Obhájce Bellucci nezaváhal. V Santiagu postupuje i Robredo

3. 2. 2011, 09:55
Aktuality 1
ATP SANTIAGO - Obhájce titulu Thomaz Bellucci na antukovém turnaji v Santiagu postoupil do čtvrtfinále. Brazilský tenista zvládl třetí set proti Portugalci Ruii Machadovi a může se chystat na prvním duel s Italem Fogninim, se kterým se zná z juniorských soutěží.
Thomaz Bellucci

Thomaz Bellucci v Santiagu vyhrál už sedmé utkání v řadě. Po loňském triumfu zahájil letošní ročník hladkým vítězstvím nad Volandrim, ve druhém kole ho však potrápil Portugalec Rui Machado.

Třetí nasazený Brazilec sice urval první set, ve druhém ale získal jen dvanáct fiftýnů a prohrál 1-6. V rozhodující sadě se ale karta znovu obrátila, Bellucci využil soupeřových problémů na podání a za necelé dvě hodiny zvítězil 7-5 1-6 6-1.

"Jsem velmi šťastný, vždy je příjemné vyhrát dva zápasy v řadě. Dnes to nebylo tak jednoduché, jako v prvním kole, ale myslím, že jsem hrál dobře a udělal to, co jsem pro výhru udělat měl. Co se počítá, je výsledek," komentoval Bellucci.

Ve čtvrtfinále ho čeká Ital Fabio Fognini, který v tříhodinovém maratónu zdolal Španěla Alberta Ramose-Vinolase. Oba tenisté si v zápase vypracovali pětnáct brejkbolů, proměnit o jeden navíc ale dokázal sedmý nasazený Fognini, což rozhodlo rozhodující třetí set.

"S Fabiem se znám z juniorů, bude to těžké. Ale na souboj se těším a pokusím se přiblížit postupu do finále," dodal brazilský tenista, jenž se s Fogninim na okruhu ATP utká poprvé.

Ve čtvrtfinále je už také turnajová šestka Tommy Robredo. Španělský tenista po obratu s Portugalce Gilem porazil 6-0 7-6 Brazilce Ricarda Mella.

"Mým největším problémem dnes bylo, že jsem začal příliš dobře. Vyhrát ta snadno první set je vždy hodně nebezpečné," uvažoval Robredo. "Jediný míček nás dělil od třetího setu, to už by nebyla legrace.

O postup do semifinále si bývalá světová pětka zahraje s Argentincem Maximem Gonzalezem. Sedmadvacetiletý Jihoameričan zažil v roce 2009 nejlepší sezonu na okruhu ATP, na konci roku si ale při 'fotbálku' zlomil nohu a byl na šest měsíců ze hry. Loni vyhrál jen dva zápasy, herní rytmus však získal na challengerech, když na podzim dva vyhrál.

V Santiagu už zvládl dva třísetové zápasy: po nasazené dvojce Monakovi si poradil s brazilským outsiderem Joaem Souzou.

"Proti Maximovi to bude těžké. Je to konzistentní hráč, má dobré oba údery - forhend i bekhend. Navíc tu tento týden hraje velmi dobře," řekl o svém příštím soupeři Robredo.

- ATP SANTIAGO (Chile, antuka, 398.250 dolarů) -
středeční výsledky (02. 02. 2010)

Dvouhra - 2. kolo:
Bellucci (3-Braz.) - Machado (Portug.) 7-5 1-6 6-1
Rovredo (6-Šp.) - Mello (Braz.) 6-0 7-6(7)
Fognini (7-It.) - Ramos (Šp.) 3-6 7-5 6-4
Gonzalez (Arg.) - Souza (Braz.) 4-6 6-3 6-1

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Schwank/Zeballos (2-Arg.) - Čermák/Friedl (ČR) 6-3 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist