Nadal opět posunul hranici rekordů. Má 22. grandslamový titul, 14. z Paříže

5. 6. 2022, 17:34
Aktuality 439
FRENCH OPEN - Rafael Nadal vyhrál i své 14. finále na French Open. Letos 36letý Španěl přehrál 6-3 6-3 6-0 Nora Caspera Ruuda a stal se nejstarším vítězem Roland Garros. Celkově získal 22. grandslamový titul, čímž posunul rekord.
Profily hráčů
Rafael Nadal (© AFP)

Rafael Nadal před French Open vyhrál na antuce jen tři z pěti zápasů. K tomu ho výrazně limitovaly bolesti nohy, kvůli kterým loni přišel o druhou půlku sezony a v posledních týdnech přiznal, že chronické onemocnění může urychlit konec jeho kariéry.

Ovšem na pařížské antuce, kde letos oslavil 36. narozeniny, ožil a opět se dostal do módu neporazitelného. V prvních třech kolech neztratil ani set a v dalších čtyřech duelech si poradil se čtyřmi hráči Top 10. To se v minulosti povedlo na jednom grandslamu jen Rogeru Federerovi (Australian Open 2017) a Matsi Wilanderovi (French Open 1982).

Nadal zvládl pětiseťák s Félixem Augerem-Aliassimem, bitvu se světovou jedničkou Novakem Djokovičem, po skreči soupeře přešel přes Alexandera Zvereva a dnes nedal šanci Casperu Ruudovi. Prvního Nora v grandslamovém finále přehrál snadno 6-3 6-3 6-0. 

Nadal zahájil finálové utkání sebevědomě. Po dvou prolomených servisech vyhrál první sadu jasně 6-3. Ruud sice ve druhém setu za stavu 2-1 vybojoval brejk, jenž Nadal však od té doby zapnul na vyšší úroveň a pěti gamy za sebou sadu otočil ve svůj prospěch. V nastoleném tempu pokračoval i v závěrečném setu, v němž nadělil soupeři 'kanára'. Tento počin se povedl Španělovi ve finále Roland Garros potřetí v kariéře.

"Je těžké popsat pocity, které mám. Přiznám se, že jsem nevěřil, že tu ještě budu v šestatřiceti letech na vrcholu a zároveň v čele žebříčku v počtu grandslamových titulů. Nevím, co přijde v budoucnu, ale budu se snažit dál, abych pokračoval," řekl Nadal v rozhovoru na kurtu. 

Na French Open Nadal startoval 18. rok po sobě a počtrnácté to dotáhl až do finále. A také počtrnácté zvítězil a opět ve finále neztratil víc jak jeden set. Posedmé slaví pařížský triumf po finálové výhře 3-0 na sety. Svou bilanci na pařížském grandslamu vyšperkoval na 112 vítězství a 3 porážky (jednou odstoupil).



Rodák z Mallorky získal rekordní 22. grandslamový titul a vylepšil vlastní historické maximum. Srb Novak Djokovič a Švýcar Roger Federer mají o dva triumfy méně. Dva dny po 36. narozeninách se stal nejstarším vítězem Roland Garros v historii.

Nadal se stal také teprve šestým tenistou v historii, který v jednom roce vyhrál první dva grandslamy sezony (Australian Open a French Open). Může tak pomýšlet na kalendářní Grandslam. Nicméně start ve Wimbledonu v posledních dnech zvažoval.

O 13 let mladší Ruud, jehož jehož dosavadním maximem na grandslamu bylo 4. kolo z loňského Australian Open, svému vzoru příliš vzdorovat nedokázal a prohrál za dvě hodiny a 20 minut.

"Bylo to mé první finále. Chci pogratulovat Rafovi, že to zase dokázal. Všichni víme, jaký je to šampion. Konečně jsem pocítil, jaké to je si s ním zahrát ve finále. Nejsem první obětí, už jich pár přede mnou bylo. Všichni věříme, že bude (Nadal) ještě nějaký čas pokračovat, protože je ikonou světového tenisu," prohlásil Ruud.

Nadal vyhrál na antuce 63. turnaj v kariéře. Dvaadvaceti grandslamovými tituly vyrovnal bilanci Steffi Grafové. Více triumfů mají v tenisové historii jen Serena Williamsová (23) a Margaret Courtová (24).

• FRENCH OPEN 2022 •
Paříž (Francie), antuka, 43.600.000 eur
nedělní výsledky (05. 06. 2022)
• Dvouhra mužů - finále •
Nadal (5-Šp.) - Ruud (8-Nor.) 6-3 6-3 6-0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

439
Přidat komentář
soloo
pod 400 komentarov to je bída nekedy bolo nad 1000
Reagovat
FulnekUltras
(aspoň dočasný) konec kovidové hysterie a krásné počasí momentálně dělají své smile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak to bylo třeba u Nadalova titulu v Austrálii. Paříž je z tohoto pohledu očekávaná, tak proč psát tisíce komentářů.
Reagovat
soloo
to značí o urovni tohto najhoršiho GS smile
Reagovat
Rafaeoli25
Nic to neznačí, snad jen to, že co vlastně dodávat k Nadalovu velmistrovství tam, člověk by se jen opakoval smile
Reagovat
Krisboy
Záleží, kdo hrál smile
Reagovat
Ereinion
tak pár skalních Rafafans zřejmě dostalo permaban, tady bych viděl hlavní důvod...
Reagovat
Rafaeoli25
Ban dostali tři. Nevím ale jestli tři lidé by tady pod článkem udělali 600 komentářů, to nemyslím, max.tak další stovku, víc určitě ne, spíš míň.
Reagovat
FulnekUltras
byl jsem teď dlouho mimo, takže nic nevím ;-) ale minimálně za Forehanda bych se přimluvil, aby mohl zpátky smile
Reagovat
Rafaeoli25
Já taky smile
Reagovat
Pe3k
No vzhledem k tomu, že vy oba jste blízko banu, tak to bude mít opravdu velkou váhu smile
Reagovat
W.G.M.
Ty o tom musíš leccos vědět, Pe3ku, že? smile To, jak jsi s tím odporným bahnem, které si sem před lety valil, přežil, se dá vysvětlit jen tím, že máš velmi dobré kontakty v zákulisí.

Osobně jsem si na tebe kdysi stěžovala a kupodivu mi odpověděl jakýsi Petr Vavřík, snad jen náhoda..., že prý nemohou sledovat všechno a že tvoje reakce jsou vždy jen reakcí na ty sprosté Nadalovy fanoušky. Což byl holý nesmysl a každý, kdo sem tehdy chodil a neměl klapky na očích, to musel vidět.

Takže ano, užívej si pocit, že můžeš každého urážet, jak se ti zlíbí, a nic ti nehrozí. Ale úrovně ani obliby ti to nepřidá.
Reagovat
Pe3k
Popravdě vůbec netuším kdo jsi, ale ten tebou zmniňovaný Petr má naprostou pravdu. Důvod proč jsem se tady na tento web kdysi přihlásil byl, že sem už nemohl neustále mlčky sledovat ten hnůj co se tady vedl na adresu Federera a tak jsem začal oplácet stejnou mincí. Z těch lidí co tady kdysi chodili nebyl schopen s tím nikdo nic udělat a tak sem se do toho pustil já. Na druhou stranu to už je hooodně dlouho, Federer už ani nehraje a já si z fans Nadala dělám legraci už jen tak ze zvyku, setrvačnosti, nostalgie. Už sem si i na tebe vzpomněl. Nepíšu tady proto, abych byl oblíbený...Hezký den.
Reagovat
soloo
tu není očom jak to mal posl 6 zapasu FED s Nad? 6-1 a ta jedna sa ani nerata kedze vo silnom vetre na obed na slimacej antuke kde je nemozne dať viner sa nerata. Meritko je tusim Miami kde ho riadne rozbil. Fed uz konecne nasiel ten pravy recept na spaniela a daval mu riadne na prdel smile
Reagovat
Rafaeoli25
Měřítko je jen tam, kde to více vyhovuje Nadalovým soupeřům, já vím smile
Reagovat
Rafaeoli25
Jasně, netušíš, tomu tak věříme smile
Reagovat
Rafaeoli25
Já velmi dobře tuším co jsi zač, ohlupuj někoho jiného smile
Reagovat
Rafaeoli25
smile, naprostá pravda, díky za podporu smile
Reagovat
Rafaeoli25
Taky myslím, že Pe3k je Petr Vavřík, nevím jak teď, ale tak před deseti lety odborný vedoucí tenisportalu.
Reagovat
Mayo
No čo už ste to predýchali? smile
Reagovat
soloo
čakame na Wimbledon smile
Reagovat
Rafaeoli25
Vidíš, že ne smile
Reagovat
panzer.dragon
smile
Reagovat
Krisboy
Navíc přeskočil Federera v prize money...to bude pro hejtry těžká rána smile
Reagovat
soloo
Nadal muže mit vic gs ako Federer ale lepší hrač to není
Reagovat
Rafaeoli25
A to určuje kdo, ty? Je to jen tvůj subjektivní názor, pochop to konečně.
Reagovat
soloo
Nadal muže mit vic gs ako Federer ale lepší hrač to není
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak proč pořád musíš ty a další jen a jen hejtovat? To už je tak trapný. Nejdřív, před mnoha lety jela matra, že nejvíc GS mít Nadal nebude, když je má, tak se zase řekne, no stejně není nejlepší. Hlavně ale pořád musí jet hejt, nedopřejete jeho fandům nic, nejradši byste nás připravili i o prostou radost z toho, co dokázal. Nechápu, já to loni Nolemu přál a jeho fanouškům taky, proč vy jste takoví, jací jste, do háje?
Reagovat
Patik
nechápem ale prečo tu máš potrebu stále každého naprávať veď nech si hejtuje..tak veľmi si tu hovoril o demokracii a slobode prejavu ale konáš presne opačne.
Reagovat
Rafaeoli25
Jsem demokrat, neberu nikomu jeho názory, jen mě mrzí, čeho se tu Nadalovi dostává, tolik nepřejícnosti se jen tak nevidí. Neustále zpochybňování, marginalizování toho, co dokázal. Je to nefér.
Reagovat
soloo
samozrejme že mu doprajem tých 22 GS ale herne proste není lepši od FED-DJO keby za tých 10 rokov vyhral aspoň jeden set proti Nolemu tak by som mozno uvazoval, ale takto proste nie!)
Reagovat
Patik
už to pochop že Djokovič si nahonil zápasy a bilancie keď mal Rafa slabé sezóny v podstate to bolo vždy len keď nemal formu a keď ju mal tak to bolo o jednej loptičke čiže na harde je to stále vyrovnané smile
Reagovat
Rafaeoli25
Kdo ale může Nolemu, že nemá stejně nebo více GS než on sám? Pokud je GOAT, tak by prostě měl být co se týče nich nad Nadalem nebo alespoň na rovno. Z mého pohledu ano. I když uznám řadu atributů, podle nichž se GOAT stanovuje, tak jsou v tuto chvíli vyrovnaní.
Reagovat
Matti
Počty ti moc nejdou že?
Reagovat
soloo
jo nenapisal som ze na harde necelych 10 rokov
Reagovat
Rafaeoli25
Necelých 9, ne 10.
Reagovat
Rafaeoli25
Každopádně se vsaď, že kdyby Novak podzimu 2016 až léta 2018 Nadala potkal třeba čtyřikrát, tak by ta bilance vypadala o dost jinak. Djoker se totiž na hardu Nadalovi vyhnul ve svém nejhorším období, opačně to neplatilo. Nadal byl i na hardu od ledna 17 do léta 18 bezpochyby lepším hráčem, nemůže za to, že Djoker se do zápasů s ním nedostal.
Reagovat
soloo
šeľ si do toho španelska?
Reagovat
Ondra979
co se tyka cisteho skillu, tak je Federer urcite lepsi..ze to neprodal tak, jak mohl, co se tyka stats, to je jeho chyba a uz s tim nic nenadela..dokazal to sice pozde, ale prece v roce 2017, ze mimo antuku je lepsim hracem..na antuce se to samozrejme maze,a z toho Nadal vytezil uplne maximum takze statiticky bude uspesnejsi a zaslouzi si to.
Reagovat
Matti
Neříkej...smile
Reagovat
Ondra979
tak kazdy, kdo trochu ten tenis sledoval a neni zaslepeny fanatik, tak musi uznat, ze na tom je velky kus pravdy...Fed ma unikatni skills co nema asi nikdo..ze to neprodal tak jak mohl a NAdala zacal porazet pravidelne az na zaver kariery je jeho chyba, urcite to mohl dokazat driv mimo antuku..Nadal je proste atypicky tenista ktery je pro jehu hru idealni antipattern, a on na to zareagoval prilis pozde.
Reagovat
Tennisfan77
Tohle je hodně k debatě, pořád zapomínáme na to, že Federer je o 5 let starší, čili část své kariéry hrál ještě v old schoolu, na rychlých kurtech, kde byl prakticky neporazitelný.

Poté se začaly kurty zpomalovat, přicházeli defenzivní hráči s dobrou obranou jako Nadal, pak Djokovič, Murray a najednou to bylo pro Federera hodně těžší.

Jeho tenis je založený na preciznosti, což se na takových kurtech praktikuje fakt špatně, vidět to lze na titulech někde z Říma a Monte Carla, kde má nulu, přičemž v Cincinnati vyhrál 7x, Šanghaj podobně, turnaj mistrů, Halle atd.

Federerovi jde od roku 2000 prostě vše proti jeho stylu a Nadalovi s Djokovičem šlo vše na ruku - co se podmínek týče.
Reagovat
Ondra979
znajo, tech faktoru je vic, a zpomalovani povrchu hralo samozrejme proti Federerove hre a ve prospech Nadala/Djoka. ale stejne se s tim mohl vyporadat o neco lepe a reagovat drive napr zmenou rakety a zlepsenym neo BH, kterym pak v sezone 17 porazel Rafu..no na Djoka to stacilo ale uz jen mimo GS, pribeh z W19 bohuzel zname..takovou sanci uz asi mit nebude, ale mohl by se aspon rozloucitn a kurtu, to by bylo fajn
Reagovat
Tennisfan77
To je pravda, nicméně Federer je pořád ten, kdo všechny rekordy měl jako první, čili pro něj je mnohem horší je udržovat, než pro jeho rivaly je dohánět.

Navíc teďka je fakt pro jakékoliv diskuze za mě zavřená cesta, protože prostě COVID udělal z tenisu hru příležitostí a ten kdo toho nejvíce využil byl Nadal, protože AO vyhrál výhradně díky COVID restrikcím a špetce štěstí, French Open si uhrál, to nepopírám, ale pořád si myslím, že by ho Zverev vyřadil.

A samozřejmě se můžeme bavit také o tom, jak by Djokovič hrál na French Open s Nadalem kdyby za sebou měl celou sezónu od ledna a ne pouze jeden vyhraný turnaj.
Reagovat
Ondra979
jo NAdal s toho vytezil maximum, ale sel si za tim. na AO by ho Djoko sundal, to si myslim taky..jak by pak vypadala sezona tezko rict, ale mohlo to dostat jine grady..jen s tim Zverevem si myslim, ze by ho nakonec nedal..ale mohl to byt dlouhy a skvely zapas, je to skoda.
Reagovat
Tennisfan77
Zverev byl z pohledu extrémně zklamaný, ten druhý set mohl urvat, mohl Nadala utahat v pěti hodinách, měl obrovskou smůlu a Rafa obrovské štěstí, finále byla formalita.
Reagovat
Ondra979
tak ale zname Zvereva, hral vyborne, ale v rozhodujicich momentech selhava a to potvrdil v prvnim setu, ktery mel vyhrat...kdyby vyhral druhy set, tak by to bylo zajimave, ale stejne by to spis prohral, ale mohl ho urcite poradne utahat..nicmene finale bylo tak lehke, ze by to stejne asi nehralo zasadni roli..
Reagovat
Tennisfan77
Já říkal před zápasem, že tento zápas bude pro Zvereva patřit k nejdůležitějším v kariéře a ukáže, zda má reálně na zisk GS, nebo nemá.

Potvrdil jsem si to, že pokud nedostane ve finále hráče mimo TOP10, v životě GS nevyhraje, nemá na to hlavu.
Reagovat
Rafaeoli25
Těžko teď říct, Zverev ukázal, že má na to při správné shodě okolností GS vyhrát. Už jsem ho odepisoval po první části sezony, tady mě ale příjemně překvapil a tak říkám ano. Ale není to jistota, nadále bude čelit na grandslamech Djokerovi a Nadalovi, pak Alcarazovi, Medvedovi a Tsipovi, to je pět top konkurentů, pak může přibýt klidně i Rune časem a někteří další, i Rublev je těžký soupeř už. Vyhrát GS v takové konkurenci pro něj bude věc nelehká.
Reagovat
Rafaeoli25
Ještě jsem zapomněl na Berrettiniho. Takže sedm osm těžkých soupeřů. Pak že není konkurence..
Reagovat
Tennisfan77
Rublev nikdy GS nevyhraje, jeho max je čtvrtfinále, možná někde haluz semi, ten hráč je extrémně čitelný, dokáže zaranařit na 2 vítězné sety, na 3 to nevydrží.

Berrettini má lepší hlavu, lepší servis a FH, byť má bídný BH, tak umí čopy a hrát na saku, má potenciál GS vyhrát, nejpravděpodobněji asi Wimbledon.

Tsitsipas musí projít očistou, nejlépe se zbavit otce a Můrotraglua, ti ho brzdí v progresu, Runemu je na tom stejně, ta akademie je zlo.

Zverev potřebuje trenéra, kterého bude respektovat, takového ještě nepotkal, to je problém, není lehké s ním pracovat.
Reagovat
soloo
jo tak by to bolo 21 Novak 20 Rafa 1 Zverev
Reagovat
Rafaeoli25
Prosím tě, je tohle nutné pořád dokola? Já taky furt nebrečím nad promarněnými Nadalovými příležitostmi, kterých byla spousta. Ale to je pryč, mně by se taky líbilo, kdyby měl 25 a ne jen 22, ale takový je život, realita je jaká je. I s 22 jsem aktuálně spokojený po tom, všem, čím Nadal musel v kariéře projít.
Reagovat
Krisboy
Je to borec. A dvaadvacítkou si zřejmě definitivně pojistil bronz.
Vamós, jednonohý!

Otázka zní - přežije to SwissMaestro, Tennisfan77 a další rádobyfanoušci? smile Patik a 77 to asi rozdýchají, ale SwissFrustráta už asi mají v péči lékaři.
Reagovat
SwissMaestro
Já žiji snový život. Takže jsme přežil, díky. Ale naštval mě pořádně těma kecama o simulací. Zmetek to je:)
Reagovat
Tennisfan77
Akorát ta elektřina by nemusela stát takový prachy, jinak jsem taky dobrej smile
Reagovat
Krisboy
Já vím. Posledních několik měsíců ze všech tvých komentářů pohoda, spokojenost a duševní vyrovnanost přímo čiší smile
Reagovat
Patik
Pohodicka ja to beriem ako výzvu pre Djokovica..bolo by to celkom nuda keby Djokovic len pridával GS takto sa zamiesalo kartami bude zaujímavejšie to sledovať.
Reagovat
No-le
Mě bude dlouho vrtat v hlavě jak by všechno dopadlo, kdyby Novak dokázal dostat čtvrtfinále do pátého setu (Bože, chybělo tak málo:-)) a Zverev si nezku..vil kotník a vyhrál 2.Tb
Reagovat
soloo
smile
Reagovat
Tennisfan77
Je to sport, Federer měl 40-15 s Djokovičem a o míček s ním prohrál 2GS, takže sumárum dva míčky a Federer má 22 GS, jeden míček a Medveděv vede 2:0 4:2 servis ve finále AO s Nadalem, Novak to mohl dostat do pátého setu. A mohlo to být 22-21-20.

To už nezjistíme smile
Reagovat
Rafaeoli25
Ano a Nadal byl míček od titulu ve Wimblu 18, Wimblu 07, dva od titulu na AO 12 atd.atd. Nemá smysl se v tom..
Reagovat
soloo
tam vyzeral ako Mussetti na Wim 07 Nadal smile
Reagovat
JohnB
A kdyby to tenkrát jeho fotr votřel do trenek, nemusel Djokovic být vůbec...
Reagovat
dappe
Nadal nebyl míček od titulu ve Wimblu 18 a 07, ani dva míčky od titulu AO 12, ale jinak souhlas :)
Reagovat
Tennisfan77
Von v tom má trošku guláš, myslí si, že Nadal byl míček od titulu skoro všude, onehda mi rozporoval, že ve Wimblu nebude nikdo z top10 a v jiném topicu píše, že ve Wimblu bude chybět skoro celá top10 smile
Reagovat
turista
Míček od titulu na Wimbledonu 2018 teda Nadal nebyl. Pokud mě paměť neklame tak byl vyřazen Djokovičem v SF a ne ve F, takže férové by bylo napsat míček a celé utkání. V tom možném finále by to proti o hlavu vyššímu Andersonovi na trávě neměl vůbec jednoduché a mohl by i prohrát.
Reagovat
Tennisfan77
Nemohl, Rafa neprohrává smile
Reagovat
dappe
Tak ale on nebyl míček od vítězství ani v tom semifinále s Djokovičem, pokud se nepletu. S Federerem 07 prohrával 1:2 na sety, pátý set prohrál 2:6, tam situaci jednoho míčku od vítězství zřejmě také nenajdeme.
Reagovat
Tennisfan77
On to bere tak, že byl míček od toho, aby Djokoviče breaknul s tím, že by to potom dopodával a pak zápas vyhrál a ještě vyhrál i finále.

Jasný jako facka, to nechápeš nebo co? smile
Reagovat
Rafaeoli25
No ano, jeden míček od titulusmile byl nebo snad myslíš, že by s Andersonem finále pak prohrál?
Reagovat
Tennisfan77
Já nevím, jihoafričan tam vyřadili lepší hráče, čili si nemyslím že by to měl úplně jasný, je třeba mít trošku respektu, stejně si tady mluvím o Sašovi, a kdyby si nezranil nohu, tak mohu klidně vyhrát
Reagovat
Rafaeoli25
Nole Andersona v tom finále jasně zdemoloval, to samé Nadal. Anderson byl zcela out fyzicky. To není o respektu, ale o realitě.
Reagovat
Paixx
Ale kdyby tam Rafa postoupil, tak by bylo takových keců o tom, jak je to zase nedůstojný finále atd, jako US17smile
Vždycky je to buď tak nebo tak, ale Nadal je vždycky Klikar podle nich
Reagovat
Rafaeoli25
Je to tak, on by porazil jen Andersona, ale úplně by se zapomnělo, že by dal na cestě do finále Djokera a DelPa. Ne, to fakt nemá cenu, vždycky to bude špatně, ať vyhraje cokoli. Zato u Novaka a Rogera by to bylo asi v pořádku.
Reagovat
Paixx
Naštěstí má statisticky nejtěžší GS tituly, ale oni se o tomhle argumentu nechtějí vůbec bavit, nehodí se jim to do krámusmile
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Tennisfan77
Jenže já nikde neřekl, že bych ten titul dehonestoval.

Jenom jsem Vás mírnil v tom tvrzení, že byl Nadal míček od titulu, nebyl, byl míček od vedení o break v páté sadě s nejlepším hráčem na returnu všech dob a ještě by jej čekalo finále.

Jste se vším hotoví, to je potíž.
Reagovat
Rafaeoli25
Nejlepším hráčem ne returnu je statisticky Nadal, ne Nole.
Reagovat
Tennisfan77
Já viděl asi podobný článek jako ty, trošku mě překvapuje, že je na tom Schwartzmann lépe, než Djokovič.

Spíše bych se podíval na returny na hardu/trávě/v hale, kde je příjem mnohem těžší, než na antuce, tam má Rafa přes 560 zápasů, Schwartzmann skoro 700 zápasů a Djokovič pod 400.

To asi taky udělá svoje, ale jinak má Nadal ta čísla skvělá, to je bez debat. smile
Reagovat
Rafaeoli25
S Federerem v roce 07 měl na začátku pátého setu brejkboly, které neproměnil. Kdyby šel do vedení, byla slušná šance, že už to dohraje. Ale Wimbl 18 je samozřejmě jiný příběh, tam to bylo opravdu o fousíček.
Reagovat
Rafaeoli25
Ale nemohl, Anderson byl po sf maratónu s Isnerem zcela vyflusaný a odepsaný, Nadal by ho smetl jako Djoker. Navíc s vysokými servismany neměl Nadal nikdy problémy. Takže jeden míček to prostě byl.
Reagovat
Matti
Sumasumarum 22
Reagovat
JohnB
Tennisfan77 aka Kamilos potažmo SwissKing dostává pořádně naloženo i na Tipsportu

SwissKing
Chronicky zraněny Nadal vyřadí po cestě k titulu Djokovice se Zverevem, hraje skoro dvakrát pet setu a nakonec získá čtrnáctý titul z French Open.

Bože, jak Ja bych chtěl být stejně zraněny :-D :-D :-D

5.6.2022 17:29:32
Wleazy
Co z toho furt máš? Už po několikáté tento trapný příspěvek a narážka. To, že je to obří profík a dokáže se kousnout přes bolest, protože prostě chce a umřel by pro ten titul, ikdyž je pod lékama a vším možným, je prostě neskutečný. Někdo ho má rád někdo ne, já obdivuji co dokázal, ale nejsem jeho fanoušek.
Reagovat
Rafaeoli25
Ale tak já nikomu neberu jeho názory, každý má právo vidět realitu jak chce. Co mi vadí je ta silná absence respektu a velká zášť, která je z toho cítit.
Reagovat
JohnB
Přesně tak, je to komplex a neustála snaha Nadala urážet, hledat na něm chyby a to i za cenu, že je mimo realitu.

To, že má Nadal problémy s nohou vědí všichni, kdo tenis sledují, už od jeho devatenácti let a jelikož je to degenerativní porucha, tak je jasný, že se to bude časem zhoršovat.
Reagovat
Rafaeoli25
Fakt to nechápu. Já mám k Nolemu řadu výhrad, nikdy jsem je tu ale neventiloval, naopak jsem ho navíc ještě hájil, viz.kauza Austrálie i další věci. Loni jsem mu složil poklonu, když hrál jak hrál a nedělalo mi to žádné problémy, byl jsem schopen vnímat realitu a žádnou zlost jsem nic necítil. Nevím, co to v některých lidech je.
Reagovat
Tennisfan77
Už tady mám asi čtvrtý nick někoho, kdo odešel. smile

Máš borce dobře ve žluči smile
Reagovat
soloo
Zverev smile
Reagovat
Rafaeoli25
Nějaké špatné novinky? Nic jsem nečetl.
Reagovat
Rafaeoli25
Na světovou jedničkou mají po FO největší šanci Nadal, pokud tedy neodpíská zbytek sezóny, pak skvělý hardař Alcaraz a stále i Djoker, ten by ale musel zabrat neskutečně, protože jeho ztráta je značná. Bez šance vypadá při současné výkonnosti Tsip, Zvereva outuje zranění, které si vyžádá asi dlouho rekonvalescenci, Medvěd by musel ve druhé polovině roku obhájit, co se dá, což taky nevypadá reálně. Takže to bude asi opravdu souboj mezi Nadalem, Alcarazem a možná Djokerem, nikdo další do honičky o trůn asi letos nepromluví.
Reagovat
Tennisfan77
Alcaraz ma 5.000 bodů, což je o 2500 méně než Nadal, o 3160 bodů méně, než Medveděv, ten ztratí něco málo z Wimbledonu, ale nažene to určitě na 250tkách z trávy, pak obhajuje něco přes 3k bodů z USO series.

Nadal může samozřejmě jenom získat, otázkou zůstává, zda Wimbledon odpíská, nebo dále hrát pod injekcema další turnaj -i když říkal, že už to dělat nechce, ale čekám, že změní názor.
Reagovat
Patik
Nadal nebude hrať wimbledon hovoril to ešte pred skončením RG.
Reagovat
Rafaeoli25
No to ale neřekl, řekl, že když to bude stav umožňovat, chce v Londýně hrát.
Reagovat
Tennisfan77
Tak samozřejmě lze přepokládat, že Roland Garros má pro Nadala tak obrovskou váhu, že jej odehrál prakticky na práškách a určitě to na něj bude mít velký dopad, tu nohu si mohl ještě více zrakvit, prostě dal bokem zdraví za titul.

Otázka zní, zda mu za tohle bude stát Wimbledon, kde samozřejmě šance má, ale mnohem menší než v Paříži a zda myslí na velký slam atd.
Reagovat
Rafaeoli25
Na velký slam nemyslí, je nereálné vyhrát v tomto stavu všechny čtyři GS, které jdou v tak rychlém sledu. I zdravý Novak se loni utavil, je to těžký úkol v dnešním tenise. Spíš má i Wimbledon rád, proto tam chce.
Reagovat
Patik
Je nereálne v tomto stave vyhrávať GS a on ich vyhral..
Reagovat
Tennisfan77
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Ano, ale vyhrát všechny čtyři je úkol složitý.
Reagovat
paddy
Neutavil ho GS, ale OH. I Vajda byl proti.

Kdo chce moc, nemá nic nic.
Reagovat
Rafaeoli25
Nelze vynechat olympiádu, když ji člověk nemá a je světovou jedničkou. Navíc je to pro něj věc nejvyšší cti.
Reagovat
Rafaeoli25
Orientoval bych se už teď, v pokročilé části sezony podle race a v něm Alcaraz tolik neztrácí. A protože bude objíždět nejvíc turnajů že všech, tak může ztrátu dohnat a celkem snadno. I u něj asi rozhodne USO, co se potenciálního prvního místa týče.
Reagovat
paddy
Pokud Nadal dokončí sezónu, tak má jedničku v kapse. Vyhrál 2 GS a za ten třetí nejsou body.

V záloze jsou Alcaraz a Tsitsipas. Djokovič ztrácí 4 tis. resp. 2 tis bodů na ostatní v Race. To je daleko.
Reagovat
Rafaeoli25
Nadal pokud bude moci odehrát americkou šňůru a bude na no úspěšný, bude pak už hodně blízko, i kdyby mu nevyšel podzim. Největší soupeř je v tuto chvíli jednoznačně Alcaraz, který na menších turnajích určitě bude body sbírat a ne v malém. Mělo být o být mezi nimi dvěma. Tsipovi nevěřím.
Reagovat
turista
Nadal hrál vabank pod práškama. Je neuvěřitelné, že to dokázal. Asi mu to za to stálo. Ale zdravotně si tím neprospěl ani za mák. US Open je daleko do té doby by se to mohlo uklidnit a mohl by tam hrát. Ale Wimbledon je holý nesmysl. Djokovič tam hrát bude o 21.GS. Pozici No1 už může mít se 373 týdny na háku. To může překonat jednou někdo z mladé generace.
Reagovat
Tennisfan77
Dalších 50 let nedá nikdo ani 200 týdnů, nikdo není schopný zahrát dvě sezóny stejně.
Reagovat
Rafaeoli25
To je předčasně, Alcaraz na to určitě má.
Reagovat
turista
Alcaraz na to rozhodně má. Nadal už to z věkových a zdravotních důvodů dát nemůže. Může ale mít nejvíc GS. Novak 21 GS dá určitě. To ale nebude ještě na Rafu stačit. Na to aby měl nakonec nejvíc by aktuálně musel vyhrát plné 3 GS a Nadal už nic. To je problém i pro Novaka. Bez třetího titulu z Paříže z RG to není pravděpodobné. Je škoda, že to tady nevyšlo. V Římě i na RG to bylo skvělé až na den blbec právě proti Nadalovi v ČF. A když beru v potaz konkurenci tak Novaka v plné formě na antuce může porazit pouze Nadal, maximálně ještě Alcaraz. Na hardu si na něj dokáže vyšlápnout daleko víc kvalitních hráčů.
Reagovat
Rafaeoli25
Den blbec, tak bych to tedy rozhodně nenazval.
Reagovat
Vlk-v-trave
Sice jsem nevidel ani mic z celeho GS... ale kdyz je rok 2022, tak asi ten 22. titul musel prijit.:) Opet neni pochyb, kdo je v Parizi kralem, pochyby mohou byt v tom jestli ho nekdo, nekdy tady prekona.
Vysledkem finale to vypada na slusnou drticku, Cenda to vzal z gruntu, kdyz finale na drcene cihle tak soupere vydrtit:)
Cenda je na antuce je vubec nejspolehlivejsi hrac ever. Zadny micek mu neutece a vsechny vpoho dobehne.:) A tak opet dobehl vsechny:) K tomu se da jen gratulovat...:)
Reagovat
Rafaeoli25
No se Soderlingem před dlouhými lety nedoběhl, což je obrovská kaňka na kráse, to přiznávám no smile
Reagovat
Rafaeoli25
Dobře víš, o co šlo. Varování jsem dostal nepochopitelně za to, že jsem nazval jako idi.tské chování SwissMaestra, který nazval Nadala sviní. Pak jsme si to s panem Jiráskem vyříkali. Čemu začínám věřit je to, že ty jsi aktivistický bonzáček, který rád donáší a rád by se zbavil všech, které nemusí. Skvělá vlastnost, vskutku smile
Reagovat
brixner
Fakt se ti divím, že tady furt řešíš takový kundoviny! Víš, kolikrát mě chtěli u nás malí fakani naprášit, že chodim do cizejch bytů? Jenže já je prokouk, voni eště nejsou výdělečně činný, většinou to je tak první, max. druhá třída a voni věděj, že dostanou vode mně žváro a já vim, že budou držet ty svoje upatlaný tlamičky. Soukromě tomu řikam vyváženost, tak to zkus a neřeš furt týpka, kterej by tě pro další RG stejně umlátil pálkousmile
Du si dát melouna, v noci se pochčiju a tim pro mě RG končísmilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Jo, to máš pravdu, řešit takovou jak říkáš kundovinu, jakou je sám o sobě ten jistý nick s číslem, o kterém se nemá mluvit, fakt nemá smysl, souhlas smilesmile
Reagovat
paddy
Tobě dobré chcaní smile
a ostatním dobrou noc, ať se vám o tom zdá smile
Reagovat
paddy
Jde muž k doktorovi a říká: "Pane doktore, co mám dělat, já se večer počurávám."
Doktor se zeptá: "Jak to?"
"No večer ke mně přijde trpaslík a říká mi:" "Pojď chcát, pojď chcát."
"Tak mu řekněte: Už jsem byl."
Přijde k doktorovi druhý den a říká mu, že to nepomohlo a opět se počural. Doktor na to: "Tak mu pěkně poděkujte a odpovězte: Už jsem byl."
Pacient jde spát a v tu chvíli se objeví trpaslík a říká mu: "Pojď chcát, pojď chcát."
"Ne,děkuji, už jsem byl."
Trpaslík na to: "Nevadí, tak pojď srát, pojď srát."
Reagovat
FulnekUltras
i opakovaný potěší ;-)))
Reagovat
RFanousek
Pokud mu v té noze opravdu odumírá tkáň, tak to co dokázal a hlavně jak se hýbal je zcela neskutečné. Kdo ví, jak vážné to opravdu má, ale s tímhle se přece nedá dlouhodobě hrát na takové úrovni. Injekce vyřeší bolest, ale v takovém zápřahu se to bude pořád zhoršovat.
Reagovat
FerrariF50
Jjj ve finále o 20. titul z RG mu v pátym setu upadne půlka nohy, místo ní si tam narve raketu a championship point dá tou raketou na noze smečem u sítě smile
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
turista
Je úžasný ale konec jeho hvězdné kariéry může přijít kdykoliv. Má ale 22 GS což je pro Novaka problém. 21 problém nebyl. 22 problém je.
Reagovat
FulnekUltras
Nole má pořád na to vše dolepit. smile
Reagovat
turista
O tom nepochybuji. Ale vybral si kamenitou a těžkou cestu. Nebýt té jeho umíněnosti stran včeliček tak mohl dnes mít 22 Novak a ne Rafa.
Reagovat
Rafaeoli25
To jsou fakt jen domněnky, nemůžeš vědět, že by Medvěda, ani Nadala v Austrálii porazil. Jinak na FO měl tím co se stalo ještě větší motivaci a přesto mu to nepomohlo.
Reagovat
Tennisfan77
Právě motivace je to, co Djokovičovi chybí, speciálně bez Vajdy, aby vůbec vyhrál nějaký GS ještě.
Reagovat
Ondra979
no je to mozne a ukaze se to uz ve wimblasu, ale prislo mi, ze Djoko nebyl spravne pripraven a namotivovan na tento zapas s NAdalem jako byl loni..jak ztratil napr ctvrty set to by se mu loni nestalo..no W nam nejspis odpovi..jestli nevyhraje, tak se faktor Vajda definitivne potvrdi
Reagovat
Tennisfan77
On má ty priority prostě podle mě jinde, nemá v očích takový hlad jako Nadal, nebo Federer.
Reagovat
Paixx
Jo, proto veřejné říká, že chce mít nejvíc GS
Reagovat
Tennisfan77
Je otázkou, zda to co říká, je i tím co chce on sám.
Reagovat
Rafaeoli25
Každý z Big3 měl nakonec motivaci být nejlepší, vyhrát toho nejvíc. Jinak by už dávno byli všichni tři na odpočinku. Asi taková odpověď.
Reagovat
Patik
Áno ale taktiež hovorí ze nemá problém ukončiť kariéru kvôli vakcine.
Reagovat
peRFect
Pro Novaka není problém 21, 22, ani 25. Pro něj bude problém vyhrát jedinej GS bez Vajdy.
Reagovat
Rafaeoli25
Jak už jsem psal v minulém týdnu, nechápu, jak může být špičkový hráč tak závislý na jednom trenérovi, nechápu.
Reagovat
brixner
Je to podezřelý...smilePamatuju na turnaj u nás, teď nevím...1988, Štvanice? Největším trhákem byl Vilas, pořád na kurtu jedl nějaké čoko. tyčinky, možná Deli a prošel do finále. A tam ho porazil kdo? ....(doplň) Ale ježiši, jak ten to tam plácalsmilesmile
Reagovat
makro99
legendární 1. ročník škoda čedok open...
Reagovat
peRFect
Je to detail skládanky a tenis je u atleticky špičkově připraveného hráče zejména o hlavě.
Reagovat
Rafaeoli25
Ano, ale Federer a Nadal takhle závislí na nikom nebyli.
Reagovat
turista
Souhlasím. Ale těch 21 GS Novak dá i bez Vajdy. To ale nebude stačit na Nadala. Potřebuje toho vyhrát víc. Má týdny na No1, roky na No1 a má nejvíc Masters 1000. V GS bohužel ztrácí. Ale nic není nemožné pro Noldu.
Reagovat
paddy
Gratulace vítězům smile smile smile

Fantasy
1. Mr. Pink
2. paddy
3. PetraFans

ATP bracket
1. paddy
2. Vlk
3. Mr. Pink

WTA bracket
1. Vlk
2. paddy
3. Mr. Pink
Reagovat
FulnekUltras
a to ještě nebyl k výkonu na západní frontě připuštěn Chujak Čurilovič Šulinin smile
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Jsi tady, aktivista Pe3k už tě dávno vybanoval, co na to říkáš? smile
Reagovat
FulnekUltras
kéž by nás vždy a všude čekaly jen podobné virtuální "problémy"... ;-)
Reagovat
turista
smile
Reagovat
dako
Ako fanúšik Rafu som veľmi šťastný, že to dnes Rafa dokázal a že to zvládol aj cez Djokovica.

Finále malo jasný priebeh od začiatku do konca, až na nejaký cca 10 minútový výpadok Rafu. Ruud bol odovzdaný pravdepodobne už pred zápasom a rečami typu, že to ide skúsiť a že Rafa je jeho veľký vzor, to len potvrdil. Rafu nemal ako poraziť a ani v jednej fáze ho v podstate neprinútil hrať svoj najlepší tenis.

Nudné finále. Ja ako fanúšik by som si asi radšej vybral dlhú bitku s Nolem alebo Alcarazom, hoc aj s nejasným koncom. Na druhej strane, aj takýto kľudný priebeh po AO padol vhod.

Je veľká škoda, že Wimbledon začína po RG tak skoro a že to je práve najnetypickejší prechod z povrchu na povrch. Rafa je po triumfe určite nabudený a pozitívny, na druhej strane asi fakt potrebuje dlhšiu regeneráciu. Som zvedavý, ako sa rozhodne, ale asi jediný možný scenár je, že si dá pauzu, 10 dní pred W skúsi ľahšiu prípravu a pôjde do turnaja s tým, že sa skúsi rozohrať v prvých kolách. Otázka je, či mu to stojí riskovať skrz nejaké zranenie. Je teda reálnejšie, že W vynechá a pripraví sa až na USO. Na druhej strane, šanca na kalendárny GS už asi nikdy nebude a pri nejakej veľkej náhode by mohol brať aj titul z W.

Každopádne, napriek tomu, ako sa rozhodne a ako dopadne zvyšok sezóny, je už táto sezóna nadmieru úspešná. Veď kto by povedal, že Rafa v 36 rokoch zoberie prvé 2 GS v sezóne.

Ďakujeme Rafa a veľa zdravia! Vamoos
Reagovat
Rafaeoli25
smilesmilesmile
Reagovat
Tennisfan77
Nadal udělá vše proto, aby ve Wimbledonu startoval, o tom jsem zcela přesvědčený. Bude to nejslaběji obsazený GS v dějinách tenisu a Nadal má velkou šanci takový turnaj na trávě vyhrát.

Z TOP10 tam bude kolik hráčů? 3?

Byl by blázen kdyby tam nehrál, věřím, že super rehabilitace určitě zabere a bude fit za pár dní.smile
Reagovat
Ondra979
taky si to myslim, takova sance se uz nemusi opakovat, DJoko nevypada uplne v topu, takze sance opravdu unikatni..pokud to jen trochu pujde tak hrat bude, to je jista vec
Reagovat
Rafaeoli25
Já myslel, že ten nejslabší byl už v lednu smile
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak nějak špatně ti jdou počty, i bez Nadala případně tam bude 6 hráčů první desítky - Djoker, Ruud, Tsip, Alcaraz, FAA a Norrie. Chybět budou jen Medvěd, Rublev a zraněný Zverev. A co tihle tři kdy na trávě zahráli? Takže jaké slabé obsazení, o čem to mluvíš? Komedie, co tu zase předvádíš, nic víc.
Reagovat
Tennisfan77
Ok, kdo z nich na trávě něco uhraje?

Ruud nic, Tsitsipas nic, Alcaraz - to nikdo neví, čili máme v TOP10 tři ofiko dobré travaře - Djokoviče, Berrettiniho, Felixe.
Reagovat
Rafaeoli25
No tak tam z nejlepších travařů nebude jen ten Berrettini. A absence jednoho hráče dělá z tohoto grandslamu totálně méněcenný ročník?
Reagovat
Tennisfan77
Když vezmeš v potaz že se nerozdělují body, Nadal tam asi nepojede, Djokovič bez Vajdy vypadá, že ho to nebaví.

Jo, bude to nejhorší Wimbledon co pamatuju.
Reagovat
brixner
No tak na to bych si dal pozor! Může se nasrat třeba takovej Vopelka a Rafu vybombí zpátky na Chatrierasmilesmile
Reagovat
safi1313
https://tiptar.com/cs/these-are-the-diseases-that-rafa-nadal-suffers/

Tady mas ty tvoje lži a vymysly.. nejdřív si něco nastuduj, přečti si o tom a pak vynášej soudy ty telátko :) dokonči zakladku prosimte alespon
Reagovat
Rafaeoli25
smilesmilesmile
Reagovat
Tennisfan77
Jenže ty telátko, já neříkám, že mu není nic, já ti jenom říkám pořád dokola, že si dává velmi záležet na tom, aby kolem sebe vytvořil auru chudáka

A co se týče jeho strategie hrát přes bolest, tak si myslím, že je tohle absolutní hloupost a bude ho to stát zdraví po zbytek života, ale každýho věc
Reagovat
.vorlik.
Rafa to opět dokázal, přestože jsem mu po losu moc něvěřil. Trochu se otočila situace z minulého roku, kdy jsem mu věřil, ale dostal od Djokoviče naloháno v SF. Je to pro krále antuky dost divná sezóna - 3 tituly z hardu (včetně prokletého AO), ale pouze 1 z antuky.
Pro fanoušky Djokoviče studená sprcha asi stejně jako pro Nadalovce minulý rok, takže s nima soucítím. Nicméně Djokovič určitě neřekl poslední slovo a bude se o další tituly rvát.
Mladoši se ke slovu hlásí čím dál hlasitěji - krom GS dokážou starý šampiony už i docela porážet - vzpomeňte třeba na 2017, kdy si to stále rozebral víceméně Rafa a Roger. Každopádně na GS tituly to očividně ještě moc neni. Ale i to je otázka času.
Doufám, že se Roger dá co nejdřív dohromady a dá kariéře pořádnou tečku. Na velkej výsledek to už asi nebude, ale rád bych ho ještě viděl pořádně hrát.
Reagovat
goodtennisfan
+ ještě jedna věc: říkáte, že Nadal neporazil na AO Novaka - kolikrát tam spolu hráli?

Celkem 2x, a to poprvé bolo těsná výhra Djoka

(A to ne proto, že by Nadal na AO nepostoupil do vyšších kol, byl tam 6x ve finále, jen 2x potkal Djoka - škoda)

Naopak, kolikrát hrál Djoko s Nadalem na RG? 9x, porazil ho až na 7. pokus! Celkově 9:2

Jinak to je vlastně taky Noleho rekord - dostal nařezáno od stejného hráče na jednom turnaji nejvíckrát v historii smile anitGOAT rekord smile
Reagovat
Pe3k
Hráli spolu na RG 9x (10x) a bilanci mají 9:2? Nějak ti ta matematika nevychází, že ty si fanoušek Nadala?
Reagovat
goodtennisfan
*7:2

pardón.. a nějaký argument, hm?smile
Reagovat
brixner
No, argumentem je, že pokud Rafa neporazí Rogera i v New Yorku, nikdá nebude GOAT!
smilesmile
Reagovat
Pe3k
Ne jen si dělám srandu z toho, že neumíš počítat smile
Reagovat
goodtennisfan
To je pravda, po letošním FO už 8:2
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
paddy
smile
To nesmí zapadnout

Aneb jak staří dědkové školí zerogen smile smile

Pozn
USO20 efektivně bez Big3 kvůli DQ
USO21 Útok na kalendářní GS ochromil Djo, takže to jediný ztracený GS od r. 2017
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Paixx
Rád bych vystihl fanoušky Djokovice, kteří to tu poslední týden zvládají překvapivě mnohem, ale mnohem lépe a důstojněji než fanoušci Federera.

Je to můj subjektivní názor, ale přijde mi, že fanoušci Rogera, kterej je vesměs všemi vnímán jako pán perfektní (což i já tak beru), si taky myslí, že sami jsou perfektní a záleží jenom na jejich názoru a jejich číslech. A v posledním týdnu si nevybavím jediného zdejšího přispěvovatele, který fandí Federerovi, který by sprostě nenadával, případně nesnižoval či nezesměšňoval Nadalovu výhru.

Naopak u lidí jako například Turista je vidět, že to berou jak to je a nemají potřebu se snižovat k nadávkám apod...

Třeba se mýlím, ale takhle to teď vnímám. Ale stejně sem přiletí komentáře, jak má Nadal dementní a hloupé fanoušky od lidí jako Pe3k apod. O tom "fanouškovi tenisu 77" radši ani nemluvím, ten je úplně mimo běžný záběr.
Reagovat
RFanousek
tak mi prosím najdi příspěvek, kde jsem někomu nadával, rád si počkám. smile
Reagovat
Paixx
Jasně, špatně jsem se vyjádřil, nemyslel jsem všechny z vás, ale zástupci vaší "crew" vám tím pádem nedělají dobré jméno... I když ono to možná bude tím, že ANTINADAL77 má tady asi 100 příspěvků a v každým z nich je slovo štěstí nebo zranění nebo podvodník atd...
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Tennisfan77
Problém je, že jsi zaslepený, to je celý.

Já nemám rad ani Nadala, ani Djokoviče, o obou říkám jeden názor a to ten, že jsou lháři a vymýšlí si.

Nikdy bych jim jako jiný nepřál zranění, smrt a podobné kecy, které tady sem tam lítají.

50% příspěvků je ironické rypnutí, zbytek výše uvedené mé názory - nejsem prezident, nepotřebuji se všem líbit.

To, že pak tady brečíte a stěžujete si, je věc vaše, mě je to fuk. smile
Reagovat
FerrariF50
Já si taky myslim, že jsem teda v pohodě :)
Reagovat
Rafaeoli25
Jsi smile
Reagovat
ipko
neviem, či úplne vieš rozlíšiť, kto komu fandí(ja som tiež fanúšik Rogera), ale celkovo je tu určite viac fanúšikov Federera ako Djokoviča, takže platí priama úmera a nachádza sa tu aj viacero antifanúšikov, čo je škoda..
Reagovat
goodtennisfan
Gratulace Nadalovi, každý, kdo zná tenis víc než jen z TV tak ví, že prostě nejvíc GS (momentálně 22) = GOAT, a nesnižuje to fakt, že 14 je z RG, spíš naopak, je prostě nejlepší, na svém povrchu nesmrtelný! Podívejte se, co říkají ostatní hvězdy, například Wawrinka a pod...

Samozrějmě, když ho někdo překoná, bude GOAT on, Djokovič má šance, ale je to rok od roku těžší, protože narozdíl od Rafy, Novak dostáva naloženo i na svém nej povrchu. Nemyslím, že by ho tam ohrožoval Nadal, ale mladící dorůstají a z Big3 má s nima Djokovic největší problémy...

A poslední věc: Hodně tady říkáte, že Ruud nepatřil do finále GS, že to byl zápas nehodný GS a podobně...Jste úplně mimo, protože podobně tam prostě od Rafy dostali naloženo skoro všichni vítězové GS posledních 20 let, včetně největších rivalů (Fedex 2008 - kanár | Novak 2020 - kanár | Wawrinka 2017 - nakládačka | Thiem 2014+2017+2018 - kanárek a nakládačka), všechny tam v JEJICH nejlepších letech porážel jak nic..

Prostě Nadal tam roznesl na kopytech i ty nejlepší z nejlepších, Ruud je jen další ze seznamu...nebo snad chcete říct, že "VAŠI GOATi" nepatřili do finále GS? Je fakt, že hráli vypadali stejně, ne-li hůře, jak dneska Casper smile
Reagovat
brixner
Kaspr Rút tam nepatřil snad jen kvůli nelesku svého jména, vždyť si to finále vybojoval a vůbec nehrál špatně!
Reagovat
Rafaeoli25
smilesmilesmile
Reagovat
turista
Ruud do finále patřil. Vybojoval si to. Ve finále Casper ukázal několikrát, že tenis umí hrát opravdu výborně. Ale bohužel to vypadalo jakoby nechtěl to finále vyhrát.
Reagovat
RFanousek
Nevím co znamená znát tenis jinak než z televize, ale tenis hrávám rekreačně a můj názor je, že Nadal goat není.
Reagovat
RFanousek
Lépe řečeno nesouhlasím, že nejvíc GS = GOAT
Reagovat
com
jo no, to by byla jinak GOAT Margaret Court smile
Reagovat
goodtennisfan
No však on je GOATka, to snad nikdo nezpochybňuje..
Reagovat
Hypertac
Ale dokud držel rekord RF v počtu GS, tak to byl GOAT, díky tomu. Teď když to má někdo jiný, tak už to není smerodatné, že? Typicky fans RF. Už se prostě smiřte, že RF bude až ten třetí vzadu i když to roky nevypadalo.
Reagovat
RFanousek
Nikoliv, bylo super že byl držitel GS rekordu, ale nikdy jsem to nepovažoval za jediné a nezpochybnitelné kritérium.
Reagovat
SwissMaestro
Celé je to blbost co napsal. Djoker má obejvák v Austrálii a tam jej zastaví jedině politika.
Reagovat
brixner
Vod ledna mě to furt seresmile
A to ještě údajně nějak vychylujou na USOsmile
Reagovat
goodtennisfan
+ ještě jedna věc: říkáte, že Nadal neporazil na AO Novaka - kolikrát tam spolu hráli?

Celkem 2x, a to poprvé bolo těsná výhra Djoka

(A to ne proto, že by Nadal na AO nepostoupil do vyšších kol, byl tam 6x ve finále, jen 2x potkal Djoka - škoda)

Naopak, kolikrát hrál Djoko s Nadalem na RG? 9x, porazil ho až na 7. pokus! Celkově 9:2

Jinak to je vlastně taky Noleho rekord - dostal nařezáno od stejného hráče na jednom turnaji nejvíckrát v historii smile anitGOAT rekord smile
Reagovat
Ereinion
Tak Djokovič nemůže za to, že Nadal na AO vypadl typicky někdy v QF, takže se k němu vůbec nedostal...jejich H2H je neskutečně ovlivněná antukou, to samé platí pro H2H Nadal - Federer
Reagovat
Paixx
2:2 na trávě a pak stejnej poměr antuka vs hard na obě strany (bez jedny výhry Rafy)
Takže jejich H2H ne dokonale vyvážená
Reagovat
Paixx
Je dokonale*
Reagovat
Patik
Ale je to rozdiel lebo Djokovic sa s ním stretol 30 razy na antuke ktorá trvá dva mesiace a Nadal 30 razy na rýchlom povrchu ktorý trvá 9 mesiacov..tych turnajov je dvakrát toľko tých stretnutí na harde malo byt aspoň dve tretiny ich H2h čiže Nadal sa viackrát nedostával k Djokovicovi na viacerých turnajoch.
Reagovat
goodtennisfan
Jestli ono to nebude proto, že na jakémkoli antukovém turnaji kde hraje Rafa je obrovská šance, že se s ním potkáš..u Djokoviče na hardu je ta šance daleko ale daleko menší.. Nebo snad má z každého turnaje na hardu 10-14 titulů za sebou? Logika nepustí smile
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Patik
Lenže nato aby sa stretli nepotrebovali spraviť ani finále alebo titul. .napriklad keď v Parizi v hale odstúpil pred zápasom proti Nolemu bolo to tuším štvrťfinále.
Reagovat
goodtennisfan
Neumíš číst? 6x finále, kde byl 4x Djokovič? Už na parníku domů smile a jak jsem psal - dostal na RG nařezáno nejvíc v historii smile btw. 2 místo Federer, taky na RG od Nadala smile
Reagovat
Ereinion
Tak aspoň se do těch RG finále Djokovič nebo Federer dostali, ne jak Nadal ve Wimbledonu, kde běžně vypadával s Rosolem nebo Darcisem někde v druhém kole smile jestli je lepší prohrát rovnou v druhým nebo třetím kole, abych si nezhoršil H2H, tak ok, taky možnost...
Reagovat
Rafaeoli25
Běžně? Dvakrát třikrát znamená běžně? Nadal má z Wimblu 2 tituly, 3 finále, 2 sf, 2 of, kde byl vyřazen skvělými travaři. To je dle tebe tragické?
Reagovat
Ereinion
ano, bylo to běžně, v letech 2012-17 se vůbec nedostal do QF...jen to připomínám do diskuze o H2H, ale nechci vypadat jako nějakej hater Nadala, to fakt nejsem
Reagovat
Rafaeoli25
Tak ono to chce hrát i detailně, v roce 2012 byl už krank, navíc Rosol zahrál životní zápas, to je fér říct. V roce 2013 zahrál s Darcisem fakt blbě, to beru. Ale v roce 2014 v of dostal supertalenta Kyrgiose, takže omluvitelná prohra. V roce 2015 Brown, ale to byl Nadal v životní krizi, kdy byl i na antuce žalostný. 2016 bez účasti, 2017 smolná prohra s Mullerem, pak už opět dobré výkony.
Reagovat
Ereinion
ale jo, neříkám, že Nadal je vyloženě špatný travař, jen je náchylný na tyhle prohry v prvním týdnu na čerstvé trávě...když je v druhým týdnu už kombinace tráva s hlínou, tak tam je daleko nebezpečnější...za mě třeba Djokovič je na trávě trochu přeceňovaný a dost by mě zajímal ještě jeden zápas Nadal - Djokovič ve Wimbledonu, ale k tomu už asi nedojde...
Reagovat
Rafaeoli25
Myslím, že jejich zápasy na trávě byly nejzajímavější, nikdo tam neměl ani v jednom zápase jasný vrch, velmi vyrovnané bitvy, i styly přizpůsobili povrchu více než jinde. Sf 2018 bylo skvělé, nezapomenutelné.
Reagovat
Ereinion
jo tam nebýt té střechy, tak možná vyhrál Rafa no...tak to chodí
Reagovat
Rafaeoli25
No tam defacto rozhodl jediný míček v tiebreaku druhé setu, kdy měl Nadal minibreak, pak měl ještě brejkbol v pátek setu, bohužel obě výměny nezahrál nejlépe jak šlo.
Reagovat
brixner
Těžko tvrdit, že je někdo kovanej trávař, vždyť tráva ve Wimblu je teď antuka nasprejovaná na zelenosmile
Jo, taková travička někdy vokolo roku 1985...myslím, že tam by mohl uspět asi jen Rogersmile
Reagovat
paddy
smile
Jediný neočkovaný tenista z top 100

Na AO se efektivně hrálo o dva GS
22-20 vs. 21-21 smile
Reagovat
soloo
smilesmilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
brixner
A už je ze mně i menší Djokland, co nadělam...
Co se týče RG, tak Bejk předvedl jeden z největších sportovních výkonů všech dob v oblasti jednotlivce, fakt mě vůbec nenapadá, s čím to srovnat...A fakt mě nezajímají teorie o dr. Fuentezovi a o tom, že Rafa někdy bral, sypal, píchal, polykal, dávil, zobal, kanyloval, infúzoval, šňupal, lajnoval, lámal, srovnával, dlahoval, vobvazoval, vořezával, vopíchával, lhal, skuhral, blekotal, popíjel, vychcával, AROval, vobstřikoval, pojídal, kamufloval, čuchal, pilulkoval, anabolikoval, zapíral, inhaloval, fraktúroval, voblepoval, vodstříhával, důkazní materiály popaloval a skartovačky nakupoval...Jestli se něco z toho mála kdy prokáže, no tak to se budeme mušet Rafaeolimu složit na fúnus! Ale jestli ne, rovnice je jednoduchá-Bejk je prostě nejlepší a souhlasím s Mahýčkem, že tohle není chyba Rafy, ale těch(už!) generací hráčů kolem něj, že ho nedokážou v Paříži zaříznout! Já ho také moc nemusím, ale co naplat, když už má teď na keckách č.14? Myslím, že po patnáctce se na Paříž už vysere, koho by taky bavilo furt trajdat na jedno a to samý místo, že jo? Ale je to GOAT a nezbývá, než vočistit brejle a správně napsat - BRAVO!
smile
Reagovat
soloo
Rafu by to baviľo i pri 20 Pariži
Reagovat
brixner
No, ve finále zmrskat mladýho Federera...to už by bylo snad i na Síň slávysmilesmilesmile
Reagovat
soloo
brixner Rafa neni lepši ako Roger a Novak a možes sa aj postavit nahlavu proste je to tak
Reagovat
brixner
No dobre, dobre...Tak to povopravim - Rafa je momentální GOAT!
To by šlo, né?smile
Reagovat
soloo
tak nejak
Reagovat
Rafaeoli25
Jak momentální GOAT? Prostě GOAT, pokud to Novak nezmění.
Reagovat
Rafaeoli25
Jo jsou vyrovnaní ti tři, je těžké posoudit, kdo je nejlepší, tenhle názor beru.
Reagovat
paddy
Krásně seřazeno smile

Tenisté 20+

24 Margaret Court
23 Serena Williams
22 Steffi Graf

22 Rafael Nadal
21 Novak Djokovic
20 Roger Federer

smile smile
Reagovat
soloo
Novak 25
Rafa 22
Roger 20
Reagovat
paddy
Já ten vtip vylepším smile

Carlos 30
Novak 25
Rafa 22
Roger 20
Reagovat
brixner
Kopčem??? No, to by si mušel brát do Wimblu kosu a pokácet trávu do podoby antuky!
No...muhehehehehehehe!!!
smile

smile

smile
Reagovat
FerrariF50
Roger 50
Nadal 0
Djok -1
Reagovat
Rafaeoli25
Dobrý smile
Reagovat
Rafaeoli25
Nadalovi a Djokerovi nakonec odeberou všechny tituly a automaticky připadnou Rogerovi. Rozhodnutí od stolu a neremcejte..už smile
Reagovat
FerrariF50
Ano, ... tedy Roger zatím 61, když mu ten Djok jedno ubral :D
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Tennisfan77
Jinak

GOAT race

Djokovic
Federer
Claydal

Nikdo životě nemůže brát za nejlepšího tenistu v historii člověka který není schopný vyhrát turnaj pro nejlepší hráče roku
Reagovat
Rafaeoli25
Můžeš to tu tapetovat jak chceš, je to max.dobrá terapie pro tebe, nic víc smile
Reagovat
safi1313
Tohle ti odkývá max jedna Jugoslávská sekta , ostatnim jsi pro smích ;)
Reagovat
Mayo
Federer? Veď ten je číslo 3 to je jasne absolútne každému.
Reagovat
soloo
Federer a Djokovic bezpochyby ľepši ako Claydal
Reagovat
Rafaeoli25
Dle tebe a jiných fanatiků, ok, beru to tak, ale vůbec mě to nebolí smile
Reagovat
Tennisfan77
Nadal má nejvíce GS, ve všem ostatním prohrává.

Problém je v tom, že ty to nevidíš/nechceš vidět, dokud měl Rafa 20 GS, bylo ticho po pěšině, neměli jste žádný argument, prohrával n1, TM, komplexnost zaostávala.

Pak přišel covid, série náhod, omezení, neúčasti některých hráčů, Nadal toho fenomenálně využil - hrál skvěle, napíšu to ještě jednou abys to pochopil i ty - hrál skvěle + měl štěstí - zraněný Zverev, Djokovič v austrálii, Medveděv 4:3 40:0 na příjmu atd.

Najednou má 22 GS a jede tady GOAT 100x denně, nikdo už neřeší, že neobhájil nic mimo antuku - nikdy, haly nic, turnaj mistrů nic, titulů má nejvíce Federer, počty týdnů na n1 nemají váhu.

Najednou je základní faktor počet GS, což prostě není pravda, jenže bláznivý fans tohle nevidí.

Djokovič má všechny Masters, první měl každý GS dvakrát, Nadal ho na hardu neporazil 10 let, má o 200 týdnů více na n1, 6x TM

Ale tohle se neřeší, protože 22 GS, přičemž rok zpátky měli fanoušci Rafy 500+ statistik, které měly váhu, teď je to pryč, tohle je prostě vtipný, sorry.
Reagovat
turista
smile
Reagovat
Ereinion
No třeba Rosewall má de facto 23 GS, akorát většinu z nich mimo open éru, takže se to dnes moc neuvádí
Reagovat
brixner
A 20 let mezi první a poslední účastí ve finále Wimbledonu! Myslím, že taky dobrej vejkon!smile
Reagovat
Rafaeoli25
To je pravda smile
Reagovat
Mayo
Neuveriteľne ako tu niektorí šialenci neunasaju smile Každopádne Býk už splnil plán až až, vsetko ostatne bude príjemný bonus v tejto sezóne smilesmile
Reagovat
com
v planu je ale karierni gs smilesmile
Reagovat
brixner
Ten už má, moresmile
Reagovat
com
ale Djokovic to zvladl 2x.. Takze ma Nadal co dohanet smilesmile
Reagovat
brixner
No jo, to má...Jenže jestli Novaka zas nepustěj na USO a pak třeba na další AO, toho GOATa Rafa vyhraje i pravou rukou s mojí artistkou!
smilesmile
Reagovat
Pe3k
lol smile
Reagovat
steve79
https://isport.blesk.cz/clanek/tenis-roland-garros/415167/nadal-trpi-titul-ma-jen-diky-injekcim-takhle-to-dal-nejde-priznal-rekordman.html
Reagovat
Tennisfan77
Doping?
Reagovat
Rafaeoli25
Jasně, injekce na bolest jsou doping. Čteš ten článek nebo jen pofidérně reaguješ na titulek z bulváru?
Reagovat
Tennisfan77
Bože nebrec pořad :D

Oslavuj
Reagovat
Amputace
Člověka, co je schopen vyplodit slovní spojení "chronická zlomenina" nelze brát vážně. Těžko od někoho takového očekávat, že bude chápat rozdíl mezi injekcemi na utlumení bolesti a dopingem.
Reagovat
Rafaeoli25
Asi tak no. A Armstrong je Luis. Ale co, žádný rozdíl mezi cyklistou a zpěvákem smile
Reagovat
Ereinion
jo, něco takovýho jsem čekal...takže si dá pauzu a uvidíme
Reagovat
Rafaeoli25
Rozhodně chce pokračovat a příští rok chce opět RG hrát, to řekl den zpátky. Je tedy jasné, že konec není na pořadu dne ani náhodou.
Reagovat
turista
Ten konec v jeho případě může přijít kdykoliv. Už tohle byl s jeho potížemi vabank, který vyšel a logicky spustil další Rafamanii a další vzdušné zámky pro Rafafans.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak rozhodně ta noha není zdevastovaná, to by nepomohly ani léky, jeho pohyb byl nadále skvělý. Nevidím to tragicky, ale vážné to asi je, to nepopírám.
Reagovat
Patik
To nič on si len s prepáčením našpinil do huby..uviedol že by vklude stratil finále kvôli zdravej nohe..zdravie je podľa neho prednejšie ako tituly..a preto si na turnaj berie doktora aby získal titul aj za cenu že by si mal pichať injekcie na umrtvenie nohy..ách bože čo nato povedať..
Reagovat
Patik
to musia byť veľmi zázračné injekcie...a utekať hodiny s umrtvenou nohou..hmm no to sú mi veci..
Reagovat
Rafaeoli25
Problém tam je, ale tak zlé to být nemůže, to by fakt nezvládl takhle hrát, pohyb zcela bez omezení. Je fakt, že on jde přes bolest strašně moc.
Reagovat
Patik
v tom prípade ako píšem nasral si do huby že tituly sú neni dôležitejšie ako zdravie..tak zlé to byť nemôže ozaj nie len potrebuje mať umrtvenu nohu keď ide na zápas..jak keby išiel podstupovať chirurgický zákrok na kurte.
Reagovat
Rafaeoli25
Nemyslím si, že je to tak zlé, s umrtvenou nohou nemůže nikdo, ani on, podat takové výkony každý druhý den, to prostě nejde. Takže tak zlé to myslím naštěstí opravdu není a to je dobře.
Reagovat
soloo
Goat Nadal co nevyhral 10 rokov jediny set na harde s Novakom smile
Reagovat
RL68
RAFA!smilesmilesmile
Reagovat
FerrariF50
Gratuluju Rafovi i všem jeho fans. Ať je to jak je to a ať se mi může nelíbit Rafa v některých věcech jak chce, je to dosti neuvěřitelný mít 14 GS z jednoho turnaje, jako wtf :D A je ale opravdu už strašně zarážející jak ani v tolika letech si mladá generace neškrtá, fakt strašný srágorky všechno. Jakou pak bude mít cenu vyhrát RG, když to nebude přez Nadala :)
Reagovat
Rafaeoli25
smile, skvělý koment, obrovský respekt plus výstižný závěr smile
Reagovat
Patik
ako píšem nižšie..ty si ozaj ako porota ktorá hodnotí kvalitu príspevkov.smile
Reagovat
Ondra979
jj celkem souhlas..jsou to sragory vesmes..asi si rikaji, stejne to zase vyhraje on, tak proc bych drel a makal jako kun, jenze bez toho to nejde..pak tam musi byt jeste dalsi atribury, ale tohle je uplny zaklad a to az na vyjimky moc nevidime, tedy pokud bereme hlavne antuku a specialne RG..tam to je do oci bijici a mozna se bude cekat na to, az to NAdal sam zabali..jinak ten pocet titulu z jednoho GS je neuveritelny a tezko to nekdo prekona
Reagovat
turista
Očekávaný výsledek. Nezajímavé pro Djokoland. Ruud ukázal dobré okamžiky. Jinak nekladl odpor 36 letému veteránovi.
Reagovat
Rafaeoli25
On nemá na Nadala a ani Djokera páky, narozdíl od Alcaraze, FAA, Zvereva. Škoda, že finále nemohlo být mezi Rafou a Felixem, to by byla skvělá tečka turnaje smile
Reagovat
turista
No pokud už vyhučel Nole tak do finále měl jít Zverev či Alcaraz. Ti by z formality udělali boj. Ale Ruud holt bere Nadala jako svého učitele a bezmezně ho obdivuje. To je pak těžký vyhrát bez zabijáckého instinktu. To je stejné jako megatalent Gasquet, který vyhrává jen dvestepadesatky.
Reagovat
Rafaeoli25
Říkám, Felix, Carlos nebo Saša bez zranění, to by byla záruka skvělého finále ve všech třech případech. Jinak Felix taky k Nadalovi vzhlíží, přesto to byl boj jako víno, jde prostě o to, že Kasper nemá žádné silné zbraně narozdíl od těch tři, pak se nedá Nadalovi a Djokerovi čelit.
Reagovat
turista
Kasper ukázal momenty kdy zahrál dostatečně dlouhé a prudké míče čímž dostal Nadala do potíží. Ale bohužel snad ani nechtěl vyhrát.
Reagovat
Roger_Federer
Vyborny Nadal
Reagovat
Rafaeoli25
smile, díky, tohle se čte dobře. Já na oplátku přeju Rogerovi další Wimbledon, kéžby smile
Reagovat
Patik
smile ty si ako obsluha v internetovom obchode..ďakujeme za vašu odpoveď a želáme pekný deň.
Reagovat
brixner
smilesmilesmile
Reagovat
Pe3k
Je to fanatik, ale už má upozornění což znamená, že brzy letí za trollhandem smile
Reagovat
brixner
Hláška vo internetovym vobchodě mě spíš rozesmála, todle snad neni na ban, né?smile
Reagovat
Rafaeoli25
Ty jsi fakt no nebudu říkat co. Varování jsem dostal za to, že jsem zkritizoval vulgaritu SwissMaestra. Taky jsme si ro s panem Jiráskem vyříkali.
Reagovat
steve79
Roger a dalsi Wimbledon? To je scifi. Staci se podivat kolik toho Roger za 2,5 roku odehral.
Reagovat
Rafaeoli25
Píšu, co upřímně jemu i jeho fanouškům přeju.
Reagovat
dappe
Škoda, že se tahle tvoje vlastnost nikdy neprojevila v době, kdy Federer opravdu vyhrával :) Pokud si tedy ten samý fanatik rafaeoli, který se při výhrách ostatních vždy na půlroku úplně odmlčel, aby tady následně zase rozjel svoji show.
Reagovat
Rafaeoli25
No třeba po loňské Paříži jsem byl zlomený, ano, nepsal jsem skoro vůbec. Rozhodně jsem ale nikdy neplival na jeho rivaly, neliboval si v jejich porážkách a bez problémů vyjádřil respekt, viz.loni, kdy jsem tehdy nazval Noleho právoplatným GOATem. A po letošním čf jsem tu netapetoval jako smyslů zbavený jak to Djokerovi nandal. Proč bych to dělal?
Reagovat
dappe
Já se teď bavím o Federerovi, ne Djokovičovi. ND samozřejmě žádné tituly nepřeješ, protože na ně reálně má. Ale 40 letému, 2 roky zraněnému hráči, tomu ano, tomu najednou přeješ pokud možno ještě mnoho let na tour a další GS tituly. Pokrytectví nejvyššího stupně. Nežeru ti to ani trochu, a to samé předpokládám u lidí, kteří tu již nějaký ten rok jsou. :)
Reagovat
Amputace
Tak ona jedna věc je někomu fandit a úplně jiná věc fandit proti někomu, což tady FFF už nějaký ten rok dva předvádějí. Já až Nadal skončí, určitě nebudu mít potřebu sem chodit a hejtovat třeba Djokoviče a koneckonců mi hlava absolutně nebere, že někdo takovou potřebu má a zabíjí tím mraky času. To, že třeba Petřík sem tam něco okomentuje a vsadí si nějaký ten hejt ještě chápu, ale aby tady jistý fanoušek Federera vypisoval denně desítky komentářů k zápasům Nadala, mi přijde vážně na palici.
Reagovat
dappe
To souhlasím. Zároveň to ber tak, že momentálně je tu spíše taková ta druhá vlna jeho fanoušků, kteří mu začali fandit až později, takže bych si tipl, že tenis obecně sledují intenzivně a píší co píší. Mnoho fanoušků Federera sem přestalo chodit. Já třeba za celý turnaj viděl snad tři sety, dnes nic. Sem chodím kvůli tomu, abych si udržel jakžtakž přehled o průběhu turnaje, zajímá mě to asi opravdu už jen kvůli těm rekordům. :) Bez Federera na zápasy nekoukám a asi ani nebudu, baví mě řada dalších sportů.
Reagovat
FerrariF50
Je to hezký a přál bych si to taky, ale je to už podle mě fakt utopie. Jak si Roger prohrál W19 kde byl jasně mnohem lepší, tak jsem hned řekl, to je konec. To ho muselo tak nasrat a zklamat, že si to bude vyčítat do konce života, tím jsem si jistej. A myslím, že kdyby ho vyhrál tak by se odvíjelo i jeho další účinkování rozhodně jinak. Já se jen těším, až ho uvidim zas hrát, ale v GS už fakt nevěřim. W19 bylo taky moje největší sportovní zklamání v mým životě, strašná škoda. Teď to mělo být 21,21,20 a já se snažím mému mozku přikázat, že to tak je :)
Reagovat
FerrariF50
Mám na mysli Roger a Nadal 21 :)
Reagovat
Tennisfan77
Tak Nadal využívá max slabé éry, Ruud ve finále RG, to je fakt výsměch, borec má maximálně na nějaké podřádne 250tky, za mě tradičně nejslabší GS roku, rafo máme té rádi a zase se uvidíme za rok smile
Reagovat
Rafaeoli25
Jasně, FAA, Carlos, Zverev a v první řadě Djoker jsou antuková hovádka, která nestojí za řeč. Že tě vůbec baví tyhle slinty pořád psát.
Reagovat
Rafaeoli25
Úplně nejlepší jsou ty komentáře ve stylu: No beru na vědomí, že má 22 a 14, jako gratulace, ale..je to lhář, podvodník, sviňák, prostě špína chlap, kterému přeju jen to nejhorší, aby si zlomil nohu nebo mu rovnou upadla, aby dostal opičí neštovice, covid a aby se mu pak narodilo retardované dítě. To je fakt upřímnost jak žiletka, jen nevím, co na ní říct no..smile
Reagovat
SwissMaestro
Bude stačit nekróza :-)
Reagovat
Rafaeoli25
Jen aby se tohle přání neobrátilo proti tobě, občas to tak bývá, že kdo seje vítr..já ti ale nekrózu, raka ani nic dalšího strašného nepřeju.
Reagovat
SwissMaestro
Tak tyhle kecy by nikdo z nás neměl kdyby to nespustil sám Nadal.
Reagovat
Rafaeoli25
I kdyby řekl nakrásně cokoli, tak ti přijde normální přát někomu takové věci? Takové nepřeji já ani těm, kteří ublížili fyzicky jiným lidem, natož legendám svých oborů. Nedokážu si představit, že bych tohle řekl na Rogerovu a Noleho adresu, připadal bych si jako zrůda.
Reagovat
steve79
Gratulace nejlepsimu hraci historie. 22 titulu je fantasticke. Pral bych mu jeste jeden Wimbledon.
Reagovat
Rafaeoli25
Já budu spokojený i s dalším USO, čímž by se pak stal nejúspěšnějším hráčem v NY spolu s Rogerem, Samprasem a Connorsem, to by byla pecka i ťafka pro jeho hejtry smile
Reagovat
Ereinion
Pokud tam nepustí Djokoviče, tak reálně má velmi solidní šanci...i když na USO už mám jako vítěze Alcaraze. Btw přeješ si jako Rafafan, aby Djokovič jako neočkovaný dál nemohl hrát půlku sezóny? Upřímně...
Reagovat
Rafaeoli25
Ne, kdes to vzal? Já byl ten kdo tu nejvíc řval, aby mohl hrát v Austrálii, covidové restrikce odmítám, zcela. Každopádně to, že tam Nole bude neznamená, že dojde do zápasu s Nadalem, to je první varianta, druhá, má tam s ním bilanci 1:2, takže situace hodně odlišná od Austrálie. Nadal má solidní šance i s ním v turnaji, neobávám se ničeho. Každopádně covidová klauniáda už snad pokračovat nebude, doufám, že v Americe dostanou rozum.
Reagovat
Ereinion
ok smile hodně fanoušků Rafy to má podle mě jinak...o té jejich tamní bilanci vím, ale přeci jenom už není úplně aktuální...od toho finále USO 2013 neuhrál Rafa proti Nolemu na tvrdým povrchu ani set, ale samozřejmě šanci by měl. Mám tam vsazenýho Alcaraze v dost dobrým kurzu, tak uvidíme :)
Reagovat
Rafaeoli25
Bude tam obrovská konkurence - Djoker, Nadal, Medvěd, Alcaraz, FAA, snad i Zverev. To je hned šest lidí, kteří můžou aspirovat na tamní titul. Může to být skvělý turnaj.
Reagovat
brixner
Voni fakt ještě laborujou s tim, že Novaka nepustí na USO??? Důvod??? Vočko??? Dyk je teď v kurzu ukrajina, tam se taky nevyjádřil správně a korektně???smile
Reagovat
turista
Wimbledon už ne. Tam musí Nole razantně odpovědět.
Reagovat
Rafaeoli25
No měl by, ale nebude to mít jednoduché, asi tak.
Reagovat
Rafaeoli25
Díky šampione, já to věděl a neměl obavy, fighter forever smilesmilesmile

https://tennishead.net
Rafael Nadal dismisses retirement rumours, saying: 'I am going to keep ...
Reagovat
peggy
Rafovi jsem moc nevěřila, vím, že dokáže překonat i velkou bolest.Jinak je to kral antuky,přeji mu jen zdraví a zase zdraví.smile
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
paddy
Zajímalo by mě, co všechno dnes Novak rozmlátil smile smile
Reagovat
soloo
pockaj az se budes ptat za mesic co rozmľati Rafa :D
Reagovat
paddy
Rubleva v QF? smile
Reagovat
paddy
Ale jen v Rublevově snu smile
Reagovat
soloo
Ked vyhra Novak wimbledon ja si ten prispevok najdem a k tak sa zeptam este raz smile
Reagovat
Hypertac
A keď nevyhrá, tak urobíš čo? Doporučujem odjebať sa čo nejdalej.
Reagovat
soloo
tak co Paddy co dnes rozmlatil Rafa?
Reagovat
soloo
Snád to Novaka nakopne a pridá aspon 5 Wimbledony smile
Reagovat
Rafaeoli25
Sni dál, to je nereálné.
Reagovat
panzer.dragon
super, gratulace rafovi
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
turista
No tak na to nemůže Nole neodpovědět. Ale 22 to už je problém.
Reagovat
Rafaeoli25
Hodně napoví Wimbl a USO, pak budeme moudřejší.
Reagovat
panzer.dragon
jj, já sem ten poslední kdo chce aby goat byl nadal, držim palce Novakovi, 22 neni málo a přeju to djokovi

už by to djok měl nebejt haluzí (diskvalifikace na us a letošní ao)
Reagovat
Amputace
Letos na AO by ho sundal Medvěděv. To US Open byla extrémní blbost, to jo a tam by asi Novak skutečně vyhrál, ale může si za to sám.
Reagovat
Rafaeoli25
Ano.
Reagovat
RL68
Famózní RAFA 22 a 14!Je to borec,PAN sportovec!Gratulace!smile
Reagovat
Rafaeoli25
smilesmilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Je to pohádka, když si vzpomenu, jaké pocity jsem měl ještě v prosinci a opravdu nevěřil, byl zdrcený po minulé sezoně. A Nadal zase ukázal, jakým hráčem je a na Noleho skvělou loňskou sezonu dokázal kontrovat. Neskutečná radost a zadostiučinění. Legendu neradno nikdy odepisovat, jsem rád, že ti, kteří tak neúnavně měsíce činili, dostali zpět pořádnou ťafku za svou absenci respektu i obyčejné slušnosti. Takže dvě mouchy jednou ranou chce se říct smile
Reagovat
Martan1
Je dobře že to Rafael vyhrálsmile
Reagovat
Rafaeoli25
Obrovské zadostiučinění smile
Reagovat
dappe
Kdo byl zdrcený? Ty nebo Nadal?
Reagovat
Rafaeoli25
Já byl zdrcený ze zdrceného Nadala smile
Reagovat
dappe
To se máš čím chlubit smile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak když člověk někomu opravdu fandí, tak ho to samozřejmě zklame, zdrtí, myslel jsem, ze je fakt konec, když bylo po Washingtonu.
Reagovat
safi1313
Travnatou část by bylo logické vynechat, odpočinout a zkusit urvat 3. letošní GS na US Open ..
Reagovat
Rafaeoli25
Asi ano.
Reagovat
Tennisfan77
Logicky, přece je skoro před smrtiC nebude hrát trávu.

Radši to zahraje tradičně do autu, počká, až Djokovice nepustí do USA a pak se přihlásí na US Open. Vamos smile
Reagovat
Amputace
Třeba se mu ta chronická zlomenina už spravila, tak zkusí i Wimbledon :D
Reagovat
Tennisfan77
Pokud bude hrát Wimbledon, ukáže celému světu, že pouze lže, což by k nemu tak nějak sedelo, pockame si.

Po titulu už je tradičně zdravý a připraveny, chudáček smile
Reagovat
Amputace
Ty by ses měl v první řadě zorientovat v základních pojmech, zjistit si, čím Nadal vlastně trpí, a teprve potom vynášet podobné soudy. Do té doby ze sebe budeš dělat akorát hlupáka, který neumí odlišit kolo od trumpety.
Reagovat
soloo
ak bude na Nadal wimbledone tak je to lhár a podvodník
Reagovat
Tennisfan77
smile
Reagovat
turista
Pokud by se tam byl tak mu tam Nole naloží. Bez obav.
Reagovat
Rafaeoli25
Hele záleží v jakém stavu by tam Nadal hrál. Na trávě to mezi nimi byl v roce 18 velký krásný boj. Nemůžeš předem Nadala odepsat, ani tam.
Reagovat
turista
No jo. Ale tohle už si Nolda ujít nenechá.
Reagovat
turista
Na trávě nejsou Nadalovy topspiny tak účinné. A ani Nadalovy skvělé čopy nemusí pomoci.
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
smazaný uživatel
kde je ten klaun Patik ci jaky ma nick co udelal mudreho jak rafa nevyhra nic no jediny kto netrefi ani brambory do hrnce je on smilesmile
Reagovat
Patik
áno máš pravdu..ospravedlňujem sa..dva týždne dozadu som si myslel že Rafa má zdravotné problémy tak som tipoval že na RG prehrá..vieš to zranení zvyknú robiť..skreče porážky a podobné veci..moja chyba..zmýlil som sa..úplne šialená dedukcia z mojej strany priznávam smile
Reagovat
Meceon
To čekal asi každý,ale on je bojovník, jedině on dokáže se zraněním běhat každý druhý den 4 hodiny po antuce aniž by kdokoliv cokoliv poznal... naneštěstí jeho kariéra prakticky dnešním dnem skončila, takže už nás nebude dlouho ohromovat svým zdržováním u každého servisu a taháním se za pinďoura
Reagovat
Rafaeoli25
Kvůli takovým jako jsi ty si člověk ještě víc přeje, aby ta kariéra trvala ještě alespoň tak dva tři roky ubožáku.
Reagovat
ipko
len aby to nebolo prvé aj posledné finále pre Caspera, preto nemusel byť Rafa až tak krutýsmile
Reagovat
dappe
14 GS byl ještě poměrně nedávno rekord, Nadal to získal na jednom GS turnaji. Tohle je snad ještě větší kousek, než vyhrát sedmkrát za sebou Tour de France. smile
Reagovat
Tennisfan77
Aby nedopadlo stejně jako Luis :)
Reagovat
ipko
Lancesmile
Reagovat
Amputace
:D Ty válíš.
Reagovat
Rafaeoli25
smile, možná úžeh, z Nadala i slunka současně.
Reagovat
Patik
Tak ako som už písal pred zápasom že toto nebude zápas hodný GS finále teraz pozerám že tam dostal aj kanára takže som mal pravdu..ale to sa vlastne aj čakalo.

Caspera mám rád je to veľký sympaťák a z toho mála čo o ňom viem v celku milý chalan..gratulujem mu k Runner-upovi síce biedny debut ale prajem mu veľa zdravia a šťastia do zvyšku sezóny..a čo sa Nadala týka..tomu želám presný opak.smile
Reagovat
Rafaeoli25
Přeješ mu tedy co nejméně zdraví, ok, to je tedy přání. Nechápu a nechci chápat.
Reagovat
Amputace
Ano, s tím, co se tady dalo dočíst během předešlých dnů - přání zranění, konce kariéry, špatného zdraví atd. -, jsem se na TP ještě nesetkal. Je to nejvíce elementární slušnost, nepřát jakémukoli hráči zranění či problémy tohoto typu, na všech sportovních fórech vesměs dodržovaná, ale šaškové z TP se zjevně rozhodli nastavit nové hranice.
Reagovat
Patik
už je tu zas morálna polícia.smile
Reagovat
Amputace
Promiň, ale přát někomu zranění už je podle mě vrchol.
Reagovat
Pe3k
Za to přát někomu gulag je v pohodě (to si udělal včera). Sebereflexe 0, IQ 0, fanda Nadala 100% smile
Reagovat
Amputace
Cože? Nic takového jsem nikdy nenapsal. Se trošku vzpamatuj.
Reagovat
Paixx
selektivní vnímání, klasika u "bezchybných" fanoušků RF
Reagovat
Pe3k
Odfajvkoval si to, to je jako že s tím souhlasíš...Můžeš to popírat jak chceš, ale stalo se to včera, četl to i admin...smile
Reagovat
Amputace
Hele, opakovaně mě tady urážíš (za to se údajně teď banuje nebo co...), snažíš se urážet moji inteligenci, což v tvém hulvátském neučesaném podání vyznívá hodně vtipně, a přitom ani nerozumíš psanému textu. Zaprvé, nikdo tě do gulagu neposílal (v příspěvku, na nějž jsem reagoval palcem). Zadruhé, nepodsouvej mi tady něco, co jsem ani nenapsal a ještě mě pak na základě toho urážej. Zatřetí, nechápu, že se tebou doposud nikdo nezabývá. Dávno tady na tom fóru nemáš co dělat, natož aby ses ještě vysmíval těm, co už sem psát nemohou. Věřím, že tě to brzy též dostihne.
Reagovat
Pe3k
Opět lžeš. Do gulagu mě posílal tvůj kamarád Frantz a ty si ten jeho názor smile takže s tím souhlasíš. On za to dostal ban, ty by si měl taky. To, že to nechápeš na to nic nemění, příště letíš.
Reagovat
Rafaeoli25
A o tom rozhoduješ ty viď a ještě to osobně nabonzuješ jako správný udavač, kterých byla tahle země vždycky plná, já vím smile
Reagovat
Rafaeoli25
A jakou sebereflexi jsi měl kdy ty, můžeš říct?
Reagovat
Rafaeoli25
Promiň, ale na jednu stranu se mnou soucítíš kvůli kocourovi, za což smile, pak ale napíšeš takovou věc o Nadalovi. To mi hlava nebere.
Reagovat
Patik
tak to áno súcitim naďalej lebo to bolo úprimné..a tvoje slová zodpovedali tvojmu smútku..ty si mi predsa nič neurobil.. smile
Reagovat
Amputace
A Nadal ti udělal konkrétně co, že mu přeješ, aby nebyl zdravý?
Reagovat
Patik
v podstate už dva týždne uráža zvyšky mojej inteligencie..hlavne na mňa nechodťe s jeho zranením poznám veľmi dobre povahu jeho problému..nikdy tu nešlo o problém ale o tie kecy pred každým zápasom..každým turnajom...
Reagovat
Amputace
A to ti nějak komplikuje život, brání ti to v noci spát, odvádí tvé myšlenky od práce? Nebo jak ti to konkrétně ubližuje?
Reagovat
Patik
to som sa chcel spýtať teba..čo presne to s tebou robí keď sa takto vyjadrujem na jeho účet ?
Reagovat
Amputace
V rámci sportovní internetové diskuze mi to připadá jako totální přestřel, nedodržení základních nepsaných pravidel pro podobné diskuze. Osobnostně to se mnou nedělá nic. Vypovídá to něco o tobě, ne o mně.
Reagovat
Patik
vypovedá to dosť aj o tebe lebo na mňa reaguješ..

Nie neprajem Nadalovi chorobu zas až taká skazená ľudská bytosť niesom aj keď niekedy som ale teraz nie v tomto prípade..šport mi zato nestojí..a istotne by sa mi to hneď vrátilo..želám Nadalovi len tie veci ktorými sa nás snaží nakŕmiť..prestanem mu to želať keď zmení rétoriku.
Reagovat
Martan1
Patřili, mám chvílemi pocit že to myslíš i v legraci a že to hraješ dobře a možná se tím bavíš, ale jestliže ne tak je to na doktora (psychiatra)
Reagovat
Martan1
Opravují, Patiku
Reagovat
Patik
uf no niekedy sa nespoznávam..je možné že tá psychiatria by sa mi niekedy zišla..chvílami sa nato cítim..počul som že každý človek je prekliaty blázon aspoň na 5 minút no múdrosť vraj spočíva v neprekročení limitu.
Reagovat
annah
Tak to dopadlo dle očekávání. I když takovou demolici snad přece jen čekal málokdo.
Videla jsem jen první set a kousek druhého.
Gratulace Rafovi! Zase kousal do poháru? :-)
Reagovat
Patik
aj plakal ?
Reagovat
vojta91
To musí být v Srbsku slz.. copak v Srbsku, ale hlavně ve Švýcarsku musí upoustet Bodamske jezero, aby se nepřelilo.
Reagovat
Tennisfan77
Já si naopak myslím, že by to Španělovi prakticky přál úplně každý, zasloužíš si to, je to skvělý antukář, nicméně to jak brečí během turnaje a předním, z toho jeho titulu dělá úplně dno smile
Reagovat
safi1313
Píšeš dokola furt to samy .. už pls někam zalez - nejlépe na to dno
Reagovat
soloo
prečo? praveže čím víc toho Rafa oleje do ohna prida tím vacsi bude GS reakce
Reagovat
Tennisfan77
Tak rafa má dlouhodobě jenom ty tituly s GS, ve všem ostatním je o parník horší než jeho konkurenti, a to prakticky Federer 3 roky nehrajesmile
Reagovat
soloo
zaleži či pustia Novaka do USA a AU ak nie mal by tlačiť na ATP nech zrušia status tychto 2 GS. Tieto 2 GS verim že Novaka vyhecovali aby sa zase snažil viac a ak zapne formu 2021 tak verim že Rafu ľavou zadnou predbehne smile
Reagovat
soloo
(Tieto Rafove 2GS)
Reagovat
safi1313
Nakonec golden slam vyhraje Rafa a jugoslávský uplakánek se zblázní :)
Reagovat
turista
Ani náhodou. Novak Djokovič razantně odpoví. Nole se nikdy nevzdává.
Reagovat
Rafaeoli25
To ani jeden z nich, ale Nole je přesto ve složitější pozici než Nadal před FO. Jemu automaticky nějaký GS nepatří, rozhodně ne Wimbledon a už vůbec ne USO.
Reagovat
turista
Ano. Bohužel se do té nevýhody dostal Nole sám.
Reagovat
vojta91
GOAT!!

Sezonní grandslam letos padne :)
Reagovat
soloo
Goat nedokaže 10 rokov poraziť Novaka na harde smile
Reagovat
Tennisfan77
smilesmile
Reagovat
Tennisfan77
S dvojici fed/djok od roku 2013 na hardu a trávě

0-19

GOAT smilesmile
Reagovat
Amputace
A už je to zase tady - od roku 2013... :D Tak mi pověz, ty mudrlante, v kolika sezónách za těch 9 let se Nadal a Federer na hardu či trávě utkali?
Reagovat
Tennisfan77
0-19?
Reagovat
Amputace
Ano, tohle je přesný popis tvé reality: čísílka, dál nevidíš. Kontext těch čísel je pro tebe vzdáleným vesmírem.
Reagovat
Tennisfan77
10 let bez hardove výhry nad svými rivaly

Ahoj realito smile
Reagovat
Rafaeoli25
A co? Co když zase Novak na USO vypadne a Nadal ho vyhraje. To zase bude breku, že kdyby. Na kdyby se ale nehraje vážený, už si to konečně uvědom..
Reagovat
peRFect
Jen si to tady pročítám,ale pokud je scóre 0:19 za určité období,není tak těžké spočítat kolik zápasů odehráli.To určitě zvládneš ))
Reagovat
Amputace
Sice si to tady pročítáš, ale číst očividně neumíš.. Já se neptám, kolik odehráli zápasů, ale v kolika sezónách mezi lety 2013-2022 na sebe Federer s Rafou narazili na hardu či trávě. Ono to zní strašně krutopřísně, že Nadal deset let neporazil Federera na hardu, fakt je ale ten, že se ve skutečnosti bavíme o období dvou nebo tří let. Ale chápu, že to je možná už těžká násobilka pro některé jedince.
Reagovat
Tennisfan77
Bla bla bla Nadal fans :)

0-19

Hezkou neděli
Reagovat
Amputace
:D Ty jsi vážně úkaz.
Reagovat
Amputace
Když už, tak kolik z těch 19 patří Federerovi, šest? Federera bych do tohohle moc netahal, jeho si Nadal kromě dvou let mazal na chleba celou kariéru na všech površích. Jde tam o Djokoviče a Nadala, Federer už je úplně mimo goat diskuzi. Bohužel, přál jsem si, aby to bylo 1. Nadal, 2. Federer, 3. Djokovič.
Reagovat
dappe
Federer je mimo diskuzi možná na internetových fórech. U lidí, kteří sportu rozumí, u nich určitě ne. Federer byl pro mnohé nejlepší s 10 GS, bude i s 20 GS, bez ohledu na pořadí.
Reagovat
Rafaeoli25
No a právě o tom to je, GOAT debata je velmi subjektivní záležitost, nerozřešitelná, protože bude vždy celá řada pohledů.
Reagovat
Martan1
Rafael je dobrej ale Wimbledon nevyhraje v žádném případě, neblázněte tady. A na US open proti těm drakům na tvrdým taky končí. Má krásný 2 grandslamy a to mu stačí bohatě ve 36 letech.
Reagovat
Rafaeoli25
Ale prosím tě, jeho možnosti jsou velké i nadále, na USO má zcela jasně šanci, na trávě je to samozřejmě vachrlaté, ale když si vzpomenu jak skvěle tam hrál v letech 18-19, tak není nic nemožné ani tam.
Reagovat
turista
Nic nepadne. Novak si vybral kamenitou cestu plnou covidovych obětí s plným vědomím toho, že to může Nadal zužitkovat.A těch GS ztrácel svého času na Nadala víc. Takže se nic neděje.
Reagovat
Rafaeoli25
No tak klidný bych nebyl. Wimbledon lehký určitě nebude a USO už vůbec ne pro něj.
Reagovat
turista
21 GS Novak v pohodě udělá. 22 nebo 23 je problém. Bohužel. Ale je o rok mladší než Nadal a nemá aktuálně nějaký limitující zdravotní problém. Takže v Djokolandu neklesame na mysli. Idemo dalje Novak! Srecno!
Reagovat
peRFect
22GS, 14x RG, to je masakr.Gratulace všem Rafovým fanouškům.
Reagovat
Rafaeoli25
Díky smile
Reagovat
Pe3k
Rafa vyhrál 22 gs a Forehand, Frantz, skeec a další tady k tomu nemůžou napsat ani čárku smile smile smile
Reagovat
Patik
ich ale Rafa nikdy nezaujímal.smile
Reagovat
Tennisfan77
Pravda smile
Reagovat
Pe3k
No do těch jejich dutých hlav jim nevidím, ale psát tady by chtěli...Podle mě dostal ban i fulnek, to je sice čistě má spekulace, ale už nějakou dobu tady nenapsal ani čárku, stejně tak fandina, asi se s fulnekem dali dokupy smile
Reagovat
Patik
to bude možno tým že sú tu neni témy týkajúce sa politiky pandémie vojny a podobne.
Reagovat
Pe3k
No mě osobně unavuje ta věčná goat debata, prakticky se stydím jak dlouho jsem v tom sám lítal, ale alespoň je to o tenise. Psát tady dokola nějaké fanatické politicko konspirační kecy je hodně mimo a asi za to dostal ban. Všiml jsem si, že na fulneka tady bylo hodně lidí hodně naštvaných, jednou jsem se ho tak trochu zastal a pěkně jsem si to tady schytal. Mě nikdy nevadil, protože jsem ty jeho kecy nečetl smile
Reagovat
Patik
riešiť tieto veci s ľudmi politicko pandemické veci a obzvlášť na internete nemá žiadny význam..rozvracia to známosti a rôzne vzťahy..pritom ľudia by si vedeli normálne pokecať o všedných veciach a keď padne reč na politiku začnú sa nenávidieť..je to smutné..
Reagovat
Rafaeoli25
A když se tu lidé baví o tenisových legendách, tak ta nenávist snad přítomna není? A to je ještě smutnější než když jde o politiku, plnou darebáků.
Reagovat
Paixx
Děkujemesmilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
smilesmilesmile
Reagovat
mahycek
Právě promluvil GOAT, ale ??????????
Reagovat
panzer.dragon
11 gamu v řadě smile
Reagovat
Rafaeoli25
Síla smile
Reagovat
Mayo
Pokloňte sa smilesmilesmile
Reagovat
soloo
podvodníkovi? smile
Reagovat
expert69
On myslí rafovi, ne djokovi
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Tennisfan77
Klanim Se prvnímu člověku, který dokázal s chronickou zlomeninou nohy vyhrát 7 zápasů na antuce.

Vamos Rafa smile
Reagovat
Amputace
Chronická zlomenina nohy... :D Ty máš fakt dost.
Reagovat
Rafaeoli25
smile, už dlouho.
Reagovat
turista
Je to tzv. aseptická nekróza kosti s následnou degenerací. Hrát s tím vrcholový tenis bylo riziko, které se Nadalovi vyplatilo. Nelze ale takhle pokoušet osud donekonečna. Dá se to operačně zlepšit ale s podmínkou okamžitého tenisového retirementu.
Reagovat
Paixx
to na něj jdeš s moc složitým slovíčkem
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
safi1313
Jdi se léčit :))) nebo dostuduj zakladku alespoň
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist