Nadal dává do dražby triko, v němž vyhrál Roland Garros 2019

9. 4. 2020, 12:31
Aktuality 28
Rafael Nadal finančně podpoří španělskou pobočku Červeného kříže v boji s pandemií koronaviru dražbou trička, v němž loni dobyl již dvanáctý triumf na French Open. Bývalý španělský cyklista Alberto Contador pomůže stejné organizaci částkou za vydražené kolo, na kterém jel v roce 2011 Giro d'Italia a pak i Tour de France.
Profily hráčů
Rafael Nadal (© AFP)

Rafael Nadal pokračuje s finanční pomocí v boji s pandemií koronaviru. Nově se zapojil do iniciativy ACB, která organizuje španělskou basketbalovou ligu, a herce Antonia Banderase a dal do dražby své triko, v němž ovládl Roland Garros 2019. Jde o fosforové tričko značky Nike s Rafovou ochranou známkou (logo býka).

"Dávám k dispozici vzácný předmět pro tuto skvělou věc," řekl Nadal, jenž loni na pařížské antuce triumfoval po finálové výhře nad Rakušanem Dominicem Thiemem už podvanácté a získal 18. grandslamový titul.

triko Rafaela Nadala pro French Open 2019"Nevím, jestli jsem v tomto triku dokončil zápas, ale je jedním ze čtyř nebo pěti, které pro mě hodně znamená. Doufám, že se vám bude líbit a že nabídky budou co nejvyšší, aby se získalo co nejvíce peněz pro lidi, kteří trpí a potřebují naši podporu," dodal rodák z Mallorky, jenž pak o čtvrt roku zvítězil i na US Open.

Letos se třiatřicetiletý Nadal chystal zaútočit na další titul z Roland Garros, který by pro něho byl jubilejním dvacátým grandslamovým triumfem a vyrovnal by se rovněž stále aktivnímu rekordmanovi Rogeru Federerovi ze Švýcarska. French Open ale bylo kvůli pandemii přeloženo z května na přelom září a října.

Nadal už na konci března vyzval společně s basketbalistou Pauem Gasolem španělské sportovce s cílem vybrat 11 milionů eur. Do iniciativy se už připojili fotbalista Andrés Iniesta, jezdec formule 1 Fernando Alonso či tenistka Garbine Muguruzaová.

Před Nadalem se do aukce zapojil další velikán španělského sportu Alberto Contador, jehož kolo šlo do dražby s vyvolávací cenou 2500 eur. K včerejšímu večeru vyšplhala částka na 12.800 eur (přibližně 350.000 korun).

"Stále se potýkáme s nemocí covid-19 a já bych ještě rád pomohl. Proto dávám do aukce kolo, které je pro mě hodně výjimečné," uvedl sedminásobný vítěz závodů Grand Tours, který ukončil kariéru po sezoně 2017.

Sedmatřicetiletý Contador vyhrál Tour v roce 2010 potřetí v kariéře a rok nato po triumfu na Giru útočil na vítězný hattrick na "Staré dámě". Dojel pátý. Protože měl ale během Tour 2010 pozitivní dopingový nález na clenbuterol, o všechny tyto tři výsledky přišel. Po dlouhých průtazích byl v únoru 2012 zpětně potrestán dvouletým zákazem startu.

Španělsko je zemí s druhým nejvyšším počtem nakažených nemocí covid-19 po USA. Z téměř 150 tisíc nemocných takřka desetina zemřela.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

28
Přidat komentář
Vlk-v-trave
Sir Andy vyzval vsechny fans tenisu na celem Svete, tedy hlavne ty, kteri mohou vytvorit par...no a vyzvou je 100 voleju...
...no jeste ze ne zabaku...

https://twitter.com/andy_murray/status/1248230648160059392

*
Gigine, tak s kym? Ty voleje:)
Jasne je, ze Mutademus s Thomasinem uz trenujou:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak koukam, ze Mutademus s Thomasinem jsou rychlici, vyzvu uz prijali, splnili a opublikovali na cvrlikaci:

https://twitter.com/i/status/1248275241039773697
Reagovat
gigin
Nabídky se jen hrnou. Musím zvážit.
Reagovat
FulnekUltras
a je mi úplně u prdele, kdo ho Andymu napsal

https://www.novinky.cz/zahranicni/koronavirus/clanek/projev-premiera-babise-k-narodu-40320092?seq_no=1&source=hp&dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null
Reagovat
gigin
Jedno čtecí zařízení četlo druhé zařízení. Bez mrknutí, bez emocí. Uvolní tisíc miliard. Stačí říct bilion. Ale takhle to zní pro koblihy líp. Doufám, že to veme z Agrofertu.
Reagovat
Ondra979
asi tak..ale zase mu muzem napsat na ab@e-babis.cz - pod spravou holdingu, se kterym uz udajne nema nic spolecneho, haha, pohadka pro ANOsektare a polointeligenty..mezitim Bures bude dal presouvat financni toky ve prospech sve "byvale" firmy..jako to dela uz pres sest let...jsme polodementni narod
Reagovat
FulnekUltras
ty abys tady nechyběl ;-)))
Reagovat
SwissMaestro
souhlas, pěkný
Reagovat
FulnekUltras
Pro normální lidi je rozhodující výsledek. První set jsme nad tou mikrobestií vyhráli. Jako Česko, Slovensko, i jako Československo. Mimo jíné i díky "komunistickým zločincům" a jejich dokonale propracovanému systému očkování obyvatelstva.

Druhý set ale bude mnohem těžší. Lákadel všude plná řiť, sluníčko navíc pořád zadarmo - teď se teprve ukáže, jakou mají čecháčkové vůli a výdrž. Navíc zatím nikdo neví, jestli se hraje na dva nebo na tři vítězné. Tak si to prosím neposerme, holoto švejkovská. Docela už Vám začínám věřit. ;-)

https://www.aazdravi.cz/potvrzeno-umrtnost-koronavirus-sestkrat-nizsi-zemich-ktere-ockuji-tuberkuloze-ceska-republika-ne-patri/
Reagovat
paddy
takže spíš pomáhá TBC očkování než "disciplinovanost" vše porušujících Čecháčků :)

každopádně, dokud nebude vakcína, tak se počet nakažených bude odvíjet ve vlnách, protože vždy stačí jediný nakažený, aby se kola znovu roztočila

růst nakažených - restrikce - pokles nakažených - uvolnění - růst nakažených - restrikce - pokles nakažených - uvolnění...
Reagovat
FulnekUltras
dokud bude potřeba, povezem se na vlnách - podle vzoru WTA ;-)

přemýšlivější typy snad uklidní aspoň přesný manuál ;-)))

https://www.novinky.cz/zahranicni/koronavirus/clanek/lekar-natocil-instruktazni-video-pro-lidi-majici-potize-s-dechcem-pri-nakaze-koronavirem-40319864
Reagovat
smazaný uživatel
az bude Serena drazit svoje bombardaky,tak mozno zdvihnem obocie
Reagovat
brixner
Já bych to po ňom teda nevoblík!
Jó, takový triko nebo fusky po Rogerovi - tak to je jiná!!!
:-))
Reagovat
Nola
tricko si neprosim, raketu ano, dakujem
Reagovat
a.magerova
Zajímavá image... ;-)
Reagovat
Patik
Tie tričká majú veľkú hodnotu hlavne posledné roky kde si prežili snáď všetko..dažde,antukové víry..veľmi veľa vsiaknutého potu a sílených sĺz z ceremoniálov..pekné gesto od Rafu treba dúfať že vydražia čo najviac..lebo darovať len tak bez dražby jeden z mnoha desiatok miliónov na účte je príliš náročné..
Reagovat
smazaný uživatel
Vidis, a ked sa trochu uskromnis a nejaký rok dva zamakáš, možno si to prepotené tricko budes moct aj dovolit Paiťo.
Reagovat
Mayo
El Matdor - El Pistolero - moji obľúbení ESP športovci ako inak
Reagovat
Vlk-v-trave
Zalezi, jestli bylo od te doby prane, nebo ne...
Reagovat
peggy
Rafo,dík vím,že tato trička znamenají pro Tebe hodně,ale víte Ty i Contedor pro jakou věc půjdou peníze.Tak oběma dík.
Reagovat
George_Renel
Umíte i bez chyb. .-)

Marie Mestlová, Nýřany
Dnes 18:35
+11
|
-1
Kdy se něco udělá s domažlickem je to tam vice zamořené než v Praze.To pan ministr Vojtěch chce aby se to šířili dále do plzeňského kraje.Co hygiena,vydrželi to na Moravě, tak proč se váhá. To není ochrana obyvatel!

Umíte i bez chyb .-)
Reagovat
Marduch
pro Forehanda..
Reagovat
acc
- ten setri na trencle.
Reagovat
FulnekUltras
;-)))
Reagovat
Krisboy
Ten Contadorův bike bych bral. Nadalovo triko taky - na čištění.
Reagovat
a.magerova
Tak nějak... kolo super.... ale triko, které prý ani asi nebylo u proměněného MP, to mi jako taková vzácnost nepřijde... měl dát pokousaný pohár... ;-)
Reagovat
Frantz
jasně, ale kdyby ho tak věnoval arogantní švýcarskej chlupáč, tak si z toho min. 2x cvrkneš a 3x se odpráskneš...
Reagovat
Frantz
Problém je v tom, že by si o tebe ten bike ani neopřel
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist