Může se vrátit do špičky? Clijstersová na World Team Tennis válí

20. 7. 2020, 09:38
Aktuality 3
Kim Clijstersová, která nedávno oslavila 37. narozeniny, možná stále může pomýšlet na návrat na výsluní. Čtyřnásobná grandslamová šampionka a bývalá světová jednička se před srpnovým restartem sezony rozehrává na exhibiční akci World Team Tennis a zatím vyhrála všechny singlové zápasy.
Profily hráčů
Kim Clijstersová

Clijstersová se v únoru v Dubaji po téměř osmi letech objevila na turnajích WTA, před koronavirovou pauzou stihla ještě podnik v Monterrey. Na obou turnajích sice vypadla hned v prvním kole, nicméně sehrála vyrovnanou partii s dvojnásobnou grandslamovou vítězkou Garbiñe Muguruzaovou i Johannou Kontaovou, obě navíc figurují v Top 20 žebříčku.

Nyní 37letá Belgičanka má v plánu v návratu pokračovat i po koronavirové přestávce, která má na ženském tenisovém okruhu skončit za 14 dní. A vypadá to, že si čtyřnásobná grandslamová šampionka a bývalá světová jednička chce zahrát již turnaje na amerických betonech včetně grandslamového US Open. Proto se připravuje na americké exhibici týmů World Team Tennis.

Za svůj tým New York Empire, jenž momentálně figuruje jednu příčku za postupem do vyřazovacích bojů, ve dvouhře, která se hraje do pěti gamů (za stavu 4-4 rozhoduje tie-break hraný do pěti bodů), naprosto válí. Clijstersová dokázala porazit vítězku letošního Australian Open a světovou čtyřku Sofii Keninovou, další grandslamovou vítězku Sloane Stephensovou, Bernardu Peraovou, Danielle Collinsovou i Bělorusku Olgu Govorcovovou.

Vzhledem ke skvělé formě majitelky 41 titulů se dá očekávat, že ji tým nasadí i do dalších zápasů. Pokud by si trojnásobná maminka Clijstersová dokázala takovou formu přenést i na pokračování sezony, klidně by mohla svým mladším kolegyním ještě zle zatápět, a dokonce pomýšlet na rozšíření sbírky svých trofejí.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Cico93
Zlatá tenisová generácia.
Reagovat
misa
Sice to jsou jenom zápasy na 20-25 minut, ale i tak je Vlámka v dobré formě a může na turnajích zatopit každé soupeřce. V zápase proti Sofii výborně podávala.
Reagovat
FulnekUltras
Mít to v ruce a v hlavě dělá v tenise pořád moc. Nohy si můžou klidně povlávat trochu vzadu. ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist