Nikdo nás neinformoval. Tohle je šílenství. Nemáme náhodou rozhodovat společně? Jak tenisté reagovali na nový termín French Open

18. 3. 2020, 10:09
Aktuality 38
Rozhodnutí posunout French Open na přelom září a října se nesetkalo se sympatiemi z řad hráčů. Ti totiž nebyli o plánované změně vůbec informováni. Pořadatelé antukového grandslamu, který měl původně začít na konci května, tak na sociálních sítích schytali pořádnou kritiku.
Vasek Pospisil

Hlavní soutěž French Open se měla původně odehrát od 24. května do 7. června. Kvůli pandemii koronaviru byl však termín posunut na 20. září až 4. října, přestože 13. září končí grandslamové US Open hrané ve Spojených státech na tvrdém povrchu.

"Abychom ochránili zdraví a bezpečnost všech, kteří se na přípravách French Open podílejí, rozhodla se francouzská tenisová federace, že letošní ročník French Open proběhne od 20. září do 4. října," stojí v tiskové zprávě. "Nikdo neví, jaká situace bude 18. května a teď nemůžeme s přípravami pokračovat, proto je nemožné turnaj uskutečnit v původním termínu."

Se zrušením antukového grandslamu nebo změnou termínu se vzhledem k momentální situaci počítalo, nicméně tenisté se do organizátorů francouzského podniku velké čtyřky pořádně obuli na sociálních sítích. A důvod? Nikdo s nimi změnu termínu nekonzultoval.

"Odvážný krok federace a pořadatelů. Myslel jsem si, že tyhle věci teď řešíme společně," napsal bývalý nejlepší deblista světa Jamie Murray. "Jsem rád, že používám Twitter, jinak bych se asi o změně termínu ani nedozvěděl. Už několik dní procházím poštu včetně spamu a nic," napsal ironicky deblista Jonny O’Mara. "A zase se to dozvídáme z Twitteru," zlobil se 13. hráč světa Diego Schwartzman.

Jedním z největších kritiků změny termínu je Vasek Pospisil, člen hráčské rady. "Tohle je šílenství. Zásadní oznámení Roland Garros o změně data na týden po US Open. Žádná komunikace s hráči nebo ATP. Máme v tomto sportu nulový hlas. Je načase se spojit," zlobil se v tweetu kanadský tenista.

"Tohle jsou hodně těžké časy, a proto by naší prioritou mělo být pracovat a hledat řešení společně. Tahle sobecká a arogantní rozhodnutí naši tour negativně ovlivňují," napsal v dalším tweetu.

I na ženském okruhu přišly reakce od nejlepších hráček. Ty ale místo slov volily internetová meme.

Jeden hráč však byl nejspíše před oficiální tiskovou zprávou kontaktován, a to 12násobný šampion Rafael Nadal, s nímž měl dle novináře Erica Salliota hovořit přímo ředitel French Open Guy Forget. Španělský král antuky se zatím k této informaci ani změně termínu svého nejoblíbenějšího grandslamu nevyjádřil.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

38
Přidat komentář
Vlk-v-trave
A co na to Nick Kyrgios? :)
Reagovat
Petr_Fisk
se svým přístupem ke změně termínu "pěkně odkopali".
"Nejzábavnější" na tom ale je, že naštvali kdekoho, bez jakéhokoliv skutečného efektu. Hrát se letos nebude nic (velké turnaje) a veškeré termínové dohadování je jen bouře v hodně malé skleničce vody v porovnání s drsnými zdravotními, ekonomickými i politickými problémy které přináší a hlavně ještě přinese koronavirus.
Reagovat
turista
Asi to je pouze hozený balónek s tím RG. Nic víc.
Reagovat
Petr_Fisk
Aspoň je o čem diskutovat...:)
Reagovat
Vlk-v-trave
mne nenastvali...
Reagovat
Petr_Fisk
Taky nejsi kdekdo...:)
Reagovat
Nola
co tak v jednom termine si strihnut 3 zostavaju GS? hraci si mozu vybrat.., a kedze maju den volna, mozu odohrat 2 GS sucasne, plati to samozrejme iba pre Pariz a Londyn :D
Reagovat
acc
nydnoL je letos vzhledem k taktice boje s virem jistota s pravdepodobnosti blizici se nule:)
Reagovat
Nola
asi tak, nejak, len niektori to nie a nie pochopit..... ta ponorka robi s ludmi divy, aj, ked sa priznam, ze by som nejaky ten GS rada tento rok sledovala, vlastne to nemusi byt ani GS, staci obycajny turnaj na urovni ATP1000 spojeny so zenskym WTA, mozno nejaka hala na konci roka....
Reagovat
smazaný uživatel
Skupinka epidemológov, virologov a odbornikov na tropicku medicinku opat v akcii :)
Reagovat
Nola
skor skupinka ludi, ktora je z realitou dnesnych dni stotoznena a nema prehnane ocakavania
Reagovat
acc
Proc? Mas neco k veci nebo jen placnuti do vody?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ako kazdy, nedokázem povedat, ci sa bude alebo nebude hrat za 4-5mesiacov..Nepriklanam sa k ziadnej strane, pretoze je to tazké odhadnut, aj pre odnornika, nie to este pre laika..

Smejem sa len z odbornikov TP, ktori zarucene vedia, ze sa v septembri hrat nebude..Oni vedia
Reagovat
RF46
Takze nevis nic ale smejes se druhym. Ale jo, ja ti to verim.
Reagovat
smazaný uživatel
Nepochopil si sheep no. 46..

Na tvoju obhajobu, tak trochu sa to cakalo.
Reagovat
RF46
Hehe, jen sem ti ukazal, co pises na blaboly. Ty mas v sobe tu slovenskou naturu kombinovanou se sebestrednosti, ktera neni bohuzel podeprena dostatecnym duvtipem a inteligenci.
Takze ikdyz budete dva, co budete vedet stejny prazdno, tak ty si vzdy budes myslet, ze si daaaaaleko pred nim :)
Ale vis co, ja ti to preju.
Reagovat
smazaný uživatel
Eu bisťu, zahrala na národnu nôtu, kluku jedna ušatá...

Ty si presne ten typ, ktorému zatvorené hranice nevadia, keďže nikdy nevystrčil paprče z toho svojho zaprdeného brlohu. Človek predpotopný..:)

Zobuď sa opička a zamávaj Európe..
Reagovat
RF46
:)) a ted si vem, ze sem za hranicema byl autem, letadlem i na motorce. A pracovne x-krat i mimo evropu...
Reagovat
Mayo
Kto je Pospisil?
Reagovat
Krisboy
"I na ženském okruhu přišly reakce od nejlepších hráček. Ty ale místo slov volily internetová meme."

Co to dprdl je? Copak už se svět definitivně zbláznil?
Reagovat
Patik
V tomto prípade sú tieto reakcie prostredníctvom meme ako Rafaelo..viac než tisíc slov..
Reagovat
smazaný uživatel
Inymi slovami, nikto okrem ikonu svetoveho tenisu Pospisila sa voci tomu ostro neohradil.
Reagovat
ttopi
Forehande promarnil jsi příležitost ukázat, že umíš myslet objektivně a racionálně. To co provedli pořadetelé RG prostě není úplně košer. Mělo se o tom více jednat. Mohli tomu dát klidně ještě týden.

Škoda, opět jsi potvrdil, že se jich zastáváš z jediného důvodu.
Reagovat
smazaný uživatel
Naopak. Rozmyslam velmi racionálne.

Ty ako racionálne rozmyslajuci clovek mi mozes objasnit, ktorý turnaj konzultuje jeho zaciatok s hracmi?...

Po USO sa svetový tenisový kolotoč z amerického kontinentu definitivne stahuje. Stahuje sa do Európy a následne do Ázie. V kontexte sucasnej mimoriadnej situácie, kedy je v hre len ziadny turnaj/turnaj v septembri je to najlepsie mozné riešenie.
Reagovat
ttopi
Normálně to nekonzultuje nikdo, protože jsou to desítky let zaběhlé věci. Ale právě proto, že se jedná celosvětově o mimořádnou událost, se tomu určitá diskuse věnovat asi měla. Chápu že Laver Cup je v podstatě souktomý podnik, ale v rámci nějakého vzájemného respektu se to mělo řešit. Předpokládám že Nadal je i s Laver Cupem nějak smluvně spojen a tohle bude komplikace i pro něj, ikdyž mu to je asi jedno.
Reagovat
smazaný uživatel
Ani jeden z nás nepozná zmluvy turnajov s ATP, ITF, WTA. TO je jediné, za čo môžu turnaj napadnúť, ak chybili.

Čo sa komunikácie s hráčmi týka, je to nezmysel. Neexistuje kapacita na to, aby sa to riešilo s každým hráčom osobitne a riešiť to s úniou hráčov, ktorú vo finále zastupuje len úzka skupina taktiež nie je cesta. Samotná únia by bola 100% nejednotná, a nevedela by sa vyjadriť kompaktne. Poškodení sú organizátori turnajov v Petrohrade a Laver Cup. Ale opäť, ak RG funguje ako suverénny turnaj, a nie je zmluvne viazaný na fixný termín, obávam sa, že neexistuje mechanizmuzs, ktorý by im v turnaji zabránil vtedy, kedy to sami uznajú za vhodné. Ak existuje, do 72hod sa to určite divák dozvie.
Reagovat
acc
Mas pravdu, prilezitost dostal ale jakmile mohl, hned zahodil. Ted uz jen krecovite obhajuje tu hloupost..
Reagovat
smazaný uživatel
A plačemé
Reagovat
acc
Ty? My ne..
Reagovat
smazaný uživatel
My?..

Schíza, alebo sa len tituluješ ako hovorca, aby si posobil "akože" silnejšie??..

Mimoň :)
Reagovat
acc
Neumim tak dobre slovensky - "A plačemé" - poznam z toho, jestli se jedna o mnozne nebo jednotne cislO?
Reagovat
smazaný uživatel
Pane, vy ste cocot..

Vidis, ako pekne ti vykám?..
Reagovat
acc
Nuda
Reagovat
Patik
:) no tak opäť si zrejme môžme povedať okolo koho a čoho sa točí celé French Open..jasnejší dôkaz podlosti už asi netreba...nehladiac na mňa možno tu majú ľudia na mňa názor aký majú..ale spýtajme sa nezaujatých ľudí čisto objektívne je toto korektné ?
Reagovat
Krisboy
Neskutečná šaškárna a nesmysl. Doufám, že budou mít rekordní počet omluvenek. Kromě Nadala, pochopitelně. Ten vynechá US Open.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevynechá...Preber sa.
Reagovat
JCFerrero
Ty uz sa zabi, to je neuveritelne.
Reagovat
JCFerrero
Pospisil stale na nieco place, placko.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist