Na kvalifikaci US Open nebudou smět kvůli koronaviru diváci. Hlavní soutěž naopak bude s maximální kapacitou

13. 8. 2021, 08:57
Aktuality 8
Na kvalifikaci US Open nebudou smět kvůli pokračující pandemii koronaviru do areálu Flushing Meadows diváci. Hlavní soutěž by se naopak podle plánů organizátorů měla hrát před plnými tribunami.

"Vzhledem k oblíbenosti kvalifikace US Open mezi fanoušky to bylo těžké rozhodnutí," uvedla Americká tenisová asociace (USTA). "Ale po konzultaci s místními zdravotními úřady a lékařským týmem US Open jsme usoudili, že je to tak správné, abychom zajistili zdraví a bezpečnost všech," dodala pořádající organizace, jež během kvalifikačních kol očekává v areálu více než 2500 lidí denně.

Už v červnu USTA uvedla, že pro hlavní soutěž od 30. srpna do 12. září umožní Flushing Meadows naplnit v plné kapacitě. US Open by tak mělo být prvním grandslamem s maximálním počtem diváků na tribunách od loňského Australian Open, jež se hrálo ještě před vypuknutím pandemie. Loni se newyorský turnaj konal před úplně prázdnými tribunami.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
paddy
Čeští novináři zapomněli doplnit, že kvůli 2500 lidí na místě a kvůli restrikcím bude během Q zázemí v outdoor prostorech, a tak nezbude prostor pro diváky. Teď už to má větší logiku smile
Reagovat
tommr
ono to v textu je (... dodala pořádající organizace, jež během kvalifikačních kol očekává v areálu více než 2500 lidí denně ...), ale je to tak nejasně formulovaný, že z toho nelze poznat o koho se jedná) ...
Reagovat
Grape
No smysl to moc nedává... Ale tak jejich turnaj - jejich věc.
Reagovat
Mony
US kvalda byla hezká podívaná zdarma. Teď je ale Amerika pro nás Evropany prakticky nemozna(14 dní před vstupem mimo Schengen), takže to nebolí. Pro hráče ale komora.
Reagovat
majkl005
a to dává smysl! třikrát hurá a stáhnout trencle, pro Ameriku! smile
Reagovat
Patik
Hej..to dáva logiku..
Reagovat
sojka1
myslim, ze ano - aby se do hlavni souteze alespon dokracelo... a po ni uz potopa... :-)
Reagovat
Patik
a potom už nech sa to tam aj zomelie..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist