Nizozemská deblistka byla v Palermu pozitivní na Covid-19. Druhý test měla negativní a může hrát

31. 7. 2020, 10:42
Aktuality 7
V Palermu, kde příští týden proběhne restart sezony a už o víkendu startuje kvalifikace, řešily hráčku s pozitivním testem na koronavirus. Nizozemka Rosalie Van Der Hoeková měla pozitivní výsledek na protilátky v těle, neboť už nemoc Covid-19 prodělala na začátku roku. Nicméně druhý test byl negativní a deblová specialistka se turnaje může zúčastnit.
Profily hráčů
Rosalie Van Der Hoeková

V Palermu se má od 3. srpna konat antukový turnaj WTA International. Je to ostře sledovaná akce, neboť půjde o první oficiální podnik profesionálních tenistů od začátku března, kdy byla sezona přerušena kvůli pandemii koronaviru. 

Situace ve světě se však dosud příliš neuklidnila a rušeny jsou už i akce z výrazně upraveného kalendáře. A pořadatelé turnajů, které proběhnou, musí mít připravená přísná bezpečnostní a hygienická opatření, aby nedošlo k šíření nákazy. 

Připravenost organizátorů v Palermu už otestovala Rosalie Van Der Hoeková. Po příletu na Sicílii jí byl udělán test na koronavirus a 25letá Nizozemka se následně přesunula do hotelu. Když se však dozvěděla, že má pozitivní výsledek, byla přemístěna do karantény a tenistka se rozplakala. 

146. deblistka světa, jež na začátku roku vyhrála dva turnaje ITF a loni triumfovala také po boku Marie Bouzkové, se ale nakonec turnaje v Palermu zúčastní. Hlavní druhý test totiž vyšel negativně a drama mělo šťastný konec. 

"Chci vám oznámit, že můj PCR test byl negativní! Předtím jsem měla pozitivní test na protilátky v těle, protože jsem měla nemoc Covid-19 už na začátku roku. Jsem zcela zdravá a už se těším, až si v Palermu zahraju," vysvětlila Van Der Hoeková na Instagramu.

Nasazenou jedničkou na Sicílii bude 15. hráčka světa Petra Martičová z Chorvatska. Z Top 20 jsou přihlášeny ještě Markéta Vondroušová a Maria Sakkariová. Z českých tenistek se na restart sezony do Itálie chystají také Karolína Muchová a Kristýna Plíšková. V kvalifikaci zkusí štěstí Tereza Martincová.

Před pár dny se kvůli obavám z koronaviru odhlásila světová dvojka Simona Halepová, původně přihlášena Johanna Kontaová dává přednost přípravě na 'americké betony'.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Kromě absence Simony Halepové a Johanny Kontaové podle původního plánu nebude hrát ani Karolína Muchová, Světlana Kuzněcovová nebo Jelena Ostapenková.
Reagovat
tommr
už by to chtělo los. Kvalifikace má začít už zítra ...
Reagovat
paddy
odhlášeno 8 z 24 main draw + Halep smile

tak to bude vypadat dál, hráči se budou přelévat podle konání jiných turnajů

Palermo asi bylo nouzovka, kdyby nebylo US
"hoď tam rezervačku, když tak jí zrušíme" smile
Reagovat
tommr
tady je názorně vidět jak je to testování nespolehlivý. I zcela zdravej člověk může bejt pozitivní ... smile
Reagovat
paddy
To je normální věc ve zdravotnictví či statistice, chyba 1 a 2 druhu, falešně pozitivní, falešně negativní

Další z tvých neznalostí, o životě toho moc nevíš, jsi jako komunistický funkcionář, který by rád poručil větru i dešti smilesmile
Reagovat
Gulbis
za to ty seš ředitel zeměgule, vo kovidu víš uplný hounosmile
Reagovat
paddy
dnes o tobě dávají v TV film smile
https://tv.seznam.cz/program/13421356
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist