Norrie v Lyonu ovládl dohrávku i semifinále s Chačanovem a s Tsitsipasem si zahraje o první titul

22. 5. 2021, 17:39
Aktuality 5
ATP LYON - Cameron Norrie na antuce v Lyonu potvrzuje svou životní formu. Dnes zvládl čtvrtfinálovou dohrávku proti domácímu Arthuru Rinderknechovi, po krátkém odpočinku deklasoval Rusa Karena Chačanova a podruhé v sezoně a potřetí v kariéře postoupil do finále turnaje ATP. O premiérový titul si 25letý Brit zahraje s druhým nasazeným Řekem Stefanosem Tsitsipasem.
Cameron Norrie (© AFP)

Cameron Norrie na devíti z deseti letošních turnajů ATP vyhrál minimálně jeden zápas a nárůst formy stupňuje během antukového jara, když vyhrál už 14 ze 17 zápasů a na druhé ze tří akcí postoupil do finále. 

Tři týdny po Estorilu se do něj dostal také v Lyonu. 26letý Brit ve Francii vyřadil i světovou čtyřku a bývalého šampiona Dominica Thiema, proti kterému si připsal druhý skalp hráče Top 10 a dosud nejcennější výhru, domácího Camerona Mouteta a dnes si poradil dokonce s dvěma soupeři. 

Po úspěšné dohrávce třetího setu s Francouzem Arthurem Rinderknechem zcela ovládl semifinále proti Karenu Chačanovovi. S ruským sokem ani jednou nepřišel o podání a za 66 minut zvítězil snadno 6-1 6-1. 

"Dnes jsem hrál opravdu skvěle. Fungoval mi servis, dařilo se mi na returnu a dobře jsem se cítil i ve výměnách. Jsem teď vážně šťastný nejen z postupu do finále, ale hlavně ze své hry," radoval se Norrie. 

26letý Brit si finále zahraje potřetí v kariéře, předloni v Aucklandu ani před třemi týdny v Estorilu na titul nedosáhl. Třetí pokus na premiérový triumf bude mít proti Stefanosi Tsitsipasovi, kterého v dosud jediném střetnutí na Hopman Cupu 2019 porazil.

22letý Řek Tsitsipas v semifinále porazil po obratu 4-6 6-3 6-0 italského teenagera Lorenza Musettiho a do finále postoupil počtvrté v sezoně. V celkově 16. finále bude usilovat 7. titul.

• ATP 250 ŽENEVA •
Švýcarska, antuka, 481.270 eur
sobotní výsledky (22. 05. 2021)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Norrie (Brit.) - Rinderknech (Fr.) 6-3 3-6 6-3
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Tsitsipas (2-Řec.) - Musetti (It.) 4-6 6-3 6-0
Norrie - Chačanov (8-Rus.) 6-1 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
paddy
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A šlágr Periferie vs Nextgen je na světěsmile Budeme se těšitsmile
Je tu někdo, kdo věří Cameronovi?
Reagovat
Vlk-v-trave
jiste.:) periferie forever.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tož ho zkusme tlačitsmile
Reagovat
EllNino
stačí, že Cameron tlačí ten bekhend ... nic moc líbivého :) Ale je zarputilý a bojovný ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist