O Australian Open ho připravil koronavirus. Murray našel 'chudou' alternativu na challengeru v Bielle

27. 1. 2021, 19:47
Aktuality 8
Brit Andy Murray, který po nedávné nákaze koronavirem musí oželet účast na tenisovém Australian Open, si místo toho zahraje challenger v Itálii. Od 15. února se trojnásobný grandslamový šampion představí na turnaji v Bielle s dotací 132.000 eur (3,4 milionu korun).
Profily hráčů
Andy Murray (© AFP)

Bývalá světová jednička Andy Murray měl pozitivní test na koronavirus 14. ledna a nestihl žádný z charterových letů do Melbourne. Sice ještě doufal, že se do Melbourne vydá později, ale výjimku z přísných australských pravidel nedostal.

Tenisté totiž mohou odletět do Austrálie až 14 dní po prvním pozitivním testu a po příletu do země pak musí absolvovat čtrnáctidenní karanténu. K zápasu by mohl nastoupit nejdříve 12. února, Australian Open přitom začíná o čtyři dny dříve. 

Třiatřicetiletý Brit tak začal hledat alternativu a jelikož se v nadcházejících týdnech budou elitní turnaje konat pouze v Austrálii, musel 'lovit' na seznamu challengerů.

První letošní turnaj má aktuálně 123. hráč světa Murray nově naplánovaný do haly v italské Bielle, kde se bude hrát v týdnu od 15. února a odměny z celkové dotaci 132.000 eur.

Z Top 100 jsou do Bielly přihlášeni také Španěl Alejandro Davidovich, jenž rovněž přišel o turnaje v Melbourne kvůli covidu, domácí Lucas Pouille, který se vrací po téměř roční pauze zaviněné operací loktu, a Korejec Soon Woo Kwon. Kvalitní startovní pole doplňují domácí Andreas Seppi a Lorenzo Musetti či mladý Američan Sebastian Korda, který se na úvod sezony blýskl postupem do finále v Delray Beach.

Murray bude hrát challenger poprvé od srpna 2019, kdy se na Mallorce vracel po operaci kyčle. Tehdy vypadl ve třetím kole s Italem Viollou. Předtím na turnaji této kategorie nehrál dlouhých 14 let.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
Bob
Klaun
Reagovat
smazaný uživatel
klauna máš v gatiach
Reagovat
Krisboy
Jak to víš?
Reagovat
smazaný uživatel
když ti to řeknu, jaká bude od tebe protihodnota?
Reagovat
Krisboy
Žádná - ta informace pro mě není zas tak důležitá.
Reagovat
smazaný uživatel
klauna máš v gatiach
Reagovat
Patik
To je pod jeho úroveň..
Reagovat
Bob
Challenger je přesně jeho úroveň.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist