fanoušky.

Podle mnohých mu může delší pauza naopak pomoci doléčit různé bolístky a vylepšit kondici. Murray totiž nedávno avizoval, že možná bude muset kvůli kostnímu výrůstku v oblasti kyčle na menší zákrok. Ten ale odložil, jelikož se během tréninků a příprav na comeback v Miami cítil dobře. Sám však přiznává, že až turnajový zápřah opravdu ukáže, jak na tom fyzicky je.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
acc
Reagovat
Masters_Mandatory
Andy Můry a Federer uz konci. Skoda. Za chvili i Nadal a Bitch. Neivic mi bude chybet ale Ivo Karlovic.
Reagovat
acc
Jeden by rek, ze ti nejvic bude chybet pulka mozku.
Reagovat
kada.tom
ta mu už chybí
Reagovat
acc
Prave mne prijde, ze vubec :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist