Nosková stoupá žebříčkem a cílí: Chci do padesátky, možná i výš

29. 7. 2022, 06:00
Rozhovory 38
Linda Nosková si tento týden v pražské Stromovce připsala první dvě výhry na okruhu WTA i premiérový skalp hráčky Top 100. Mezitím v rozhovoru pro Livesport zavzpomínala na loňský triumf na Roland Garros juniorek a také se rozpovídala o svých cílech či nové vášni mimo tenisové kurty. Nechci kariéru končit jako první juniorka světa, říká česká naděje.
Profily hráčů
Linda Nosková

Když vyhrála loni v červnu juniorku na French Open, stala se Linda Nosková první Češkou po Haně Mandlíkové, které se to povedlo. Česká legenda ji přitom vyhrála už hodně dávno, v roce 1978.

Šest vítězných zápasů v řadě a nakonec triumf ve finále nad Ruskou Erikou Andrejevovou. Právě loni po vítězném Roland Garros mezi juniorkami se začalo o Lindě Noskové hodně mluvit.

"Před rokem to pro mě byla velká věc, ale když se teď dívám zpátky, tak jsem se zlepšila ve hře, jsem agresivnější a myslím, že moje hra se posunula dopředu. Teď už se samozřejmě zajímám a soustředím víc na ty turnaje mezi dospělými," vzpomínala na turnaji Livesport Prague Open, kde díky organizátorům startuje na divokou kartu.

Obrázky z Paříže ale samozřejmě zůstávají. "Rozhodně jsem byla ráda, že jsem dokázala tu juniorskou kariéru ukončit takovým hezkým způsobem," usmívá se.

Lindě aktuálně patří 112. příčka na žebříčku WTA, a pokud bychom brali v potaz jen hráčky mladší osmnácti let, je nejlepší na světě.

"To jsem si samozřejmě uvědomila, spousta lidí mi to i říká. Ale já nechci skončit kariéru jako první juniorka světa. Je to možná pro někoho důležité, ale ne pro nás všechny. Teď bych ráda do stovky a většina z nás to chce dotáhnout do první padesátky, nebo třeba i dál. Takže tohle taková mezistopka," vypráví Nosková. 


Tenisu obětuje rodačka z Valašska prakticky vše, včetně veškerého volného času. "Nějaká kina, nějací kamarádi… No, nejsem na to ani typ, takže se mi po tom ani nějak nestýská," připouští poněkud samotářskou povahu i to, že životu na tenisových turnajích se hráči a hráčky jednoduše musí přizpůsobit.

Velkou vášní se ovšem Lindě v poslední době stal jeden z nejoblíbenějších seriálů všech dob. "Když na Netflixu vyšla čtvrtá řada, Stranger Things, tak jsem si říkala, že nemá cenu se dívat od znova, protože jsem to nikdy předtím neviděla. Ale dala jsem tomu čas a teď čekám netrpělivě na pátou řadu,” směje se.

Na její výkony pak netrpělivě čekali všichni čeští fanoušci a v Praze se konečně dočkali. "Hrát doma je vždycky příjemnější. Sice nejsem přímo z Prahy, ale v Česku mám spoustu fanoušků, stejně jako ostatní české hráčky, tak to bude snad výhoda," přála si na začátku turnaje.

A ukázalo se, že výhodou domácí prostředí rozhodně je. Nosková je po výhře nad Francouzkou Alizé Cornetovou už ve čtvrtfinále a pokud v něm porazí Japonku Nao Hibinovou, může se už těšit na pozici v Top 100.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Jakub Burian

Komentáře

38
Přidat komentář
Frick
Znělo by to poněkud gerontofilně
Reagovat
EllNino
Vítej první stovko :) Další premiérový postup naší tenistky, už jich je tam zase 8 a to ještě Muška vypadla teprve nedávno ... věřím, že Praha bude zlomová a konec sezóny vyjde našim holkám lépe :)

Lindě gratuluju, ať to tam vyhraje celé smile
Reagovat
Nenela
Ja preju turnajovou vyhru vice Marusce. Prece jen uz na ni ceka strasne dlouho a Linda ma spoustu casu
Reagovat
tommr
kdyby ale získala titul Linda tak by to byl velká senzace ... smile
Reagovat
EllNino
něco jako Markéta v Bielu :)
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Zatím mi Lindina cesta připomíná Markétin Biel.
Navíc v cestě tehdy tuším stála taky Alize, i když před zápasem 1. kola odstoupila.
Reagovat
lxr
Taky bych to přál více Marii, ale budu rád, když to vyhraje kterákoliv z nich, přece jen je tam ještě Potapova nebo Linette.
Reagovat
Marie9
Prosím, co se stalo? Jen jsem odskočila vytáhnout koláč z trouby a je konec zápasu. Lindě samozřejmě velká gratulace.smile
Reagovat
lxr
Japonka měla problémy se zády.
Reagovat
Marie9
Děkuji.
Reagovat
Nenela
pochopilijste to nekdo?
Reagovat
tommr
už nemohla normálně podávat a tak to zabalila. Je to škoda, protože takový vítězství asi Lindu moc nepotěšilo ...
Reagovat
Pavol
Chceš do 50-tky , hrou už si tam. Radosť pozerať.
Reagovat
EllNino
3 vítězné údery a eso z druhého smile
Reagovat
EllNino
Linda mi jí dost připomíná, myslím herně :) Teď ty kraťasy mi ji uplně připomněly
Reagovat
Marie9
Že to půjde až takhle hladce jsem si nemyslela. Já vím, ještě není konec, ale Linda jede.smilesmilesmile
Reagovat
EllNino
Prosímtě mlč smile
Reagovat
Marie9
Už mlčím, ale Linda ten set dotáhnesmile
Reagovat
EllNino
Líbí se mi na ní ten její "salám" postoj, prostě jdu vyhrát a užít si můžu něco jiného :) Taková valašská tvrďačka, přijde mi, že s Křupanem si hodně sedli právě v tomhle, on je taky podobného ražení, koneckonců takový byl i Berďa ...

Na 17 let hraje fakt skvěle a snad vyhraje i dneska, moc bych jí to přál :)
Reagovat
Petra86
Ono "velkohube prohlášení" jdu vyhrát, je taky špatně, ona hraje pouze na jedné straně a nemůže ovlivnit co si myslí soupeřka, která chce taky vyhrát. Měla by tam jít s cílem podat ten nejlepší výkon, aby se sama před sebou nemusela stydět.
Reagovat
Marduch
dovolím si nesouhlasit. Zvlášť v tenisu, který je soubojovým sportem, jde mnohdy o to soupeře zlomit díky přístupu a nastavení, aby soupeř/ka v určité momentu uvěřil, že dnes to asi nepůjde. Jít tam vyhrát je mindset. Nepovolit v trpělivosti, v taktice, v intenzitě. Snaha podat herně nejlepší výkon je, když to trochu přeženu, základ, na kterém se staví.
Reagovat
HolyMotors
Naprostý souhlas smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
tommr
Linda je před dnešním zápasem v pozici jasný favoritky což by jí mohlo trochu svazovat. Hibino navíc není žádný ořezávatko což předvedla i proti Báře. Přesto ale věřím, že to Linda zvládne ...
Reagovat
Mantra
líbí, že si nejde užívat, ale jde vyhrávat... to je nastavení hlavy jak má být, je to takové nečeské, ale za mě je to super přístup! Druhá Linda, která měla podporu o tři levely jinde se zasekla, řekl bych že to bude mít teď těžký, protože hlava a její nastavení není jako přidat v posilovně a uběhnout stovku o půl vteřiny rychcleji.
Reagovat
Marduch
tak po prvním průlomu má 9 z 10 sportovců nějaký ten útlum. Ale pravda, Linda N působí, že má všechny ty věci související s vrcholovým tenisem už teď přirozeně pod kůží..
Reagovat
Nenela
by mohlo byt ferovejsi a obcas taky zatleskat Japonce
Reagovat
Nenela
Sorry, tohle melo byt jinde
Reagovat
SydneyOpen
Fakt nechápu proč jí organizátoři nasadili už na druhý zápas když hrála včera až do večera.. takhle jí zbytečně obrali o čas na odpočinek. Nepochopíš faktsmile
Reagovat
Nenela
Ty dve hodiny uz jaro nedelaji, hlavni regenerace je vecer a dobry spanek pres noc
Reagovat
EllNino
kvůli deblu no :/
Reagovat
baba
naprosto s vámi souhlasím - Linnete s Wang nikoho moc nezajímají, všichni chceme vidět Maruš a teď Lindu - takže poslední zápas měla být dvojice, která hrála včera - tady Linda a Hibi...mám pocit, že pořadatelé fakt nechtějí naše holky ve finále, ani hojnou večerní účast diváků...
Reagovat
EllNino
babo, Linda hraje dřív, protože bude hrát ještě debla s Luckou Havlíčkovou, to je prostě zákon, singl před deblem vždycky ... tak nevymýšlej konspirace
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
baba
ok, ale mohla být tedy až po Bouzkové???Nebo ta taky hraje debla?????
Reagovat
EllNino
podívej se do pavouka :) dvě kliknutí
Reagovat
baba
ok, hraje v 15,30 debla - už chápu
Reagovat
Pavol
Nebude jej na obed teplo. Väčšinou domáce hviezdy hrajú večer. smile držím palce
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist