Obhájce Ferrer vydřel v Buenos Aires postup

12. 2. 2014, 11:46
Aktuality 7
Vydřenou výhrou nad Máximem Gonzálezem odstartoval David Ferrer v Buenos Aires svou cestu za obhajobou loňského titulu. Vítěz posledních dvou ročníků zdejšího turnaje udolal domácího hráče až po více než dvou hodinách 7-6 6-4 a postoupil do čtvrtfinále.
David Ferrer

Pro Davida Ferrera byl úvodní duel v Buenos Aires jeho prvním letošním zápasem na antuce a rozehraný kvalifikant Máximo González jasného favorita utkání pořádně prověřil. Argentinec šel v prvním setu dvakrát do vedení, Ferrer ale jeho náskok pokaždé rychle smazal a vynutil si tie-break. V něm nejvýše nasazený hráč promarnil tři setboly, další už ale využil a set vyhrál 7-6.

Druhou sadu pro sebe Ferrer získal v jejím úvodu, když soupeři sebral dvakrát po sobě servis. V dalším průběhu setu už se Gonzálezovi dařilo brejkboly odvracet, Španěl ale náskok bez potíží udržel a po více než dvou hodinách se radoval z vítězství 7-6 6-4.

Radost domácím fanouškům neudělal vedle Gonzáleze ani sedmý nasazený Juan Mónaco, vítěz turnaje z roku 2007. Argentinský tenista musel předčasně ukončit loňskou sezonu kvůli zraněnému zápěstí a v té letošní stále čeká na první výhru. Nedočkal se jí ani proti Albertu Ramosovi, byť k ní měl nakročeno.

V první sadě ještě Mónaco zvládl její koncovku; za stavu 5-3 sice set nedopodával, následnou zkrácenou hru však vyhrál 7-3. Od druhého setu už Ramos podával suverénně a Argentinci nenabídl jediný brejkbol. Díky brejku za stavu 5-4 si vynutil třetí sadu, v šesté hře znovu sebral soupeři podání, a bylo rozhodnuto. Po téměř dvou a půl hodinách zápas ukončil, když při dalším Mónakově podání proměnil hned první mečbol.

Podobně jako největší favorit turnaje Ferrer postoupil ve dvou setech i druhý nasazený Fabio Fognini. Ital musel v duelu s Julianem Reisterem odvracet celkem 17 brejkbolů a čtyřikrát o podání přišel, německému tenistovi ale sám sebral servis sedmkrát a zvítězil 7-5 6-2. Čerství vítěz z Viňa del Mar tak vyhrál už sedmý zápas v řadě a na antuce porazil dvacet z posledních 21 soupeřů.

Výsledky - Buenos Aires (antuka, dotace 567.760 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Ferrer (1-Šp.) - M. González (Arg.) 7:6 (9:7), 6:4
Fognini (2-It.) - Reister (Něm.) 7:5, 6:2
Haase (6-Niz.) - Alund (Arg.) 6:4, 6:7 (6:8), 6:3
Ramos (Šp.) - Mónaco (7-Arg.) 6:7 (3:7), 6:4, 6:2
Volandri (It.) - Garin (Chile) 5:7, 6:0, 6:3
L. Mayer - Argüello (oba Arg.) 6:3, 6:4
Giraldo (Kol.) - Montaňés (Šp.) 7:6 (7:4), 6:2

Komentáře

7
Přidat komentář
Fandina
super. Gratulka a držím palce proti Kohlimu. Go Ríšo go go!!!
Reagovat
Fandina
gratulka. Mám radost. Jen tak dál. Go Tommy go go!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ale bylo to vydrene vitezstvi...raketa o kurt otriskana na max...:)
Takze v dalsim kole Janowicz...
Reagovat
smazaný uživatel
...tak brejk jsme ztratili, a hrozi nam zase TB...ono obhazovat Vesca na siti...stylem, treba to vyjde...eh...skoda...
Reagovat
smazaný uživatel
jo, chtelo to otriskat raketu o kurt...a hned to jde lepe...a pekny drop..pred TB...tak snad...
Reagovat
smazaný uživatel
Jednoznacny TB, Tommy se pekne tlacil na sit, agresivnejsi hra, jeden FH pekny zkraceny cross, Vesco nestihal...
...takze s prehledem...
snad to Tommymu vydrzi, teda...
Reagovat
smazaný uživatel
tak nas zabila najivnost na siti...aha...takze to bude jeste tezka prace...kdyz si necha vzit takhle brejk na zacatku 3.setu...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist