Musetti si na domácí antuce ve Forli došel pro první titul z challengeru

26. 9. 2020, 14:27
Aktuality 5
CHALLENGER FORLI - 18letý Ital Lorenzo Musetti, který před dvěma týdny na Masters 1000 v Římě získal skalpy Stana Wawrinky a Keie Nišikoriho, si na domácí antuce ve Forli došel pro premiérový titul z challengeru. Ve svém prvním finále na akci této kategorie si poradil ve dvou tie-breacích s Brazilcem Thiagem Monteirou a zaznamenal čtvrtý skalp hráče Top 100 v řadě.
Profily hráčů
Lorenzo Musetti

V roce 2018 byl ve finále US Open juniorů, na následném Australian Open 2019 triumfoval. Loni v říjnu vyhrál dva turnaje Futures.

Letos sice jeho slibně nastartovanou kariéru na půl roku přibrzdilo přerušení sezony kvůli pandemii koronaviru, ale nyní už Lorenzo Musetti znovu pokračuje v průniku mezi širší světovou špičku.

Lorenzo MusettiZatímco ještě před dvěma týdny neměl na kontě jedinou výhru nad hráčem Top 100 a prohrál s nimi všech šest zápasů, za posledních 13 dní s nimi vyhrál šest ze sedmi duelů.

Minulý týden si na domácím Masters 1000 v Římě vyšlápl na trojnásobného grandslamového šampiona Stana Wawrinku a připsal si první výhru na okruhu ATP. Následně porazil dalšího bývalého člena Top 10 Keie Nišikoriho a i když pak ve třetím kole skončil s kanárem od Dominika Köpfera, sebevědomí neztratil.

Tento týden si totiž 18letý Ital došel pro první titul z challengeru, když ovládl domácí antuku ve Forli. Postupně porazil Rusa Tejmuraze Gabašviliho, Američana Francese Tiafoea, krajana Andrease Seppiho, Jihoafričana Lloyda Harrise a dnes ve svém dosud největším finále zdolal po dvouhodinovém boji 7-6 7-6 Brazilce Thiaga Monteiru.


Ve světovém žebříčku si Musetti vylepší své dosavadní maximum (181. místo) o více než čtyřicet příček.

"Vím, že abych se zlepšoval, musím stále tvrdě pracovat. Ale tady jsem si zahrál první finále a získal první titul. Jsem za to velmi rád a beru to jako velké pozitivum do další práce," prohlásil Musetti.

• CHALLENGER FORLI •
Itálie, antuka, 88.250 dolarů
sobotní výsledky (26. 09. 2020)
• Dvouhra - finále •
Musetti (It.) - Monteiro (Braz.) 7-6(2) 7-6(5)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
LordMutademus
Dal kanára Wawrinkovi, to je mi velmi sympatické, na druhou stranu má dlouhé vlasy, to je mi zas velmi nesympatické.
Reagovat
Marduch
Haha, jenze on ví, proč mít háro. Jeho profilka s kratkyma tady na TP, to je zacek na 1.stupni :D
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Musettimu k prvnímu titulu z challengerusmile
Monteiro to dokázal skopat ve dvou tiebreacíchsmile (naviděl jsem). Pár let zpátky jsem mu dával minimálně antukové naděje, ale bohužel (na druhou stranu, do stovky se dostal). Teď je na Musettim jestli se vyhoupne výš.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jinak teda v 18ti už porazil řádku hráčů se zvučnými jmény.
Reagovat
Marduch
Tohle vítězství odspuntuje Lorenzovu jízdu nahoru.. teď už ho nic a nikdo nezastaví smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist