Murraymu hrozí další operace. Verdikt padne na konci března

26. 2. 2020, 09:46
Aktuality 26
Andy Murray od loňského listopadu kvůli dalším potížím nehraje. Bývalému prvnímu hráči světa a trojnásobnému grandslamovému šampionovi, který avizoval, že by se mohl vrátit na trávě, teď hrozí další operace. Zda na ni bude muset jít, se dozví na konci března.
Profily hráčů
Andy Murray

Murray odehrál poslední soutěžní zápas na listopadovém finálovém turnaji Davisova poháru, k dalším utkáním kvůli zranění nenastoupil. Nejprve to vypadalo na mírnou pohmožděninu v oblasti pánevní kosti, ale zranění je evidentně mnohem vážnější.

Bývalý první hráč světa totiž stále čeká na vstup do letošní sezony, zmeškal Australian Open i evropské halové podniky. Další plán byl návrat na trávě, antuku chtěl kvůli náročnosti zápasů vynechat.

Jenže návrat se může znovu odložit. Murray totiž možná bude muset na další operaci, při níž by mu lékaři odstranili kostní výrůstek, který zasahuje do oblasti kyčle, kde má kovovou náhradu. Verdikt padne na konci března.

"Na konci příštího měsíce se dozvím, jestli jsem schopen hrát, nebo ne. Musím si počkat, jak to dopadne. Problém je, že pokud by to nešlo vyřešit artroskopicky a museli by mě otevřít, tak bude rekonvalescence delší," řekl trojnásobný grandslamový vítěz Murray.

"Pokud je kost stále aktivní a pořád roste, tak i po operaci bude růst dál. Nemělo by tedy smysl se nechat operovat hned. Kovová náhrada navíc zkresluje výsledky vyšetření a není jednoduché stoprocentně určit diagnózu," dodal.

"V Davis Cupu to nevypadalo vůbec vážně. Ale někdy se to může zhoršit. Začal jsem před pár dny zase trénovat a uvidíme, jak si povedu. Pokud by to tělo zvládalo, tak bych hrál, pokud ne, tak budu muset na operaci. Rozhodne příštích pár týdnů."

V nejlepším případě se Murray na kurty vrátí za měsíc v Miami. Pokud by musel na operaci, která by nejspíše proběhla v květnu, pak by mohl přijít o svou oblíbenou trávu včetně domácího Wimbledonu, kde naposledy ve dvouhře startoval před třemi lety.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

26
Přidat komentář
Kozoroh
Murray by to měl zabalit, jeho tělo mu dává signály, že už má dost profi-tenisu. Nevěřím, že s takto zhuntovanou kyčlí dokáže ještě někdy odehrát plnohodnotnou sezónu.
Reagovat
FulnekUltras
musejí mít nervy z devatenáctky ocele. Všude na světě.

https://www.youtube.com/watch?v=sOOsHPwzsOo
Reagovat
Mayo
Je to zle :/
Reagovat
gigin
Dnes Veselka v akci.
Reagovat
gigin
Doufám, že Stan odvede zase dobrou práci. Já už si Génia přes Gomboša dotlačím.

Jinak v Dubaji fajn turnaj a článek nikde. Dany tam zatím jede bomby. Včera nazdar Fognovi a dnes aj Herbertovi.
Reagovat
makro99
Z Dubaje, ani z Pau...:(
Reagovat
makro99
Jinak Jirka potvrdil roli favorita; ale koukám, že ten slovenský outsider klade nečekanej odpor...
Reagovat
gigin
A už dobrý. Zítra zase eSKáčko.
Reagovat
Petr_Fisk
Je to kruté, ale Andy by to měl přestat rvát na sílu. Má před sebou výrazně větší část života a není vůbec jedno, v jakém ho bude prožívat zdravotním stavu.
Reagovat
Elip13
+1
Reagovat
Stan_Borowitz
Asi tak...
Reagovat
Elip13
Já si myslím m, že by se Andy měl na Wimbledonu rozloučit. Za těch pár titulů to zničené tělo nestojí.
Reagovat
Patik
Myslím si že tu nejde len o titul a nejakú trofej ktorú môže ešte získať..tu ide o súčasť jeho života..o niečo prečo žil celé tie roky od malička..zober mu to a pošli šampióna pinkať si s kamošom do telocvične..myslím si že to je ten dôvod prečo Murray stále bojuje..a prečo tu budeme mať Federera ešte v 40tke..
Reagovat
woody
+1
Reagovat
smazaný uživatel
V roku 2020 sa kur*a nie je schopny najst odbornik, ktory to vyriesi?...

Urobi sa operacia, ktora sa o par mesiacov ukaze ako nepodareny zakrok a je potrebny dalsi?...

Som len laik, ale myslel som si, ze toto nebude taký neprebadany vesmir pre dnesnu medicinu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak vies jak je to s ludskym telom,kazdy je individualny a nieco moze fungovat na 99% ludi a potom pride Murray a nefunguje to.
Reagovat
woody
Bohužel v dnešní době jak do něčeho šáhneš operací, tak to pro vrcholového sportovce není už jako dřív... Pokud se nejedná o néjakou banalitu. Většinou příjde pokles výkonnosti a následně konec...
Reagovat
Stan_Borowitz
Myslím, že ty dvojky a nuly trochu přeceňuješ...
Reagovat
Petr_Fisk
:)
Reagovat
Kozoroh
Hrát s kovovou kyčelní náhradou profesionální tenis, tím si říkáš o další operaci.
Reagovat
Krisboy
Jj, sire. Za těch pár titulů budete platit do konce života...
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale tak pořád lepší, než kdyby si ty kyčle odrovnal taháním gum v Mišelince, že...

Určitě si bude moct dovolit ten nejlepší invalidní vozík na světě...
Reagovat
Petr_Fisk
Až pojede, tak budou lidi uskakovat z cesty a volat, ..."bacha už jede, to je ten, co před třiceti lety byl dobrej v tenisu"...
Reagovat
Krisboy
Vlastně by mohl na vozíčku zopakovat Wimbledonskej triumf! To by byl frajer.
Reagovat
Petr_Fisk
No, já pořád doufám , že "na starý kyčle dostane rozum"...:)
Reagovat
raron
Andy Murray ..."na pokračování"
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist