Nadal neztratil set ani s Martererem a slaví 900. kariérní výhru

4. 6. 2018, 16:10
Aktuality 62
FRENCH OPEN - Rafael Nadal vyhrál na French Open už 37 setů v řadě. Jeho vítěznou sérii na pařížské antuce nedokázal přerušit ani Maximilian Marterer. Desetinásobný šampion a loňský vítěz antukového grandslamu dnes zaznamenal jubilejní 900. kariérní výhru. Jeho dalším soupeřem bude Diego Schwartzman.

Rafael Nadal pokračuje na French Open v dominanci a útoku na rekordní 11. triumf z jednoho grandslamového turnaje, což se v minulosti podařilo pouze Margaret Courtové na domácím Australian Open.

Nadal neprohrál na pařížské antuce set už od roku 2015, kdy ho ve čtvrtfinále vyřadil Novak Djokovič. Předloni nenastoupil k utkání třetího kola a loni podesáté získal trofej pro vítěze.

Letos nedokázali na antukového krále vyzrát Simone Bolelli, Guido Pella, Richard Gasquet a dnes ani Maximilian Marterer. Německého mladíka Nadal v osmifinálovém souboji přehrál 6-3 6-2 7-6(4) a nadělil si ten nejlepší možný dárek k včerejším 32. narozeninám.

Na French Open neprohrál už 13 utkání a 37 setů v řadě a útočí na rekord švédské legendy Björna Borga, který v letech 1979 až 1981 na Roland Garros získal 41 sad po sobě.

Nadal sice kvůli neobvykle vysokému počtu chyb ztratil úvodní dva gamy, nicméně skóre srovnal a nakonec v úvodním dějství mladšímu Němci povolil jen jeden další game. Na centrálním dvorci dominoval také ve druhé sadě, když si suverénně držel podání a Marterera dvakrát brejknul.

Další problémy přišly až ve třetím setu. Marterer však brejk ze čtvrté hry nedokázal potvrdit a antukový král si pro postup do čtvrtfinále došel ve zkrácené hře, kterou vyhrál 7-4. "Třetí set byl opravdu náročný. Maximilian je výborný hráč," ocenil Nadal výkon dvaadvacetiletého Němce Nadal.

Dvaatřicetiletý rodák z Manacoru dnes zaznamenal jubilejní 900. kariérní výhru. Více jich v open éře mají na kontě už jen Jimmy Connors (1256), Roger Federer (1149), Ivan Lendl (1068) a Guillermo Vilas (929).

Navíc si dnes připsal 234. grandslamovou výhru v kariéře, čímž překonal Connorse. Vícekrát se na akcích velké čtyřky radovali pouze Federer (332 výher) a Novak Djokovič (244).

Nadal v Paříži bojuje také o setrvání na tenisovém trůnu. Aby se v pondělním vydání žebříčku ATP udržel v čele, potřebuje loňský titul obhájit.

V tom se mu pokusí zabránit Diego Schwartzman, s nímž všech pět předchozích soubojů vyhrál. Argentinský hráč poprvé v kariéře dokázal otočit stav 0-2 na sety, když po téměř čtyřhodinovém maratonu udolal 1-6 2-6 7-5 7-6(0) 6-2 nasazenou šestku Kevina Andersona, přestože Jihoafričan v sadách číslo tři a čtyři podával na vítězství. Schwartzman tak vyrovnal své grandslamové maximum z loňského US Open a zahraje si o první grandslamové semifinále.

Argentina tak bude mít jako jediná země dva zástupce ve čtvrtfinále dvouhry mužů. Po šesti letech se mezi osmičku nejlepších na French Open dostal také Juan Martín Del Potro, který porazil díky jednomu brejku v každém setu 6-4 6-4 6-4 Američana Johna Isnera a oplatil mu porážky z posledních dvou vzájemných zápasů.

O vyrovnání svého pařížského maxima z roku 2009 se devětadvacetiletý Argentinec utká v souboji bývalých vítězů US Open s o pouhých pět dnů mladším Chorvatem Marinem Čiličem, s nímž vede ve vzájemné bilanci vysoko 10-2.

Čtvrtý hráč světa Čilič v posledním osmifinále zdolal 6-4 6-1 3-6 6-7 6-3 Itala Fabia Fogniniho a postupem do čtvrtfinále vyrovnal své pařížské maximum z loňska.

• FRENCH OPEN •
Paříž, Francie, antuka, 39,197.000 eur
pondělní výsledky (4. 6. 2018)
• Dvouhra muži - osmifinále •
Nadal (1-Šp.) - Marterer (Něm.) 6-3 6-2 7-6(4)
Čilič (3-Chorv.) - Fognini (18-It.) 6-4 6-1 3-6 6-7(4) 6-3
Del Potro (5-Arg.) - Isner (9-USA) 6-4 6-4 6-4
Schwartzman (11-Arg.) - Anderson (6-JAR) 1-6 2-6 7-5 7-6(0) 6-2
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

62
Přidat komentář
Mayo
Fenomén, nebyť zranení už má 1100, na antukara slušne.
Reagovat
Fandin
Hlavně nebýt zranění, tak má Rafa na kontě porážek nulu nebo maximálně jednociferný údaj. To je fenomenální. Kam se hrabou Federerové, Djokovičové a další, ti prohrávají i zdraví jak na běžicím páse. Zdravý Rafa ale neprohrává. V tom jediném byl k němu Pánbůh skoupý, že mu dal tak chatrné zdravíčko.
Reagovat
ttopi
A co to vzít z druhé stránky? Rafa vyhrává díky tomu, že tělo přetěžuje (o tom se všeobecně vždycky mluvilo, viz jeho problémy s puchýři, zranění nohy, atd..., což se odráží ve zraněních. Hm?
Reagovat
smazaný uživatel
to dost podcenil. Juan mazane. Prohlasil pred RG, ze to zraneni je takove vselijake, ze nevi, jestli vubec nastoupi. A tak nejak tise si jde pro druhy titul z GS. Ale nevim, jestli ho ten Marco k tomu titulu pusti. Spis ne...
Skoda ze se nepotkali ve finale. 1111 dobry turnaj. Juan prekonal vsechna ocekavani:)
Thiema je mne lito, ze musi hrat proti Zverevovi. Ten ho upinka a vynda z pavouku....skoda ho ogara, ale Cechinato, to bude uz nad jeho sily...
Djokovicovi davam dneska tak max. 7%.
Jsem velkorysy:)
Reagovat
smazaný uživatel
vcera som ho videl hrat od polovice stvrteho setu a velmi mu fandim dostat sa do top10,skoda ze nema aspon 5cisel viac,idealne 10 aby mal aspon priemerny servis,bol by super hardar
Reagovat
svetova.dvojka
900 výher na okruhu, to je něco Rafo bravo
Reagovat
Stan_Borowitz
nevíte někdo, jestli Rafa musí ty hodinky nosit i při zápase z důvodu podmínek reklamní smlouvy?
Reagovat
svetova.dvojka
ne při zápase je nemá, to nevidíš, nemáš snad HD televizi...
on si je nasadí vždy až poté co promění matchball a podá si ruku s rozhodčím, kvůli reklamě samozřejmě...
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak dnes jsem je na jeho ruce během zápasu viděl docela jasně.
Reagovat
svetova.dvojka
já jsem ho dneska nesledoval, možné to je , ale v 1.kole s Bolellim je neměl.
To byl jediný jeho zápas, který jsem viděl celý...
Reagovat
svetova.dvojka
Máš pravdu, teď jsem si díval na nějaké fotky , hrál dnes s oranžovými hodinkami..., vypadají jak digitálky od Vietnamců za pár šupů...
Reagovat
a.magerova
Nosí je při každém zápase, většinou žlutý pásek, proto jsou i hodně lehké, aby nezatěžovaly ruku.
Loni od Wimlu až do konce roku měl pásek bílý, ale "ciferník" furt oranžovej... ;-)

http://www.xy1.cz/qqyo4
Reagovat
a.magerova
Jo tak koukám, že letos se vrátil k oranžovému pásku... ;-)
Reagovat
a.magerova
Jo tak, mění modely... ;-)

http://www.xy1.cz/07am

http://www.xy1.cz/7i21

http://www.xy1.cz/xytqj

http://www.chronomania.cz/sites/default/files/Rafael%20Nadal2.jpg
Reagovat
Pe3k
Klasika člověk se zeptá něco ohledně Nadala a jeho fans mlčí, absolutní nula co se týče znalostí...a odpovídá fanda RF.
Reagovat
Mantra
No myslím, že je nosí jako talisman, nosí je v každém zápase, spíš mě udivuje, že je neměl. Jsou to hodinky od Milleho za cca 600tisíc.... dolarů. :-)
Reagovat
Mantra
https://www.richardmille.com/en/about/rafael-nadal/
Reagovat
a.magerova
Aha tak tu to je vše... pěkné, zvláště tato fotka se mi líbí:

http://www.xy1.cz/16imj
Reagovat
a.magerova
Saša je má taky... ;-)

https://www.richardmille.com/en/about/alexander-zverev/
Reagovat
Stan_Borowitz
Mně připadá dost zvláštní, proč by skromný kluk z Mallorky okázale ukazoval, že "na to má". Vždyť i bez hodinek všichni dobře vědí, že na to má. Zároveň vystavovat hodinky za půl mega dolarů při zápase a riskovat jejich zničení jen tak, jako "talisman"? Když mu vždycky stačily dobře rozestavěné PET lahve za deset dolarů? To nedává smysl.

Podle mne dostal hodinky klidně zadarmo s tím, že je bude propagovat v zápasech. Pro výrobce je to vlastně televizní reklama s celosvětovým dosahem, to už za nějakých pár tisíc dolarů (což bude reálná výrobní cena těch hodinek) rozhodně stojí.
Reagovat
a.magerova
No... dle mého... nejen, že je dostal zadara, ale ještě navíc mu za to "hodinář" i velmi dobře platí... ;-)
Reagovat
a.magerova
Tak je to tak... Rafa už má doma 9 (slovy devatery) takové hodinky... ;-)

Rogerovy hodinky nestojí ani tolik v korunách, kolik Rafovy v eurech...

https://isport.blesk.cz/clanek/vip-sport/292584/luxus-na-kurtu-nadal-hraje-s-hodinkami-za-23-milionu-vazi-jen-20-gramu.html
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak ona ta cena bude hodně virtuální, myslím, že prakticky nikdo, kdo je nosí, za ně tuto částku nezaplatil. Plnou cenu zaplatilo možná tak pár ruských oligarchů, ti nesmlouvají a peníze vozí v kufříku (občas prostříleném)...

Ta ceníková cena je jen součást reklamy určená velmi specifické cílové skupině.
Reagovat
a.magerova
Jakože nic proti ničemu, ale mně se vůbec nelíbí... i bych napsala, že jsou hnusné, ale nenapíšu... ;-)
Reagovat
svetova.dvojka
Ten malej Žid Schwartzman by mohl Nadala když už ne porazit, tak alespoň potrápit, letos v Melbourne s ním sehrál pěkný vyrovnaný zápas i jejich antukové zápasy byly celkem zajímavé.
Já myslím, že Nadal určitě ztratí první set na turnaji a mohl by ztratit i celý zápas, pro tenis a pro RG by to bylo jen dobře, kdyby vyhrál už někdo jiný než Nadal...
Reagovat
FulnekUltras
Jak pokračuje příprava první pokusné skupiny romských tenisových talentů?
Reagovat
svetova.dvojka
to netuším...
Reagovat
FulnekUltras
jsem myslel, že máš info z první, nanejvýš druhé ruky ;-)
Reagovat
svetova.dvojka
Je určitě možné , že nějací Romové tu navštěvují tenisové školy, možné to je, ale u nás žádnou tenisovou školu nemáme, ale v létě k nám přijede Pohlreich...
Reagovat
FulnekUltras
neznám - snad ještě starej DC-kádr Pohmann...
Reagovat
Ma3ek
prečo by to bolo dobré keby nevyhral ten najlepší?
Reagovat
Stan_Borowitz
Vždycky vyhraje ten nejlepší, to ale neznamená, že to vždycky musí být Nadal.
Reagovat
smazaný uživatel
Fognini začínal hrať ako malý Boh, zahrával brutálne veci z nemožných pozícií. Typický on.

Dobrý výsledok.
Reagovat
smazaný uživatel
Delpo mal s Isnerom podozrivo lahkú prácu. Dokonca bez TB a to Delpo neni ziadny majster na returne..Johnovi pravdepodobne vobec nevysiel zápas...

Kazdopádne potenciálne SF Djokovic Thiem, Nadal Delpo je bombastické, po troch GS s menej atraktivnym SF, opat den, ktorý moze byt reklamou na tenis..
Reagovat
Roger_Federer
Myslis semifinale ve slozeni 3x vracec, 1x hardovy hrac?:)
Reagovat
insanezy_
Thiem je jednoznacne big hitter a ne vracec.
Reagovat
Kozoroh
Jeden z těch tvých "vracečů" je králem hardu. Vyhrál 8 GS hardových turnajů a získal 51 titulů. S těmito údaji strčí do kapsy toho tvého "hardového hráče".
Reagovat
Pe3k
lol, s 2 US open určitě...
Reagovat
Herbert_Hoover
No, pořád 2 USO > 1 USO
Reagovat
smazaný uživatel
Ale so skalpom Nadala a Federera. Určite hodnotnejšie trofeje, než tie podradné s dožívajúcim Agassim, alebo Djokovicom v puberte.
Reagovat
svetova.dvojka
žádný titul z grandslamu není podřadný...
Reagovat
dappe
Ale zoufalec na anonymním portále to určil jasně, je to podřadné. Sice dožívající Agassi byl v tom finále asi jen o rok starší než Federer v tom finále s Djokovičem, ale to jeho vůbec netrápí. (on to totiž ani neví) :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale vím gašparko. Utri si kvapku potu z čela a uvoľni sa :) Bazingaa fanatik.

A vím, že to bolo aj Agassiho posledné finále, potom definitívne odpadol, vyhral možno ešte 10 zápasov. Takže pojem dožívajúci je úplne výstižný, rozumeno?..

Federer po tom finále s Djokovicom vyhral ešte kopec trofejí, dokázal, že je lepším tenistom, než bol Agassi, ak ťa to poteší. Vidíš, aj polichotiť viem ;)
Reagovat
Stan_Borowitz
A jakou cenu má pět nebo kolik GS titulů z Paříže získaných porážkou průměrného antukáře ve finále?
Reagovat
Roger_Federer
:),nejlehsi granslem za poslednich 23let(co pamatuju) us.open 2017.., kdy vitez nemusel porazit hrace top20..
Reagovat
smazaný uživatel
Fuchovics, Berdych a teraz pozor, semifinále Chung :)..Plus finále s debutantom v Austrálii of course..
Reagovat
Roger_Federer
:),ze debutant, nova kategorie kryterii..svetova 4, vitez hardoveho Us.open 14, 3jnasobny finalista granslemu..
Proti tomu Anderson..:)
Reagovat
Roger_Federer
Grand Slam Singles results
Australian Open
4R (2013, 2014, 2015)
French Open
4R (2013, 2014, 2017, 2018)
Wimbledon
4R (2014, 2015, 2017)
US Open
F (2017)
Reagovat
Franky
zbytocne na to reagovat on je a bude nadalista kt nenavidi Federera
Reagovat
Franky
zbytocne na to reagovat on je a bude nadalista kt nenavidi Federera
Reagovat
nitrotaj
Jestli to tak bude, bude to pro mě splněný sen. Mám totiž lístky na oba semifinálové zápasy :D Ale s mým štěstím to bude cechinato zverev a schwarzman cilic :D
Reagovat
smazaný uživatel
Drzím palce, myslim ze mas dobré sance Nitrolaj ;)
Reagovat
turista
Cecchinato se do SF nedostane. Djoker ho dnes porazit prostě musí. Musí splnit povinnost.
Reagovat
Franky
nesplnil
Reagovat
smazaný uživatel
Nevidel som dnešný zápas, výhra potešila..Veď samozrejme...Budem vďačný za krátky report, ak niekto sledoval....

Apropos, Anderson by bol bez debaty lepší súper, ten malý doterný Argentínčan, čo tam behá ako načipovaný David Ferrer určite zas narobí nejednu vrásku. Ešte teraz si pamatám Austráliu aj NY, Rafa vyhral, ale nadrel sa ako koň, podobný počet km očakávam aj tentoraz. Navyše ani jeden z tých dvoch GS Rafa nevyhral, zlé znamenie pre poverčivých..
Reagovat
Marduch
Jen ať se Rafík s Diegem před SF pořádně proběhne, tak je to správně však jsme na antuce;)
Reagovat
Nola
Diego vlani prehanal Novaka ako soplaveho chlapca, Novak nevedel, kde mu hlava stoji... on je maly, ale huzevnaty, je to antukar, na rozdiel od Andersona, ktoreho hra sedi na rychle povrchy
Reagovat
Kozoroh
Iproto se divím, že měl dnes Diego s Kevinem pekelné problémy.
Reagovat
peggy
Rafo,dal sis krasny darek k narozeninam,jeste nekolik let jen vitezne darky.Dnes to prvni podani moc neslo.
Reagovat
Kozoroh
Tak už i Nadal je před Jimbem v počtu vyhraných zápasů na GS. K tomu a k 900. ATP výhře klobouček.
Reagovat
turista
900 výher to už je hodně. Gratulka Rafovi. To už ani těch 1000 není nemožných.
Reagovat
smazaný uživatel
Diego je malý velký muž ! Z Nadala se pravděpodobně sesype už v šatně, ale přál bych mu nějakou důstojnou prohru např. 7:5, 6:4, 6:4. Škoda, že do SF Rafu nikdo moc neprověří, ale on je na to na antuce asi zvyklý, tam s ním dokáže hrát max. 1% světové špičky.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist