Naděje pro Strýcovou, Siniakovou, Krejčíkovou a Macháče? Z přísné karantény by mohli být propuštěni

19. 1. 2021, 09:35
Aktuality 10
Vláda státu Victoria i přes tři nové pozitivní testy na covid-19 (celkem jich je už devět) mezi účastníky Australian Open uvažuje o tom, že by některé hráče propustila z přísné karantény, ve které se momentálně nachází přes 70 tenistů včetně Barbory Strýcové, Kateřiny Siniakové, Barbory Krejčíkové a Tomáše Macháče. Propuštění hráči by tak měli možnost stejně jako většina jejich kolegů na pět hodin opustit hotel a trénovat na kurtech.
Barbora Strýcová (© AFP)

Strýcová, Siniaková, Krejčíková a Macháč měli tu smůlu, že letěli na palubě s člověkem, jehož test na přítomnost koronaviru byl pozitivní. Všichni čtyři a další desítky tenistů se tak museli uchýlit do velmi přísné karantény a na rozdíl od mnoha svých kolegů nemohou hotelový pokoj opustit ani na povolených pět hodin denně a trénovat na kurtech.

Podle premiéra státu Victoria Daniela Andrewse by ale spousta tenistů mohla přejít z přísnější karantény do té obvyklé. "Pokud bylo například třicet lidí v letadle, kde byl zaznamenán jeden případ koronaviru, který už ale není považován za aktivní, pak by ti lidé mohli být propuštěni z přísné karantény," citovala Andrewse agentura AP.

Po zmírnění karantény a změnách volají hlavně sami tenisté, například i světová jednička Novak Djokovič. Požadavky na zmírnění pravidel či změny však zatím nebyly vyslyšeny. Účastníci Australian Open si na sociálních sítích hodně stěžovali, že pravidla byla po jejich příletu do Austrálie upravena a zpřísněna. Podle mnohých nebyla o této verzi přísné karantény vůbec řeč, kdyby ano, hned několik by si cestu na australský kontinent pořádně rozmyslelo.

Muži dokonce žádali, aby byli jejich zápasy na Australian Open zkráceny na dva vítězné sety namísto tří, jelikož možnosti tréninku jsou velmi omezené a hrozí větší riziko zranění. To však ředitel úvodního grandslamu sezony Craig Tiley odmítl. "Jsme grandslam. Takže se držíme toho, že muži budou hrát na tři a ženy na dva vítězné sety."

Tiley nicméně uznal, že tenisté a tenistky v karanténě mají kvůli nemožnosti trénovat velkou nevýhodu. "Ano, z pohledu přípravy to není to férové. Ale snažíme se dělat všechno, aby v rámci možností měli všichni stejné podmínky," uvedl funkcionář.

Tiley kvůli tomu měl videohovor s 500 hráči a prohlásil, že většina z nich včetně bývalé světové jedničky Viktorie Azarenkové opatření proti šíření koronaviru podporuje. "Uvědomují si, že musí něco obětovat, aby mohli hrát o osmdesát milionů australských dolarů v odměnách," řekl.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
Pavlis
To dění v Austrálii tedy začíná být krapet bizarní, ať už v Melbourne či Adelaide. Stejné podmínky pro všechny nejsou, pokoje na hotelích mizérie, jídla nechutná. Austrálie je prostě vždycky extrém.
Reagovat
lvicek
Svitolina rika, ze jidlo je v pohode a jeste maj vouchery na 100 dolacu na dovoz jidla... Asi jsou ty ostatni trochu zpovykani ;).
Reagovat
Esgalnor
Podle me je mozne, ze takova Svitolina bude mit trochu jine podminky nez treba kvalifikant Machac...
Reagovat
misa
se baví malováním:
https://twitter.com/MarieBouzkova/status/1351351919952818176

Dílo by mohla dát do aukce a vylepšit tak svůj rozpočet :)
Reagovat
misa
plný myší určitě přispívá k pohodě mezi ubytovanými hráčkami.
https://twitter.com/i/web/status/1351527514867290113
https://twitter.com/i/web/status/1351528954109149184
Reagovat
misa
Ještě jedna:
https://twitter.com/i/web/status/1351544865960546315
smile
Reagovat
Ela-fon-isi
To jim nachystali kvůli tréninku. Rychlost, postřeh, vytrvalost a klidnou hlavu nacvičí. Naše kočka mi v létě nosí živé myšky do kuchyně, abych si pochutnala, takže často chytám já.smile
Reagovat
Nola
spis doma s mysami? mysi roznasaju rozne choroby, mne to vobec nepripada zabavne smile

ten hotel by hygienici mali v momente zatvorit, ako to vyzera v kuchyni si radsej nejdem predstavit, ked im po izbach pochoduju mysi....
Reagovat
Ela-fon-isi
Ne, vynáším je ven. Spíme jen se psy a kočkou a papouškem. Drůbež a kozy do domu netaháme.smile
Reagovat
milik254
Snad má Victorie, na rozdíl třeba od nás, normálního premiéra, který tímhle rozhodnutím neohrozí občany
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist