Nišioka zvládl i své sedmé finále na asijském kontinentu. V Soulu přehrál Shapovalova a má 2. titul z turnajů ATP

2. 10. 2022, 10:22
Aktuality 1
ATP SOUL - Jošihito Nišioka v jihokorejském Soulu získal svůj druhý titul z turnajů ATP a zvládl i své sedmé asijské finále napříč všemi úrovněmi. Sedmadvacetiletý Japonec ve finále přehrál 6-4 7-6(5) Denise Shapovalova, kterého porazil i cestou za svým premiérovým triumfem před čtyřmi lety v čínském Shenzhenu. V pondělí se posune na 41. místo žebříčku a vylepší své maximum.
© AFP

Jošihito Nišioka se letos do finále na nejvyšším okruhu dostal už podruhé, ve Washingtonu ale neuspěl a druhého triumfu na této úrovni se dočkal až v Soulu. V jihokorejské metropoli porazil také Daniela Evanse, krajana Tara Daniela, světovou dvojku a nasazenou jedničku Caspera Ruuda a rozjetého Aleksandara Kovacevice. Proti Denisovi Shapovalovovi zlikvidoval manko 1-3 ve druhé sadě a po téměř dvou hodinách využil druhý mečbol.

Sedmadvacetiletý Japonec tak včetně asijských her 2014 zvládl i své sedmé finále na domácím kontinentu. Na hlavní tour se o titul popral počtvrté, radoval se pouze před čtyřmi lety v čínském Shenzhenu, kde mimo jiné vyřadil právě Shapovalova. V žebříčku ATP se posune na nové maximum, v pondělí bude figurovat na 41. místě.

Rovněž o čtyři roky mladší Shapovalov měl na dosah svůj druhý titul. Finále si zahrál popáté v kariéře a poprvé od loňského listopadového podniku ve Stockholmu, kde v roce 2019 slavil svůj jediný triumf. Bývalý desátý hráč světa si v hodnocení polepší o dvě příčky a bude na 22. pozici.

Oba finalisty teď čeká přesun do japonského Tokia, Nišioka bude v prvním kole domácí akce čelit Miomirovi Kecmanovičovi, nasazený Shapovalov se na úvod utká se Stevem Johnsonem.

• ATP 250 SOUL •
Korea, tv. povrch, 1.117.930 dolarů
nedělní výsledky (2. 10. 2022)
• Dvouhra - finále •
Nišioka (Jap.) - Shapovalov (4-Kan.) 6-4 7-6(5)
• Čtyřhra - finále •
Klaasen/Lammons (1-JAR/USA) - Barrientos/Reyes-Varela (2-Kol./Mex.) 6-1 7-5
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
brixner
Naprosto fantastický tenis!!!!!!!!!!!!!!!!!!
smilesmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist