Nasazení Španělé Montaňés a Granollers v Kitzbühelu nezaváhali. Hájka čeká lucky loser

29. 7. 2013, 20:44
Aktuality 2
ATP KITZBÜHEL - Oba nasazení Španělé, kteří se dnes v Kitzbühelu dostali na kurt, postoupili bez ztráty setu do druhého kola. Teprve zítra čeká vstup do hlavní soutěže Jana Hájka, který má cestu minimálně do čtvrtfinále vymetenou od nasazených soupeřů.
Albert Montaňés

Albert Montaňés minulý týden v Umagu vyřadil nasazenou jedničku Richarda Gasqueta a pouhé dva míčky ho dělily od postupu do semifinále přes Monfilse. Poslední dva kroky ale neudělal a celý víkend měl na to, aby se ze Švýcarska přesunul do Rakouska na další antukový turnaj.

V prvním kole se dvaatřicetiletý Španěl utkal s Rumunem Adrianem Ungurem, se kterým ani jednou nepřišel o podání a vyhrál hladce 6-4 6-2. O postup do čtvrtfinále bude sedmý nasazený Španěl, který letos triumfoval na antuce v Nice, hrát s vítězem duelu Hanescu - Bedene.

Ve dvou setech dnes zvítězil i další nasazený Španěl Marcel Granollers, jenž porazil 7-6 6-2 chorvatskou divokou kartu Mateho Paviče. V dalším utkání se Granollers střetne s Argentincem Horaciem Zeballosem.

České barvy bude v alpském městečku hájit Jan Hájek, který letos už popáté zvládl kvalifikaci turnaje ATP. V prvním kole se měl utkat s nasazeným Robertem Bautistou-Agutem, Španěl se však z turnaje vinou zranění žeber, kvůli nimž už před týdnem nedohrál zápas druhého kola ve Gstaadu, odhlásil.

Zanedlouho třicetiletého Hájka tak na úvod čeká lucky loser Aldin Setkič z Bosny a Hercegoviny, jehož v neděli smetl v rozhodujícím kole kvalifikace. Na vítěze pak ve druhém kole čeká Daniel Gimeno-Traver ze Španělska.

Kvarteto nasazených hráčů má v prvním kole volným los. Turnajová jednička Němec Philipp Kohlschreiber se o postup do čtvrtfinále utká s Argentincem Leonardem Mayerem, který si dnes poradil s Francouzem Kevinem De Schepperem po setech 6-4 6-4.

Čtvrtého nasazeného Jürgena Melzera čeká v souboji dvou domácích tenistů devatenáctiletý Dominic Thiem. Talentovaný Rakušan dnes zdolal 6-2 7-5 Rusa Andreje Kuzněcova a proti slavnějšímu krajanovi bude usilovat o své premiérové čtvrtfinále.

Druhý nasazený Juan Mónaco i turnajová trojka Fernando Verdasco si na jméno svého prvního soupeře počkají do úterý.

Dvojnásobným obhájcem titulu je Robin Haase, který si včera zahrál finále ve Gstaadu. Nizozemského tenistu v prvním zápase vyzve Francouz Guillaume Rufin.

- ATP 250 KITZBÜHEL -
(Rakousko, antuka, 467.800 eur)
pondělní výsledky (29. 07. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Montaňés (7-Šp.) - Ungur (Rum.) 6-4 6-2
Granollers (8-Šp.) - Pavič (Chorv.) 7-6(2) 6-2
Mayer (Arg.) - De Schepper (Fr.) 6-4 6-4
Zeballos (Arg.) - Fischer (Rak.) 7-5 1-6 6-3
Gimeno (Šp.) - Veič (Chorv.) 6-1 6-3
Thiem (Rak.) - Kuzněcov (Rus.) 6-2 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
darek.vrana
Pěkný zápas byl Granollers - Pavič. Pavič hrál moc dobře a škoda, že v kurzu 7,5 nevyšel:). V 1. setu měl totiž za stavu 5:5 dva brejkboly (40:15) a při jednom na raketě vítězný volej, který dal ale pár cm do autu... Za stavu 3:3 ale oba předvedli krásné gesto fair play. Pavič podával, za stavu 30:30 byl Granollersovi zahlášen aut, a Pavič sám výrok opravil. Výměna se opakovala, jenže Pavič dal dvojchybu. Při dalším míči (brejkbolu) dal asi po delší výměně těsný aut, ale Granollers mu to vrátil a míč mu přiznal. Asi usoudil, že takhle vyhraný gem by nebyl úplně fér. V dalším gemu pak Pavič rozhodčího opravil ještě jednou.
Reagovat
letityfanousek
To je potěšitelné zjištění! Měli by dostat antikoellererovu cenu!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist