Nadal se trápil tři sety s Bolellim

11. 2. 2009, 22:46
Aktuality 0
ATP ROTTERDAM - Poprvé od triumfu na Australian Open se na kurtech představil Španěl Rafael Nadal a na úvod halového turnaje v Rotterdamu ztratil set. Utkání s Italem Bolellim však dokázal otočit a postoupit do 2. kola. Dohrál už třetí nasazený Davyděnko.
Rafael Nadal

Jediný vypracovaný a následně proměněný brejkbol Itala Simoneho Bolelliho byl příčinou nečekaného třísetového zápasu světové jedničky Rafaela Nadala na úvod halového podniku v Rotterdamu. Španělský tenista doplácel na nevyužívání brejkbolů a postup do druhého kola, v němž narazí na Berdychova přemožitele Dimitrova, si zajistil až po 145 minut trvajícím zápase, který vyhrál 4-6 6-2 7-5.

Nadal nedokázal proměnit hned 12 z patnácti přílěžitostí k prolomení soupeřova servisu. Mizernou úspěšnost měl především ve třetí sadě, kdy proměnil až ten devátý, který zároveň znamenal mečbol.

"Simone je velmi dobrý hráč. Zlepšuje se každým rokem. Dnes hrál skvělé údery od základní čáry, musím mu k výkonu pogratulovat," vyjádřil se o Italovi Nadal. "Zdejší kurt je jedním z nejrychlejších. Do rytmu jsem se dostal až ve třetím setu, kdy jsem však nevyužil několik svých šancí," komentoval své úvodní vystoupení na turnaji.

Zápas už druhého kola podniku ABN Amro naopak nezvládl třetí nasazený Rus Nikolaj Davyděnko. Dvojnásobný semifinalista v boji o čtvrtfinále podlehl za 72 minut 3-6 2-6 Julienu Benneteauovi. Ruský tenista letos odehrál teprve druhý turnaj, když v Čennaí po prvním zápase odstoupil kvůli zranění paty.

Až ve dvou tie-breacích rozhodl o svém postupu do druhého kola sedmý nasazený Francouz Jo-Wilfried Tsonga. V zápase s domácím Jessem Huta-Galungem se oba tenisté mohli pyšnit stoprocentní úspěšností v odvracení brejkbolů, v koncovkách setů však rozhodla kvalita čerstvého vítěze turnaje v Johannesburgu. Tsonga dnes zaznamenal 15 es.

V náročném utkání uspěl také další Francouz Gilles Simon, který po setech 7-5 7-6 udolal Philippa Kohlschreibera z Německa. Ve druhém kole se střetne s Chorvatem Ančičem.

Úspěšný francouzský den dnes podtrhli také Gicquel, Llodra a Paul-Henri Mathieu, jenž uspěl v duelu s krajanem Richardem Gasquetem.

Marc Gicquel se do hlavní soutěže dostal až díky zranění Robina Söderlinga, který se odhlásil kvůli bolesti zad. Úvod zápasu proti Koroljovovi Gicquela v dobré formě nezastihl, když prohrál hned své úvodní podání. Nakonec však odvrátil deset z jedenácti brejkbolů a po setech 3-6 6-3 6-2 postoupil do dalšího kola.

Navzdory 25 Karlovičovým esům a svým deseti dvojchybám postoupil Michael Llodra. V třísetovém zápase, který trval pouhých 101 minut, si diváci dlouhých výměn příliš neužili. Oba tenisté totiž po většině svých servisů okamžitě zamířili na síť.

V Holandsku znají také jméno druhého čtvrtfinalisty. Poprvé od loňského léta se mezi nejlepších osm dostal Rus Michail Južnyj, který vyřadil turnajovou šestku Davida Ferrera. "Stále to není ono. Můžu být mnohem lepší. Obzvlášť když přestanu hrát tak křečovitě," káral se ruský tenista. Šestadvacetiletý Južnyj bude usilovat o své první semifinále po více než roce proti lepšímu z dvojice Simon - Ančič.

Pouhých 44 minut stačilo druhému nasazenému páru Dlouhý/Paes, aby postoupil do semifinále soutěže deblistů. Rusko-polskou dvojici Andrejev/Matkowski porazil 6-2 6-1.

- ATP 500 ROTTERDAM (Holandsko, tv. povrch / hala, 1.445.000 eur) -
středeční výsledky

Dvouhra - 1. kolo:
Nadal (1-Šp.) - Bolelli (It.) 4-6 6-2 7-5
Simon (4-Fr.) - Kohlschreiber (Něm.) 7-5 7-6(1)
Tsonga (7-Fr.) - Huta Galung (Niz.) 7-6(4) 7-6(4)
Mathieu (Fr.) - Gasquet (Fr.) 3-6 7-6(4) 6-3
Ančič (Chorv.) - Schüttler (Něm.) 7-5 6-2
Gicquel (Fr.) - Koroljov (Rus.) 3-6 6-3 6-2
Llodra (Fr.) - Karlovič (Chorv.) 4-6 6-3 6-4

Dvouhra - 2. kolo:
Benneteau (Fr.) - Davyděnko (3-Rus.) 6-3 6-2
Južnyj (Rus.) - Ferrer (6-Šp.) 6-2 3-6 6-2

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Dlouhý/Paes (2-ČR/Indie) - Andrejev/Matkowski (Rus./Pol.) 6-2 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist