Murray zvažuje pokračování v antukovém jaru. Bylo to příšerný. Jeden z nejhorší zápasů kariéry, zlobil se

11. 4. 2023, 11:54
Aktuality 6
Andy Murray toho v posledních letech na antuce moc neodehrál a možná ještě změní pro letošní antukové jaro plány. Bývalý lídr žebříčku totiž schytal v prvním kole na Masters v Monte Carlu potupnou porážku od Alexe de Minaura. "Bylo to příšerný. Jeden z nejhorších zápasů mé kariéry. Nevím, co se stalo," zlobil se.
Profily hráčů
Andy Murray (© AFP)

Murray odehrál na antuce od začátku sezony 2018 jen čtyři soutěžní zápasy. V roce 2020 se zúčastnil pouze French Open, kde uhrál jen šest gamů se Stanem Wawrinkou, loni nenastoupil k osmifinálovému utkání s Novakem Djokovičem na Masters v Madridu a letošní antukové jaro zahájil na prestižním podniku v Monte Carlu.

Zatímco v předchozích sezonách neměl v plánu se této části roku účastnit, jelikož antuka není pro jeho kovovou náhradu kyčle ideálním povrchem, letos se zřejmě chystal na kompletní šňůru generálek před French Open, na kterém si před sedmi lety zahrál finále.

Trojnásobný grandslamový šampion v úvodních měsících probíhající sezony bavil diváky napínavými bitvami, ovšem v Monackém knížectví ztroskotal hned na prvním soupeři, na kurtu se zdržel necelou hodinu a půl, a dokonce to vypadalo, že při odchodu z kurtu divákům omluvně mává.

V utkání s de Minaurem spáchal 26 nevynucených chyb, trefil pouhých devět vítězných úderů, odvrátil jen dva ze šesti brejkbolů a sám se k žádné šanci nedostal, ačkoli soupeř umístil do kurtu jen 35% prvních servisů.

Semifinalista tří ročníků monackého podniku měl přitom kvalitní přípravu, o to více je pro něj jeho včerejší výkon zklamáním. "Bylo to příšerný. Na tomhle výkonu nebylo nic dobrého. Nevím, co se stalo. Už v Miami jsem nehrál dobře (porážka v prvním kole s Dušanem Lajovičem) a tohle bylo ještě horší," zlobil se finalista únorové akce v Dauhá v rozhovoru pro The Herald.

"Neudělal jsem jedinou věc dobře, nešel mi servis, return, forhend, bekhend, nevolil jsem správné údery. Pravděpodobně to byl jeden z nejhorších zápasů mé kariéry. Podobný jsem odehrál loni v Dauhá proti Robertovi Bautistovi (0-6 1-6) a možná bych ještě jeden nebo dva našel. Ale v tom posledním jsem se cítil asi vůbec nejhůře."

Pokračování v antukovém jaru si možná 35letý Brit ještě rozmyslí. "Byl jsem před přechodem na antuku optimistický. Vzhledem k tomu, že jsem na ní v poslední době moc nehrál, cítil jsem se v posledních 10 dnech fyzicky dobře. Navíc se mi dařilo v trénincích. Tohle mi ale srazilo sebevědomí, mockrát v kariéře jsem se takhle necítil. Je vážně nepříjemné vidět, že všechna ta dřina přišla vniveč."

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
DJOKERTHEGOAT
Zápas na FO 2020 byl tím nejhorším z jeho strany co jsem já viděl .
Reagovat
jackiec
Že to tu kovovou kyčel pořád baví, jako chápu že tenis a soutěžení miluje, ale reálně musí přece vědět že s takovým antitenisem bez vítězného úderu, že už s tou pinkanou v 36 letech už nemá šanci se vrátit do nejužší špičky a bojovat o největší tituly.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
nemá cenu aby se plahočil a ničil na antuce. On potřebuje rychlejší povrch a tak bude asi ideální příprava na travnaté turnaje s Wimbledonem na závěr.
Reagovat
Krisboy
Někdy mám pocit, že ten člověk CHCE skončit na invalidním vozíku. Inu - proti gustu...smile
Reagovat
elsky
Tak zatím to má jen postříbřený, endoprotéza to když tak jistí smile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Naprosto mu rozumím. Teď z něho mluví hodně i emoce po prohraném zápase, ale když se na to podívá realisticky se svým zdravotním stavem, tak je nesmysl na antuce pokračovat, pakliže nechce nahnat body do žebříčku za každou cenu.

Antuka mu může vzít hodně paliva z nádrže, může se zranit před pro něj nejdůležitějším obdobím v sezóně (travnatá část sezony a US tour). To za to nestojí. On nemusí už nikomu nic dokazovat na hlíně. Jestli se zraní nebo neudělá výsledky na antuce a poznamená to jeho další část sezony, tak leda zapláče.

smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist