Nový termín French Open neprojde, myslí si šéf německé tenisové federace

30. 3. 2020, 09:42
Aktuality 17
Šéf německé tenisové federace Dirk Hordorff se pro francouzský deník L'Équipe rozpovídal nejen o plánovaném zrušení Wimbledonu, ale také o nešťastném rozhodnutí pořadatelů French Open přesunout antukový grandslam na přelom září a října bez větší komunikace s ostatními organizacemi a samotnými tenisty. Dle jeho slov se jedná o strategický krok prezidenta francouzské tenisové federace Bernarda Giudicelliho, aby byl zvolen i příští rok. Ten však neprojde.

Organizátoři French Open nedávno šokovali tiskovým prohlášením, že svůj grandslam přesouvají z přelomu května a června na přelom září a října. Konkrétně na 20. září až 4. října, což koliduje nejen s exhibičním Laver Cupem Rogera Federera, ale i dalšími turnaji. Navíc se týden předtím má dohrát US Open.

Nový termín se setkal s obrovskou kritikou, hráči o ničem nevěděli, pořadatelé turnajů o ničem nevěděli... změna termínu se navíc ještě v kalendářích ATP a WTA, které vyžadují start svých hráčů na všech čtyřech grandslamech, neobjevila.

A proto si šéf německé tenisové federace Dirk Hordorff myslí, že tohle Francouzům prostě neprojde. "Jednali na vlastní pěst a schytali kritiku snad od všech. Proto si dovolím předpovědět, že French Open se v tomto novém termínu neuskuteční."

"Takhle Francouze neznám, muselo to být rozhodnutí prezidenta francouzské tenisové federace Bernarda Giudicelliho, tohle je mu podobné a je to dost nechutné. Nejspíše zpanikařil, protože v únoru příštího roku se bude znovu volit prezident a on chtěl získat body navíc," řekl Hordorff.

Dle jeho informací se měla odehrát pouze hlavní soutěž, což mělo nahrát listopadovému finálovému turnaji Davisova poháru, jenž pořádá ITF. Do Madridu by tak chtěli kvůli finančním odměnám dorazit i hráči, kteří by na French Open museli do kvalifikace. "Chtěl si tímto krokem na svou stranu naklonit ITF, ale teď je sám proti zbytku světa."

"Takhle jednat nikdo nemůže, obzvláště v tak těžké situaci pro nás všechny. Představte si, že by se Wimbledon a US Open spojily s ATP a mířily svůj nový termín proti francouzským akcím. French Open je velmi důležitý turnaj a pokud se bude letos hrát, bude to skvělá zpráva pro všechny. Ale takhle to přece nejde."

ATP navíc údajně pořadatelům French Open pohrozila, že pokud se antukový grandslam uskuteční v jimi stanoveném novém termínu, neudělí hráčům body do žebříčku. "Bude z toho jenom chaos," myslí si Hordorff.

"Tohle rozhodnutí bude jeho Waterloo," řekl jeden z manažerů francouzské tenisové federace přímo Hordorffovi. Giudicelli si údajně svým jednostranným jednáním zpečetil svůj osud ve funkci prezidenta.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
Kozoroh
https://www.ubitennis.net/2020/03/wimbledon-cancelled-roland-garros-punished-decision/

Potrestáno by bylo nejenom RG 2020, přesunuté na podzim, ale i následující ročník 2021. Za oba ročníky by účastníci nedostali do ATP žebříčku žádný bod.
Reagovat
smazaný uživatel
To by bola win win situation, ale viac win pre RG :)

Kedze na prijmoch sa im to nijako neodzrkadlí, a na ucasti hracov a kvalite turnaja taktiez...

Je to také gesto ohrdnutej milenky, ktora dostala kopačky od frajera a vymaže si ho z FB, hoci on by sa jej uz aj tak nikdy neozval :)
Reagovat
Kozoroh
Podceňuješ možnosti ATP. ATP může do termínu RG naplánovat svůj turnaj, koneckonců turnaje, ke kterým se letošní RG nasáčkovalo, nebyly přesunuty/zrušeny. Je jasné, že Nadal, Djoker, Thiem budou usilovat o RG titul i bez bodů, ale většina TOP 100 nemusí tento pohled sdílet. Pro mnohé z nich bude výhodnější hrát obodovanou 250 než nebodovaný grandslam. Paralerní turnaje pod záštitou ATP by měly negativní dopad na herní pole RG 2020 i 2021.
Reagovat
smazaný uživatel
Neboj, nebude to mat vyraznejsi dopad v rámci kvalify, ako ked sa GS nezucastni zranený Del Potro :)

Za prve kolo GS je 50.000 eur, tolko dostane semifinalista atp250 Petrohrad..

Myslim, ze si to hráci zrátajú.
Reagovat
paddy
Argument, že se na trávě nedá hrát v říjnu kvůli vlhkosti je nesmysl, protože není problém nazout gumáky. Malé děti je nosí často a dokonce i někteří dospělí (ženy to vydávají za módu).

Nejzajímavější je poznámka k restartu turnajů. Dokud nebude vakcína - tzn. rok a půl v hajzlu. Malomocní již posunuli svůj odhad na tento podzim :)

I believe that until we have a vaccine or a cure it will be difficult to start again. Can you imagine all the people travelling from tournament to tournament, all the players, the fans, the coaches, the physios, the referees?
Reagovat
SwissMaestro
Jaku ž jsem jednou psal. Je až strašidelné jak se lidé vrhnou po první vakcíně či "léku" co bude. Ani nechci domýšlet možné fatální vedlejší účinky, některé se třeba projeví až za pár let a podobně.
Reagovat
Vlk-v-trave
Pro RG by byl pekny mesic Listopad, to listi na stromech se pekne barvi do tmave zluta, oranzova, svetle cervena, az ruda...atd...
Pekne by to ladilo s cihlovymi kurty.
Zari, babi leto, to budou vsichni zamotani do pavucin. Nebude to ono.
Reagovat
darek.vrana
Pro žebříček by bylo ideální, kdyby se začalo příští rok v Indian Wells. Pak by se jen počítaly dva roky zpět:).
Reagovat
tommr
jj to by se snad mohlo ještě stihnout a ve statistikách by se pak místo sezón 2020 a 2021 objevovala jen sezóna 2020/2021 ...
Reagovat
Fandina
Já to vidím jednoduše. Období, co se hrát nebude se do žebříčku nakopíruje z loňska a jede se dál.
Reagovat
George_Renel
U nás bude pandemie za zenitel o pár týdnů dříve než v UK a tak Wimbledon na -Strahov! .-)
Reagovat
Mayo
Kto je to šéf nemecké tenisové federace?
Reagovat
smazaný uživatel
Píšeš to u každého článku, už to není vtipné.
Reagovat
paddy
Takže zbytečné debaty o termínech
Reagovat
smazaný uživatel
Prvá bola sliepka, až potom vajce.

Tvrdí šéf nemecke tenisove asociace.
Reagovat
Kozoroh
To, že jsou pořadatelé RG náfukové, to už vím déle, ale tím bezohledným přesunem termínu tomu nasadili korunu. ATP by jim měla dát přes prsty.
Reagovat
Mantra
jak? proč ATP? navrhuješ, aby hrály jen dámy a pánům turnaj ATP zakázala pod podmínkou, že na turnajích pořádaných ATP nebudou moci hrát? nebo jaká je tvá představa?

Nechal bych na uvážení hráčů, kde a kdy si chtějí zahrát, ostatně malé turnaje si také vybírají sami, proč by nemohli velké, hráčů je dost a finančně by to pomohlo více hráčům najednou. Pro diváky by to bylo taky zajímavější. Hrát např. 2 tisícovky souběžně nebo teď RG s Laverem ad by mohli nastoupit - nechal bych to trhu
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist