Nadal začal v Barceloně rozpačitě, s Ivaškou prohrál úvodní set

21. 4. 2021, 23:38
Aktuality 112
ATP BARCELONA - Jedenáctinásobný šampion Rafael Nadal měl ve svém úvodním vystoupení na domácím antukovém turnaji ATP 500 v Barceloně nečekané problémy s Bělorusem Iljou Ivaškou. Až 111. hráče světa porazil po obratu 3-6 6-2 6-4 a postoupil do osmifinále, v němž ho čeká repríza finále z roku 2016 proti Japonci Keii Nišikorimu.
Rafael Nadal (© AFP)

Minulý týden se Rafaelu Nadalovi nepovedl útok na 12. triumf na antukovém Masters 1000 v Monte Carlu, kde vypadl ve čtvrtfinále s Andrejem Rubljovem. Na stejnou metu nyní útočí na domácím antukovém turnaji ATP 500 v Barceloně. 

Hned v úvodním kole měl nečekané potíže se 111. hráčem světa Iljou Ivaškou. V prvním setu přišel dvakrát o podání a sám jediný brejkbol nevyužil. Od druhé sady však začal potvrzovat roli velkého favorita, běloruskému sokovi už nenabídl ani jeden brejkbol a po obratu zvítězil 3-6 6-2 6-4.

"On hrál v prvním setu velmi dobře. Dostal se level, kterému jsem nedokázal konkurovat. Ale pak jsem trochu změnil svou hru a otočil tím celý zápas. Třetí set byl těžký, ale cítil jsem se úplně jinak, než na začátku zápasu. Každopádně jsem musel tvrdě bojovat, abych postoupil," komentoval Nadal, který v Barceloně i pošestnácté vyhrál svůj úvodní zápas.

"Aspoň trochu se můžu zlepšit úplně ve všem," reagoval Nadal s úsměvem na otázku, co musí před dalším zápasem zlepšit. "Ale věřím, že nejsem daleko od mnohem lepších výkonů. Musím do toho dát správnou energii a tvrdě pracovat. Věřím, že najdu řešení, jak se zlepšit," dodal 34letý Španěl.

O postup do čtvrtfinále si Nadal zahraje s Keiem Nišikorim, kterého před pěti lety porazil ve finále a ve vzájemné bilanci s ním vede 11-2. Japonský šampion z let 2014 a 2015 v Barceloně vyhrál už dva třísetové duely, po Argentinci Pellovi dnes zdolal 7-6 4-6 6-1 nasazeného Chilana Christiana Garína.



Tři dny po zisku první trofeje z turnaje Masters 1000 předvedl suverénní výkon Stefanos Tsitsipas. Šampion z Monte Carla vstoupil do katalánského podniku snadným vítězstvím 6-0 6-2 nad domácím Jaumem Munarem a připsal si šestou výhru v řadě.

"Podmínky dnes nebyly optimální, ale vyrovnal jsem se s tím dobře. Cítil jsem, že míčky trefuju čistě. Myslím, že jsem zahrál i dost winnerů," pochvaloval si rozjetý Tsitsipas.

V osmifinále se druhý nasazený Řek střetne s australským vrstevníkem Alexem de Minaurem, s nímž ze sedmi vzájemných duelů prohrál pouze jeden na trávě.

Andrej Rubljov při posledních třech startech v Barceloně nevyhrál jediný zápas a vždy skončil po třísetové porážce v prvním kole kvalifikace. Do letošního ročníku vstoupil úspěšně, když si poradil 6-4 6-3 s italským lucky loserem Federicem Gaiem. S výkonem ale spokojený nebyl.

"Bylo to hodně o psychice. Sám jsem se zbytečně dostával pod tlak. Po Monte Carlu jsem rád, že jsem vyhrál a víc bych se v tom nepitval. Doufám, že v dalších zápasech se budu zlepšovat," uvedl Rubljov, který si v neděli v Monte Carlu zahrál poprvé ve finále turnaje Masters.

Třiadvacetiletý Rus ve svém prvním osmifinále ve španělské metropoli narazí na domácího Alberta Ramose (h2h 2-1). Levoruký Španěl si poradil dvakrát 6-4 s Francouzem Adrianem Mannarinem

Na povedené vystoupení z Monte Carla, kde i díky skalpu Djokoviče postoupil až do semifinále, nenaváže Dan Evans. Na španělské antuce britský tenista skončil hned po svém úvodním vystoupení, když s Francouzem Corentinem Moutetem prohrál 4-6 7-5 3-6.

Moutet si o čvrtfinále zahraje se světovou devítkou Diegem Schwartzmanem. Čtvrtý nasazený Argentinec dnes zdolal 3-6 7-5 6-1 Američana Francese Tiafoea, přestože prohrával 3-6 a 3-5. K mečbolu však soupeře nepustil, získal 10 z posledních 11 gamů a poprvé v Barceloně postoupil mezi šestnáctku nejlepších.

Fabio Fognini ve svém úvodním zápase prohrál s domácím Bernabem Zapatou prvních devět gamů, pak sice otočil vývoj druhého setu z 0-3 na 4-3, ale za stavu 0-6 a 4-4 byl kvůli nesportovnímu chování (slovní urážka rozhodčího) diskvalifikován.

Félix Auger-Aliassime vstoupil do letošního antukového jara s Tonim Nadalem ve svém týmu. Zatímco před týdnem na Masters v Monte Carlu se loučil po úvodním zápase, v Barceloně vstup do turnaje zvládl. Dvacetiletý Kanaďan po obratu porazil 4-6 6-3 6-0 italského mladíka Lorenza Musettiho, který dohrával zraněný. 

V osmifinále na Augera-Aliassima čeká derby proti krajanu Denisi Shapovalovovi (h2h 2-3), kterého porazil v lednu na Australian Open i v jediném střetnutí na antuce (v Madridu 2019).

• ATP 500 BARCELONA •
Španělsko, antuka, 1.702.800 dolarů
středeční výsledky (21. 04. 2021)
• Dvouhra - 2. kolo •
Nadal (1-Šp.) - Ivaška (Běl.) 3-6 6-2 6-4
Tsitsipas (2-Řec.) - Munar (Šp.) 6-0 6-2
Rubljov (3-Rus.) - Gaio (It.) 6-4 6-3
Schwartzman (4-Arg.) - Tiafoe (USA) 3-6 7-5 6-1
Carreňo (6-Šp.) - Thompson (Austr.) 6-4 6-0
Zapata (Šp.) - Fognini (9-It.) 6-0 4-4 / diskvalifikace
Auger-Aliassime (10-Kan.) - Musetti (It.) 4-6 6-3 6-0
Nišikori (Jap.) - Garín (13-Chile) 7-6(5) 4-6 6-1
De Minaur (14-Austr.) - Bublik (Kaz.) 7-6(3) 6-2
Moutet (Fr.) - Evans (16-Brit.) 6-4 5-7 6-3
Ramos (Šp.) - Mannarino (Fr.) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

112
Přidat komentář
smazaný uživatel
Rafa slabučky, na druhu stranu posiela samé lahké pluvance, navyse kratke udery.

Ak bude takto pokračovat, skonci niekde na smetisku dejin ako Federer.
Reagovat
dako
Príde mi totálne bez energie. Pri niektorých jeho pohyboch sa mi ani nechcelo veriť, že pozerám na Rafu.

Skoro pri každom dlhšom a rýchlejšom údere dokázal z BH zahrať maximálne defenzívny slajz, a z FH krátky topspinový kopec. Vôbec nestíhal.

A to som bol prekvapený, ako dobre sa hýbal a hral na AO.

Ako keby sa snáď na antuku ani nepripravoval. Na druhej sa mi takýto pomalý a strhaný zdal aj po korona-pauze minulý rok a nakoniec vo finále RG predviedol jeden zo svojich naj výkonov kariéry.

Má to aspoň jedno pozitívum - horšie to už byť nemôže. Verím, že sa Rafa nakopne.
Reagovat
Amputace
Já bych to nedramatizoval. V MC se hýbal dobře, s Rublevem prohrál hlavně kvůli špatně zvolené strategii (až někdy v druhém setu po začal hrát konečně do BH, do té doby mu nahrával na FH a Rublev ihned zabíjel). Viděl jsem už i hůře se prezentujícího Rafu během antukové přípravy a na RG to pak pokaždé bylo jiné kafe. Ale jednou se to samozřejmě zlomit musí a klidně to může být už letos, kdoví. Já však věřím, že minimálně letos to RG ještě urve. Je to jiný turnaj, jiná aura, jiná koncentrovanost, prostě Rafa o 100% jinde. Tam opravdu dokáže zabrat, když je potřeba. Na Monte Carla, Barcelony, Madridy - byť jsou to antukové turnaje - už podle mě podvědomě trošku dlabe. Když to vyjde, vyjde to, ale tu absolutní koncentrovanost a touhu po vítězství už z něj na Masters (neřku-li ještě nižších) turnajích několik let necítím, a pokud jde opravdu do tuhé bitvy, většinou prohraje. RG je přece jen pro Rafu úplně jiný sport. Viz loni: Rafa celý turnaj průměr a ve finále, kdy bylo potřeba zabrat, top výkon.
Reagovat
Vlk-v-trave
Ding Dong effect v ATP. Toz aj to sa stava:)
Reagovat
Fandina
V Barceloně jsou mraky lidí, hned je to veselejší.
Reagovat
dako
Rafa mi príde po tomto návrate na kurty ako nejaký ťažký slon, pohyb úplne zlý, pomalý, pri dlhých úderoch totálne nestíha. Celý mi príde taký "strhaný" a trocha pribratý.

Ako keby totálne podcenil nejakú kondično-pohybovú prípravu, ale u neho sa mi to nechce veriť.

Síce, poslednú dobu sa už častejšie takto pomaly rozbieha a na začiatkoch vyzerá totálne z formy, a potom zrazu hrá nehrateľný tenis pre súpera, ale tuto sa mi to nejak nezdá.

Ako to vidíte vy?
Reagovat
Marduch
může být, že kolem 35 dochazí ke zpomalení metabolismu. Způsob životosprávy se na těle pojevuje o poznání výrazněji než dříve. Lehce se nabírá jak tuk tak ale i svaly.
Reagovat
dako
Ako je jasné, že aj Rafa starne a nemá už pohyb
a vlastnosti tela ako 25 ročný. No na AO bol pohybovo a rýchlostne niekde úplne inde. Nechce sa mi veriť, žeby sa to mohlo za necelé 2 mesiace takto zmeniť, takisto sa mi nechce veriť, žeby s tímom zanedbal prípravu, poprípade to nejak prestrelil so životosprávou. Na neho mi to nesedí...
Reagovat
Patik
Na antuke to už nezvláda lebo už nemá silu..on má podľa mňa šancu jedine niekde v ríme alebo na French Open kde to lieta pomaly a má to odskoky ktoré mu dávajú čas a priestor..na harde práve naopak sa vie hýbať môže sa oprieť o betón a má odpich a lepšiu akceleráciu ale tam už sa zase naopak nevie oprieť o svoju hru..ja to vidím tak že túto sezónu bude všade do počtu..v Paríži to vyhrá s prehladom a zvyšok sezóny bude zase len do počtu..tak jeden titul za sezónu a zvyšok samé štvrťfinále..
Reagovat
smazaný uživatel
"on má podľa mňa šancu jedine niekde v ríme alebo na French Open kde to lieta pomaly a má to odskoky ktoré mu dávajú čas"

Barcelona a Monte Carlo sú pomalšie ako RG.

Paitik zase hviezdi..:)
Reagovat
Marduch
V kontextu jeho dosavadní životosprávy nic zanedbat nemusel.. ale jednoho krásného dne, v případě Rafy třeba po několikatýdenní pauze, může být člověk překvapen, jak pravidelná večerní porce špaget najednou už není kompatibilní s pekáčem buchet a prdelkou jak dva kmínky:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Rafa nikdy zrovna nemal prdelku jak dva kmínky :)

Ja som začal unávu a nohy brutálne cítiť v 34 roku života, prišlo to ako hovoríš, celkom z ničoho nič.

Pevne však verím, že napriek týmto prirodzeným zmenám môže byť Nadal lepší, než je v súčasnosti v Barcelone.
Reagovat
Marduch
Jasně, to je myslím 99%, že bude lepší. Však je samý začátek antuky. Času ma zatím dost a s časováním formy nemá nikdo lepsi úspěšnost:)
Reagovat
mahycek
To jsem předčasně poslal Nishiho do
šatny. Asi jsem ho podcenil.....
Reagovat
Tomas_Smid_fan
6:2smile
Forehand se tu tyhle dny moc neukazuje. Asi čeká na RG. No nevim, možná by si měl užívat každý Rafův zápas, jakkoli to u Fed fans nechápesmile
Reagovat
mahycek
Ten Nishi je neuvěřitelně trapnej a
poslední roky i nudnej. Ať tam hodí
ručník, tedy ať si je zbalí do tašky
a odejde do šatny.
Reagovat
Nola
Nishi je byvala Next gen, fackovaci panak B3, resp. B4 ,tito hraci ho maju precitaneho ako prvaci slabikar, nema servis a navyse je po zraneni,,,, nudny ale nikdy nebol, akurat ho stale brzdia zranenia
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nechápu, kdo mu mohl dát nick Samurai. On je spíš tak do Takeshiho hradu v papmerskáchsmile
Reagovat
Nola
ma sponzorske zmluvy, o ktorych sa moze iba snivat niektorym hracom z vychodneho bloku, nemusi vyhravat, staci, ked bojuje ten samurai tam sedi ako rit na serbel...... inak ten oblecek ako z cirkusovej areny
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Já si ho moc jako samuraje nepamatuju. Naopak mě párkrát v zápasech zklamal a to včetně simulování nebo něčeho podobného.
Styl ano, ten má pěkný, ale ne moc účinný. Takový ženský styl.
Teď mu uškodil covid...
Reagovat
dappe
Podle mě hrál vždy pěkný tenis, jen se z několika důvodů příliš neprosadil mezi úplně nejlepšími. Teď už to lepší nebude, dnes se snaží, ale není to už jako dříve.
Reagovat
Patik
Rafovi sa nepáči práca dobrovolníkov na kurte..akokoľvek je tá čiara vyčistená medzi prestávkami Rafa to musí ešte pretrieť svojou topánkou smile
Reagovat
gigin
Ježiš šak to dělá už sto let. Součást rituálu.
Reagovat
George_Renel
Netahej sem cizí slova. Řiťuál je to a ne žádnej rituál.smile
Reagovat
gigin
Sorry kuwa :DD
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak ten Cameron, nejen ze splnil ta ocekavani na prekvapeni, ale Goffinovi dal hned kanara :D
Reagovat
steve79
Rafa musí být více agresivnější. Včera hodně defenzivní výkon a krátké balony.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak to je paradni tajbrejk:) Jeste ze je ten Jannick na tom saku tak sikovny. zatim stav v TB 9:9 :-O
Reagovat
Vlk-v-trave
Tajbrejk byl paradni. Zatim dost pekny zapas. No, Jannick urval TB, druhy set zacal hodne dobre...ale Princess rebrejkuje.
Na tom BH je Jannick jeste nevyrovnany, po lajne pekne, kriz...obcas dost neobrousene...
Reagovat
Vlk-v-trave
Sinner x Rublev, lakavy to duel v dalsim kole:)
Reagovat
Vlk-v-trave
dost neskutecna bitva. Dobre, ze Albert se dostava do dobre formy. Aspon na te antuce to bude zajimavejsi.

Andreje v dalsim kole ceka Sinner nebo Princess:)
Toz asi bych si vic pral bitvu mladiku Rublev x Sinner.
Reagovat
Krisboy
Koukám, že FAA nebere na krajana a kamaráda žádné ohledy.
Reagovat
Vlk-v-trave
No je to druhe vitezstvi FAA pod vedenim TN.
Zajimve je, ze se Denis nedavno vyjadril, zeby chtel na antuce zlepsit svuj tenis...toz hned celkem drsny direct od Felixe.

Cekal jsem od derby asi vic. FAA prekvapil.
Reagovat
Pe3k
Omg na ten zápas sem se chtěl dívat, vůbec jsem si nevšiml, že je tak brzy smile Jsem rád, že FAA vyhrál. Dva zápasy jsou furt nic, ale jsem hodně zvědavý co Felixovi ta spolupráce s Tonym přinese. Příští kolo už asi bude konečná.
Reagovat
Vlk-v-trave
FAA jsem videl vcera. Hodne hraje prez agresivni FH, zacina mi trochu pripominat Nadala.
Take kdyz si vzpomenu jak vypadal 2 roky zpet ve Sttutgartu, tak je videt, ze travi denne v posilovne... bych tipl, ze smer s TN byl uz nastaveny drive, pokud se nemylim, tak je v jeho akademii.
Muj tip, ze do dvou let, tu mame Nadala v.2, ulepseneho:)
Ale jen tip.
Reagovat
Krisboy
Ale no tak...zklidni hormonsmile
Reagovat
Vlk-v-trave
Tipy nemaji nic spolecneho s hormonama :)
Reagovat
Krisboy
Promiň, jsem tak šokován, že nevím, co mluvím.
Ale ten tip jsi nemyslel vážně, že ne?
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak, kdyz jsem se koukal vcera na zapas FAA...tak mne to tak prislo:) Hodne to taha prez FH, agresivne zahrany, aby mic mel poradnou rotaci, 2 roky zpet to byla taka susinka...no koukni jak vypada ted:) Muze to byt jen proces starnuti, a nebo posilovna.
Je to takovy tip no, ze z neho bude Nadal 2. Nemusi vyjit:)
Reagovat
Krisboy
Tak jasně, mladíci jsou většinou hubení, zesílí až časem. Viz 19-20letý Zverev, současný Sinner, toho za dva roky taky nepoznáš, mladej Berďa taky nebyl žádnej Rambo, dost se spravil třeba i Čorič nebo Rublev.
Ale přeci jenom - druhej Nadal...?? Ne-e, tenhle tip jistojistě nevyjde :) Může mít podobnej styl, ale efektivitou a výsledky se mu ani nepřiblíží.
Reagovat
Vlk-v-trave
Vysledky nevim, neresim, ale stylem...hry... plus silny serv.
Reagovat
Vlk-v-trave
Ten servis jako dodana hodnota:)
Reagovat
Krisboy
Já jsem to neviděl, tak nevím, jestli hrál Felda tak dobře, nebo Denis tak špatně...
Reagovat
Vlk-v-trave
No me ten zapas tez utekl, a koncovka o nicem nevypovida, ale ten Denis nevypadal uplne v dobre forme. Musel by nekdo potvrdit.

Dnes jsem spis byl zvedavy na Ramose, jak si poradi s Rublevem. A celkem slusne mu ztrpcuje zivot:)
Reagovat
Krisboy
Copak Ramos, ten řádně ztrpčil život i Brownovi na trávě, toho není radno podceňovat!
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak ted mel dlouho takove drsne obdobi, rekneme ne dost vyraznych vykonu:)
Snad je definitivne zpet. Na antuce je to dobry hrac. Toz a tech kvalitnich na antuce jako safranu...
Reagovat
Pe3k
Když v Madridu může až 5000 lidí denně, tak v Ostravě alespoň 500! Kdoví jaká je tam kapacita, asi dost malá. Sejdeme se tam já s Giginem a dalších 498 členů tp. smile
Reagovat
gigin
Stejně mi to přijde ujeté ale. Jak to chceš regulovat uvnitř toho areálu. Ty běž na ten zápas, ty na jiný, neshlukujte se, nezlobte, spolu to zvládneme.
Reagovat
Pe3k
Já sem tam dostanu po známosti, nebo to bude sledovat z cesty. Regulovat se to bude tak, že přijdeš s registrační kartičkou člena tenisportálu a tím pádem máš vstup povolen smile
Reagovat
gigin
Problem solved.
Reagovat
paddy
Vidím, že dnes aktuální téma

Může to být časově i finančně nákladné smile

A kolik vlastně stojí vývoz žumpy? smile
https://zakra.cz/blog/cena-zumpy-kolik-stoji-nadrz-a-vyvoz-zumpy/
Reagovat
Krisboy
Tak to není dobrá zpráva, je to jeden z mých nejoblíbenějších tenistů. Doufám, že se dá dokupy. Pohár Mušketýrů brzy osiří a je škoda ho nechat nějakým haluzákům smile

https://sport.aktualne.cz/tenis/po-zivotnim-triumfu-bojuje-s-prazdnotou-existoval-pro-me-jen/r~155222b4a28c11eb9cafac1f6b220ee8/
Reagovat
paddy
Toho se začínám bát, že letos RG vyhraje nějaký lucky looser, a to doslova smile

Jinak favorité jsou jasní: tři mušketýři, tzn. Nad, Djo, Thi a D'Artagnan smile
Reagovat
Pe3k
Dom je podle mě ze hry o nějaké gs, na tohle RG se nestihne dát dokupy. Favorit je Nadal a jinak nikdo smile Djoko ho tam ani náhodou neporazí, možná ten cypísek by mohl. Možná Diego bude mezi favority.
Reagovat
Patik
Si pamätám ako prišiel Thiem bez formy do Indian Wells a nakoniec zázračne porazil Federera vo finále..
Reagovat
Pe3k
No jenže teď je bez formy i motivace a to už se překonává těžko...Když s ním mohl Fedex rupnout na trávě tak proč ne na pomalém hardu.
Reagovat
Patik
To je tiež pravda..
Reagovat
Krisboy
Na druhou stranu, nikdo nedostane pohár zadarmo. Každý vítěz, ať už LL nebo někdo z Pig3 musí vyhrát 7 zápasů. Takže z toho pohledu je každý titul plnohodnotný...

Ale velké tituly by měli vyhrávat jen ti opravdu nejlepší, ne ti, kdo měli štěstí, protože ten nehrál vůbec, ten se zranil v průběhu turnaje, ten byl diskvalifikován. To je jas.
Reagovat
Patik
veľmi slabá motivácia pre športovca takého kalibru..vyhrať jeden GS a zabaliť to..čakal by som viac..povie síce že prioritou je teraz FO..ale myslím si že uhrá tak štvrťfinále a zas sa bude niekde utápať..myslím že ho nadobro strácame..
Reagovat
Krisboy
Já věřím, že se dá dokupy a tu Paříž vyhraje. Samozřejmě ne letos, to by byl malý zázrak, ale v příštích letech to zvládne.
Reagovat
Patik
Dúfam že máš pravdu..
Reagovat
Krisboy
Já také smile
Reagovat
paddy
Já to říkal dávno

Můžeme si ho škrtnout smile smile

https://sport.aktualne.cz/tenis/po-zivotnim-triumfu-bojuje-s-prazdnotou-existoval-pro-me-jen/r~155222b4a28c11eb9cafac1f6b220ee8/?utm_source=centrumHP&utm_medium=sportbox&utm_content=B_sip&utm_term=position-0&utm_campaign=Sport
Reagovat
Krisboy
smile Mě zdržel při psaní kolega, tak jsi mě předběhlsmile
Reagovat
Vlk-v-trave
Je zajimave, ze po viteznem USO v rozhovoru na tiskovce o tom sam hovoril:)
Ze se muze stat, ze bude vnitrne bojovat s tim sebeuspokojenim.
Ja bych ho jeste nekrtal, o nekterych vecech vime, ze mohou byt, ze se s nema bude bojovat, ale hned nedokazeme na to reagovat.

Dal bych mu sanci:)
Reagovat
gigin
Odměny jsou teď mnohem nižší. Spíš bojuje s prázdnotou pokladničky a strožochu. Jeho fotr je hrozně na šilinky.
Reagovat
Vlk-v-trave
fakt? to nevim, nejsem az tak sbehly ve vsech tech vztazich, ale vim ze ho dost sledujes, takze ti verim:)
Reagovat
gigin
Ale já jenom tak ťápu. Ovšem zlí jazykové tvrdili, že se kdysi dohádali (Dom a jeho tata) s rakúským tenisovým svazem ohledně peněz a pak ty jeho názory (Domovy) na podporu hůře postavených hráčů, něco zaslechneš v zákulisí od různých lidí... Ale říkám, jsou to jenom plky. Doma mám rád, jeho tenis je plnotučný, výživný.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Joker měl taky velkou krizi a trvala snad rok...
Reagovat
Krisboy
Jenže tomu bylo dvacet. Jestli teda myslíš "krizi" po prvním GS titulu.
Reagovat
Marduch
To bylo po zisku karierniho GS na RG. A dá se to podle mě dobře srovnat s Domem. Splnila se ultimatni meta, ke které se oba upinali a pro kterou dreli a dýchali zas a znova po mnoho a mnoho let, když několikrát už byli blízko a než se to na několikátý pokus povedlo. Následné uvolnění roky hromadeneho napětí a znovunalezani nové motivace je docela obvyklesmile
Reagovat
Krisboy
Kolik mu tenkrát bylo? Mě se to nechce hledat a počítat, ty to jistě víš zpaměti.
Zřejmě hodně podobně jako teď Domovi, že?
Tak to jsu klidný. Když to zvládl Djok, zvládne i to i Domíno smile
Reagovat
Marduch
r 2016 takže 28. U Doma to ale možná může být ošemetnější..protože jestli mít 1 GS nebo 2 nebo 3, tak takový rozdíl se v těch historických tabulkách asi tolik nevyjímá, než když 99,98% hráčů nemají žádný a jen několik hráčů té generace patří do té vybrané a exkluzivní společnosti s vyhraným GS..:)
Reagovat
Krisboy
Viz má odpověď výše Patikovi. Věřím, že se dá dohromady.
Souhlasím, že je Dom v obtížné situaci - Pig3 ještě nekončí, na druhou stranu už se dere nahoru další mladá generace (Sinner, Korda a mnoho dalších...), takže nějaké výrazné usnadnění v budoucnu asi čekat nelze.
Reagovat
Vlk-v-trave
Souhlas s giginkem, inorace neni reseni, ale spise utek od problemu.

A svoboda? Podle mne nevime ani co to je, jen si myslime...a denne jsme otroky svych vasni, problemu, vylevu, emoci, nazoru, toho libi, nelibi a ja nevim co jeste. Ja se az tak svobodne necitim:) A ujizdi mne to take. Jedno v jakem rezimu existuji.

A jestli hovorime o svobode slova, tak preci to slavne zij a nechej zit by melo fungovat i na te urovni...

A na zaver, uz vidim, jak vy vsichni tzv. sovobodomyslni si nechate do bytu nahazet kde jaky burdel, jasne, ze budete vybirat, co si domu vezmete. Uz vidim jak budete ignorovat, ze vam nekdo v obyvaku vyleje pomeje, a rekne super napad:D

Tady vubec nejde o cenzuru, ale o nejake pravidla, a pravidla svobodu podporuji nejvice, a ne anarchie a ignorace, ignorace znamena hloupost. Od nepameti.

Na provozovatelich TP je, zda to nechaji byt nebo ne. Ale v dnesni dobe, jak nekdo na neco sahne, nekomu smaze, tak uz je fasista:D

Nedivim se TP, ze nemaji na to silu, denne se prehrabovat ve srackach a cistit, a cistit, a pak jeste jak neco nekomu umazou, cist zpravy ze jsou svine... to musi byt supr cupr...

Zmenit to muzeme jen my, ja jsem proto, abychom se bavili o tenise:D

Podle mne zalezi jen na nas. TP vzhledem k soucasne politice tzv. pseudosvobody slova je uz v r*ti. Ti neudelaji nic, a nedivim se jim. Bych to mel uz na haku taky.

Ale ja nejsem dobrym prikladem, 50% toho, co tu dam, bych asi taky smazal...byt provozovatelem TP.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Záleží na nás, na vás, ale hlavně tady vlevo na vássmile
Ale abych teda něčím přispěl i k tenisu, na Rafovi mi ani tak nevadila fialová, ale ta růžová vypadala, jakoby tu fialovou někdo 100x vypral na 100°C.
Na kurtu se to odrazilo na výkonu - byly tam záblesky umění antukového génia, ale ve výměnách nenadchl o moc více, než to přeprané prádlo.
Reagovat
paddy
Mi přijde, že současný dres je fialový, nikoli růžový, světlý odstín fialové
Reagovat
Krisboy
oficálně "Wild Berry / Elemental Pink (528)"
Reagovat
Pe3k
Ty Vlku, ale přece dát si někoho do ignoru tady na tp, není totéž jako ignorovat nějaký problém v reálném světě. Ignorovat lidi je řešení a často to nejlepší. Lidi nezměníš každý je jaký je. V realu taky přece neposloucháš ty co nechceš.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak urcite nechci nutit lidi, aby neco si davali do ignoru, nebo ne. Ale ne vzdy v tom realu je muzes ignorovat, rozhodne ne trebas v praci, kde mas v nejakem tymu 60 lidi... urcite ne v obchode, kde trebas nejaky borec nadava zensky za pokladnou, ze je krava, jen proto, ze mam blbou naladu... jako muzes to nechat tak, chapu, nejlepe nevidet, neslyset, ale potom se nemuze nikdo divit, ze nekdo omdli na ulici, a lide kolem jen prejdou a kaslou na to, dukud se jich pochopitelne neco osobne nedotkne.

Proto pisu, ze zalezi je na nas, co s tim. Chapu gigina, ze nechce neco ignorovat...
...ja ignor nepouzivam, nejak to nectu, neni to pro mne dulezite.
...ale jak je nejaky clanek, ktery je zasypany srackama, jasne, nechce se mne nic ani psat a jit do hajzlu...nebavi me to.

A ty sam si nedavno napsal, ze tu nema ani uz nic smysl psat o tenise... takze ikdyz si neco soupnes do toho ignoru, tak asi nejaky vliv to na Tebe ma, jinak bys tohle nikdy nenapsal.

Nic proti tobe, chapu, mam stavy, kdy se me tu chce psat jen cynicky, nebo vubec, a ani na TP nepachnout...

...tenisovych portalu je vic... casteji jsem na Punto de Break, lidi komentuji tenis, a je tam plno zajimavych rozhovoru s hracema bez rozdilu, odkud je, a na jakem miste rebricku se pohybuje.
Reagovat
Pe3k
Já to vidím tak, že v realném životě nechci ignorovat problémy, ale tady na tp budu klidně ignorovat kohokoliv, stejně jako je x lidí co tady ignorují mě. Systém funguje.
Upřímně to co jsi napsal, že já jsem psal něco o tom, že tady nemá cenu psát nic o tenise si vůbec nepamatuju. Možné to je, ale já nevím kdy ani v jaké souvislosti.
Sraček tu vždy bylo a vždy bude plno a i já sám jsem toho byl a nebo jsem součástí, ale osobně si raději přečtu odstavec od tebe čistě o tenise, než abych zas řešil goat debatu nebo cokoliv kolem Big 3 atp. to už je jen taková setrvačnost.
Reagovat
Vlk-v-trave
No ja si to pamatuji z toho duvodu, ze jsi napas zajimavy koment o Djokovicovi, ktery mne celkem vyrazil dech:) A nejen mne, nekdo to pochvalil, tys na to reagoval, ze to podle Tebe nema smysl tady o tenisu uz psat.:) Ze se ti proste uz nechce, nevidis v tom smyslu za mak...
Proto si to pamatuji...nebot jsem si rikal, skoda, cetl bych tve komenty o hracich, a jak vidis jejich kvalitu uderu... ac bych asi s necim nesouhlasil, (coz je normalni), kazdy cenime ruzne veci na hre...ale pro mne by to bylo fakt zajimavejsi, nez to tvoje navazeni se do Forehanda...
...se divim, ze vam leze na nervy... kdyz jste jeste z toho tabora FFF, on evidentne Federera zboznuje...:D To je obsese, co on ma...asi nejvetsi skalni fanousek Svycara... mam podezreni, ze ho miluje... se rika, co se skadliva rado se miva, a ten chalan je v tom polezny a namoceny cely az po usi...
Jako kdybych byl fanouskem Svycara, tak s nim hovorim jako s fanouskem Svycara, a ne Nadala, o nem nevi pomalu nic, ale o Fedexovi snad i jaky boty si vzal v pondeli na prochazku s Mirkou:) To neni proste normalni:)
Reagovat
Pe3k
No to lezení na nervy mu jde...Osobně si myslím, že kdyby tady nebyl ty diskuze by šli kvalitativně strmě nahoru. Teď ho mám v ignoru, tak snad se budu zaměřovat více na tenis než na ty sračky.
Reagovat
Vlk-v-trave
Jako hodne bych si pral, abys psal o tenise, ale nemam moralni pravo to od tebe zadat, a snad ani o tom psat, ale rad na ten komentar o Djokerovi vzpomenu. Dost dobry to bylo.
Reagovat
paddy
To nejde srovnávat.

Punťa (snad se nepletu) je čistě tenisový, sportovní, portál.

TP je web, který je spojený se sázením. Takových odnoží je více na fotbal, poker, esporty atd.

Provozovatelé mají sídlo na Maltě, v tomto případě jde o dceřinou firmu české Livesport sro
Klieti jsou sázkové firmy po celém světě vč našich smile

https://www.livesportmedia.eu/
Reagovat
George_Renel
Je to těžké, když je tady minimálně jeden zahraniční šmejd, který sice je schopen diskutovat o tenisu, ale zároveň neopomene skoro pokaždé přidat nějakou podlou osobní urážku.
Reagovat
Pe3k
Nejhorší jsou ti, kteří ho v tom podporují.
Reagovat
Vlk-v-trave
Ano, nejen FHcko je prubirsky kamen ne jednoho uzivatele:) Ten kdo tohle projde, snad dojde vecneho klidu:DDD
Ale jak o nem napisete zahranicni smejd, tak jen prilejte olej do ohne.
On je proste slepe zamilovany do Fedexe, a tezko se s tim srovnava. nejvic krici ti, kteri se neceho boji.:) Je to tezka chvile v zivote lidskem byt fanouskem Nadala, a zjistit, ze obdivujete jeho soupere. Snad se s tim srovna,... a myslim, ze po smrti urcite:)))
Reagovat
Krisboy
Souhlasím, že tahat do toho národnost je dost hloupé :(((
Reagovat
Mayo
V týchto farbách nemôže uspieť smile
Reagovat
Pe3k
A to ti jako začalo vadit až teď po 15 letech fandění?
Reagovat
gigin
Druhý warning. Fakt je to potřeba tady mít tyhle výlevy od nicku FulnekUltras? Pricházíte tím o dost diskutérů...
Reagovat
HolyMotors
Přidávám se. Pokud tu má někdo rozum, tak přece tohle nemůže tolerovat. Já rozumím tomu, že redakce razí "clickbaitovou" strategii, a tak jsou rádi, že to monstrum přitahuje určitou pozornost, ale musí to mít přece své meze. Tohle už se nedá.
Reagovat
Grape
Taky se přidávám.
Mně obecně až tak nevadí, když se zde jednou za čas stočí diskuze k fotbalu, v zimě k biatlonu a třeba i ke covidu a celkově k politice... Ale musí to být právě jen jednou za čas. Pořád je to tenisové fórum.
Tenhle člověk, co s tím svým bolševickým viděním světa zasírá každou diskuzi, by měl dostat ban.
Reagovat
Pe3k
Jestli tím přicházejí o diskutery je diskutabilní. Prakticky každému tu někdo vadí a tím pádem můžeš říct, že k vůli tomu a tomu přichazí o diskutery. Nikoho to číst nenutí, každý si ho může dát do ignoru. Za off topic se omluvil.
Každý tu časem napíše něco mimo téma, ovšem pokud to dělá denně je to špatně. Já si to ze zájmem přečtu, protože doufám, že se dozvím něco co nevím (nejlépe nějakou dezinformaci smile).
Obecně jsem pro absolutní svobodu slova a proti cenzuře. Bohužel svět spěje k totální cenzuře a malé svobodě.
Tak jako tak, se asi shodneme, že by se tady měl v prvé řadě řešit tenis...Admini tady tu diskuzi neřeší a možná je to dobře. Možnost ignoru každý má, tak co.
Reagovat
safi1313
Jj souhlas Petriku smile
Reagovat
Grape
Vždycky jsem si myslel, že absolutní svoboda slova by měla být naprostou samozřejmostí, ale především současná covidová krize v plné nahotě ukázala, jak je tento trend nebezpečný. Problém samozřejmě není primárně v té svobodě, je to o tom, že až překvapivě velká skupina lidí věří demagogům typu Volného, jejichž nesmysly se v dnešním online světě šíří rychlostí světla.. Omezování svobody slova se mi taky nelíbí, ale v té současné podobě to bohužel taky směřuje hodně špatným směrem.
Reagovat
Pe3k
Kolem toho covidu chápu co tím myslíš. Ovšem já bych to viděl spíše jako nevýhodu svobody slova, nikoliv vyloženě nebezpečí i když tam to nebezpečí potencionálně určitě je (vše má své pro a proti). Bohužel to téma globální pandemie je moc složité a i sami odborníci tvrdí každý týden něco jiného a to co bylo loni dezinformace se ukázala jako pravda (neúčinnost roušek, účinnost ivermectinu atp.) Mezi vědci ani lékaři nepanuje nějaká všeobecná shoda názorů.
Vláda mohla např. zařídit nějaký web kde by byly "pravdivé" informace o covidu odkud by mohli lidé čerpat info a tím pádem by se nikdo nemohl vymlouvat na dezinformace od kohokoliv. Volný nikoho nenutí poslouchat jeho stupidní názory, to je na každém koho bude poslouchat. Ať ta cenzura začne k vůli jakkoli dobré myšlence, tak se nakonec obrátí proti nám.
Mě osobně vadí cenzura od Big Tech (google, FB, twitter atd.). Tato cenzura je čistě politicky motivovaná. Bohužel tyto společnosti se všechny daly woke směrem, směrem extrémní levicové politiky (genderismus, sexismus, rasizmus atd.) Opět je to prezentováno jako dobro (boj proti rasizmu atp.) a ve výsledku když někoho kopneš rozběhnutý kolíkama do obličeje a málem ho doživotně zmrzačíš či zabiješ, dostaneš trest na 3 zápasy a na druhou stranu řekneš pár kdovíjakých slov a za to trest na 10 zápasů...Osobně je mi z toho na blití.
Reagovat
Grape
Ad covid - naprosto souhlasím, že jde o složité téma, kde se ty názory neustále dost mění, já bych třeba polemizoval i o té neúčinnosti roušek (za mě pořád lepší rouška než nic). Já jsem třeba spíš zastánce tvrdšího přístupu - krátkodobý lockdown, který srazí čísla dolů je podle mě výhodnější ze zdravotního i ekonomického hlediska než plácání se na místě, tak jako to bylo půl roku u nás, koneckonců i situace z asijských zemí to podle mého potvrzuje (byť chápu, že ne vše od nich je u nás aplikovatelné).. Ale beru i opačný názor, pokud obsahuje nějaké argumenty. Co mě však vytáčí je popírání nebezpečnosti covidu či samotné existence covidu - a je sice pěkné, že Volný nikoho nenutí, aby jej poslouchal, ale on moc dobře ví, že lidi chtějí slyšet to co on hlásá a že je to argumentačně zcela na vodě, to už je řadě z nich jedno.
S tou cenzurou máš ale samozřejmě pravdu - tady jsme na hodně tenkém ledě a jsem si moc dobře vědom, že by toho mohlo být hodně zneužito. Sám vlastně nemám řešení, jen vím, že ta dnešní doba šíření těch dezinformací strašně nahrává.
Když už jsi zmínil kauzu Rangers-Slavia, tak tam není o čem, tady se západní svět (nebo aspoň USA+Británie) zbláznil...
Reagovat
Pe3k
Měla by existovat alternativa. Pokud jsou nějaké politicky či jinak motivované pravidla (na FB, youtube atd.) kde nemůžeš svobodně napsat/říct pravdu či nepravdu, pak musí existovat alternativa k těmto platformám, kde je svoboda slova. Bohužel jde to směrem totálního monopolu. Firmy jako facebook či amazon totálně ovládají trh a už nyní jsou mocnější než jakákoliv vláda na světě než cokoliv co doposud existovalo. Musíme se postavit proti těmto monopolům, proti politické koreknosti atp. Dezinformace jsou pořád menší zlo než žít v nějaké totalitě.
Reagovat
RFanousek
Já nesouhlasím s žádnými lockdowny a zavíráním ekonomiky, proto budu na podzim volit Trikolóru+Svobodné+Soukromníky. Jediná volba.
Reagovat
Pe3k
Trikolora bez Klause je téměř nic. Tady není pravicově konzervativní strana, která by se dala volit. Vlastně celkově tady není strana, která by se dala volit.
Reagovat
Grape
Tak pokud věříš, že by se dařilo covid udržet v mezích bez lockdownu, tak je to logické.
Podle mě by to vedlo ke kolapsu nemocnic a následně celého systému a celkově by to ekonomiku poškodilo mnohonásobně více než všechny lockdowny dohromady.
Reagovat
gigin
Já svobodu slova přece nikomu neodpírám. A právě z tohoto důvodu si do ignoru nikoho nedávám. On to tady zasírá téměř pod každým článkem. Myslím si, že by s tím měl hauzírovat na fórech k tomu určených. Nechci jeho ban, jen bych si přál, aby tu nepsal glosky tohoto typu. To je celé. Ty taky nelítáš po netu a pod diskuze různých zaměření nehulákáš, že Nadal je drogový boss a RF je goat.
Reagovat
Pe3k
Ten problém co tady řešíš má jednoduché řešení a tím je ignor, ovšem ty jsi to neudělal a dále si stěžuješ...že ti to vadí chápu, mě to asi začne časem taky vadit, jestli to budou dokola ty samé sračky...Já obecně hodně čtu a málo píšu (tady naopak).
Reagovat
gigin
Ale já si nechci dávat někoho do ignoru. Mne zajímají názory všech. Na hráče, hru a vše co k tenisu patří. Že se tu sem tam objeví OT typu biatlon, kopaná a jiné sporty, včetně oblíbených filmů a muziky, ok je to odhlehčující a zábavné OT. Ale tohle už mi přijde prostě hodně. Ale je to jen můj názor, pokud Vám to nevadí, samozřejmě jedeme dál.
Reagovat
Pe3k
Hodně to je, v tom souhlasím a lidem to očividně vadí, k tvému názoru se připojili i další...Já jsem prakticky jediný co se ho tak trochu zastal.
Reagovat
Krisboy
To bych si nebyl tak jistej smile
Reagovat
FulnekUltras
tak tohle jasně potvrzuje, jak funguje současný nadnárodně řízený erárkorporátní farmakofašismus

omluva za mírné OT, ale tohle říká vše

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/sukl-hrozi-pravu-pokutou-az-pul-milionu-za-clanky-o-ivermektinu-40357705

plus zkušenost ze Slovenska:

Ináč, aj pre mňa a pre manžela dcéra momentálne bývajuca vo Švajčiarsku, objednala z Indie ivermektin. Došiel na colný úrad, nepustili nám ho, vrátili naspäť. Dcéra si ho objednala tiež do Švajčiarska a ona ho dostala. Švajčiari s tým nemajú problém. Mesiac cestoval na Slovensko a teraz asi mesiac naspäť. Táto gestapácka vláda sa nás chce zbaviť. Škoda debaty. Poniektorí ľudia vedia o čo tu ide.
Reagovat
FulnekUltras
no o co by šlo - o zdraví přece - a to je úplně jiný level, než se čecháčkovsky prsit, kolik jsme už vyhodili diplomatů
Reagovat
FulnekUltras
o zdraví a záměrnou blokaci potenciálních možností jeho efektivní a LEVNÉ ochrany - proč asi, to už z vývoje za poslední rok není vůbec těžké dovodit

i když čecháčkové, kteří v návalu antiruského deliria dočasně zapomněli na všechno ostatní, mívají s utříděním priorit obvykle značné problémy
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist