Nepředvedla jsem dobrý výkon, nebyla jsem stoprocentně na kurtu, litovala Nosková

24. 1., 11:33
Rozhovory 45
Linda Nosková (19) zaznamenala na Australian Open nejlepší grandslamový výsledek v kariéře, po středeční čtvrtfinálové porážce s Ukrajinkou Dajanou Jastremskou 3:6, 4:6 ale netajila zklamání. Na tiskové konferenci ji mrzelo, že se nedokázala do utkání mentálně nastavit. V další části sezony by ráda zapracovala na stabilitě výkonů.
Profily hráčů
Nosková nebyla s výkonem ve čtvrtfinále spokojená (© Profimedia)

"Teď ve mně převažují negativní pocity. Jsem smutná. Pravděpodobně si celé tohle působení uvědomím až po pár dnech. Jinak to byl ale skvělý turnaj a pokusím se jít dál," řekla Nosková.

Česká tenistka prohrála s o čtyři roky starší Jastremskou za hodinu a dvacet minut. V utkání přišla třikrát o servis a zahrála jen šest vítězných míčů. Ukrajinka jich zaznamenala 19.

"V porovnání s předchozími dny bylo velké horko. Míče létaly velmi rychle a ona také hrála dost rychle. Já jsem naopak měla pocit, že nejsem stoprocentně na kurtu. Možná to bylo i tím, že jsem minulý zápas moc nehrála," uvedla Nosková, která do čtvrtfinále postoupila po skreči jiné Ukrajinky Eliny Svitolinové.

Turnajová devatenáctka v pondělí odstoupila už po třech gamech kvůli zranění zad. "Měla jsem tak dva volné dny. Dnes jsem se od začátku nedokázala dostat hlavou do zápasu. Ona naopak brzy vedla a zápas kontrolovala," doplnila Nosková.

Nosková nevyužila šanci na první grandslamové finále. Dvouhra v Melbourne pokračuje bez Čechů


Třiadevadesátá hráčka světa Jastremská vyřadila v Melbourne druhou českou hráčku. V 1. kole porazila také wimbledonskou šampionku Markétu Vondroušovou.

"Čekala jsem těžký zápas, ale ani já sama jsem nehrála, co jsem měla. Nedala jsem moc vítězných míčů ani es. Utkání jsem jí moc neztížila," litovala Nosková, jež ve 3. kole vyřadila světovou jedničku Polku Igu Šwiatekovou.

Jastremská se stala první ženou od roku 1978, která postoupila na Australian Open z kvalifikace až do semifinále. Na grandslamech se toto naposledy povedlo před třemi lety Britce Emmě Raducanuové, která nakonec vyhrála US Open.

"Zvláště v ženském tenise může být na grandslamech hodně překvapení. Když někdo z nás hraje svůj nejlepší tenis, může řadu dobrých soupeřek porazit. To se povedlo i mně. Někdy máte dobrý den, někdy ne. Dnes jsem nehrála nejlépe, to se stává," řekla Nosková.

Po životním grandslamu by se měla posunout v žebříčku WTA na 30. místo. "Stále pracuji na tom, abych udržela stabilitu svých výkonů. Musím být na každý turnaj připravená a být po fyzické a psychické stránce v pohodě," dodala

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

45
Přidat komentář
NovacekTP
Tak ten Saša postupuje. Dnes se na něj dalo koukat. smile
Reagovat
tommr
Co mě ale znepokojuje nejvíc je to že podobným způsobem Linda selhala už podruhý. Loni se jí prakticky totéž stalo v Praze ve finále proti Hibino ...
Reagovat
elsky
Ne každá prohra je selháním
Reagovat
NovacekTP
Reagovat
tommr
tahle prohra ale byla. Linda byla proti kvalifikantce Yastremský favoritkou, byla odpočatá a i sama přiznala že neodvedla stoprocentní výkon který by v takových zápasech měl být samozřejmostí ...
Reagovat
Mantra
no možná podle kurzu, ale jak píšu dole, z podhledu Dajány by bylo selhání prohrát tak, tady to bylo minimálně fifty fifty - obě v laufu - u D navíc zkušenost, u L zase ten hype s Šviontek
Reagovat
tommr
to nebyl žádnej hype. Linda Swiatekovou porazila po velmi dobrým výkonu. O to větší zklamání je že pak prohraje s hráčkou která Swiatekový nesahá ani po kotníky ...
Reagovat
Kandinsky1
Prostě jí nesedly dnešní podmínky a nepodala maximální výkon, navíc soupeřka předvádí na turnaji výborné výkony. Já bych to nijak nerozmazával.
Reagovat
elsky
Pro mě je Jastremská hráčka typu Petry Kvitové: Nekompromisní hra na hraně rizika a buďto se vyhází nebo vystřílí každého- jak to zrovna sedne.

Tyhle hráčky berou osud zápasu do svých rukou.
Reagovat
baba
souhlas, přesně na to jsem si vzpomínala, když jsem tipovala tento zápas. Jakmile není Linda favorit, je schopná překvapit, často ale jako papírová favoritka zklame.
Reagovat
EllNino
Jasne :))
Reagovat
vladka
To se nedá srovnat - v Praze to byla katastrofa a tady hrála. Je mladá, ale dobrá, to si sedne
Reagovat
Kandinsky1
Jestli Yastremska prohraje v SF, tak se Linda ocitne v žebříčku v brutálním ukrajinském obklíčení
28. Kostyuk
29. Yastremska
30. Linda
31. Tsurenko
32. Kalinina
Reagovat
tommr
a Svitolina bude taky někde nablízku ...
Reagovat
Mony
Mně se taky moc nezdálo, že nosí ukrajinské barvy..
Asi ji přinutily nebo že jí jinak z toho obkliceni nepusti.
Reagovat
turista
Mrs.Skreč je na 31.místě? Hmm.
Reagovat
Sinuhet1
Reagovat
lvicek
A stejne za to vsechno muze Marketa, ze si nechala od Jastremske v prvnim kole narezat ;). Mohli jsme mit klid!
Reagovat
farr
Souhlas, ale Markét je jetá delší dobu, té bych to nezazlíval.
Reagovat
Mantra
Je třeba se na to očekávání podívat i z pohledu soupeřky - ta měla před sebou taky "to je jasný, to musím dát" zápas. A Dajana má o krapet víc zkušeností, takže defacto např podle kurzu sázkovek si myslím, že ten zápas byl ohodnocený obráceně.
Reagovat
Liverpool22
Hmmmm. Tak Linda v rozhovoru potvrdila co jsem vytušil během zápasu. Hrálo se v pravé poledne, bylo vedro a Linda se s tím nevyrovnala. Začátek zápasu ještě chytla, šla do brejku a mohla dát na 3:1, ale servírovala tuším proti sluníčku a brejk nepotvrdila. Všimnul jsem si, že i Dajana měla na začátku zápasu problém se servisem na stejné straně jako Linda. Holt je to zkušenost a jak Linda říkala - je potřeba zapracovat na stabilitě výkonů + potrénovat i v extrémním horku jelikož na GS občas bude hrát i v pravé poledne za velkého vedra.
Celkově může být Linda s vystoupením na AO velmi spokojená jelikož potvrdila roli černého koně turnaje - vykostila Igu a potvrdila v 19 letech obrovský potenciál.
Reagovat
Dobry-den
Ach jo. :(
A já jí tak věřil. Obrovské zklamání. Ani se mi to původně nechtělo komentovat. :(

Ale jsem rád, že se Linda neschovává za výmluvný fráze typu 'soupeřka hrála skvěle'.

Dneska to fakt nezvládla v hlavě, připomínala mi Karolínu, která taky kolikrát působila ve velkých zápasech jako zpomalený film.
A to jsem ji po zápase s Igou chválil, jak to zvládla v hlavě.
Naštěstí v 19 letech má spoustu času na tomto zapracovat...

Závěrem gratulace k povedenému turnaji, ale momentálně převažuje zklamání. A to fakt že obrovské. :(((
Reagovat
Pavol
Prirovnávať Lindu ku Karolíne. Linda ma dúfam omnoho lepší pohyb.
Reagovat
GaelM
Nemá ty chodecké dny tak často jako Karolína, ale má je taky. Dneska to bylo vidět, za některými míčky se pomalu ani neohlédla.
Reagovat
Ondra979
nj skoda, ale je to celkem normalni prubeh..jen to mela usnadnene o to kolo navic..tak priste uz to snad bude lepsi v teto fazi
Reagovat
elsky
Zaplať pánbu za prohru. Vlnka mediálního zájmu rychle opadne a Linda má motivaci i peníze na další zlepšování.
Reagovat
lvicek
Hlavne myslim, ze si odnese i velmi podstatne zkusenosti, nejdriv porazit solidne hrajici svetovou jednicku v nocnim zapase na plnem kurtu a pak o par dni pozdeji si zazit tezke podminky v poledne v horku se sluncem, se kterymi se nevyrovnala zrejme uplne nejlepe. Mozna treba i nejake veci v priprave na zapas, do kterych nevidime. Ctvrfinale je urcite velky uspech, i kdyz ted v podobe prohry zrovna s Yastremskou s mirnou pachuti. Doufam, ze to posune Lindu spravnym smerem!
Reagovat
lvicek
Vlastne vubec nevim, proc ji pisu s Y :D.
Reagovat
Liverpool22
Přesně jak píšeš - pro Lindu jsou to cenné zkušenosti. Večerní zápas s Igou, pak skreč. Svitoliny, dlouhá pauza mezi zápasy a vypadnutí z herního rytmu a dnes zápas v pravé poledne ve vedru - takže zkušenosti a možná zvážit hrát i debla, kde si může vyzkoušet hrát v poledne, zůstane v zápasovém rytmu.....i když na každém GS se to může zamotat jinak. Bára zase hrála všechno a dnes na konci zápasu byla bez energie
Reagovat
EllNino
Vzdyt ho hraly
Reagovat
Liverpool22
Jasně debl tady hrála, ale myslel jsem to v globálu, že na turnajích debla moc nehraje. Pokud je zdravá, tak by ho měla hrát víc a může si cosi vyzkoušet......
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ano, se servisem měly problém obě, ale bohužel se to sešlo tak, jak píšete - na potvrzení breaku Linda podávala proti slunci a nezvládla to. Až tam bude hrát po šesté po sedmé, tak už to bude brnkačka.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
taky je pravda, že měla, jak sama říká, de facto dva dny volna a možná vypadla ze zápasového tempa.
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
Mantra
turnaj nad očekávání, ale dneska to bylo ložený na postup... tedy nebylo, evidentně, zamrzí to
Reagovat
turista
Škoda.
Reagovat
Pavol
Linda ty za to nemôžeš.

Môže za to ten čo ti mal povedať že nesmieš ísť do prestreliek s
Dayanov pretože tá tasí kolty proklate rýchlo.
Taka Krejča by ju s rozumom v pohode dala.
Reagovat
Mantra
Nedala
Reagovat
Pavol
Išla by na WC a dala.
Reagovat
Krisboy
Na WC by si přečetla řady na Tenis portálu a sfoukla by ji jako svíčku.
Reagovat
Pavol
Presne tak. Veď to tu píšeme hlavne pre tie hráčky.
Reagovat
baba
zápas jsem neviděla, ale trochu jsem to tušila. I Blinkova po zápase s Rybkou hrála blbě, Linda měla velké štěstí, že jí Svitolina pustila dál bez boje. Škoda té šance, ale ještě jí asi nebylo souzeno ...
Reagovat
Krisboy
A kde jsi byla, ty jelito?
Ale ne, skvělej turnaj. Gratuluji a přeju ještě lepší pokračování sezóny/kariéry.
Reagovat
Otmar
Je to tak . Dvě Češky mezi posledními osmi je úspěch, zejména při dosavadní formě naši špičky. Rychle zapomeneme jak a s kým skončily a budeme se těšit na lepší příští, díky holky!!
Reagovat
Liverpool22
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist