O osudu dalších turnajů by se mělo rozhodnout 10. června. ATP naplánovala videokonferenci s hráči

4. 6. 2020, 10:21
Aktuality 7
Zatím je tenisová sezona přerušena do konce července. O osudu srpnových turnajů a možná i těch dalších se má dle dostupných informací rozhodnout příští středu, na kdy ATP naplánovala videokonferenci se svými hráči.

Nehraje se už od března a tenisty na mezinárodních turnajích neuvidíme minimálně do konce července. Jaký bude osud srpnových turnajů, bychom se měli dozvědět příští středu, na kdy je naplánována videokonference ATP s hráči. Ta má začít v 16:00 našeho času, pozvánky ATP rozesílala na e-mailové adresy svých hráčů. Informaci přinesl španělský deník Marca.

Původně se mělo o srpnových turnajích rozhodnout už 1. června, ale mužská tenisová asociace si vzala více času a jejich osud a možná i zbytku pandemií koronaviru narušené sezony chce řešit přímo s hráči.

Stále platí, že se bude organizace řídící mužský tenis soustředit na to, aby se odehrály ty největší turnaje, že se může sezona protáhnout klidně až do prosince a některé z velkých antukových turnajů se přesunout na podzim.

Momentálně situace vypadá velmi optimisticky. Za velmi přísných podmínek a bez diváků jsou schopni svůj grandslam uspořádat organizátoři US Open (hlavní soutěž startuje 31. srpna) i French Open, které se přesunulo na přelom září a října.

V New Yorku by se dva týdny před startem grandslamu mohl odehrát společný podnik Western & Southern Open, který se normálně koná v Cincinnati. Mezi oba grandslamy by mohla tenisová vedení naplánovat antukové akce v Madridu a Římě.

Jak vyplynulo na povrch, informace o plánované videokonferenci se neměla dostat na veřejnost, proto ATP zatím oficiálně nic nepotvrdila. Stejné setkání by ráda uskutečnila i s trenéry, a to 18. června. Vedení ženského tenisu se rovněž k ničemu nevyjádřilo, není tak jasné, zda přistoupí k podobnému řešení momentální situace.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
paddy
Napište všichni Nickovi, ať tu videokonferenci streamuje. U něj je největší šance, že to udělá :)
Reagovat
Fandina
Vidím to velmi optimisticky. Podle mě to v srpnu vypukne. :-))
Reagovat
peek
Pojďme se bavit o možnostech: jedna zajímavá možnost je uspořádat turnaje s diváky ale bez tenistů.
Reagovat
blixa
Jsem pro. Já bych pořádal turnaje jen s diváky a tenistkami, tenisti mě nebaví ;-)
Reagovat
Nenela
Pokud tam bude Fabio v roli divaka a ja vedle neho, budu uplne spokojena :-)
Reagovat
sojka1
:-)))
Reagovat
annah
:-)))))))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist