Fognini v Barceloně nadával a byl diskvalifikován. Nic jsem neudělal, brání se

21. 4. 2021, 18:31
Aktuality 43
Fabio Fognini byl za údajnou urážku čárového rozhodčího vyloučen z turnaje v Barceloně. Horkokrevný Ital byl diskvalifikován ve svém úvodním vystoupení proti domácímu Bernabemu Zapatovi za stavu 0-6 a 4-4.
Profily hráčů
Fabio Fognini (© AFP)

Fognini v prvním setu utrpěl za 28 minut kanára a ve druhém prohrával už 0-3. Vývoj druhé sady se mu sice podařilo otočit, jenže za stavu 4-3 mu jeden z čárových rozhodčích již poněkolikáté zahlásil přešlap při podání. Třiatřicetiletý Ital v tu chvíli ztratil nejen servis, ale i nervy.

Čárový rozhodčí upozornil na jeho nadávky a Fognini, který už dříve v zápase dostal varování, byl diskvalifikován. Sedmadvacátý hráč světa to neunesl, při odchodu z kurtu zničil raketu a křičel: "Nic jsem mu neřekl". Žádný prokazatelný důkaz jeho viny dosud zveřejněný nebyl.

Bývalý devátý hráč světa se obhajoval i na tiskové konferenci. Přestože si uvědomuje, že nepatří mezi slušňáky, má svědomí čisté.

"Jsem velmi překvapený a smutný z toho, co se stalo, protože jsem tady kvůli tomu, abych hrál tenis. Jsem velmi překvapený rozhodnutím. Je to něco nevysvětlitelného. Zaplatil jsem za něco, co jsem neudělal," prohlásil Fognini.

"Vím, že někdy kolem mě létají různé kletby, ale neříkám to někomu, abych mu ublížil a zneuctil ho. Věřte mi nebo ne, ale jsem velmi zklamaný, protože jsem dnes nic špatného neudělal," dodal manžel bývalé vítězky US Open Flavie Pennettaové.

Pro Fogniniho nejde o první vyloučení z turnaje. V roce 2017 při prohře ve dvouhře na US Open rovněž urazil rozhodčí a po vyřazení dostal pokutu 24 tisíc dolarů a po diskvalifikaci nemohl nastoupit ve čtyřhře.

Fognini se dnes stal čtvrtým aktivním hráčem, který byl diskvalifikován během zápasu hlavní soutěže na okruhu ATP. Jedním z nejznámějších případů vyloučení v tenise, které není často vídaným trestem, je byla Novaka Djokoviče na loňském US Open. První hráč světa v osmifinálovém utkání trefil míčkem čárovou rozhodčí.

Diskvalifikováni byli také Kanaďan Denis Shapovalov (Davis Cup 2017) a Australan Nick Kyrgios (Řím 2019). Kvůli nesportovnímu chování poznala pocit diskvalifikované rovněž Češka Tereza Martincová (Petrohradu 2017)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

43
Přidat komentář
Krisboy
Reagovat
Vlk-v-trave
Mimo dnesnich problemu nejen s pocasim, ale nekterych lajnovych, kteri se asi spatne vyspali a skoda ze asi nebyli trefeni mickem... coz se tezko realizuje bez machru jak Djokovic, nebo Sampon... turnaj stale nabizi ve tretim kole skvele zapasy:

Princezna x Sinner
Ramos x Rublev
Sampon x FAA
Minotaur x Tsitsipas

Bozska ruka Diega nakonec zmeri sily s Moutetem, skoda, tam jsem se tesil na mozny match-up s Dannym, ktery ten treti set dost po...

Urcite zajimavym prekvapenim muze byt Brit Cameron Norrie, dva roky zpet to vypadalo spis na takoveho svihleho hrace, ale dnes sejmul Kacenu, no a ten Goffin neni uplne v te nej forme.

Dalsim prekvapenim muze byt Miralles, kteremu dnes sice pomohl carovy, ktery vypral Founu z kurtu, ale ma za sebou dobry zapas s Kuznecovem... no a vyslapnout si na Busticku bude pro nej asi atraktivni vyzva.

K zapasu Nadal x Nishikori jen tezko neco rict, krom toho, ze se opet potvrdilo, ze kdyz jsou horsi podminky, tak Rafa nestiha, a hraci Challengeru jsou kvalitni.
No a hlavne, ze proste Pella vykonal svou praci znamenite, a toho Samuraje proste dostal do hry:) Ono toho Garina na antuce prehravat, neni zadna easy akce.

Trhakem kola je jiste Kanadske Derby. Ja se ovsem zamerim na Camerona, a match-up Ramose s Rublevem. Po dnesku Mouteta moc nemusim, tak snad jen Diegovi popreji hodne stesti:)
Reagovat
gigin
Horší podmínky. Si vem vole, že loni jsem pomalu řezal vánoční stromek a Rafa na FO řezal Jogurta hlava nehlava a dával mu ptíce. Spíš mu vadí, a tady si vypůjčím sojku, když to někdo rozfofruje. A taky není Býček rozehraný. Mu to chvíli trvá, než se mašina rozjede. Ale zase roky nezastavíš pravda a mladí smyci už nám vyspívají a rostou. FO vyhraje Nadal letos naposledy. A to kdoví jestli.
Reagovat
Vlk-v-trave
Jasne giginku, sojcino rozfofruje se mne libi, ale vcera tam mirne mrholilo, byla to trochu blatena klouzacka, Evans MTO, ty mice ti jeste vlhnou, to mas pak plno radosti, sak to znas, ty micky su citlivejsi nez (vis co:) V uderech to poznas preci, kdy se hraje bez mrholeni, nebo ne:) Taze se nedivim, ze ten zacatek zapasu byl jaky byl, ono se to potom uz zlepsilo, podminkove. Ale tyhle veci te nakousnou...

Ale trebas kecam uplne z cesty, a Rafa ma nejaky blok z toho zapasu s Rublevem, nemuze spat, a cela jeho vnitrni jistota je otresena a v cudu, a my ja tu medituju o podminkach:) a ty o veku no... nevim...

Jako na rozfofrovani se shodnem vsici tri:) jas jasu. Cili zvire, ptak i clovek gigin.:)
Reagovat
gigin
Jasně, že tohle mu nesedí. To víme. Ale jestli nakonec nebude důvod jeho polevení v tom, že se za tituly přece nehoní jak Nolda :)))
Reagovat
Vlk-v-trave
:D Take me to napadalo, jak projizdel set, ze si tu pisnu, neco ve stylu...
Tak je to pravda, hraje pro radost :D
Reagovat
gigin
A pták je taky zvíře ;) Takže dvě zvířata a jeden člověk. I když já taky páchám zvěrstva teda. Myslím tenisové zvěrstva. Takže zvěřinec se shodne - rozfofrování je cajk.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak sojecka je Dama.
Hele schvalne jsem si vygooglil:

ptáci jsou vlastně přežívající, specializovanou skupinou teropodních dinosaurů

Takze Sojka je dinosaur:) a jeste teropodni...

Tak na BH, co si pamatuji, to ses zvire:) Ale dluho sem te nevidel, takze neznam progres, u mne zadny. Behem covidu jsem ani kurt nevidel.
Reagovat
gigin
No, pořád si ten BH raději oběhnu, ale pracuju na tom. Prostě z BH jen údržba. Hraju i přes covid. Teda když jsem ho měl tak ne, a pak opatrný rozjezd.
Reagovat
Vlk-v-trave
Ja jsem ted vic obihal urady nez BH.:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Trochu slovo proti slovu, ja Fabiovi normálne verím :)

Nikdy nemal problém postaviť sa za svoje prešľapy, dokocna aj vtedy keď chcel zhodiť bombu do areálu Wimbledonu :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Ted a tady... v tomhle pripade najdu s tebou 100% shodu:)
Aj take se najdou chvile v zivote:D
Reagovat
Stan_Borowitz
On se nám teď ve sportu (a nejen tam) rozmohl takový nešvar, že se trestá bez důkazů.

Ještěže ten čárový rozhodčí byl z rasy fackovacích panáků a ne profesionálních ublíženců, jinak by Fabio taky mohl dostat třeba doživotní distanc...
Reagovat
Vlk-v-trave
No, smesna diskvalifikace, aneb na kazdem turnaji jiny metr a na kazdeho hrace. Kyrgios nadava bezne nejen carovym, ale kde komu, casto je to uz za hranou a furt na tom kurtu je. V porovnani ten dnesni incident Founy je opravdu smesny.

Rozbiti rakety nakonec? A co jako, Kyrgios si specialne dojde mimo kurt a rozmlati raket kolik chce, pak se vrati vsem rekne ze na ne je... a furt na tom kurtu je. Empajr si stezuje, ze to je uz neunosne, ale nikdo ho nevyhodi.

Krom toho si myslim, ze ani nenadaval tomu lajnovemu, je to stary monologista, plus ty jeho hlasky s bombama...
...proste ten metr je ruzny.

Takovy Moutet dnes dost neunasel, jsem myslel, ze tam bude warning, Evans se podivoval, a na tom to zustalo... udiv...

ATP je mimo a turnaje proste maji ruzne metry. Panuje v tom totalni chaos, a nekdo za pitomost leti, a nekdo si tam dela burdel imrvere, a jen tak z kurtu ho nedostanete.

No skoda, ale aj takovy je tenis XXI. stoleti.
Reagovat
paddy
"Empajr si stezuje, ze to je uz neunosne, ale nikdo ho nevyhodi."

nevyhodí toho empajra, viď? smile
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem na čo narážaš, ja reagujem na tú konkrétnu situáciu. Kde je čiarového názor zobraný ako fakt, bez možnosti obhajoby.
Reagovat
Vlk-v-trave
:D
jo napsal jsem to trochu myslenkovou zkratkou. Empajr proste hlasi poradatelum, ze to je neunosne... ale Kyrgios vesele na kurtu dal hraje a pochopitelne posila dal do hajzlu kohokoliv, kdo se mu priplete do cesty...
...je to ultimatne talentovany jedinec, rad se podivam jak hraje, ale pri tech nekterych jeho akcich, fakt uz trnu, az mi to je neprijemne...
Founa je proti nemu budulinek:)

Nechci nejak moralizovat, ale fakt v tom je totalni chaos... hodne zalezi na lidech, nejen na empajru.
Reagovat
paddy
byl vynikající... smile

https://www.youtube.com/watch?v=I75FM7Vg1Rc&t=23s

a z druhého úhlu - přehlednější smile
https://www.youtube.com/watch?v=HcFaua-dWPE&t=17s

turnaj by měl vyměnit dodavatele, takhle nekvalitní židle by na špičkových turnajích neměly být smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Take od te doby na antuce nehral :D

Dokonce nepomohla ani prednaska BigMaca!:)

https://youtu.be/f9Rp959F1ds?t=79

Kdyby nebylo antuky, tak by Nadal nebyl druhy nej. levoruky hrac po mne :DDD
Reagovat
Pe3k
Souhlasím s tebou Vlku, ale zkus si představit, že jsi ty ten na empiru a co bys s takovým Gyrosem jako rozhodčí udělal? Ten by si tě podal ani by sis nestihl uvědomit co se stalo. Na rozhodčího každý se re, ale Gyros má přes to všechno hodně fans a lidi se na něj dívají rádi, on dělá smile a peníze jsou přeci jen na prvním místě že...
Reagovat
Vlk-v-trave
Uz jsem to tu jednou psali s Giginem behem challengrovych turnaju. Gulbis na kurtu... ani jeden z nas by nechtel na empajru sedet :D
A to jde "jen" o Gulbise.
Reagovat
gigin
Já jsem si vykládal s lajnovýma v Praze. Jako super debata, kecali jsme, pak říkám a co jste tak nervózní chlapi? Jdeme pískat Gulbu. Pak se ještě zhádali kvůli rozpisu, kdo bude sedět ve stínu a kdo na slunku na kurtu :DDD Nejraději měli Ymera, páč ten neřekne za zápas ani slovo.
Reagovat
Vlk-v-trave
:D Jo to si pamatuji, jak si tu hlasil.

Ja se jim ani nedivim.
Vzdycynky jsem tvrdil, ze je horsi na lajne zahlasit aut, nez spis drzet hubu:) v pripade, jak je to hodne tesne... Hlavne jak zahlasis aut, potom jestrab, ten ukaze IN. A ten pohled hrace musi byt k nezaplaceni:D Kamery najizdeji na chudaka, jake to neni jelito a tak. Doma rodinka, hele tata na lajne, nadsene kouka, pak minela, a cela ulice se mu rehce.
Ja bych to nedelal, ani kdyby dobre platili. A pochybuji, ze nejak dobre za to plati... hlavne jak to je Challenger.
Reagovat
gigin
Jj, měli to jako druhou práci. Vedlejší. Nejvíc pískali ATP 500.
Reagovat
Pe3k
Dvojí metr nesnáším. Pořád lepší Atp než taková UEFA...
Gyros využívá toho co využívají Romové. Nebojí se na každého otevřít hubu a naopak ti lidi se bojí jeho. Já to jeho chování moc nemusím, ale zas na druhou stranu respekt za to, že si nenechá nasrat na hlavu. Zápas Fábia jsem neviděl, on mi nijak nevadí, asi proto, že ho sleduju málo.
Reagovat
Vlk-v-trave
Od zacatku k nemu pristupovali, ze to je apriori hajzl...
...takze to skoncilo tak jak to skoncit muselo.
Chcete mit ze mne hajzla, tak prosim, budu hajzl:) Typicka reakce mladeho cloveka.

Rubikon je prekroceny, a ted otazka, co s tim... aby to neskoncilo tak, ze v budoucnu bude povinnosti u empajru mit zbrojni pas:)
Jako prehanim, ale v chaosu to proste je.

Moutet mel vcera sve vystupy, a obeslo se bez spec. warningu, a to nadaval i souperi... furt tam hudroval:) Vklidu dohudroval do tretiho, vyhral zapas, a vsechno v cajku. O hriste dal, Founa klasika, vytahne ten svuj monolog, a uz je z toho utok na caroveho:)

Rozhodne to nebylo jako u Sereny, ktera vytahla kalibr, ze tu carovou zabije... tam bych vyhazov chapal.
Reagovat
Pe3k
Tu Serenu jsem chtěl v této souvislosti taky zmínit. Ona řekne lajnové I will kill you před kamerami a 30 sekund po té to zase klidně zcela popře. Podobně to bylo s tím coachingem od jejího trenéra. Serenu nemůžu ani vidět, to i fandy Nadala mám raději smile
Co se týče Gyrose, ten podle mě nebude hrát moc dlouho, takže se situace vyřeší sama.
Reagovat
Fransoas
Je to rebel.Nevěřim proč takový profik se sníží k takovému kroku.Nechápu proč si čáru neohlídal.
Reagovat
paddy
myslím, že za tím ještě bude poporodní deprese smile
Reagovat
Chirpingman
to čomíš flávio...
Reagovat
vladka
namistrovanej nýmand smile
Reagovat
Nenela
ts ts, na sladkeho FF mi nesahej. Nejhezci tenista na okruhusmile Co na tom, kdyz mu sem tam neco ujede, aspon neni nudasmile
Reagovat
annah
Prvoplánově hezký má ale jen obličej. Nesmí se vidět jeho nesouměrná postava s příliš nízkým "podvozkem". :-))
Reagovat
Nenela
Tyjo, toho jsem si nikdy nevsimla, priste se na to zamerim. Ale stejne zustane muj milacek, mne se totiz libi i to, jak se bajecne vzteka smile
Reagovat
annah
Mně tihle prvoplánoví jižanští krasavci vůbec nic neříkají. Pro mě téměř nejhezčím chlápkem na celém okruhu je navzdory svému velkému nosu Fedex. Pokud jde o postavu, nemá absolutně konkurenci. To je elegance sama. :-)))
Reagovat
annah
A pokud jde o charisma, tak tam se k němu nikdo ani vzdáleně nepřibližuje. :-)
Reagovat
Nenela
Ale bez, Federer, takovy nijakochlapek, kdyby nebyl znamy, v davu bych si ho rozhodne nevsimla smile
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak obecně sláva, peníze a moc tvoří významnou součást charisma a vnímané krásy, zejména u mužů.
Reagovat
gigin
Jako s tvým private jetem jsem zažil věci, o kterých jsem měl znalosti jen z vyprávění a internetu.
Reagovat
com
fouňa no smilesmile
Reagovat
gigin
Last 10 singles defaults

2021 Barcelona Fognini
2020 USO Djokovic
2019 Charlottesville Mmoh
2019 Campinas Lindell
2019 Mouilleron Zapata Miralles
2019 Rome Kyrgios
2017 Davis Cup Shapovalov
2016 Las Vegas Struvay
2016 Binghamton Kobelt
2016 Savannah Medvedevall levels
Reagovat
gigin
* all levels
Reagovat
paddy
oba v posledním roce získali covid i DQ smile
aktuálně tedy 2:2 smile

Fognini zatím vždy dotahuje, ale třeba teď přijde s něčím jako první

že by oznámil kukačku nebo levobočka? smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist