Nadal se už rozhodl. Titul na US Open obhajovat nebude

4. 8. 2020, 20:29
Aktuality 304
Druhý hráč světa Rafael Nadal nezúčastní letošního US Open, na kterém měl od 31. srpna obhajovat titul. Španělský tenista se rozhodl zrušit svůj start kvůli obavám z nákazy koronavirem. Na newyorský grandslam nejsou přihlášeni ani Gaël Monfils, Fabio Fognini, Stan Wawrinka, Nick Kyrgios či Jo-Wilfried Tsonga. Už dříve byla známa neúčast zraněného Rogera Federera. Z ženské Top 25 chybí pouze jednička Ashleigh Bartyová.
Profily hráčů
Rafael Nadal (© AFP)

Organizátoři US Open vpodvečer zveřejnili seznam přihlášených hráčů a mezi nimi chybělo jméno čtyřnásobného šampiona Rafaela Nadala. Ten ve stejnou chvíli na Twitter napsal své vyjádření.

"Po dlouhém přemýšlení jsem se rozhodl letos nehrát na US Open. Situace je na celém světě hodně složitá, počet případů Covidu-19 stoupá a zdá se, že stále ještě nemáme situaci pod kontrolou," uvedl Nadal.

"Víme, že redukovaný tenisový kalendář po čtyřech měsících pauzy je krutý, chápu a děkuji všem za jejich snahu. Tohle rozhodnutí jsem nikdy nechtěl udělat, tentokrát ale poslechnu své srdce a raději v této době nebudu cestovat," dodal Nadal.

34letý Španěl nebude na US Open obhajovat loňské vítězství a útočit na 20. grandslamový titul, kterým by případně vyrovnal rekord Rogera Federera. Zaútočit na historický zápis bude chtít pravděpodobně na přelomu září a října na oblíbeném antukovém Roland Garros.


Nadal logicky nebude startovat ani na generálce před US Open v New Yorku, kam je letos výjimečně přesunuto Masters 1000 ze Cincinnati. Španěl ale o 2000 bodů za loňský triumf na US Open nepřijde, neboť ATP vzhledem k současné situaci už dříve upravilo systém žebříčku

Poslední grandslam, na kterém nehrál Nadal ani Roger Federer se uskutečnil na US Open 1999. Švýcar už letošní sezonu předčasně ukončil, neboť se zotavuje z operace kolena. Dva členi z tria Big 3 (Nadal, Federer, Novak Djokovič) chyběli na grandslamu naposledy ve Wimbledonu 2004.

Kromě Nadala a Federera se US Open 2020 nezúčastní ani Francouz Gaël Monfils (9. v ATP), Ital Fabio Fognini (11.), bývalý švýcarský šampion Stan Wawrinka (17.), Australan Nick Kyrgios (40.) a Francouzi Jo-Wilfried Tsonga (49.), Lucas Pouille (58.) a Pierre-Hugues Herbert (71.).

Startu na turnaji ve Flushing Meadows, jenž má za přísných hygienických podmínek začít 31. srpna, se už dříve vzdala světová jednička Ashleigh Bartyová z Austrálie. Na seznamu přihlášených žen nechybějí dvě nejlepší Češky Karolína Plíšková a Petra Kvitová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

304
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
Tak se vám/nám to podařilo! ?300 komentů jako cena útěchy pro Rafu za USOsmile
Reagovat
LordMutademus
Vy jste fakt hovada. To vás to furt baví, se pomilionté, hádat o té samé věci?
Reagovat
FulnekUltras
kolik mají dneska lidi v práci času. smilesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Pozerám, že ovečky to skúsali, miestami sa dostojne držali, neskor lapali po dychu a vo finále dostali opatovne na zadok :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
prosímťa pastier! Vysvětli svým ovečkám, že GOAT je Delpo - skleněný talent, já už na to nemám sílusmile
Někam dolů jsem hodil i jeho statistiku proti Big4 s dotazem, kdo proti ní vyhrál víc než 20 zápasůsmile
Reagovat
smazaný uživatel
Odpoved je jednoduchá, Murray a dokonca proti Big3. :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Chudák Murray, takhle mu redukovat Big4smilesmile
Reagovat
RF46
Jako ovecka si myslim, ze bys ze sebe mel jit udelat dementa zase do jinyho fora, tady je tvoje prace celkem presvedciva a splnena.smile
Reagovat
smazaný uživatel
Forehand alias agent W4C je nejkomičtější internetový troll světa, který je posílán všude tam, kde jde o h0vno. Jeho nová mise ho zavedla ńa tenisportál. Má za úkol zmocnit se místního fóra, ve kterém se skrývají znalí fanoušci tenisu opatření patřičnými fakty. Je to ?Velký podmnožinkář, Velký kecálek a dle jeho vyjádření VLK. A přece na jeho likvidaci stačí obyčejné ínternetové fórum, kde si nasere do úst sám bez cizího pričinění.

Jak dopadne lze shlédnout zde.

https://www.csfd.cz/film/9416-konec-agenta-w4c-prostrednictvim-psa-pana-foustky/prehled/
Reagovat
smazaný uživatel
Je vidiet, ze si sa snazil a dal si do toho prejavu celý svoj talent..

A presne taký je aj výsledok :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kamosko, čo tá navretá žilka na čele?..

straz si tlak a srdiečko, uz nie si najmladši :)
Reagovat
FulnekUltras
že reklama na elektrokola je něco podřadného, možná dostaneš pořádný prostor i na Seznamu... ;-)))

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/basketbalista-satoransky-jagr-me-zklamal-vzorem-je-pro-me-nadal-114899#seq_no=3&source=hp&dop_ab_variant=0&dop_req_id=sqRr8rhPpnX-202008051743&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Reagovat
paddy
udeřil hřebíček na hlavičku

schizofrenie - točení velkých peněz v kasinech a sázkovkách smile, a vedle toho propagace pravoslavné víry smile
Reagovat
FulnekUltras
tak to bylo ve dvou rozdílných vývojových stadiích ;-) Jarda teď už myslím peníze docela udrží... smile
Reagovat
paddy
myslím, že ta jeho nová má talent mu pořádně pustit žilou smile

Svým fanouškům se svěřila i s tím, že by ráda našetřila nějaké prostředky a investovala, většinu peněz ale prý utratí. smile smile

https://www.expres.cz/celebrity/jaromir-jagr-pritelkyne-milenka-paparazzi-hotel-savoy-spindleruv-mlyn-dominika-branisova.A200621_142426_dx-celebrity_vlt
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Šikovná děvčesmile Asi na to taky trénovala od školky.
Reagovat
George_Renel
je třeba nespoléhat na pisálky, ale rozhovor si poslechnout. Pak byste vědšli, že to byla nadsázka a aktéři u tohu kuckali smíchy.
Ale je fakt, že se na bulvár nachytalo i mnoho jiných.
Reagovat
FulnekUltras
bulvár už v případě Seznamu začíná být slabé slovo - spíše Šídlova stoka
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To je v pořádku, že s.re tebe a tobě podobnésmile
Reagovat
FulnekUltras
Šídla a celou tu sotva pětiprocentní havloidní chátru mám dávno u řiti - sere mě akorát dlouhé načítání... smile
Reagovat
paddy
oproti tomuto má seznam světelnou rychlost smile

https://www.novinky.cz/koktejl/clanek/muzi-vlezla-do-kalhot-kobra-sedm-hodin-nehnute-cekal-co-bude-dal-40332564#seq_no=5&source=hp&dop_ab_variant=0&dop_req_id=CAIqDxEaMJk-202008052122&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jestli je to děvče nevinné, podlehl jsem tiché poště, tak se omlouvám. Časem Jarda uvidí.
Reagovat
George_Renel
Já mluvím o té reklamě na e-kola.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ok, tu nijak neřeším. Saty je asi celkem v pohodě, angažuje se pro děti u nás apod, nijaký velký hvězdný manýry. Jarda mě sice naštval něčím jiným, ale pokud neskončí jako Depardiau, tak prostě zůstane sportovcem, co něco dokázal, i když to nebude Zátopek apod.
Reagovat
Kozoroh
Pro No1eho je to paradoxně škoda, že Rafa na letošním USO nebude hrát, jelikož Djoker by při konfrontaci s Býkem ve finále měl příležitost srovnat USO H2H. 2-1 pro Rafana na USO je kaňkou v životopise kandidáta GOAT na hardu. smile

Rafa se rozhodl vsadit vše na jednu kartu a napnout veškeré své síly na RG. Myslím, že kdyby nejprv proběhlo RG a až potom USO, tak by letěl do NY, protože RG by už měl za sebou a na USO by neměl co ztratit. Přechod z hardu na antuku je těžký, Nadal už to mnohokrát zažil a spočítal si, že za současné situace se mu nevyplatí hrát v NY, protože by mohl ohrozit své šance na další RG titul.

Nadalovi však tato kalkulace nemusí vyjít. Do hry totiž může vstoupit druhá vlna koronaviru, která by znemožnila odehraní/dokončení RG...
Reagovat
FulnekUltras
Myslím, že do hry hlavně vstoupí délka herní pauzy, kterou současní tenisti ještě nikdy nezažili - takže výsledky na USO mohou být spíš hodně neobvyklé a rozbít veškeré za léta zažité papírové předpoklady. O WTA ani nemluvím.
Reagovat
paddy
ne nadarmo se turnaje konají pod názvem Open smile

bude to velmi otevřené pro každého, žebříček bude užitečný hlavně pro nasazení, pro sázkaře to může být past smile
Reagovat
paddy
šance, že by se oba potkali ve F je tak okolo 20% (57%*33%)
Fin dle historie: Djo 57%, Nad 33%; posledních 5 let Djo 75%, Nad 40% = 30% šance (75%*40%)

Rafa je nejméně univerzální z Big3 (12/19 GS titulů na RG), takže má smysl vsadit vše na antuku, honění dvou zajíců jsem rozporoval už dříve
při opačném pořadí GS by samozřejmě jen získal

i když se zruší RG, tak USO nebude litovat, jinak by tam jel

spíš může hovořit o štěstí smile, že RG je zatím v plánu
kolik jarních turnajů se odložilo na později? - už snad žádný (kromě WTA Praha)

že ztratí W a USO, tak ho to určitě nepoloží
Reagovat
smazaný uživatel
i když se zruší RG, tak USO nebude litovat..

Isteze :)
Reagovat
Amputace
To je vážně síla, tihle psychologové :)
Reagovat
smazaný uživatel
Čím déle se nebude hrát, tím to bude horší. Nemáš ani jistotu, že se odehraje vůbec USO a už vůbec ne RG.

Klidně se může zrušit obojí, nebo jeden turnaj, nebo nic.

Pokud se bude hrát, tak tohle bude pro Rafu určitě nejtěžší RG, které kdy hrál. Téměř jistě narazí na Thiema, nebo Djokoviče, teď vidina 20ti GS, k tomu herní pauza, zase je o rok starší.

Pokud Rafa trefí v pavouku jak Djokoviče, tak Thiema, troufnu si říct, že letos bude na RG nový šampión. (nicméně spíše se již tradičně náhodou nalosují DjoThiem do jedné poloviny). Musíme si pomáhat.
Reagovat
paddy
Nadal nemusí narazit na Djo nebo Thi, protože víme, že v jeho chrámu prohrává výhradně se slabými hráči smile
Reagovat
smazaný uživatel
Oba po sobě je podle mě nedá. Můj názor.
Reagovat
Patik
jasné že ich nedá..nedá už ani jedného..ak áno tak s odretými ušami..Nadalova RG éra raz skončiť musí..
Reagovat
brixner
Von tam snad fakt nevodlítne...Sem si myslel, že si dělá kozy, ale to von asi fakt né! Já myslim, že by to moh v pohodě vobhájit, dyť tam nebude mít soupeře! Tak vodlítne nebo nevodlítne? smile
Reagovat
Denis92
Saša Ozmo
@ozmo_sasa

Novak Djokovic still hasn?t made a decision in regard to his participation at the #USOpen. Decision in the next few days.
Reagovat
Patik
má možnosť získať grandslam úplne zadarmo..
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Skoro zadarmo. Taky bych se divil, to už by v tom musela bejt vyšší politikasmile
Reagovat
Kozoroh
Zadarmo to určitě nebude. Stále tam má Thiema nebo Medveděva, kteří se pro No1eho stali v posledních letech větší hrozbou než Nadal.
Reagovat
Patik
Tažko povedať v akej sú všetci forme ale Thiem môže byť prekážkou..
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal na hardu je soupeř maximálně pro Tsongu
Reagovat
paddy
Tsonga na USO nepojede, takže Rafa neměl o čem přemýšlet smile
Reagovat
Kozoroh
Doufám, že se USO zúčastní. Musí zlepšit svůj životopis na Flushing Meadows, nemluvě o možnosti přiblížit se ke GS rekordu.
Reagovat
RFanousek
Takový GS by mě netěšil
Reagovat
RF46
eFHáčko, jak to tady tak čtu, tak je to pomalu na změnu nicku. Zkus neco jako Bača, Pasáček, Rentiér...smile
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si naopak nechaj to stádovité RF, perfektne ta to vystihuje :)
Reagovat
RF46
Tak nick Forehand v tenise..takova originalita se uz prekonat neda, jak te to vubec napadlo?! :)
Reagovat
sojka1
podle Rafy, takze take RF... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Cize Forehand a RF, ako opička po Federerovi dávaš na rovnaku uroven nápaditosti..:)

Rodicia nejsu surodenci, nahodou?...
Reagovat
RF46
To si zjisti sam, co mi je do tvych rodicu.
Reagovat
RF46
Jelikoz si nepochopil co je 46, tak ani nemuzes chapat RF46. Ale soudit nekoho podle nicku...
Reagovat
smazaný uživatel
Vari si nechcel tou 46kou zamachrovat s vysledkom z IQ testu?
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes si povíme pohádku s názvem - Forehandova teorie o štěstí.

Federer se účastnil finále French Open 5x, z toho vyhrál titul jednou. Tímto se oficiálně považuje za Luckerera, klikaře a nebýt Soderlinga, tak nemá nikdy kariérní GS.

Nadal se účastnil finále Australian Open 5x, vyhrál titul rovněž jednou.

Jedná se tím pádem o nejkomplexnějšího tenistu v historii bílého sportu. Hlavně těch pět setů s Verdascem v SF byla přímo ukázka komplexnosti.
Reagovat
Patik
Verdasco sa mimochodom dočkal neskôr aj odplaty kde ho vystrielal hneď v prvom kole..ale to už som trošku odbočil..vkľude pokračuj..
Reagovat
smazaný uživatel
Vidis, a ked dvaja robia to iste, nie je to vzdy to iste.

Dalsi priklad, ako nedokázes rozmyslat v sirsich suvislostiach a mas proste akési mentálne kapacity, ktoré ti bránia v sirsom zábere.

Nadal vyhral AO v 22 rokoch, nemal v AO nikoho, na kom by dlhodobo troskotal, na koho vypadnutie by bol odkázaný.

Federer prehral v RG xy finále s Nadalom, nikdy ho nedostal ani do piatich a na jeho zakopnutie bol reálne odkázaný, inak by RG nikdy nevyhral. Nemal na to, v podstate nikdy, ho v Parizi co i len potrápit..

Uz chápeme rozdiel, ci stále tma?
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal 5x finále AO = 1 titul
Federer 2x finále RG = 1 titul

Právě ty širší souvislosti jsou to, co z tebe dělá klauna.

Základ vidí i můj téměř dvouletý syn. Ty si to akorát vnoříš do své pseudo rovnice tak, aby ti z toho Nadal vyšel lépe.

Někdy je méně více. Stačí základ a ten je 5 = 1

První třída, tam jsi musel být.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty vies premyslat len v sustave 10101010.

Takze pre teba je to totožné.

A po tebe prisiel Homo Sapiens.
Reagovat
smazaný uživatel
Ne.

Já vidím podstatu věci. Ty svým uvažováním hledáš kličky k argumentům, které jsou úplně mimo téma.

Pevně věřím, že tuto svou schopnost umíš využít také v reálném životě a ne jen na anonymním fóru.

Za mě vše.
Reagovat
smazaný uživatel
Podstata veci ti evidentne uniká priatelu, ak si nedajbože myslis, ze AO ktoru vyhral Nadal v 22 a ako 3 GS v poradi je to isté, ako RG pre Federera :)

Jěšte hlúpejší, než jsme si mysleli.
Reagovat
RF46
To ne, my jsme si mysleli, ze takhle hloupej si...tak zase se tak nepodcenuj!
Reagovat
smazaný uživatel
On se právě samovolně ještě více shodil. Tu upřímnost je třeba ocenit.
Reagovat
.vorlik.
Vy jste oba dva uplne stejny klauni :D kdyby ne, tak byste se tady uz po tisicatepadesate nehadali jak haranti na pisku o totalni zbytecnosti.
Reagovat
Amputace
Co zkoušíš? Nejde o komplexnost, jde o to, že Nadal si nad svými rivaly vše vždy dokázal vyhrát, Federer ne. Na FO Nadala potrápil maximálně tak v roce 2011, jinak neměl vůbec ani šanci ho tam porazit. Oproti tomu Nadal hned své první finále AO vyhrál, pak tam dvakrát prohrál v pěti setech, jednou se zranil - jak chceš tohle vůbec srovnávat, mi hlava nebere. Jde asi spíš o čistý trolling, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
5 = 1

To je vše. Přestaňte žít z "co by, kdyby" a těch Vašich podmnožinek.

Já vidím fakta jak ti píšu níže.

5 finále - 1 titul, hotovo
Reagovat
Amputace
To nejsou podmnožinky, ale kontext. Federer se na FO trápil, vůbec se tam nevyrovnal Nadalovi, vyhrál až při Nadalově vyřazení, jinak neměl absolutně nárok. Oproti tomu Nadal hned první finále na AO přetavil v titul. Kdyby tam už nikdy nedošel do finále, nic by se nestalo, titul měl. Trošku jiná pohádka, nemyslíš?
Reagovat
smazaný uživatel
To je jedno. Výsledek je stejný.

Federer uhrál na RG 5 finále, Nadal sám řekl, že to byl druhý nejlepší antukář v jejich "éře".

Nadal se na AO trápil s každým vždycky a vyhrál jeden titul v pěti vydřených setech, jinak vždy ostrouhal.

Výsledek je stejný.
Reagovat
Amputace
S tebou je to opravdu zbytečné, když ten rozdíl nevidíš. Chceš srovnávat Nadala 2009 na AO a Federera na RG 2009, zkrátka masakr, nemám na to co říct. Prý vydřené... No jasně, že to bylo vydřené, protože na rozdíl od Federera, měl na tom turnaji konkurenci a nemusel se spoléhat na vyřazení hlavního rivala.

Jediné, s čím se dá souhlasit, že Federer byl v té době druhý nejlepší antukář. Respektive byl do roku 2011. Protože Djokovič 2011-současnost je samozřejmě daleko lepší antukář než Federer 2003-2011.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasný. Máš na to svůj názor.

Já v tomto případě beru v potaz jenom číslo a dělám to taky proto, že u hejtů Federera má každý hned jasno 1 titul z RG, haluz, luckerer.

Když to otočím na AO Nadala, tak se to nepočítá a je komplexní.

Misky vah vč. objektivity jsou nulové, takže to dělám i trošku schválně a naposledy.

5 = 1 mají oba.
Reagovat
Amputace
Ne, já (ač podle tebe asi hejtr Federera, ale není to tak) vždycky beru v potaz především kontext, nějaká čísla mě vůbec nezajímají. Takže 5=1 opravdu zkoušej na někoho jiného, na mě tohle nezabírá.

Je naprosto nesměrodatné, že Federer vyhrál RG jen jednou, jde o ty okolnosti, za kterých jej vyhrál. To přece nechceš srovnávat s okolnostmi, za kterých vyhrál Nadal AO... Kdyby Nadal 4x rupl ve finále s Djokovičem a to navíc pokaždé vcelku jednoznačně a popáté Djokoviče někdo nečekaně vyřadil a Nadal pak porazil ve finále nějakého Nishikoriho, dalo by se to srovnávat, za stávajících okolností však ani omylem. Působí to z tvé strany jako ohromná berlička, jak nějak vyargumentovat hodnotu Federerova RG titulu. To už to spíš zkoušej přes Djokoviče a jeho RG titul, ale Nadalovo AO je úlet.
Reagovat
smazaný uživatel
Vůbec ne. Triumf Federera na RG pro mě osobně není šťastný vůbec.

Je to matematická pravděpodobnost, která je naprosto totožná např. s posledními dvěma tituly Rafy na US Open.

Čím více předvádíš stabilní výsledky tj. že pravidelně dojdeš do finále turnaje, kde tě porazí tvůj rival, tak tím více zvyšuješ pravděpodobnost, že rival zakopne a ty vyhraješ.

Přesně toto se stalo Federerovi na French Open. Jeho titul by se dal považovat jako šťastný v případě, že by byl ve finále jednou a zrovna by tam nebyl Nadal a on by vyhrál.

Ale jestliže byl Federer ve finále French Open 5x, tak byla otázka času, kdy Nadal zakopne a Federer vyhraje.

Což se prakticky stalo a on opět předvedl stabilní výkon a vyhrál titul.

Jednoduchá věc.
Reagovat
Amputace
Já ale o štěstí nic nepíšu, já píšu o tom, že je nesrovnatelná cesta Federera za titulem na RG a Nadala na AO, to je celé. Nějaké 5=1 je zkrátka zavádějící - naprosto jiná situace, jiné okolnosti.
Reagovat
Pe3k
Nadal se vyhnul Djokovicovi a porazil Federera, který z něj měl v té době velký komplex, takže to jeho jediné AO hrozně zveličuješ, přitom měl prímo ideální los.
Reagovat
Amputace
Tak mi řekni, s kým lepším v té době mohl ve finále hrát? S Djokovičem? V roce 2009? Nezdá se ti, že už to s tím trolením trochu přeháníš?
Reagovat
Pe3k
Djokovic už na AO 2008 hrál neskutečně, Federerovi dal 3:0. Takže na AO mohl Nadala klidně porazit, stejně tak kdokoliv jiný, jako Del Potro, Davydenko, i takový Verdasco ho málem porazil...
Reagovat
Amputace
Tak Federer hrál na AO 2008 tužku, ten mohl rupnout už s Tipsarevičem, takže jeho prohru s Djokovičem bych skutečně nepovažoval za měřítko.
Reagovat
Pe3k
jasně, takže AO 2008 není žádné měřítko, ale AO 2009 je? lol
Reagovat
Amputace
Takže mi chceš říct, že v roce 2008 měl lepší sezónu než v 2009?
Reagovat
Pe3k
ne, ale bavíme se přece o AO ne o celé sezoně. Neustále vytahuješ nesouvisející témata, fotbal facebook atd.
Reagovat
Amputace
Ok, jinak. Hrál podle tebe Federer lépe na AO 2008 nebo 2009?
Reagovat
Pe3k
tak to se těžko určuje, musel bych se znova podívat na všechny zápasy...obecně asi na AO 09 jenže tam taky mohl prohrát ve 4. kole s Berdychem...
Reagovat
603262
https://www.tenisovysvet.cz/article/detail/12100--prazsky-challenger-laka-na-kohlschreibera-ci-fucsovicse-nechybi-ani-cesti-zastupci

Budou tam smět diváci?
Reagovat
Vaslab
Podle stránek turnaje ano.
Reagovat
safi1313
Tak alespoň je fandeni jednodušší. Fandi se Nadalovi, Federorovi, tak ted už zbývá jen to třetí - jakémukoliv hraci který hraje proti Djokovicovi :))
Reagovat
smazaný uživatel
Rozložení tenisových fanoušků k publiku.

1. Federer.
2. Nadal
3. Všichni kteří hrají proti Djokovičovi
Reagovat
Patik
Ktovie čo by sa dialo keby mal Djokovič povahu Federera..zrejme by sa hovorilo že jeho štýl hry neladí s jeho povahou..
Reagovat
Kozoroh
Navzdory vší té žásti a nenávisti No1e vítězí smile smile

https://media3.giphy.com/media/RlZuXOrS8uiBuLYlnr/giphy.gif
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Za velkej kus nevraživosti si Nole může sám. Trochu to sice vyplývá ze situace mezi Big 4 (3), ale hlavně kdyby se choval jinak, měl by fanoušků víc. No, ale zas by to už nebyl Nole...
Reagovat
LordMutademus
Jo jo. This is Sparta. Víme.
Reagovat
Mantra
takové USo pro někoho jako je Berdych, no třeba KeyNishikori bo jinej věčnej čekatel
Reagovat
Mantra
já mu fandím! tedy jako v tomhle rozhodování, normálně mu tolik nefandím, no jak kdy, je obdivuhodná jeho zarputilost a bojovnost, ale styl se mi tolik nelíbí
Reagovat
gigin
To to.
Reagovat
Mantra
trankilosmile
Reagovat
RFanousek
Nadal in

Bum, krátký proces

Vela kriku pre nic

Curujem sa ze aj ludia, ktori tenisu ako tak rozumeju isli FH s Amputkou presviedčat, že Nadal NY vynechá, lebo RG...

jj, 15 rokou sa zenie za GS rekordom, aby v 34 dobrovolně vybechal major, zvítězil zdravý rozum priatelia

Zdravím Forehanda :)
Reagovat
Pe3k
Made my day. Dělat si srandu z trollhanda nikdy neomrzí, navíc on se vždy zesměšní sám smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Povedal ten, co predikoval, ze sa sezóna 2020 ani nezačne..

Ty fakt nemas trochu sebaucty?..:)
Reagovat
Pe3k
Pláčeme? smile
Reagovat
smazaný uživatel
Úplně TOP je, jak se snaží být nad věcí a otočit to proti všem ostatním.

Žena se dívala týden zpátky na film, ve kterém se tlustá a hloupá blondýnka viděla v zrcadle jako chytrá a štíhlá modelka a když jí došlo, že je někdo jiný, tak se jí zhroutil svět.

To mi připomíná eFHáčko. Má se za místního boha, přitom je pro všechny klaun. smile
Reagovat
Pe3k
on ví, že je klaun
Reagovat
smazaný uživatel
Neví.

Já si myslím, že se vidí jako silný vlk, který je lepší, než 99% populace. To 1% je mamka a taťka.
Reagovat
Pe3k
neber ho vážně, je to jen hater a troll, zbytečně s ním ztrácíš čas
Reagovat
RF46
to si myslim, ze uz nikdo davno nedela...
Reagovat
smazaný uživatel
To nejde ani kdybys chtěl. Ta zaujatost je úplně marná. To je diagnóza jako do knihy o psychických poruchách.
Reagovat
smazaný uživatel
Vas si precitam dnes večer. Vsetkých troch.

Ked nebudem vediet zaspat a budem nútený rátať ovečky :)
Reagovat
paddy
Najednou tady všichni děláte machry a chcete si přivlastnit moje vítězství smile

Komu jedinému se minulý týden Forehand smál, že se s Rafou ohledně UO mýlil? smile

Je na čase oprášit jedno z mých lednových proroctví:

Rafa letos RG nevyhraje smile

Lednová forma leccos naznačila...
3 hlavní favorité: Djo, Thi, haluzák
Reagovat
Denis92
Ja si zase myslim pravy opak. Tymto rozhodnutim, uz beztak velke sance na Nadalov triumf v Parizi stupli. Bude oddychnuty a moze sa plne sustredit len na antuku. Zbytocne by sa "trapil" na betonoch v USA a potom rychly prechod na antuku.
Jeden z dalsich favoritov - Djokovic/Thiem podla mna na to doplati.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Nadal RG nevyhral vzdy za jedinecnych okolnosti, ktore sa udeju raz za zivot.

Rozvod rodicov.
Antuková jar bez jediného titulu.
Odhlásenie turnaja
Pandémia?

Je obdivuhodné, ze za standardných okolnosti, kedy nebojuju rodicia, má aspon priemernu az podpriemernu vykonnost, ci vo svete nezuri infekčná choroba si svoj hrad 12krat postrazil.
Reagovat
paddy
Věk nezastavíš ani v optimálních podmínkách
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Je to prostě klikař jako po většinu kariérysmile
Reagovat
smazaný uživatel
Ten kto RG vyhra 12/15 nie je klikař.

Ten kto RG vyhra 1/18-19 pokusov, ten klikař rozhodne je, najma, ked trafi rok, kedy hegemón "oddychuje".
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Výhry na RG vylučují možnost, že je klikař?smile
Reagovat
smazaný uživatel
Za mě je slovo klikař hloupost.

Federer byl ve finále RG 5x, vyhrál titul jednou,

Nadal byl ve finále AO 5x, vyhrál titul jednou.

Takže podle tvé teorie je klikař Federer, ale Nadal ne?

Nebo jak to je?

Pokud dáš 5x finále turnaje, tak není štěstí ho vyhrát, je to pravděpodobnost.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
O tom já nemluvím. Vyhráli zaslouženě, možná s kusem štěstí, ale klika holt k někomu patří dlouhodobě - přerušení zápasu v pravý čas, rozhodčí se zrovna koukal po blondýnce v hledišti, když se míč otřel o čáru, 2mm přesnost na Bigpoint. I mezi běžnými smrtelníky jsou ti s klikou a ti bez ní nebo co ji mají za uherák...
Reagovat
Amputace
To tvoje srovnání Federera na FO a Nadala na AO je nějaký tvůj nový evergreen, nebo co? Vždyť je to naprosto jiná situace. Nadal na AO ve 22 letech porazil trojnásobného vítěze, to nejlepší, co svého času na tom povrchu bylo. Oproti tomu Federer Nadala na FO prakticky ani nepotrápil a jediný důvod, že to vyhrál, byl Soderling, který v zápase kariéry vytřískal Nadala. V opačném případě by ten váš největší sportovec všech dob neměl ani kariérní GS. Navíc Nadal na rozdíl od Federera ani nebyl v pozici, že mu něco chybělo a potřeboval to vyhrát, takže absolutně nechápu tohle tvé vykonstruované srovnání.
Reagovat
smazaný uživatel
Nepolemizuj, nemám chuť to rozvádět.

5 = 1 mají oba, tečka, nic víc nic méně.

Totéž Vaše historky o RF na FO vs. Djokovič. H0vno. Oba vyhráli titul když minuli Nadala tečka dvacet, hotovo.
Reagovat
Amputace
Nadal porazil na AO svého času nejlepšího hráče a trojnásobného šampióna, Federer na FO 2009 porazil koho? Týpka s depresemi, který skončil bez GS a mluví se o něm vlastně pouze coby o nečekaném přemožiteli Nadala. Takový sympatičtější Rosol. Tak to je, pěkně prosím, Federerův skalp na RG... A ty tady jedeš nějaké 5=1. Prostě úlet. Tohle si zkoušej na blbečky neschopné konstruktivně myslet, ne na mě.

Djokovič na FO je to samé v bleděmodrém, o tom se nijak nehádám. Byť antukář je to podstatně lepší než Federer. Přinejmenším mu chybělo pár míčů, aby tam porazil Nadala v jedné z jeho nejlepších sezón. Federer se podobnému počinu nepřiblížil ani vzdáleně.
Reagovat
smazaný uživatel
Komentuji jenom toho Djokoviče.

Djokovič je teďka lepší antukář, než Federer.

Do svých 30ti let byl lepší antukář Federer, zhoršil se absencí antuky a věkem. Do RG 2011 to bylo 3:1 na antuce pro Fedexe.
Reagovat
Amputace
Djokovič od roku 2011 je lepší antukář než Federer kdy byl. Hovoří za to jak výsledky a počet titulů na antuce, tak jeho konkurenceschopnost proti Nadalovi. Federer na antuce vyhrával pouze v éře "před Nadalem" a v případě, že se Nadalovi vyhnul. Jinak neměl zpravidla nárok.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, ale Federer má antuku od roku 2011 na salamu. Takže se dostáváme opět k meritu věci. Srovnavame dva hráče +- stejného věku a hráče, který začal o generaci před nimi.

Takže vypovidajici hodnota veškerá žádná
Reagovat
Amputace
Já je ale nesrovnávám souběžně, já srovnávám Federera v primetimu a Djokoviče v primetimu, a Djokovič mi vychází na antuce podstatně lépe. Vždyť Federer na antuce kdovíjak neohromoval ani před Nadalem, natož po jeho nástupu. A že má od 2011 antuku na salámu je samozřejmě důsledkem Nadala, proti kterémuž věděl, že stejně nemá nárok, takže se na to raději vys.ral.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak určil si priority.

Totéž dělá Rafa s podzimní části sezóny. Prakticky jí nehraje a nikdy tam nic kloudného nevyhrál.

Federer má těch titulů z antuky alespoň 15 vč. RG.

Rafa nemá z podzimu, nebo z haly lautr nic.(jo jeden Madrid tuším)
Reagovat
Amputace
Jo a z těch 15ti 8 nebo kolik je z 250, co? To už i ten jeden Madrid je víc...
Reagovat
Pe3k
Rafa není schopen vyhrát ani tu 250...
Reagovat
Amputace
A kolik jich v hale za kariéru odehrál...?
Reagovat
Pe3k
to máš vědět ty jako jeho fanda...navíc 250 se hrají i jinde než v hale
Reagovat
Amputace
Nadal nemá zapotřebí honit tituly na 250kových turnajích, to se obecně ví.
Reagovat
Pe3k
jediné co poslední roky dělá je, že honí tituly, takže z tvé strany čistá lež a to, že prohrává na 250 už ani nemusím komentovat, to mluví samo za sebe...
Reagovat
Amputace
Jj, ale na rozdíl od Federera ty tituly honí na GS a ne na 250, kterej to tak dělá celou kariéru. V počtu 250 tuším úplný rekordman, nepletu se?
Reagovat
Pe3k
nepleteš se, skutečně tomu tak je Federer drží většinu tenisových rekordů...počet gs, týdny jako světová 1, počet turnajů mistrů atd. atd.
Reagovat
Amputace
Však už to dlouho nepotrvá, neboj nic. A pak se budeš moct chlácholit tak maximálně tím počtem fanoušků na fejsbuku.
Reagovat
Pe3k
zase jsi mimo...klasiko no, nejprve fotbal a tenis, ted rekordy vs nějaký gejsbuk. navíc spousta jeho rekordů je nepřekonatelná a navíc ten co některé překoná není Nadal, ale Djokovic...
Reagovat
Amputace
Mně u Nadala úplně stačí, když ho sestřelí v počtu GS, zbytek ať si klidně uzme Djokovič.
Reagovat
Pe3k
takže jsi v podstatě jen hater Federera, no pro mě to není žádná novinka, tohle tvrdím o většině zdejších tzv. fanoušků Nadala, ale respekt, že jsi to alespoň přiznal smile
Reagovat
Amputace
Jako fanoušek Nadala si přirozeně přeji, aby měl na konci nejvíce GS, protože ty stavím nad vše ostatní.
Reagovat
Amputace
A natolik mě Federer nezajímá, abych byl jeho hater. To už jsem spíš hater Djokoviče.
Reagovat
Pe3k
chápu, ale i v takovém případě by ho nikdo jako goata neuznával, už jen proto, že je Djokovic jasně lepší a RF drží více rekordů.
Reagovat
Amputace
Djokovič je jasně lepší po třicítce, do té doby jasně lepší nebyl ani omylem.
Reagovat
Pe3k
podívej se na statistiky od roku 2011, Djoko jasně lepší a to jim ještě 30 nebylo ani náhodou.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal a Djokovic su rovesnici, a vzhladom k tomu, ze obaja startovali z rovnakej startovacej čiary, obaja maju dávno po 33. a zatial sa ani na sekundu nestalo, ze by bol Djokovic pred Nadalom v pocte GS, tak si dovolim tvrdit, ze je to naozaj jasné. Ale v Noleho neprospech.

Mozeme polemizovat jedine o Nolem a Federovi, ale vzhladom k tomu, ze Feder posobi na svojom najlepsom povrchu ako Svajciarsky nosič vody, preferujem skor Noleho.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer začal vyhrávat tituly někdy v roce 2001, kdy těch 250tek bylo mnohem více a hrála je elita.

Jediný turnaj, který jel honit pro titul v jeho kariéře je antuka v Istanbulu. Jinak na ty turnaje jezdil tradičně opakovaně.

Stuttgart je prestižní turnaj, ale je to 250tka, tam hrála celá TOP 10.

Halle byla 250tka, teď je to pár let 500.

Takže říkat, že Federer má nejvíce 250tek je možná pravda, ale v bližším detailu je to pochopitelné.

Kdyby hrál Nadal od roku 1999, tak těch menších turnajů má stejně a možná i více.
Reagovat
Amputace
S Petříkem je to trošku jiný typ "diskuze", to neber tak vážně :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jasný.

Btw. mimo Halle se i Basilej počítala Rogerovi do kategorie 250tek.

Takže z těch 25ti titulů je přes polovinu z těch dvou turnajů a zbytek je v letech 2001 - 2007. Pak už jen ten Istanbul.
Reagovat
paddy
Nadal objíždí všechny 1000 na antuce, Federer si jen zbaběle vybíral 250 na trávě, protože na 1000 si nevěří
Basilej je domácí turnaj, na který by jel, i kdyby to byla 50
Nadal má z Barc a Mad 16 titulů, ty proto počítat také nebudeme, že jo?
Reagovat
Pe3k
16 let na okruhu a nestihl obhájit mimo antukový titul smile
Reagovat
smazaný uživatel
Nebudem z teba robit deb1la.

Stači ta nechat rozprávat a urobis ho zo seba sám :)
Reagovat
Pe3k
tenis hrát neumíš, to víme, ale zesměšnit se je tvůj trademark shot smile
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud někdo neobhájí hardový titul celou kariéru, nebo pouze jednou, tak to znamená, že vyhrává tituly na hardu primárně díky štěstí a lucky losu.

Vítej v realitě.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokial mas na Nadala len to, ze neobhájil hardový GS, je to velmi slabý arzenál a som za to vďačný.

So zhadzovanim Federera v podstate neviem, kde mam zacat. H2H so sokmi, GS prehry, ponizenia na trave, harde, v Parizi, co mas najradsej?..:)

Je to paberkovač, nosič uterákov Big 2.
Reagovat
smazaný uživatel
Za mě vše.smile
Reagovat
smazaný uživatel
Holé vety o 3 slovách.

Na toto sa koncentruj, aj do budúcna.
Reagovat
Amputace
Pane realito, a kolikrát obhájil Federer titul z antuky - ten Federer, který vůbec nepotřeboval štěstí, aby vyhrál antukový GS? Kolikrát ten samý hráč na antuce Nadala porazil - 1x nebo 2x? Vždyť to je výsměch, co tady zkoušíš...
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo mluví o Federerovi? Nebuď posedlý

To, že Nadal obhájil jeden hardový titul za kariéru nemá nic společného s tím, co obhájil Federer, nebo Delbonis.

Přestaňte být tak afektovaní. Když se mluví o Nadalovi, tak se mluví o Nadalovi.

Jediné, co umíte je instantně vytáhnout Federera jako protiútok. Už je to k smíchu, to dělají ženy.
Reagovat
Amputace
Já nejsem posedlý, mně je popravdě nějaký Nadal vs Federer už úplně jedno, dávno vím, že Federer je z těch tří nejslabší, takže pro mě je to když už Nadal vs Djokovič, nepotřebuji dále a dále zdůvodňovat, proč si to myslím, spíš mě se.rou mudrcové tvého typu, kteří mají ve všem jasno. Tady vytahuješ nějakou obhajobu na hardu, navíc u hráče, který několik sezón vynechal a mnoho turnajů ani možnost obhájit neměl. Jak můžeš očekávat konstruktivní reakce, když se oháníš takovým blábolem? A pokud už takový blábol píšeš v rámci nějaké diskuze o Nadalovi, měl bys tušit, že reakce budou směřovat druhým směrem - tedy k antuce a úspěšnosti jeho konkurentů na ní.
Reagovat
smazaný uživatel
Podívej. Já Nadala respektuju, ale neuznávám tyhle pomatenecké řeči.

Nadal vynechal několik sezón. Ovšem tohle je problém strejdy Toniho a Nadala samotného.

Je jeho problém, že hraje technický antitenis, který kompletně degeneruje svalový a kloubní systém člověka a musí se obvázat jako mumie před každým zápasem.

Kdyby hrál normálně, tak takový problém nemá a možná by nebyl ani v TOP100. Kdo ví.

Takže výmluva, že Nadal nemá to a to protože vynechal několik sezon je stejně stupidní jako říct, že nebýt Nadala, tak má Federer 5 titulů z French Open.

Sorry, ale tento argument neberu.
Reagovat
Amputace
Djokovič hraje fyzicky možná ještě náročnější tenis než Nadal a podobnými problémy ani zdaleka netrpí... Nadalovo tělo je na sport neuzpůsobené, je to prakticky zázrak, že Nadal se svými vrozenými indispozicemi dokázal to, co dokázal. Ale ano, to, co píšeš, beru, je to jeho tělo, tedy jeho problém. Ale jestliže vytahuješ nějakou obhajobu na hardu, tak by se to opět mělo dít v rámci souvislostí a ne to jenom tak vystřelit a stavět na tom nějakou rádoby argumentaci o Nadalově schopnostech/neschopnostech na hardu. Nejsi podle mě úplný debi.l, takže předpokládám, že víš, že Nadal nikdy nebyl ani nemohl být ten typ tenisty, který válcuje okruh třeba pět let v kuse, takže vytahovat zrovna v jeho případě otázku nějaké obhajoby je hodně zavádějící.
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, je to zavádějící ale když už se bavíme v detailu, tak to nelze nebrat v potaz.

Není to ledajaká statistika, neobhajoba hardového titulu je jako pěst na oko v Rafově kariéře, to nemůžeš popřít.

Když hráč obhajuje pouze antukové turnaje a není schopný předvést stejně kvalitní výsledek na jednom turnaji dva roky po sobě, tak se to jeví tak, že vyhrál ten turnaj prostě náhodou.

Což o Rafovi netvrdím, ale za mě je to kaňka jako prase.
Reagovat
Amputace
Nesmysl. Zaprvé Nadal hardový titul obhájil. A zadruhé to, že nevyhraje dvakrát za sebou nějaký turnaj přece ještě neznamená, že ho předtím získal náhodou... Například US 2010 podle tebe získal náhodou, protože o rok později nedokázal ve finále porazit v beast módu hrajícího Djokoviče? Ano, kdyby rok na to rupl ve druhém kole, tvůj argument by se dal brát v potaz...
Reagovat
Pe3k
neobhájil
Reagovat
Amputace
Obhájil. Zgoogli si to sám.
Reagovat
Pe3k
nemusím nic googlit, vím o čem je řeč...Toronto a Motreal jsou dva různé turnaje smile
Reagovat
Amputace
Tohle je slabé i na tvé poměry.
Reagovat
Pe3k
pravda je pro tebe slabá? chápu, fanda Nadala...
Reagovat
Amputace
Jaká pravda? Je to totální krávovina. Chceš říct, že Real Madrid neobhájil LM, protože se finále hrálo pokaždé v jiném městě? Je to jeden a ten samý turnaj, tak co zkoušíš? Na mě vůbec nechoď s pravdou, zrovna ty.
Reagovat
Pe3k
hrušky a jabka...fotbal a tenis lol
Jsou to dva různé turnaje a.
Měl možnost obhájit kterýkoliv hardový titul za 16 let na okruhu, ale nedokázal to...
Reagovat
Amputace
Ne, je to právě jeden a ten samý turnaj, hraný ovšem atypicky ve dvou městech. V případě, že by to byla dva různé a na sobě nezávislé turnaje, hrají se v jednom roce oba.

A nejde o fotbal - můžeš to tak vztáhnout na cokoli, na olympiádu například, na atletiku atd.
Reagovat
Pe3k
jenže to ty tady neustále vytahuješ nesmysly typu fotbal nebo facebook...a proč? Protože nemáš žádné argumenty, klasika.
Reagovat
Amputace
Jak nemám argumenty? Je to turnaj, který Nadal obhájil, že se hraje ve dvou městech, je totálně bezpředmětné. Dle tvé logiky by byl tento turnaj prakticky neobhájitelný.
Reagovat
Pe3k
přesně a právě proto mohl/měl obhájit jakýkoliv jiný turnaj, což nedokázal...
Reagovat
smazaný uživatel
Neobhájil hardový turnaj, tady souhlas s kolegou.

Když Medvěděv vyhraje teďka Masters na kurtech US Open, tak obhájí Cincinnati?

Blbost.
Reagovat
Amputace
Takže je to vlastně turnaj, který nelze obhájit, je to tak?
Reagovat
Pe3k
prostě mohl obhájit jakýkoliv jiný turnaj, což nedokázal...to Toronto/Montreal je samozřejmě ojeb.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak říká Petřík, je to ojeb.

To nejde brát vážně. Jsou to různá města, různé teplotní vlivy, různé míče, různé kurty.

To je úplně jiný turnaj.

Samozřejmě jde obhájit, Federer vyhrál Toronto 2004 a 2006 smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Zapomeňme na chvíli na statistiky a řekněme si kdo ve své top formě hrál nejlepší tenis. Nebyl to ani Nole, ani býk, Roger možná, ale třeba mě tu někdo sběhlejší opraví a vytáhne třeba někoho jako Borga, protože si u všech zákonitě nevybavím, jak v top formě hráli.
A ještě k té statistice - kolik titulů by měl Borg, kdyby to nezabalil. A to hrál v době Big4 možná Big5.
Reagovat
Amputace
Ač jsem fanoušek Nadala, podle mě ve své top formě nejlepší tenis hrál Djokovič. Federer hrál svůj nejlepší tenis bez konkurence, Djokovič naopak válcoval Nadala v nejlepší formě a letech. Podle mě není moc o čem - přinejmenším pokud beru současnost. Do Borgů apod. bych se radši moc nepouštěl, to se vážně těžko porovnává... Asi jako jestli je lepší Ronaldo nebo Maradona...
Reagovat
Pe3k
Rozhodně Ronaldo. Federer a Djokovic dominovali tenisu, Nadal jen jednomu povrchu, kde byla počas jeho kariéry historicky nejslabší konkurence.
Reagovat
Amputace
Historicky nejslabší konkurence byla posledních cca 15 let jednoznačně na trávě - vždyť tam mohl hrát finále i 19ti letý antukář...
Reagovat
smazaný uživatel
Problém trávy je ale v tom, že na ní mladí neumí hrát, takže nemůže vyrůst konkurence. Snad nejmladší semifinalista posledních let je tak Raonič. (střílim od pasu).

Na antuce se hraje několik měsíců v roce a ani tak kromě Thiema nevyrostl pořádný ortodoxní antukář posledních 20 let.

Ve fotbale je za mě taky nejlepší Ronaldo. Jenom kvůli toho, kolik vystřídal klubů a co s nimi vyhrál, tam není o čem. Finální tečky v jeho kariéře jsou titul z EURA, bez něj by nevylezli ani ze skupiny a hattrick v lize mistrů.

Tohle ho vystřelilo na fotbalový měsíc a je tam široko daleko sám.
Reagovat
Amputace
Diskuzi o konkurenci na antuce se mi nechce znovu rozjíždět, opakoval bych se. Úplně stačí, když vymažeš Rafu a najednou máš na antuce možná největší konkurenci ze všech povrchů, respektive největší počet eventuálních vítězů v rámci GS.

S tím názorem na Ronalda naprosto souhlasím.
Reagovat
Pe3k
to právě ukazuje na to, že tam nebyla žádná konkurence, o tom se nemusíme ani bavit, to všichni ví. Na trávě to taky nebyla žádná sláva, to je taky jasné.
Reagovat
Amputace
Čím to na to ukazuje? Kdyby nebylo Nadala, na antuku by ses díval úplně jinak. Ale když to válcuje jeden hráč, tak se přirozeně zdá, že konkurence není. Nadal na rozdíl od Federera do roku 2005 měl na antuce přinejmenším Federera a později Djokoviče, oba hráči, kteří nebýt Nadala, mají 4-5 RG. Koho měl Federer na hardu či trávě?
Reagovat
Pe3k
Nebýt Nadala, tak se o antuce ani nemluví, byl by to povrch do počtu. Nebýt Nadala tak by měl Fedex 2-3 čisté kalendářní grandslamy, 12 grandslamů v řadě atp., tomu se Rafa ani náznakem ani nepřiblížil...smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tady bych viděl dvě nesrovnalosti - budu se opakovat, ale Nole je prostě nejlepší pinkal všech dob. Byla by zajímavá anketa, koho styl Noleho nudí, mě každopádně.
Druhá věc - napsat, že RF v top formě a Nole v top formě vyznívá pro Noleho si říká o ty vámi uznávané statistiky - do sezóny 2014-2015 měl Nole s RF negativní a občas vyrovnané skóre. A to už bylo RF 34! Takže tady je to myslím bez diskuzí. A o tenisu na pohled se už vůbec nemusíme bavit...
Reagovat
smazaný uživatel
Každý normálně uvažující člověk ví, že Djokovič začal Federera porážet až kdy Federerovi bylo 34 a více a i tak s ním má pořád problém v jeho 39ti letech.

Stejně jako každý normálně uvažující člověk ví, že Nadal Federera stabilně porážel jenom na antuce, což ovlivňuje brutálně celou H2H, která po odečtu antuky vyznívá pro Federera celkem jasně.

Suma sumárum Nadal dával Federara na antuce a Djokovič až když byl Federer nohou před čtyřicítkou.

Ale jo, RF je z nich nejhorší. Logika jak cyp.
Reagovat
Amputace
Cože, Nadal že Federera stabilně porážel jen na antuce? Vždyť na hardu je to nějakých 8:9 pro Federera... Na antuce ho totálně přejel, na hardu jsou víceméně vyrovnaní, ve Wimbledonu vede Federer, ale zase tam toho odehráli poměrně málo. Prostě v H2H je Nadal suverénně lepší, to neokecáš.
Reagovat
Pe3k
a s Djokovicem zase horší, vždyt ho na hardu neporazil už 7 sezon! prohrál více než 20 setů v řadě, to je nejdominatnější a nejednostranější bilance historie.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
do 30let:
27 utkání
antuka: 2:12
hard: 5:5
tráva: 2:1
Král antuky je jasný. Roger až na výpadky vládl trávě. Hard si pro sebe Roger urval především změnou stylu kvůli věku: od r. 2014 6:1.
Řešit, jestli je lepší ten nebo onen prakticky nemá smysl. Jedná se o naprosto odlišné hráče a navíc s věkovým rozdílem.
Oni se respektují, tak to zůstává i na nás, ale hlavně na vás tady vlevo smile
Reagovat
paddy
A Federer se naučil Nadala pravidelně porážet až ve svých 36 letech
6-1

Pro Rafu je to nakládačka od fackovacího panáka smile
Reagovat
Amputace
Přesně tak. Nebýt roku 2017, měl by Federer s Nadalem negativní bilanci i na hardu.
Reagovat
paddy
Nebo nebýt antuky, tak by Nadal patřil jen mezi 20 nejlepších tenistů historie
Reagovat
Pe3k
one trick pony
Reagovat
Amputace
Nebýt antuky, pořád by byl v TOP10 všech dob co do počtu GS titulů. Naopak hrát se jen na antuce, jsou Federer s Djokovičem nanejvýš ve stovce. Co tam máš dál?
Reagovat
Pe3k
bullshit, Djoko i Fed byli druzí nejlepší antukáři hned za Nadalem, takže napsat, že by byli v top 100 je čirý nesmysl, klasický argument fandy Nadala.smile
Reagovat
Amputace
Koho to zajímá? Vyhráli oba jediné RG, to znamená, že v počtu GS stovka strop.
Reagovat
Pe3k
ano ale ty si psal, kdyby se tenis hrál jen na antuce, tak by toho vyhráli mraky...
Reagovat
Pe3k
ano a zbytek kariéry stráví Rafa jako fackovací panák Big 2.smile
Reagovat
Amputace
Po třicítce úplně v pohodě. Podstatné je, že jím nebyl v nejlepších letech - na rozdíl od někoho.
Reagovat
Pe3k
or roku 2011 je fackovací panák Djoka a to byl v nejlepších letech...
Reagovat
Amputace
A do roku 2017 byl fackovací panák Nadala, nevybereš si no.
Reagovat
Pe3k
já si nevybírám, píšu prostě jak to je, to ty a vaše strana je ta vybíravá (podmnožinková)...
Reagovat
Amputace
Já také píšu, jak to je. Do roku 2017 fackovací panák Nadala, od roku 2011 Djokoviče, mezi lety 2011-2017 obou.
Reagovat
Pe3k
s tím nesouhlasím, v nejlepších Djoko sezonách byl jeho nejtězší soupeř Federer, ten ho nejvícekrát porazil a Nole vyhrál x vyrovnaných zápasů a v těch samých sezonách trhal Nadala na kusy.
Reagovat
smazaný uživatel
A prave preto vyhral s Federerom vsetky GS finále, kdežto s Nadalom tri prehral, na dvoch povrchoch :)
Reagovat
smazaný uživatel
A Federer se naučil Nadala pravidelně porážet až ve svých 36 letech
6-1

Inými Slovami.

Federer zacal Nadala porázat na spanielovych najslabsich turnajoch az ked mal Nadal po 31 :)
Reagovat
Amputace
Viz můj příspěvek níže - je to sport, nikoli procházka v galerii. Takže jestli někoho ten či ten tenis nudí, je v GOAT diskuzi totálně bezpředmětné, stejně jako například popularita. To jsou subjektivní, neměřitelné hodnoty, naopak v těch měřitelných má Djokovič náběh prakticky ve všem Federera překonat, a jestliže se tak stane, bude zkrátka GOAT on.
Reagovat
Pe3k
s tím souhlasím, kozel musí vycházet ze statistik nikoliv popularity a tento závod je mezi Federerem a Djokovicem...Nadal nikdy nedominoval tomuto sportu, věčná dvojka, král jednoho povrchu bez konkurence...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
může, ale nemusí. Nikde není oficiální status pro zkratku GOAT.
Např. se výstižně říká:
But as storied as the history of the acronym is, there?s no real precise GOAT definition. And while records and titles can help justify an athlete or star as a GOAT, there is no objective criteria for what makes someone the greatest of all time.
Reagovat
Amputace
Na nějakou zkratku kašli. Bavíme se o nejlepším tenistovi a to chceš určit jak, když ne podle výsledků? Podle krásy předváděné hry? To si nechej pro krasobruslení.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Po předložení argumentu mám na zkratku najednou kašlat - ty jsi jedl vtipnou kašismile
Ale víš co, kašlu na ni. Nejlepšího hráče historie těžko někdo vybere. Třeba se o to pokusí odborníci jako sportovní novináři nebo hráči, ale nijak bych to nepřeceňoval. Uvidíme, k jakým zápasům se budou lidi vracet.
Dodám jedno kdyby - podle mě jedním z nejtalentovanějších tenistů na okruhu je Delpo. Dokázal rozstřílet celou big4, a KDYBY nebyl skleněnka, poměr GS titulů by byl úplně jiný. Škoda ho, sympaťák s neuvěřitelně šikovnou rukou a dělovým forhendem jako tm.
Reagovat
Amputace
Delpo je určitě talent, ale podle mě je to prostě hráč o jednom úderu, takový o něco lepší Berdych. Do kvality a komplexnosti Top3 má hodně daleko.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, vyhrál spíše náhodou, než aby je pravidelně porážel.

To umí zatím jenom Thiem. Každého z BIG3 porazil 4x a na různých površích.

To se zatím nikomu jinému aktivnímu nepovedlo.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
nesouhlas:
7:18 s Federerem
6:11 s Nadalem
4:16 s Nolem
3:7 s Murraym
Takže otázka pro statistiky zní: Kdo má proti Big4 víc vítězství než 20?
Reagovat
smazaný uživatel
Oj kur-va, to jsi mě s tou statistikou dostal. Tohle jsem nestudoval.

Při útěku z diskuze se chytnu stébla a řeknu "Já jsem ale psal aktivní hráči, což DelPo teď není".

To trošku zmírňuje mou špatnou statistiku.:D
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Neaktivní se přijímásmilesmile Ale bohuželsmile
Reagovat
smazaný uživatel
Thiem má proti BIG3 myslím 5-5-4, takže možná už letos toho Delpa srovná.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Hraj Dome, makej a až budeš mít víc než 20 výher, tak spolu zúčtujemesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Když nepočítáš Murrayho, má DelPo 17. Thiem 14. smile
Reagovat
paddy
důležité je také odehrát hodně zápasů, aby jich člověk mohl dost vyhrát

je nebezpečný, ale často laxní, což mu sráží stats
Reagovat
Tomas_Smid_fan
myslím, že když se podíváš na nějaký jeho zápas proti Nolemu, Nadalovi i dalším, změníš názor. Jinak by tvoje hláška vypadala i dost zvláštně vůči Rafovi - mít statistiku 11:6 s hráčem jednoho úderu by nebylo zcela lichotivé...
Nezraněný Delpo byl na jakémkoli povrchu, v jakémkoli kole postrachem jakéhokoli hráče.
Reagovat
Amputace
Djokovič má podle mě nejreálnější předpoklad Federera překonat v počtu GS, proto o něm píšu, v případě, že by se to podařilo Nadalovi, platí to samé samozřejmě také o něm.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
a tady je to taky jasné:
Jednotlivá plemena koz se od sebe odlišují velikostí, zbarvením, strukturou srsti, tvarem (či přítomností) rohů, ale i tělesným rámcem. Většina koz má poměrně štíhlé tělo na vysokých nohách, štíhlý krk a malou hlavu. Na krku či pod bradou se nachází u většiny kozích plemen bradka, která je u kozla nápadnější než u kozy, a také dva bradavčité útvary nazývané zvonečky
Reagovat
smazaný uživatel
Ten Kamil fakt žere seno, akože bez urazky..:)

Čuduje sa, preco ludia kontrujú Federerom, ked argumentuju, resp. fabulujú Nadalom?..

Čudujem sa, ze sa moze cudovat. Kontext nula bodov. Tento chalanisko vie zrejme len do 5 napočitat, 2+2 este zvláda, ale 2x2 je uz pre neho prilis narocný algoritmus, aby si to v tej svojej makovičke dal dokopy.

A ten arzenál, ze Nadal neobhajil hardovy GS?..

Toto je zbran?..Ja na neho gulometom a ten neborák to skusa gumipuškou..Smíšny Klaunkamil.
Reagovat
Amputace
Nevím, kdo jsi zač, ale z nějakého důvodu mě zmiňuješ, ačkoli do diskuze o působení Rafy na letošním US a RG jsem tady prakticky vůbec nepsal... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě počkat až se odhlásí Djokovič a Roger může vzít divokou kartu dva dny předem.

Djokovič vypadá jako jasný favorit, ale je to ošemetné, bude na něj tlak od začátku do konce, papírově by měl jasně vyhrát, pauza ale byla dlouhá.

Čekám nějakého lucky winnera jako byl Čilič v roce ric pic. Prostě vyhraje ten, komu to sedne a je jedno, zda bude n.3, nebo n.10.
Reagovat
paddy
Nebo tentokrát i 47., letos to bude Bingo, o štěstí smile
Reagovat
Krisboy
Turnaj úplně k ničemu. Titul nebude mít prostě plnou hodnotu, ať si říká kdo chce co chce smile
Reagovat
Mayo
Djoki si ide pre oba GS pohoda. A tým pádom definitívne pre titul GOAT.
Reagovat
gigin
Panebože to by si šel tak aj tak. Nadalova účast nemá na funkci rostlináře vliv.
Reagovat
smazaný uživatel
#Obhajca :)
Reagovat
gigin
Ano, ale Patik ti to dole jasně vysvětluje. Nebuď tupý, jak já.

Jinak samozřejmě pravý důvod jeho neúčasti je, že předávání trofej bude nestandartní oproti minulým ročníkům a vítěz nesmí kúsat do nádobí. Takže na to sa prej može vysrat.
Reagovat
smazaný uživatel
To dáva zmysel :)
Reagovat
Patik
Gigin ja som len hejtoval viacmenej..ale v podstate mám pravdu..hardový gs nikdy neobháji a pri tej účasti na US Open natrafí buď len na Thiema alebo Djokoviča..s oboma prehral posledné vzájomné hardové zápasy..akurát že s Thiemom prehral dôstojnejšie..s Djokovičom by neuhral ani set a bolo by to len ďalšie finále Australian Open..a rovnako mám pravdu v tom že sa sústredi nato čo mu ide a to je French Open...tak teraz som ti to vysvetlil slušnejšie..
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nole nebude GOAT ani s 30 tituly. Bude to nejlepší pinkalista OAT.
Reagovat
Amputace
Samozřejmě, že bude GOAT. Tohle není soutěž krásy nebo nejvíce lajků na FB. Magoři z tvého tábora už by si to konečně mohli uvědomit..
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ja si uvědomuju, že někteří tu trollí až moc nebo asi zahrávají se svým duševním zdravím.
Soutěž o kozu - jsem rád, že mě někdo poučil o pravidlechsmile Pozor na to, není koza jako kozasmile
A jestli žiješ v nějakém táboře, je mi tě sice trochu líto, ale zas tvoje věc.
Reagovat
Amputace
Jestli Novak získá 21 GS, bude nezpochybnitelný GOAT. Nemá slabinu: má kariérní GS, pozitivní bilanci s Nadalem i Federerem, pravděpodobně překoná rekord v počtu týdnů na no. 1, má všechny masters, dost možná překoná i počet vyhraných turnajů - prakticky jediné, co mu chybí, jsou ty GS, pokud to se mu podaří, nebude absolutně o čem se bavit.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
bude nejlepší pinkálista... Prostě je tenis a tenis. Že je někdo statisticky nejlepší, ok, ať se na ty statistiky klidně dívá před spaním. Podobné případy byly i v jiných sportech. Fotbalisti, co v deseti betonovali apod. Vyhráli, ale nikdo se na ně nechtěl koukat. A vo tom to je.
Reagovat
Amputace
Ne, o tom to právě vůbec není. O tom je umění, ne sport. Příklad s fotbalisty, kteří ubetonovali nějaký turnaj, je dost mimo, protože Djokovič své úspěchy nespočetněkrát obhájil. Esteticky ti může jako GOAT připadat Federer, ale pořád je to především sport, který je primárně o výsledcích a ne estetické hodnotě.
Reagovat
brixner
Ale taky bych je měl, vono nasát někde americkej virus a pak z toho tahat hnátu...Neni vo co státsmile, Rafa je rozumný tenista! To já chyt taky jednou ňákej sajrajt, doktorka pravila "Klídek, pane Brixner, to je jen asi střevní viróza, holt ste někde sežral, co ste neměl, tak teďkonc moc nelezte mezi lidi, ať to neroztaháte po vokolí, nechci, aby mi do vordinace lezli simulanti vod autobusáku, tuhle mi čórli paklík jehel a stříkaček a já po nich nemohla ani vyvětrat ten smrad, no pakáž jedna! Tady máte pilulky a pořádně zapíjet a hlavně seďte doma na prdeli a nikde nevoblejzejte, nashle!" No, po dvou dnech sem musel ven s Čendou, chudák už měl pytel jak tašku s bramborama a když mě potkala stará Mrákotová, začala si leštit brejle vo zástěru, páč mě nemohla poznat a ani já bych se nepoznal, protože sem byl bledej jak křídovec a babka jen prohodila "No ty dobytku, vypadáš, že ses vysral z podoby, na cos to zase hopnul, ty chlíve?" Takže vzato kolem a kolem - viry do našich životů nepatřej a Rafa má tedy recht, protože po tý pauze by stejně asi hovn0 uhrál a zbytečně vyhodil lováky za letenku. Náhodou, Rafa je moc přemejšlivej tenista, vod virusů fakt dál!smilesmile
Reagovat
LordMutademus
Jsem rád, že nehraje Gaywrinka. Bál jsem se, že to top hráči odpískají a on bude mít šanci.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Stan by ted mohl vzít tu odhlášku zpětsmile Na semi by i šanci měl.
Reagovat
FulnekUltras
Stan se teď už soustředí jenom na Wimbl.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Stan má na trávu alergii. Lepší aby se soustředil na RGsmile
Reagovat
FulnekUltras
4 tituly ze všech GS budou pro Petru v trenkách nakonec víc, než nějaká přešponovaná seniorská honička v big bublině. smile
Reagovat
LordMutademus
Sni dál, gubernátore. smile
Reagovat
smazaný uživatel
LOL

To je nejhorší příklad, který jsi mohl uvést.

Wawrinka nepotřebuje absenci BIG3, aby vyhrál GS. Vyhrál všechny tři přes Djokoviče a jeden z nich přes Djokoviče s Nadalem.
Reagovat
LordMutademus
Ano, ale teď už není na takové úrovni, jako dřív.
Reagovat
Patik
na harde potrebuje minimálne absenciu Federera..
Reagovat
paddy
k dnešku se to doslova hodí smile

https://sport.aktualne.cz/fotbal/smutny-konec-petrzalky-rozrezany-stadion-restart-ve-ctvrte-l/r~30905efad25411eaaabd0cc47ab5f122/
Reagovat
smazaný uživatel
Och. Škoda, že je Rafa taký dobrák, má srdce na správnom mieste a nemá v sebe trochu rošťáka.

Nestotožnujem sa s týmto rozhodnutím, veľmi zlý manéver.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Som sa tak spytal Ciscy... Povedala, že jej starý ostane doma, na USO može zabudnúť, budú robiť krpátkosmile
Reagovat
brixner
Opítaj sa Fricka, či už chodí do robotysmilesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Kdybys měl pravdu ve všem, co tady říkáš, tak sedíš v Nadalově boxu jako jeho mentor a kouč.

Nicméně jsi pořád na TP, takže 99% názorů jsou h0vna.

Ahoj.
Reagovat
smazaný uživatel
Nie. Mozem mat pravdu a stále nemusim sediet v Nadalovom boxe :)

Keby nemas v hlave seno, tak by si to pochopil. Ale to by si nemohol byt ovca. Tou si a tou ostaneš..

A teraz sa možeš ísť pásť.
Reagovat
smazaný uživatel
Jistě, pro tebe jsou ovce všichni.

Zkusil bych buď psychiatra, nebo zrcadlo. Tam i tam uvidíš, že jsi prachsprostý internetový trol bez špetky znalosti tenisu.

Pozdravujem.
Reagovat
smazaný uživatel
Videl si niekedy vlka, aby ho zaujímal názor ovce?..:)
Reagovat
smazaný uživatel
:D:D:D:D

Hochu, jdi se léčit. Pochop už, že ty nejsi žádný vlk. Jsi internetový šašek, který je v reálu uhrovatý troll, co sedí v temném pokoji 365 dní v roce.

Máš se za někoho jiného, zkus toho lékaře, on ti to vysvětlí.
Reagovat
smazaný uživatel
Prispevok, kde nedas 5 za sebou iducich smajlikov nemozem brat vazne.

Prepac
Reagovat
smazaný uživatel
Jsou tam čtyři, maj sa.

Za mě vše.
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt tam sú štyri?..

Tak este ze ti neunikla pointa :)
Reagovat
SwissMaestro
Nicméně já osobně budu fandit Isnerovi, Verdascovi a Gasquetovi. Byla by paráda kdyby to někdo z těchto hráčů uhaluzil :D
Reagovat
Krisboy
Taky by mě nevadil ani jeden z nich. Nejradši mám sice Richarda, ale US Open bych přál víc Isnerovi, když už, on je na ty domácí turnaje :)
Reagovat
annah
Reagovat
RF46
Nick telefonoval Rafovi, ze zrovna kouka pod mikroskop a ze vidi Velky spatny. Rafa zase koukal na draw entry list a taky videl Velky spatny. Na FO uz to bude vsechno hodne dobry :)
Reagovat
paddy
Reagovat
RF46
Z Rafova pohledu ciste racionalni rozhodnuti. Sance na RG daleko vetsi, proc se unavovat s nejakym 1/2 US, navic, kdyz sance na vyhru minimalni.
A zvednete ruku, kdo to necekal...ted Veskr..nde.
Reagovat
smazaný uživatel
Rozumná věc. Mám chut napsat, ze se Rafa posral; ale dneska nebudu hejtovat.

Má Rogera na dosah, French Open je absolutní priorita. US Open je zbytečný turnaj.
Reagovat
Patik
Už som dole zhejtoval za všetkých..
Reagovat
smazaný uživatel
Mať Federa na dosah a oklieštený GS, ktorý vyhral pri oveľa väčšej konkurencii, zbytočný turnaj..

Kamil Humberto :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal měl 2x na US Open brutální draw luck.

To neokecá ani on sám. Jet tam teď je dle mého z jeho pohledu k ničemu.

Ty jsi opět dopadl jako cocot a tvé prognózy byly standardně úplně mimo.

Zdravím do cocotova, teda Petržalky
Reagovat
smazaný uživatel
Asi predám v cocote jeden svoj byt a kúpim si polku tvojej dediny, aj s gazdinou Katkou :)
Reagovat
smazaný uživatel
Je tady asi 200 domů, takže můžeš začít.
Reagovat
smazaný uživatel
Zacnem tym najmensim, tvojim :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ok, pošli pak odkaz na smlouvu s tvou nabídkou.
Reagovat
Pe3k
Pro mě překvapení, čekal jsem že hrát bude. Takže Djoko vs Dom vs mladí. Madrid se nehraje smile konec sezony o ničem.
Reagovat
paddy
ATP
z top50 out - Nadal, Federer, Monfils, Fognini, Wawrinka, Kyrgios, Tsonga

http://www.livetennis.it/post/332194/us-open-entry-list-maschile-rafael-nadal-non-si-iscrive-c-e-matteo-berrettini-tante-assenze-cut-off-al-n-127/

WTA
z top50 out - Barty, Wang Qiang, Zheng Saisai, Pavlyuchenkova, Goerges

https://www.ubitennis.com/wp-content/uploads/2020/08/Entry-List-US-Open-2020-femminile.pdf
Reagovat
annah
To vypadá, že by mohli pohár předat rovnou Nolemu. Všichni by si ušetřili trmaceni do NY. Ale zase jak rozdělit zbývající body, že Tak nic.
Reagovat
Marduch
Dom si jde pro stříbrný hrnecsmile
Reagovat
smazaný uživatel
Teraz uz len tvrdit, to, s čím si sám prichádzal.

Ze titul z UsO20 bude tak trochu menejcenný. :)
Reagovat
Marduch
Nic takového jsem nehlásal, pokud si pamatuju..
Reagovat
smazaný uživatel
Nie?..

Tak by si mal zacat no :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Zverev se cítí na zlatý, jinak už by se taky odhlásil.
Reagovat
paddy
...proč Elina ano a Gael ne? smile

copak si ona neumí doma udělat pořádek? smile

obecně chybí dost Francouzů (muži)
Reagovat
FulnekUltras
Elina si to umí udělat sama.
Reagovat
paddy
přitom všichni se těšili, až je uslyší v šatně smile

https://www.youtube.com/watch?v=gh4TAm2bjx0
Reagovat
paddy
od FO 2005 získalo GS pouze 7 hráčů a min. 4 z nich se UO nezúčastní
či jinak zúčastní se pouze 21 z 60 posledních vítězů - slaboučké

Big3 získala 52 z 60 GS
Fed 16, Nad 19, Djo 17
Wawr 3, A. Murr 3, Čilič 1, DelPo 1

v realitě bude hrát Djok proti všem, Mur a Čil budou do počtu
jestli toto mlaďoši nevyužijí, tak mohou rovnou ukončit kariéru smile

už dlouho platí obrácené Lenonovo heslo: "Nevěř nikomu, komu je pod 30"

Kolik roků bude mít vítěz?
Letos bude největší šance pro haluzáky
Reagovat
Patik
Všetci vieme ako končia Rafove obhajoby na hardových grandslamoch..vyradí pár outsiderov a potom mu niekto naloží alebo sa odhlási kvôli zraneniu čím pokazí celú polovicu pavúka..vyhne sa tým potupe proti Djokovičovi ušetrí telo aj mysel a pripraví sa radšej nato jediné čo mu ide..Roland Nadal Garros..
Reagovat
gigin
Další osel . Co to je za kecy tvl...
Reagovat
Denis92
A co na to Forehand? :)
Vravel som, ze Nadal na USO hrat nebude a budensa sutredit vyhradne na antuku a RG.
Reagovat
Marduch
Přesně, byla to dlouhá diskuze, ale FH neuhnul ani o píď smile.
A byť po bitvě je každý generál, tak nám snad FH nebude mít za zlé tu trochu zábavy:

Od: Forehand
Nadal IN,

Bum, krátky proces.

Vela kriku pre nič.

Cudujem sa, ze aj ludia, ktori sa tenisu ako tak rozumeju isli FH s Amputkou presviedčat, ze Nadal NY vynecha, lebo RG..

jj, 15 rokov sa zenie za GS rekordom, aby v 34. dobrovolne vynechal major. Zvitazil obycajny zdravy rozum priatelia.
Reagovat
smazaný uživatel
Opět se ukázalo; ze tenisu nerozumí

Ostatně jako vždy
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
smazaný uživatel
Ale áno, s tebou nemám problém. Ty si správny chlap :)

No vzhľadom na dnešok, nerozumiem tomu entry listu pre Masters1000 v NY, z ktorého som logicky vychádzal.
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
SwissMaestro
Moc toto rozhodnutí nechápu. WS hrát bude, MAdrid mu zruší a US Open stejně vynechá? Ty letošní GS, pokud se budou skutečně hrát, nebudou mít tu pravou hodnotu...ani vítěze to nebude tak moc těšit
Reagovat
gigin
Cincy: Nadal out, Kvéry in.
Reagovat
paddy
přihlášky na WS musely být o týden dříve
přihláška se nerovná účast

Dimitrov je přihlášený, ale neví, jestli pojede
Reagovat
Patik
nebude hrať nikde..odohrá si antuku a koniec jeho sezóny..ešte možno Londýn z povinnosti ako Turnaj Majtstrov..ale tam tiež ako keby ani nebol..
Reagovat
Jaaa1978
takze jediny kdo sa nahana za GS titulom je Djokoviic, to popiera slova stareho djokovicovho otca, ze federer bude hrat naveky lebo sa boji o rekord
Reagovat
gigin
Tvl to jsou zase kecy. Prostě chce hrát. Jako další hráči, kteří jsou tam přihlášení.
Reagovat
Nola
mal by drzat basu ako zvysok B3 a stiahnut sa z turnaja smile
Reagovat
SwissMaestro
bylo by pěkné kdyby to vyhrál Murray :D
Reagovat
LordMutademus
Byl by první kyborg, co vyhrál GS.
Reagovat
Marduch
A Ultron je typ kyborga nebo komplet AI? smile
Reagovat
LordMutademus
Ultron je fake.
Reagovat
RF46
P**a ..to by bylo super :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist