Nadalovi návrat nevyšel. V Cincinnati nestačil hned na Čoriče a připsal si svou nejhorší porážku po pěti letech

18. 8. 2022, 08:30
Aktuality 82
ATP MASTERS CINCINNATI - Rafael Nadal v úterý na Masters v Cincinnati nastoupil ke svému prvnímu soutěžnímu zápasu po odstoupení ze semifinále Wimbledonu kvůli trhlině v břišním svalu. Šestatřicetiletý Španěl po třech hodinách podlehl 6-7(9) 6-4 3-6 po zranění se vracejícímu Bornovi Čoričovi, bývalému 12. a nyní až 152. hráči světa. Zaznamenal tak svou žebříčkově nejhorší porážku od Stockholmu 2006 a s tenisty figurujícími mimo Top 100 první od Masters v Montréalu 2017, navíc poprvé od Šanghaje 2016 nezvládl vstup do turnaje.
Rafael Nadal (© AFP)

Rafael Nadal nehrál od začátku července, kdy musel kvůli natrženému břišnímu svalu odstoupit z Wimbledonu před semifinále proti Australanovi Nickovi Kyrgiosovi. V Cincinnati se chtěl 36letý Španěl naladit na blížící se US Open. "Do New Yorku zbývá týden a půl. Je smutné, že už tady nebudu pokračovat. Potřebuju se dostat do grandslamového módu," řekla světová trojka po vyřazení.

Zápas trval téměř tři hodiny, navíc ho v prvním setu na půldruhé hodiny přerušil déšť. Držitel rekordních 22 grandslamových titulů nevykazoval žádné známky zdravotních omezení. "Potřebuju trénink, potřebuju lépe returnovat a potřebuju dny. Samozřejmě je při návratu lepší vyhrát, ale nebyl jsem dostatečně připravený. Hlavní je zůstat zdravý, tohle zranění je složité. Musím to brát krok za krokem," řekl vítěz turnaje v Cincinnati z roku 2013, který si dnešním nezdarem oddálil možný comeback na tenisový trůn.

Rodák z Manacoru zaznamenal svou žebříčkově nejhorší porážku od Stockholmu 2006 (#690 Joachim Johansson) a s tenisty figurujícími mimo Top 100 první od Masters v Montréalu 2017 (#143 Denis Shapovalov), navíc poprvé od Šanghaje 2016 nezvládl vstup do turnaje. Poprvé v kariéře pojede do New Yorku s jediným odehraným přípravným duelem.

Borna Čorič se v polovině března vrátil po roční pauze a dosáhl na své teprve čtvrté vítězství na hlavním okruhu, na této úrovni je jeho letošním maximem čtvrtfinále na antuce v Hamburku. Bývalý 12. tenista světa si ve středu připsal svůj první skalp Top 10 od předloňského US Open a celkově patnáctý. Nadala dokázal v Cincinnati porazit i podruhé (osmifinále 2016, 6-1 6-3). Nyní je po Novakovi Djokovičovi a Nikolajovi Davyděnkovi teprve třetím hráčem, který má s Nadalem po alespoň pěti odehraných soubojích pozitivní vzájemnou bilanci.

Pětadvacetiletý talentovaný Chorvat v osmifinále potká dalšího Španěla Roberta Bautistu. S 34letým veteránem může srovnat účty, poslední dva souboje s ním vyhrál.

Masters v Cincinnati přišlo i o další hvězdu a bývalou světovou jedničku. Dvojnásobný šampion a Andy Murray ve druhém kole narazil na Camerona Norrieho, v utkání si vypracoval více brejkbolů (11-6), jenže krajanovi sebral servis pouze dvakrát a více než dvouapůlhodinovou bitvu prohrál 6-3 3-6 4-6. Nasazená devítka Norrie bude v osmifinále čelit domácímu teenagerovi Benovi Sheltonovi.

Devatenáctiletý Američan před pár týdny v Atlantě zvládl svůj debut na hlavním okruhu, v Cincinnati vyhrál svůj premiérový zápas na Masters a teď má na kontě svou první vítěznou sérii na této úrovni a také první skalp hráčů Top 10. Až 229. tenista světa startující na divokou kartu v Ohiu šokoval výhrou 6-3 6-3 nad světovou pětkou Casperem Ruudem.

Nick Kyrgios v posledních třech zápasech nebyl ve své kůži a náročný program si zřejmě vybírá svou daň. Finalista nedávného Wimbledonu, který před dvěma týdny ve Washingtonu slavil svůj první triumf po přesně třech letech, jasně prohrál rozhodující set před týdnem ve čtvrtfinále v Montréalu, v Cincinnati měl na úvod potíže s Alejandrem Davidovichem a ve středu v utkání druhého kola schytal výprask 3-6 2-6 od Taylora Fritze. Američan v osmifinále vyzve ruskou dvojku Andreje Rubljova (H2H 3-1).

Stefanos Tsitsipas před týdnem nezvládl úvodní duel na Masters v Montréalu, ale v Cincinnati začal suverénní výhrou. Čtvrtý nasazený nečelil brejkbolu, pomohl si 14 esy a Filipa Krajinoviče přehrál jasně 6-3 6-4. V osmifinále změří síly s Diegem Schwartzmanem a pokusí se ve vzájemné bilanci dostat do vedení.

Po šampionovi předchozí akce v Montréalu Pablovi Carreñovi nezvládl úvodní zápas v Cincinnati ani finalista Hubert Hurkacz. Nejlepší polský tenista podlehl 6-7(5) 7-6(5) 2-6 domácímu Johnovi Isnerovi, který si připsal svůj první skalp Top 10 po více než roce. V osmifinále se utká se Sebastianem Kordou (H2H 0-2), Američan s českými kořeny na čtvrtý pokus našel recept na krajana Francese Tiafoea.

Denis Shapovalov se v úterý dočkal teprve druhé výhry od senzačního skalpu Rafaela Nadala na květnovém podniku v Římě a ve středu první vítězné série. Třiadvacetiletý Kanaďan přitom prohrával o set a dva brejky s Tommym Paulem, od stavu 3-6 1-4 však ztratil už jen tři gamy a Američana nakonec zdolal 3-6 6-4 6-3. V osmifinále vyzve světovou jedničku Daniila Medveděva. S ruským tenistou má vyrovnanou bilanci.

Další osmifinálové souboje obstarají Marin Čilič s Carlosem Alcarazem a Félix Auger-Aliassime s Jannikem Sinnerem.

• ATP MASTERS 1000 CINCINNATI •
USA, tv. povrch, 6.280.880 dolarů
středeční výsledky (17. 8. 2022)
• Dvouhra - 2. kolo •
Čorič (Chorv.) - Nadal (2-Šp.) 7-6(9) 4-6 6-3
Tsitsipas (4-Řec.) - Krajinovič (Srb.) 6-3 6-4
Shelton (USA) - Ruud (5-Nor.) 6-3 6-3
Rubljov (6-) - Fognini (It.) 6-7(7) 7-6(3) 6-2
Auger-Aliassime (7-Kan.) - de Minaur (Austr.) 6-3 6-2
Isner (USA) - Hurkacz (8-Pol.) 7-6(5) 6-7(5) 6-2
Norrie (9-Brit.) - A. Murray (Brit.) 3-6 6-3 6-4
Sinner (10-It.) - Kecmanovič (Srb.) 7-5 3-1 / skreč
Fritz (11-USA) - Kyrgios (Austr.) 6-3 6-2
Bautista (15-Šp.) - Giron (USA) 6-3 6-3
Shapovalov (Kan.) - Paul (USA) 3-6 6-4 6-3
Korda (USA) - Tiafoe (USA) 4-6 6-1 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

82
Přidat komentář
Tennisfan77
Ale musím říct, že mě tohle Cincinnati bez BIG3 baví, konečně se do QF dostali hráči jako Felix, Tsitsipas, Medveděv, Alcaraz, ten Ćorič jako black horse je taky fajn, Fritz.

Takhle si ten tenis i dokážu v budoucnu představit, je tam hodně kvalitních výměn, dobré comebacky.

Djokovič s Nadalem mi vůbec nechybí.
Reagovat
Rafaeoli25
Mně ano, protože vím, že to co bez nich vidíme, není maximum možného. Proto doufám, že ještě dva tři roky oba vydrží a na GS tak ostatní nedostanou zadarmo vůbec nic. Alcaraz na ně možná mít bude, Zverev a Medvěd občas taky, ale bude je to stát obrovské úsilí. A to bude dobře.
Reagovat
Tennisfan77
Já si myslím, že zápasy Sinnera, Felixe, Tsitsipase, nebo Medveděva s Alcarazem už mají enormní kvalitu, navíc na GS to bude mnohem více otevřené a nebude se čekat na jeden finálový zápas tak, jako posledních 20 let.
Reagovat
Rafaeoli25
S termínem enormní kvalita bych zacházel opatrně, hlavně co se GS týče. Pokud budou Djoker a Nadal stoprocentně fit a ve formě, tak ani další sezona nemusí být jiná než byly vlastně všechny v posledních skoro 20 letech. Říká se to pořád, teď už se to zlomí, tak pět let a zas a znova se nic nemění. Pokud by Nadal vyhrál USO, tak už to bude úsměvné úplně, kdyby oni dva vyhráli letos všechny grandslamy. Jsou to zatím jen náznaky, od všech, které jsi jmenoval, i od Alcaraze. Medvěd vyhrál GS, ale také na to zatím nedokázal navázat. Budou to mít těžké i nadále a každý získaný GS v dalších dvou třech letech pro ně bude obrovským úspěchem.
Reagovat
Tennisfan77
Můj názor na tohle znáš, já se pořád držím myšlenky, že Rafa prostě příští rok hrát už nebude, Djokovič to bude mít čím dál těžší. Více ukáže až čas.
Reagovat
Rafaeoli25
Já si fakt nemyslím, že to po letošku zabalí. To už by tu byly náznaky. Spíš Je pravděpodobné, že si dá po USO pauzu buď do TM nebo až do AO a dá se pořádně dohromady a dobije baterky. A pokud by se chtěl brzy loučit, tak to určitě udělá až na FO, ne dřív, takže minimálně 3 GS ještě před sebou má, myslím ale, že se chce loučit nejdřív za dva roky. Djoker ten je na tom zdravotně tak dobře, že opravdu může hrát špičku ještě tři čtyři roky. Uvidíme, nechme se překvapit.
Reagovat
Tennisfan77
Tam záleží na zdravotním stavu, zda mu stojí za to hrát takhle na sílu a mordovat si tělo. Láska ke sportu je jedna věc, ta je u Nadala zcela neoddiskutovatelná, druhá věc je pohodová a 100% budoucnost, kterou tímto hraním pod injekcemi prostě riskuje.
Reagovat
Rafaeoli25
Myslím, že láska asi zvítězí a ty dva roky to ještě potáhne, i kdyby to mělo být s pauzami. GS jsou pro něj určitě nadále velkou motivací když nic jiného a ví, že pokud bude ok, stále na ně má, proto pokračuje. A i ta olympiáda, kterou by mohl dát kariéře definitivní korunu, ho bezpochyby láká, na RG v Paříži. Myslím, že o moc víc se stejně "zrasovat" nemůže, vždyť trpí jak kůň už od sedmnácti let. To už on vůbec nevnímá.
Reagovat
Kozoroh
Koukni na Murrayho, hraje s kovovou náhradou kyčle, ačkoli mu doktoři radili, aby s profi-tenisem seknul. Nadal bude hrát, dokud může a bude konkurenceschopný.
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Tennisfan77
Nerozporuju, jenom opakuji svůj názor, který jsem zde několikrát zmínil a tipuji po sezóně konec.

Vím, že v ČR je nezvyklé, že má někdo názor dlouhodobě, ale je to tak. smile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak já také neměním názory prakticky nikdy, tady ale fakt předbíháš.
Reagovat
Ondrej2280
Jasne,ze nebude po sezone rafa koncit:)
Reagovat
Rafaeoli25
Fakt netuším co by se muselo stát, aby skončil, bez rozlučky na FO.
Reagovat
Marduch
Vůbec, dokud bude schopný se připravit herně i zdravotne aspoň na 1-2 GS rocne, tak vůbec nějake končení u Rafy Nadala nepripada v úvahu. Tím spíš dokud na vysoké urovni bude hrat Djokovic.
Reagovat
turista
To je zbožné přání. Djokovič je o rok mladší a zdravotně je na tom mnohem líp než Nadal. Konkurence ale nemusí dovolit už žádné GS ani jednomu z nich.
Reagovat
Rafaeoli25
No co se týče FO tak nemůžeš u Nadala říkat nikdy opravdu nikdy, ani za tři roky, pokud bude hrát. Co je schopen předvést tam, to je prostě mimo kategorie, jak už snad každý ví. Takže tam jsou úspěchy i nadále reálné. Ve Wimblu už asi ne, na USO a AO záleží na zdraví i losu atd., i tam to ale ještě není uzavřená kapitola. Určitě chce hrát minimálně do olympiády, šancí bude mít tedy ještě dost. Nole je každopádně zdravotně titán, vymyká se všem kategoriím v tomto ohledu, takže ten hrát může ještě pět šest let, souhlas. I u něj je ale otázka, kolik toho ještě bude schopný vyhrát, u něj to bude spíš o jiných proměnných než je zdraví. Nechme se příští a přespříští sezónou u obou překvapit, teď nelze soudit.
Reagovat
Kozoroh
No1e rovněž, chce GS rekord.
Reagovat
Rafaeoli25
Oba ho chtějí no smile
Reagovat
Tennisfan77
Každopádně Cincinnati je skvělý turnaj hlavně na tipování, mě tam nevyšel jeden tiket za týden, měl jsem set Shapovalova s Medveděvem, chyběl kousek, jinak to jsou fakt zatím easy money.
Reagovat
Ondrej2280
Myslis teda tak,ze uroven isla dole:)
Reagovat
Ondrej2280
No chcelo to uhrat viac kol,ale tak aspon si otukal americku podu:)
Reagovat
Rafaeoli25
Chtělo by to bývalo aspoň tři zápasy, ale snad to na USO vyladí, v roce 2017 taky prohrál v Kanadě hned úvodní zápas a pak to bylo na GS dobré. Letos je to ale po zranění, takže je to s otazníkem. Klíčové bude ustát první tři kola.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Taky záleží, jestli Rafa udrží trend DF na BigP.
Reagovat
Rafaeoli25
Na GS jak víme hraje úplně jinak. Ale přece jen, je po zranění, tak je třeba být obezřetný.
Reagovat
Petr_Fisk
No to je otázka, jestli je po zranění. Spíš je zraněný pořád a nedá si pokoj. USO je pro něj s velkým otazníkem. Buď nenastoupí vůbec nebo možná skončí hodně brzo.
Reagovat
Nola
dostal ban? dlho som ho nevidela... nejake kontroverzne nazory tu mal, tak ktovie...
Reagovat
Rafaeoli25
Jen za názory se tu snad bany nikdy dávat nebudou.
Reagovat
Marduch
Musel odjet na Krym, preparkovat svůj tryskac smile
Reagovat
Nola
smile
Reagovat
Pe3k
lol
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Randy90
Parádní Outfit měl to se musí nechat. Myslíte že vždy si to navrhuje Sám,Nebo mu to dělá Nike vždy ho oblečou na daný Turnaj. smile
Reagovat
Krisboy
určitě Si to Navrhuje a šije po Večerech sám, potom Čte tenisportal.Cz a sleduje Reakcesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak jednou řekl, že svou představu má - hlavně o barvách, tak to s Nikeem asi probírá, ale definitivní verze dělá určitě firma.
Reagovat
annah
Vůbec nepochybuju, že výběr barev je na něm. Protože nikomu jinému Nike takové šílené kombince nenavrhuje.
Teď jsem se podívala na sestřih, co měl na sobě, a Rafa opět nezklamal. Základní kombinace modré a světlé fialkové hezká, ovšem ta žlutá do toho, to je děs běs. Neuvěřitelné...
Reagovat
Rafaeoli25
Mnohé jeho kombinace opakuji to znova byly skvělé, podívej se do minulosti, sezóny 2011, 2012, ale i 2017, 2018. Nejvíc mu samozřejmě seděly barvy, které se moc nekombinovaly s dalšími. Sednou mu ale všechny barvy, jedno jestli modrá, zelená, červená, oranžová nebo fialová.
Reagovat
annah
To je možné, ale jde o tu nemožnou kombinaci barev, které se bijí jak světla na semaforu.
Reagovat
Rafaeoli25
Opakuju, mrkni se zpětně, třeba na jarní anruoovou sezonu let 17 a 18, na FO je skoro vždycky konzervativní, skoro vždy jen jedna barva. Na AO 12 a 17 taky. Kvůli několika případům nemůžeš soudit celek 60 nebo kolika outfitů.
Reagovat
Nola
pozrela som higlights, mne sa na rozdiel od annah pacia tie farby, ale nejde mi do hlavy ako si dokazes vybavit jeho oblecenie par rokov dozadu smile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak já mám dobrou paměť a co se týče tenisu vzpomenu si na leccos, pamatuju si na barvy i u Noleho a Rogera x let zpět smile
Reagovat
Rafaeoli25
Třeba Noleho outfit z FO 18 byl parádní smile
Reagovat
annah
Já si zase docela dobře pamatuju oblečení Rogera z různých turnajů. V tom se Rafaeolimu vůbec nedivím. Roger i Rafa mívali skoro vždycky výrazné outfity, snadno zapamatovatelné.
Ale fakt - ta současná Rafova kombinace světle fialové se žlutou, to je psycho...
Reagovat
Rafaeoli25
Říkám, podle jednoho vzoru ale nemůžeš soudit všechny. Třeba na AO i na FO je měl dobré.
Reagovat
Tennisfan77
On má pěkné hadry, i boty. Kdyby všude nebylo to jeho logo, tak si mnohé jeho outfity na tenis klidně koupím.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak logo má celá Big3, s tím nic neuděláš smile. Každopádně většina jeho hadrů je výborná, Nike to fakt umí, to samé se ale dá říct i o Lacostu. S barvami to tyhle dvě značky umí skvěle a hlavně Nike v tom vyniká smile. Jinak pár jeho triček mám, dají se i celkem levně pořídit.
Reagovat
Rafaeoli25
Řekni mi třeba co bylo špatný na outfitu z antukového jara 2017 před FO. Byl skvělý.
Reagovat
annah
Netuším, co měl tehdy na sobě, a netvrdím, že je pokaždé nemožně oblečený. Ale často to tak je. Z těch barevných kombinací přechází zrak. Nejlépe růžová s oranžovou, případně nějaká neonově zelená.
Reagovat
Rafaeoli25
Často opravdu ne, jen někdy. Jinak nevím co je na zářivě žluté nebo zelené špatného. Kombinace dejme tomu, jinak je to ale v pohodě.
Reagovat
Nola
ked hram dobre hram ako Novak Djokovic, ked horsie, hram ako Andy Murray.....

pamatam, ako mu Davor daval vyzrat, vraj henten...

tak ako dnes hral, netusim, nevidela som ani lopticku, ale kazdopadne Borna nepatri do druhej stovky, porazil kazdeho clena B4 mimo Novaka
Reagovat
Patik
Ta prvá veta.. To sú príliš silné slová..
Reagovat
Pe3k
On asi nemyslel na té úrovni jako oni, ale spíše stylem a taktikou jako oni.
Reagovat
Nola
Borna bol tinedzer, ked to prehlasil, treba to brat s rezervou, ale jeho hra je fakt podobna Novakovi, Andyho sice zrovnavali s Novakom, ale su tam dost velke rozdiely, Novak uplne inak doklzava k loptickam, natahuje sa, Andy zase beha z rohu do rohu, Andy mal svojho casu lepsiu hru na sieti aj smece, Novak urcite lepsi FH, BH zrovnatelny, Novak utocnejsi hrac, Andy obranar..... a hlava,ktora je asi velmi dolezita, tu mal lepsiu vzdy Novak
Reagovat
Rafaeoli25
Tohle je blbý, chtělo to na rozehrání alespoň tři zápasy, ale i tři hodiny tvrdé práce na kurtu nejsou k zahození, lepší než x tréninků. Na USO to bude chtít přežít první tři kola, pak už se do toho snad dostane.
Reagovat
Mantra
by měl poprosit pořadatele, aby ho vyměnili za některého hráče kvaldy, dobrovolně si jí dát. smile
Reagovat
A211
Ohledně B.Krejcikove ,jsem si vzpomněl že už loni Wilander upozorňoval že hraje dost zápasů a že to nemusí být dobře.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak konecne se me potvrdilo, co se me zdalo, ze tam hraji s puckama.

Iga dost sjela micky, se kteryma se hraje v Cinci, hodne lehke, pry budou i na USO. Vubec nejsou na ne zvykli hracky z Evropy... Micky neco ve stylu pro softtenis...

A co ti Amici jeste vymysleli?!...:) Holky hraji s jinymi micky nez chlapi:)

Chlapi maji soft, a holky proste supersoft... pry to vubec nelita, tezko se na ne zvyka, a co hur, hracky, ktere nejsou na to zvykle, tem hrozi i ruzna zraneni, (bo pochopitelne nova tenisova moda je hlavne placana do mice na silu... ale to uz je jine tema...)

https://www.puntodebreak.com/2022/08/18/swiatek-desvela-detalle-curioso-bolas-jugara-us-open-2022

Gratulace k dalsimu nesmyslu v tenise... da se ocekavat na USO hodne prekvapeni, hlavne WTA... ktera si lepe zvykne, vyhraje...:)

To, ze nejsou aspon trochu ty mice v tenise sjednoce, je dost out...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jj, v pingpongu jsou na míčky jako psi.

A rozdíl mezi tréninkovými pěnovými Penn a Tretorny ze švédské oceli taky známsmile

Tretorny jsou něco jako pinpogový Ideál, kterým fakt nikdo nechtěl dostat do hlavysmile
Zase byly ideální na outdoor ve větrusmile
Reagovat
Pe3k
V ping pongu hraješ každou výměnu s novým míčkem a nesmíš se dotýkat stolu, ani když chceš utřít svůj pot, musíš volat rozhodčího, pokaždé.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
No, kdyby se každá výměna hrála novým míčkem, to by pingpong brzy zakázali smile Ani péřové v badmintonu se nemění po výměně, ale když někdo nahlásí poškození.
O utírání rukou o stůl nevím, dřív s tím problém nebyl, teď je možná povoleno utírání pouze do ručníků. Já ligu nehraju, takže si budu dál užívat utírání o stůl smile
Reagovat
Kozoroh
https://twitter.com/i/web/status/1559788462685167617
https://twitter.com/i/web/status/1559499736763219971

Na každou svini se vaří voda. smilesmile
Reagovat
Kozoroh
www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-australsky-expremier-za-covidu-tajne-ridil-pet-ministerstev-211746%3famp=1
Reagovat
Tomas_Smid_fan
5? Tak to byl Hamánek břídilsmile
Reagovat
Grape
Tak nevíme kolik jich kdo řídil tajně smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Coric nedavno prohlasil, ze je pro nej Nadal inspiraci, ze se dokaze vracet, coz Coricovi se dost nedari, takze se na zapas tesil. je videt, ze se inspiroval:)

Obecne zebricky nejsou az tak vypovidajici. Borna byl 12. na svete, takze bych takove souboje asi hodnotil jinak.
Reagovat
Tennisfan77
Jasné, neprohrál s Bergsem, nebo Martererem, kteří jsou okolo 150., Čorič je kvalitativně hráč TOP20.
Reagovat
Vlk-v-trave
Otazka je, zda by Borna s nim zvladl zapas na tri vitezne, nebot to je dost rozdil... neprohral s nim nejak drasticky. Plus hraje se s puckami, takze na USO, kdo vi... muze to klidne vyhrat... a ikdyby Djoko prijel, podarilo se mu dostat vyjimku, tak bude jeste mene rozehrany nez on, ani si ty pucky vlastne moc nevyzkousel, ale pry trenuje na podobnem povrchu i smicemi, ktere mu sehnali.

Nadalovi muze stacit ten jeden zapas na dobre rozehrani.

trebas takovy Kyrgios dost s tim programem ulitl... takze trebas pro nej bylo jen dobre, ze vcera vyhucel.
Reagovat
turista
Čorič má kvalitu a je to nevyzpytatelný hráč. Federer o tom ví své. Hrál s ním kdysi neúspěšné finále turnaje v Halle.
Reagovat
Patik
Človek si urobí ráno šálku čaju sadne si na terasu pri východe slnka pozrie ranné správy..otvori tenisportal..Nadal vypadol v prvom kole..krásny začiatok dňa.. smile
Reagovat
mahycek
Normálně se to dalo čekat. A v Cincinnati, to je
nápad, lézt na ten kurt. To mě hlava neberesmile
Reagovat
Patik
Kurt v Cinci už myslím ze zďaleka nieje kurtom v Cinci.
Reagovat
Tennisfan77
Co říct, Nadal to uspěchal, má šilený hype letos, což chápu když se mu daří, na druhou stranu se měl připravit spíše na USO, takhle tam jede po zranění a s prohrou s hráčem druhé stovky, což mu moc nepřidá, více hráčů si na něj bude věřit.

Před turnajem jsem říkal, že Cincinnati je nejhorší místo na světě, kde se mohl jet rozehrát, což se potvrdilo.
Reagovat
Amputace
Tady s tebou úplně souhlasím. Nicméně si nemyslím, že je to horší varianta, než kdyby první ostrý zápas odehrál až na US.
Reagovat
Tennisfan77
Zase je fakt, že neměl moc kam jinam jet, Winston Salem je strašně na těsno, Rafa jede na 100%, čili kdyby vyhrál, může pocítit na USO únavu, takže Cincinnati byla jasná volba, bohužel to nevyšlo, na druhou stranu navrátilec Čorič, který ho zrovna tady porazil, není úplně easy los.
Reagovat
dako
Táto porážka nemá smerom k USO žiadnu výpovednú hodnotu. Nadal aj pred turnajom vravel, že je v podstate stále v príprave, že stále pracuje na niektorých veciach, že v príprave nehral ani len tréningový zápas. Je jasné, že do turnaja išiel s tým, že nejaké zápasy možno vyhrá a naberie nejakú zápasovú prax. Nevyšlo, ale nič podstatné to podľa mňa nerieši. Do USO je času dosť, Rafa má dostatok času na tréning. Už veľakrát šiel do GS v podstate bez turnajovej prípravy a zlepšoval sa tam kolo za kolom. Určite si na neho budú hráči viac veriť V Zápase na 3 sety, na základe jednej prehry v Cincy, kde sa vrátil po zranení. Len aby ste potom zase na USO neplakali, že Nadal to tam valcuje.
Reagovat
Tennisfan77
No upřímně, mě je jedno, zda to Nadal na USO bude, nebo nebude válcovat, já jsem několikrát zmínil, že můj pohled na GOAT race a podobné věci zcela zastínil COVID/Ukrajina, čili kdo vyhraje, je mi jedno, spíše chci v tipáči vyhrát co nejvíce peněz. smile

Na USO v BoF5 to může, nebo nemusí být pro Nadala výhoda, vím, že vždy záleží na losu, ale letos o to více.

Záleží, který bude Nadal nasazený, pravděpodobně č.2, ale hrozí zde Zverev, který může hrát a také Alcaraz, který má manko párset bodů a když vyhraje Cincinnati, Nadala přeskočí.

Vidím několik hráčů, kteří mohou být v prvním týdnu ultra problém, do toho se rozjel Sinner, Carreňo Busta, Kyrgios, Čilič, Shapovalov.

No uvidíme, los bude hodně důležitý, navíc, když je Nadal po zranění a bez zápasové praxe a prakticky od antuky porazil z TOP hráčů jenom Fritze a to proto, že se Američan složil
Reagovat
dako
Je jasné, že veľa záleží aj od žrebu. No Rafa bol v tejto situácií na GS už XY krát. Táto debata je tu na TP ohľadom Rafu v podstate stále. To isté dookola. Mal to urobiť takto, nemal ísť na turnaj, mal počkať, mal ešte trénovať, môže mu to uškodiť, budú si na neho veriť atď., atď. Je jasné, že u neho hrá najväčšiu rolu jeho zdravie a on sám to vie najlepšie. Koľkokrát tu boli reči, že Rafa ide do turnaja bez prípravy, že ten a ten hráč má formu, môže si na Rafu veriť atď. Potom prišiel GS a realita bola úplne iná a každý jeden sa proti nemu zosypal. Ak bude Rafa zdravý a dostatočne potrénuje do USO, tak toto Cincy nebude mať na jeho cestu turnajom žiaden vplyv.
Reagovat
peRFect
Rafa mi přišel dost těžkopádnej, zároveň trefil jen polovinu prvních servisů, což je na něj dost málo a udělal 23UE,což je zase docela dost. Myslím, že to jistou vypovídající hodnotu má.Na druhou stranu, Čorič je sice 150 na světě, ale všichni víme proč a taky to tak dlouho nezůstane. Na USO pravděpodobně dostane Rafa do 2R a 3R lehčího soupeře, takže se bude moci lépe rozehrát.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Borna má pr, takže nejhorší žebříčková prohra v uvozovkách.
Skouknul jsem první set, teda, když jsem zrovna nespalsmile
Borna se chopil příležitosti a ujal se vedení v h2h 3:2!smile No řekněte, kdo to má?
Kvalita byla taková střídavá, hodně se banánovalo, ale bylo k vidění i pár svižných přestřelek.
Borna je šikovný hráč, bohužel něco jako Muška, když se šplhá nahoru postihne ho zranění. Hlavu sice nemá extra odolnou, ale sem tam na ni zapomene a dokáže zahrát skvělý zápas. Tak ať ještě přidá pár vítězství, třeba na USO. Moje koně ale ať radši vynechá:D
Reagovat
Pe3k
Nadal to má z Coricem v Cinci 0:2 a celkově 2:3. Nadal se poprvé v sezoně postavil na kurt, který je trochu rychlejší a hned končí v úvodním kole...navíc s hráčem co je 152 na světě. Jasnej goat smile
Reagovat
Rafaeoli25
Že si s takovými komenty nedáš pokoj smile
Reagovat
EllNino
Spíš mě překvapuje, že ty na to reaguješ, to přesně lidi chtějí ... a ty se vždycky chytíš :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist