Musetti na domácí antuce v Cagliari po čtyřech odvrácených mečbolech vyřadil jedničku Evanse

8. 4. 2021, 15:32
Aktuality 0
ATP CAGLIARI - Lorenzo Musetti si připsal další cenný skalp. Devatenáctiletý Ital na domácí antuce v Cagliari odvrátil čtyři mečboly Daniela Evanse, nasazenou jedničku v dramatickém tie-breaku rozhodující sady zdolal a postoupil do čtvrtfinále. O vyrovnání svého maxima, kterým jsou loňské semifinále na Sardinii a letošní v Acapulku, se utká s Laslem Djerem, nebo Johnem Millmanem.
Lorenzo Musetti

Lorenzo Musetti na novém domácím podniku v Cagliari potvrzuje skvělou letošní formu. Devatenáctiletý mladík si nedávno v Acapulku zahrál své první semifinále na tvrdém povrchu na akcích ATP, na Masters v Miami uhrál třetí kolo a teď si na svém nejoblíbenějším povrchu připsal další úspěch.

Na domácí oranžové drti nejprve v úterý se ztrátou jediného gamu deklasoval Dennise Novaka a vypadalo to, že výprask od něj schytá i nejvýše nasazený Daniel Evans. Britský tenista se však po úvodní sadě, v níž získal jedinou hru, vzchopil a svému soupeři ve druhém setu uštědřil stejný debakl.

O poznání vyrovnanější bylo rozhodující dějství. Za stavu 6-5 30-30 pro Musettiho spáchal britský tenista dvojchybu a čelil prvnímu mečbolu, ten odvrátil agresivní hrou a vynutil si tie-break. V něm se Evans dostal do nadějného vedení 6-3, ale Musetti zachoval pevné nervy a skóre otočil. Evans se poté dostal k dalšímu mečbolu, jenže ani ten se mu nepodařilo proměnit. Musetti nakonec svůj třetí mečbol využil a dramatickou zkrácenou hru vyhrál 10-8.

Musetti se zítra proti Srbu Laslovi Djeremu, jenž vařdil šestého nasazeného Australana Johna Millmana, pokusí udržet si svou čtvrtfinálovou neporazitelnost. V této fázi turnajů ATP uspěl loni na jiném domácím antukovém podniku na Sardinii i nedávno v Acapulku. Dál než do semifinále se ještě nikdy nedostal.

Do antukového jara úspěšně vstoupil domácí Lorenzo Sonego, který přehrál 6-4 6-1 francouzského veterána Gillesa Simona. Ve čtvrtfinále se čtvrtý nasazený Ital utká s Yannickem Hanfmannem (h2h 2-1). Německý tenista porazil 7-5 6-1 Marca Cecchinata a zabránil italskému souboji.

• ATP 250 CAGLIARI •
Itálie, antuka, 408.800 eur
čtvrteční výsledky (8. 4. 2021)
• Dvouhra - 2. kolo •
Musetti (It.) - Evans (1-Brit.) 6-1 1-6 7-6(8)
Sonego (3-It.) - Simon (Fr.) 6-4 6-1
Djere (Srb.) - Millman (6-Austr.) 6-3 6-3
Hanfmann (Něm.) - Cecchinato (It.) 7-5 6-1
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist