Obhájce titulu Nišikori se v Memphisu po obratu zachránil, Karlovič překvapivě dohrál

12. 2. 2015, 06:47
Aktuality 83
ATP MEMPHIS - V Memphisu se reprízy loňského finále nedočkali. Dvojnásobný obhájce titulu Kei Nišikori sice otočil zápas s domácím Ryanem Harrisonem a postoupil do čtvrtfinále, v něm však narazí překvapivě na dalšího Američana a dlouholetého přítele Austina Krajicka, který vyřadil Chorvata Iva Karloviče. 'Kamarádský' souboj o semifinále čeká také domácí hráče Querreyho a Isnera, finalisty z roku 2010.
Kei Nišikori (© memphisopen.com)

Kei Nišikori měl ve svém prvním zápase od vyřazení ze čtvrtfinále Australian Open nečekané potíže. Světová pětka na oblíbeném halovém turnaji v Memphisu zdolala domácího kvalifikanta Ryana Harrisona, který je aktuálně až 165. hráčem světa, ažpo obratu 3-6 6-3 6-4.

Pětadvacetiletému Japonci proti rozehranému Američanovi, který v Memphisu nastoupil k už pátému zápasu během pěti dnů, chvíli trvalo, než se dostal do tempa. V úvodu prohrál tři gamy po sobě a za stavu 0-3 čelil dalšímu brejkbolu. Dvaadvacetiletý Harrison mohl pomýšlet na svou dosud nejcennější výhru, nakonec však favorita zaskočit nedokázal.

Nepovedený první set favorizovaný Nišikori nezachránil, ale vývoj otočil. Po dvou doinách hry proměnil čtvrtý mečbol a nakonec zvítězil 3-6 6-3 6-4.

"On (Harrison) hrál opravdu dobře. Ale musím říct, že jsem v prvním setu nebyl dobře připravený. Až ve druhém setu jsem začal hrát lépe a dostal jsem se do hry. Brejk v prvním gamu třetího setu mi hodně pomohl hlavně psychicky," komentoval Nišikori. "Někdy je důležité vyhrát zápasy, jako byl tento, ale ve čtvrtfinále budu muset zvednout úroveň své hry," uvědomuje si finalista loňského US Open.

Nišikori v Memphisu neprohrál už deset zápasů v řadě a letos se může stát prvním hráčem v historii turnaje, který ho vyhraje tři roky po sobě.

Austin KrajicekVe čtvrtfinále se očekával Nišikoriho souboj s Ivem Karlovičem, chorvatským dlouhán ale ve druhém kole překvapivě zaváhal a Japonec se tak utká s dalším domácím vyzývatelem a úspěšným kvalifikantem Austinem Krajickem. S tím se moc dobře zná. V juniorských letech spolu trénovali na Floridě a od té soby jsou z nich dobří přátelé.

"Vždy je těžké hrát proti kamarádovi. Ale myslím, že to bude zajímavý a zábavný zápas. Tenisově jsme spolu vyrůstali, takže si myslím, že bude zajímavé vidět náš souboj," uvedl Nišikori.

Až 156. tenista světového žebříčku Krajicek si proti světové pětadvacítce Karlovičovi připsal svůj dosud nejcennější skalp a poprvé v kariéře postoupil do čtvrtfinále turnaje ATP. Díky tomu se ve světovém žebříčku posune poprvé v kariéře do Top 100.

Krajickovi v zápase stačil jediný proměněný brejkbol, který byl zároveň mečbolem. Za stavu 7-6 4-6 a 5-4 se opřel do returnu a k radosti téměř celé haly souboj s pětatřicetiletým Chorvatem ukončil.

"Byl to skvělý zápas. Je jasné, že Ivo má skvělý servis, takže při něm nemáte moc šancí. Při jeho podání musíš tipovat," řekl Krajicek. "Ve třetím setu jsem měl svůj servis pod kontrolou a na konci jsem měl trochu štěstí. Jsem moc šťastný," dodal po životní výhře.

"V posledních letech jsem tvrdě pracoval. Kolem těchto Top hráčů jsem se dlouho jen pohyboval a doufal, že jednou s nimi dokážu hrát také. Tady jsem získala sebedůvěru v kvalifikaci a teď chci ještě dál," uvedl Krajicek.

I když z reprízy loňského finále překvapivě sešlo, diváci v Memphisu si připomenou alespoň finálovou bitvu z roku 2010. Tehdy Sam Querrey v souboji dvou domácích tenistů a kamarádů z daviscupového týmu udolal Johna Isnera a získal první ze čtyř titulů nakonec životní sezony. Tenkrát na sebe Američané narazili hned třikrát během dvou měsíců, na celkově čtvrtý vzájemný souboj však čekali dlouhých pět let.

"I když máme téměř totožný plán turnajů, tak jsme se přes čtyři roky nestřeli, což je celkem bizarní. Je škoda, že se teď potkáváme už ve čtvrtfinále. Je to můj nejlepší přítel na okruhu a jsem si jistý, že on by řekl to samé o mě. Ale v pátek to můj nejlepší přítel nebude," řekl Isner.

Querrey ve druhém kole potřeboval necelou hodinu k tomu, aby porazil 6-1 6-4 osmnáctiletého krajana Jareda Donaldsona. "Je těžké hrát proti mladým klukům, protože oni vycítí, že všechen tlak je na vás," řekl Querrey. "Má skvělé údery, servis i forhend. Nehraje ustrašeně a věřím, že brzy o něm hodně uslyšíme."

Isner ve večerním utkání porazil bez ztráty servisu 6-4 7-6 Chorvata Ivana Dodiga a oplatil mu porážku z loňského Toronta.

| ATP 250 MEMPHIS |
USA / Tennessee, tv. povrch, 659.070 dolarů
středeční výsledky (11. 02. 2015)
• Dvouhra - 2. kolo •
Nišikori (1-Jap.) - Harrison (USA) 3-6 6-3 6-4
Isner (3-USA) - Dodig (Chorv.) 6-4 7-6(5)
Krajicek (USA) - Karlovič (5-Chorv.) 7-6(4) 4-6 6-4
Querrey (USA) - Donaldson (USA) 6-4 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

83
Přidat komentář
Roger_Federer
Takze kolik teda zustane tomu Sergovi na jeho osobni zivot,rodinu, deti po odecteni vsech tech dani, nakladu na praci...??.Z cejo by mel investovat ty miliony?:)
Reagovat
VlS
forehand dole řeší veljý operace a nezvládá kupecký počty. Vycházím z čísla 2 Mega po zdanění za 12 let, čili 166.000 za rok. Sám FH napsal, že podle Stachovského jsou roční náklady 150.000, čili delta je 16 litrů. Sakra, odkud padají ty melouny na sladkej život jsem teda nepobral.
Reagovat
Roger_Federer
Souhlasim, osobne si myslim, ze jestli mu zustava na ty investice:) 0,5 mil dolaru za tech 12let je to uspech a zil vcelku "skrome".:)
Samozdrejme, ze o jeho jinych prijmech nic nevim, pouze a jenom vychazim z PM.
Reagovat
Stan_Borowitz
chce to pozorněji číst. Forehand se odvolává na koment Davora ze včerejška ve 13:34, ale jak už jeho dobrým zvykem :-), čísla trochu popletl. Viz: Zarobil 3,5 spolu s deblom a je predpoklad, že do konca kariéry sa dostane na 5 miliónov (ak sa v stovke udrží ešte aspoň 3 sezóny). Po zdanení mu ostane zhruba 3,5 mega. Ročne podľa jeho slov tenista potrebuje na náklady (tréner, maséry, letenky, hotely) okolo 130 000 eur. Ak by aj mal za celú kariéru náklady okolo 2 mega, čo si myslím, že bude nižšie číslo, tak by mu malo ostať 1,5 milióna.

Takže i při velmi kontervativním odhadu mu zbývá jen z prize money PO ZANĚNÍ A ODEČTENÍ VEŠKERÝCH NÁKLADŮ 1,5 mil. usd, tedy v přepočtu na Kč bratru asi 36 milionů v současném kurzu.

Znovu pokládám otázku, kolik procent dnešních třicátníků podle vás vstupuje do života s takovým finančním polštářem? Pravda, jak píšu níže, na život rentiéra to není, k tomu je potřeba mít minimálně o jeden řád více, ale jako slušný vklad do nějakého podnikání naprosto ok. Případně na pohodový život někde v teplých krajích s relativně nízkými životními náklady.
Reagovat
VlS
Jenže: počítat, co teprve vydělá nemá smysl. Do teď vydělal 3,5 bruto, odečti daň , poděl 12 a máš roční příjem, odečti náklady a zbude ti úplně obyč plat. Ten člověk má taky nějakou privátní spotřebu a tak dál a nevím, kde vy se toho 1,5 mega vzalo. Kupecký počty, žádna matematika.
Reagovat
Stan_Borowitz
tak ty počty jsou sice správný, ale co odlišuje matematiku od počtů je stanovení si správných předpokladů. První chybný předpoklad je podle práce s průměrnými vs. aktuálními hodnotami. Stejně jako v roce 2003 nevydělal tolik co dnes, ani jeho náklady tehdy jistě nebyly takové. A tak zatímco u příjmu pracuješ s průměrnou hodnotou, náklady automaticky extrapoluješ ze současné hodnoty až k začátkům ST kariéry na okruhu. Efektivní průměr za kariéru bych odhadl řekněme na 2/3 současné hodnoty. Stejně tak si myslím, že efektivní zdanění není přes 40%, z čehož vycházíš ty, ale maximálně 30%. Jeho osobní útrata většinu kariéry (až na poslední tři roky, kdy má rodinu) asi nebude nijak vysoká, když je skoro celý rok na okruhu, ale i kdyby utratil průměrně 2000 USD měsíčně, pořád mi - při použití tvých kupeckých počtů - vychází, že by měl mít aktuálně naspořen cca 1 mil. USD, což zhruba odpovídá Davorovým 1,5 mil. po skončení kariéry.

Ještě ty počty: 3,51 mil * 0,7 = 2,457 mil. po zdanění; prům. nákl. 100K USD/rok = 1,2 mil. USD celkem; čistý příjem 2,47 mil - 1,2 mil = 1,27 mil. USD; osobní spotřeba 0,29 mil. USD; konečný zůstatek 1,27 mil USD - 0,29 mil. USD = 0,98 mil. USD. Připomínám, že příjem jsme zdanili před odečtením nákladů, což taky nemusí být pravda - nevím jak to chodí u tenistů, ale obvykle jsou náklady odečitatelnou položkou.

Kolik asi dolarových milionářů může být na Ukrajině?
Reagovat
Roger_Federer
Ja si myslim to co VIS, kde mas zivotni naklady fyzicke osoby, rodina, dum, auta,...atd.Netvrdim ze zije jak socka, ale na to ze je mezi 30-100 nejlepsimi na svete ve sportu plnem penez to proste neni zadny zazrak.
Reagovat
Stan_Borowitz
Viz výše.

Já taky netvrdím, že je to nějaký zázrak, ale například jsme úplně vynechali příjmy z reklam, a ty vzhledem k tomu, že je to nejlepší ukrajinský tenista, asi nějaké budou, klidně bych řekl, že mu čistý příjem i zdvojnásobují. Takže už jsme na 2 milionech USD u kluka, kterému ještě ani nebylo třicet let. Mně to zas tak špatné nepřipadá.

Taky se to nemůže srovnávat třeba s fotbalem nebo basketbalem, kde se točí nesrovnatelně víc peněz než v tenisu. Je spousta sportů, kde 30-100 hráč světa musí vedle svého sportu chodit ještě do civilního zaměstnání.
Reagovat
VlS
Stane, a kde se sedmdesátka z Ukrajiny, žijíci v Bratislavě, dostane k penězům za reklamu nebo ze startovnýho? To je ten lehce mylnej předpoklad. To je výsada lidí´ tak z desítky a potom domácích hrdinů v některejch státech. Nevím, ten jeho pláč asi tak tři roky zpět potvrzovalo docela dost hráčů. Vím, že ho hodně podporovala rodina ( otec snad má nějakou soukromou oční kliniku). Teď bych ještě musel ty příjmy strukturovat podle let, pravděpodobně dřív to bylo daleko míň, takže řekněme poslední dva, tři roky by mohl mít nějaký přebytky, pokud neměl z minula dluhy. Dneska jsem koukal, že ho koučuje Santoro. Hm, to nebude levný, co?
Podle mě ta křivka závislosti příjmu na rankingu bude nějaká logaritmická, ale stejně tady jen plácáme a pendrek víme. Na uživení to v tý stovce určitě je, do 250 je blbost. Ale na zbohatnutí a rezervy - padesátka? Třicítka? Nevím a je mi to šumák, ale bejt "profi" tenista nez amená, že automaticky budeš za vodou do konce života.
Ale žádný konkrétní čísla nemám.
Reagovat
Stan_Borowitz
Abychom si rozuměli, mně nevadí, že chce víc. To je naprosto v pořádku, chtít víc má každý, na tom stojí a padá naše civilizace. Ale ať je upřímnej a řekne - mám se sice dobře, ale chci se mít ještě líp. Ať si proboha nehraje na chudáka. Podle všech měřítek patří celoplanetárně k horním deseti tisícům, i kdyby neměl z reklamy ani korunu.
Reagovat
Stan_Borowitz
Dvou milionech USD "v kasičce" na horší časy...
Reagovat
Roger_Federer
www.tenisportal.cz/zpravy/stachovskij-bojkot-je-realny-9967/
Reagovat
smazaný uživatel
Ako píše Davor, ak nemá v hlave vykradnuté. tak mu po skončení kariéry zostanú na účte min. dva melóny a to aj za predpokladu, že rátame s jeho nadštandardnými športovými nákladmi..

Ak bude mať len milión v obehu, tak má pri dnešných už konzervatívnych výnosoch garantovaných cca 7% ročne, len na pripísaných úrokoch..To je 70.000, to je čislo zďaleka vačšie, než sú nadštandardné ročné náklady bežnej domácnosti..Za ten druhý si može zabezpečiť niekoľko nehnuteľností v rámci Európy, či prímorských destinácií, ktoré može ľubovoľne prenajímať..

Ďalej, peniaze robia peniaze..Napriek tomu, že to je v podatate no name hráč má určite svoje postavenie a ak si niekde v strednej alebo východnej Európe otvorí tenisovú školu nesúcu jeho meno, tak o reklamu a tým pádom prísun financií bohatých rodičov mladých potenciálnych tenistov má postarané..Hoci samozrejme, existuje kopec lepších perspektívnejších nápadov ako zarobiť, než tenisová škola..

Čo sa týka nákladov na mladú hráčku, o ktorých si počul..Vždy je to individuálne..Záleží od talentu, sponzorov, či podpory národnych tenisových federácii..Taká Hantuchová vyšla vyslovene z chudobných pomerov, len bola talentovaná, v 19. vyhrala IW a potom si už zarábala sama..
Reagovat
VlS
Prosímtě, kde ti dávají 7% výnos? Mám problém najít 1,5%, 7% už je nějaká investice do něčeho a tam je vždycky riziko, že o to přijdeš. A jak to chceš udělat, aby ti z příjmu po zdanění cca 2 miliony, před odečtem provize agentovi a zaplacením nákladů zbyly dva miliony? Jsem ba Slovensku docela často, ale nevšiml jsem si, že byste měli jiné počry než jinde fe světě, ale nevím, třeba na to Fico navrhl nějakej speciální zákon :-D
Reagovat
Stan_Borowitz
Forehand to jen lehce popletl, Davorovi vyšlo USD 1,5 mega, ale to už po zaplacení všech nákladů a daní. A to uvažuje se zdaněním 30%. Abychom to viděli reálně, v korunách to dnes dělá 36 milionů Kč. Kolik třicátníků vstupuje do života s takovým finančním polštářem? Souhlasím s tím, že Stachovskij si nemá na co stěžovat. Pokud ovšem nemluví za hráče na řekněme 300. místě žebříčku.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak neviem, kde hľadáš, ale v dnešnej dobe už nie je problém nájsť ročný výnos 2,5%..Pokiaľ si navyše VIP klient tak dostaneš úrok, ktorý sa k bežným smrteľníkom nedostane, to je snáď logické..To jest 5%..

Existujú aj konzervatívne investície, sú to produkty, kde majú peniaze samotné banky, teda inými slovami peniaze ľudí, oni ich otočia a ľuďom dajú žobrácky 1,5% úrok ako hovoríš..

Ten zvysok si asi zle pochopil, tých 1,5mega až 2 som myslel samozrejme po vsetkých odpočtoch v čistom..
Reagovat
Vojtiik
v dnešní době? Když jsou interesty v rozvinutých zemích technicky na nule, případně i v záporu, mezibankovní trh je zamrzlý a mezibankovní sazby (LIBOR, EURIBOR blabla) nejsou tak reflexivním obrazem krátkodobých sazeb? Konzervativní výnos 7% garantovaný, to je taková hovadina, kterou jsi snad nemohl vymyslet ani ty :D . Žádný výnos nikdy není garantovaný a pokud dneska říkáš 7% výnosům konzerva, to si se musel zbláznit :D
Reagovat
Vojtiik
prosim, ukaz mi tech garantovanych 7%, pripadne i garantovanych 2,5% na terminaku treba :D VIP klienti jsou dalsi vymysl, zadna banka ti neda lepsi urok, protoze jsi "znamy tenista".. pokud jim hodis nejaky vetsi amount (treba ten 1 mil. E), tak ti osekaji treba poplatky, nebo ti daji vice o 0,2%, vice ne...
jen pro ilustraci, ja jako zamestnanec Unicredit mohu (se vsemi vyhodami) dostat terminak na 1,3% p.a. a hypoteku s 3letou fixaci za 1,2% p.a. ... kdyz banky dnes normalne nabizeji hypoteky za 2% a ty dostanes garanci 7% pripadne i tech 2,5%, pak bys mel byt za vodou a ne tady plkat o nicem:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Garantovaný nemáš ani zajtrajší východ slnka ty slovíčkár..

Nemusíš investovať cez banku, že áno..To sme zase videli niečo, čo nikde nie je napísané.
Reagovat
Vojtiik
ty jsi normalne kus degena, tohle fakt neni mozne... ten tvuj oblibeny termin garantovany vynos se pouziva pro 3M sazbu penezniho trhu, tohle byva ten nejjistejsi vynos, ktereho muzes dosahnes (alternativne se daji povazovat kratkodobe bondy emitovane pro financovani chodu státu), neni bezrizikovy, ale riziko tam je nejnizsi. Ty jsi psal o 7% garantovanem konzervativnim vynose, 7% dostanes u řeckého junk bondu, nebo u nejakeho korporatniho bondu, jsem zvedav, kde je tva gar.ance, ze fakt tech 7% dostanes a chtel bych videt investora, ktery tluce prachy do řecka (pripadne jinych ekvivalentne rizikovych aktiv, podprumerne rizikove akcie, cokoliv) a hodnotil bys ho jako konzervu...

ad "Tak neviem, kde hľadáš, ale v dnešnej dobe už nie je problém nájsť ročný výnos 2,5%..Pokiaľ si navyše VIP klient tak dostaneš úrok, ktorý sa k bežným smrteľníkom nedostane, to je snáď logické..To jest 5%.." 2,5% nedostanes nikde v bance dnes, jak uz jsme si rekli, muzes je dostat v 5Y+ bondech, ale kupovat dneska bondy pro dlouhodobější investice je mimo, páč to nenese nic a s výhledem růstu ir je to nevýhodné, nehledě na to, že pri techto emisich nejsou zadni VIP klienti, kterym by jsi urcite nekdy chtel byt. 2,5% urcite dostanes i v jinych investicnich aktivech, ale patricne zde roste riziko a zase nechapu, jak se tady dostanes k nejakemu dvojnasobnemu vynosu, vyse ocenene mohou byt treba prioritni akcie, ale k tem se nedostanes, neboj :D

a o bankovnich produktech jsi psal prvni ty a prihodil jsi jim urok 1,5%.. to je teda zatim nejbliz, ale predstavujes si to zase trochu jinak nez to funguje

// ale konec spamu, hazet perly svinim neni obvykle moje hobby, jen jsem chtel trochu ukazat, ze znova meles hlouposti, ze zase mluvis o necem, o cem nemas ani tuseni a radoby sofistikovanymi vetami tady kroutis z hovna bič...
Reagovat
smazaný uživatel
Počuj, ty bankový úradníček..Neuletel si si trochu tým siahlodlhým premotivovaným textom?..

Opat, kde tvrdím o bankových produktoch?..Dnes možeš investovať cez finančné skupiny do rovnakých produktov, do ktorých investuje sama banka..S výnosom 5% a pri ideálnom scenári naozaj aj 6-7%..A úrok závisí od výšky kapitálu (to sú tí VIP klienti)..A čuduj sa svete, stále to sú investície považované za konzervatívne..

Rovnako máš možnosť investovať do nehnuteľností, síce s dlhodobým výnosom, no opat garantovaným, alebo pre natvrdlejších de facto garantovaným..A xy ďalších možností..

Človek by čakal, že človek v banke bude o týchto možnostiach vedieť, no pri tebe ma to ozaj neprekvapuje.

Tu máš drobnú indíciu, aké má človek možnosti..

https://m.youtube.com/watch?v=_vdH23k5JeE

A za slovíčka možeš chytať kolegov za priehradkou a to naozaj garantovane :)
Reagovat
George_Renel
Akcie Philip Morris mi vynášejí 7-10% již 20 let Pravda, garantované to není, ale jistota to je. ;-)
Reagovat
Vojtiik
PM je tradicni dividendovy titul, mnoho investoru dividendy podcenuji, pritom dividendy v prumeru tvori zhruba polovinu celkovych vynosu benchmarku.. pokud jsi nakupoval kolem toho roku 95, pak gratuluju :) bylo to risky, vyslo to... an druhou stranu, prcnul bys na jedinou, jakkoliv defenzivni, spolecnost vsechny sve uspory? Kor, když je to z pohledu tenisty, který o těchhle věcech nemá moc páru?:)
Reagovat
Stan_Borowitz
Na pasivní příjem se s tak relativně malým kapitálem (v řádech jednotek a nižších desítek milionů Kč) nedá rozhodně spoléhat, ledaže se člověk už nechce za ničím honit a hodlá to postupně utrácet s tím, že snad něco zbude na potomky. Na "garantované" investice už je potřeba mít kapitál řádově (nejlíp o dva řády) vyšší.
Reagovat
smazaný uživatel
A čo tak diferenciácia výnosov?.

Prečo vsetko na jeden produkt?..Co to je za logika?
Reagovat
Stan_Borowitz
Na diferenciaci a na to, abys dosáhl na ty výnosy, o kterých píšeš, musíš mít kapitál. To si můžu dovolit třeba já, ale s nějakými ušmudlanými dvěma miliony eur to fakt nemá smysl ani zkoušet. Ti VIP klienti se fakt pohybují v úplně jiných částkách.

2 mega v eurech je slušný výchozí kapitál, když máš rozmyšlen dobrý nápad na aktivní příjem. Nebo když se už nechceš za ničím honit a v klidu, při střízlivých výdajích, relativně bezstarostně dožít. Ideálně někde v teplých krajích.
Reagovat
tito
Vojtiiku, chovám se jako konzervativní investor a dlouhodobě investuji pravidelný obnos do akciových fondů bez ohledu na pohyb indexů, krizi (té jsem naopak využil) a musím říci, že až na výjimky ( aktuálně RTS) vzhledem k diverzifikaci se na nějakých 5% pohybuji. Je to pro mne nejpřijatelnější forma spoření na důchod. Pokud má sportovec opravdu kvalitního poradce, který dokáže vybalancovat nástroje peněžního a komoditního trhu, ev. trhu s nemovitostmi( těch možností je samosebou více, viz TB) proč by se nemohl dostat třeba i na těch 7%? Zas až takový problém v tom nevidím.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tady bude možná trochu problém poloprázdné a poloplné sklenice. Asi se s Vojtiikem neshodnete na definici pojmů "garantovaný" a "konzervativní". Lidé z bankovní sféry je vnímají úplně jinak než třeba privátní investoři.
Reagovat
tito
Souhlas, ta terminologie mi nedošla. Nechce se mi to dále rozvádět, podstatu pravděpodobně vnímáme stejně.
Reagovat
Vojtiik
na FH uz reagovat nebudu, ten se podival na jeden spot od J&T a uz by strcil do kapsy Sorose i Bufetta :D

tito, jasně, pravidelko je něco jiného než když potřebuješ někde upustit jednorázově mega, dvě mega, pokud posíláš pravidelko x% svého měsíčního příjmu s tím, že tě to teď netlačí, co se s tím děje, do nějakých široce diverzifikovaných A. fondů, které se snaží překonat benchmark, pak bys asi byl konzerva a těch 5-7% klidně v průměru můžeš dosáhnout. Pokud si vybereš nějaký třeba specializovanější fond, klidně i víc... ale nikdy nedostaneš žádnou garanci, nikdy pro investice a pokud jo, tak je to nějaká šmejdská forma... teď uvažuju, že třeba termíňáky v družstevních záložnách mohou nést těch 4-5% (odhadem, tohle moc nesleduju) a je to téměr bezrizikové do 100 000E, protože to je kryto z fondu pojištění vkladů, ale to bude brzo osekáno. K tomu vybalancování, nepotřebuješ zas ani poradce, jsou různé multi-asset opravdu široce diverzifikované fondy, které cílují roční dividendy kolem 4-5% a mají zhruba středně rizikový profil, ale jak jsem psal na začátku, jednoráz je jiná kategorie investování než pravidelka. (Vy jste tady uvažovali, že po konci kariéry sportovec má nějaký zůstatek X EUR a potřebuje je někam uložit)

Ještě poslední věc ohledně těch poradců, jak psal Stan, tady bych byl opatrný a hlavně ve státech bývalého Východního bloku. tady ještě není zdaleka právní perfektnost a hlavně morální vědomí. Fin. poradci se zvou jako nezávislí, ale jejich plat jsou provize z uskutečněných obchodů, což logicky zvedá i náklady investice (nenechme se zmást, vyplácí jim to investiční společnost, ale o to víc od vás vybere na vstupním poplatku, nebo něčem jiném), takže ti logicky nenabídnou to nejlepší na trhu, ale primárně to, z čeho mají nejvyšší provizi. Na západě co vím, jsou striktně odděleni poradci závislí a nezávislí (kterým prostě zaplatíš ty za to, že ti opravdu namíchají to nejlepší) a ten systém funguje lépe. Podobná reforma už se ale peče díkybohu i u nás :) .
Reagovat
George_Renel
Třeba to změní můj pohled a názor na ty finanční poradce. Já je považuji za obtížný hmyz. Něco tak zbytečného, jako jsou třeba umělečtí kritici cítící nutnost vyjádřit se (a snažit se vnucovat) svůj názor na dílo. Prostě prodejné děvy.
Reagovat
janek_da
Ohledně poradců. Mám známého, který je finanční poradce a nechává si za to od klientů dost hodně platit. Jsem se divil, kolik že to stojí. Tak mi říkal, že to je právě rozdílem mezi nezávislým a "nezávislým" poradcem. Možná je placený 2x :D Aji bych mu ale věřil. Plus je členem nějaké Unie nezávislých poradců. Ta más samozřejmě jakýsi kodex nezávislosti. Přesto radši být opatrný.
Reagovat
George_Renel
Nezávislého pradce si představuji pouze tak, že bere provize pouze z toho co vydělal pro klienta a to za přesně daných podmínek. Popravdě je to vše a vždy o má dáti dal. A jinak, o své peníze v normálních řádech)jsem se vždy dokázal postarat lépe než někdo cizí. Alespoň dle v minulosti nabízených služeb. Teď v poproduktivním věku už to neřeším vůbec...
Reagovat
janek_da
Řekl bych, že je to ješět složitější. V jakém časovém úseku? Krátkodobě může mít super výsledky a nákupem Strukturovaných investičních nástrojů.
Ale jinak souhlas

https://www.youtube.com/watch?v=YbD-omir4c0
Reagovat
Vojtiik
Ano, tihle FP existují a byla to poměrně prestižní práce, protože přežili pouze ti nejlepší. Tito poradci jsou něco na pomezí salesmanů a analytiků. Bohužel, dnes jsou právě vytlačeni kvantem poradenských společností (OVB, Partners...), které žijí z provizí a systém je nastaven tak, že jim nejde primárně o klienta a kvalitu služby. Tím, že jsou ty provize vypláceny hned, tak slibují poměrně rychlý výdělek a stává se to povoláním obvykle mladších a méně inteligentních jedinců (čest vyjímkám), kteří v tom vidí rychlé zbohatnutí.
Reagovat
tito
Sice jsem to nepsal, ale předpokládám, že pokud není špičkový sportovec úplná "guma", tak investuje pravidelně. S těmi poradci u nás souhlasím, ani jsem nemyslel firmy zde, ale někoho z vyspělých ekonomik, kdo má stabilní výsledky a "dobrou pověst" desítky let. Bez takového rutinéra bych se například komoditnímu trhu vyhnul velikánským obloukem. Ale opět se domnívám, že doporučení takové servisní firmy je i součástí práce zavedeného sportovního agenta.
Reagovat
Vojtiik
Tak tak, podle mě by to taky měl řešit agent/manažer, než sám sportovec... ten by se v první řadě měl soustředit na výkon :))
Reagovat
Stan_Borowitz
A s těmi kvalitními poradci bych to taky neviděl tak růžově. Z cizího krev neteče, známe to. Několikastránkové smlouvy v podstatě jen o vyloučení odpovědnosti za ztráty.

Pokud se o svoje peníze staráš sám a máš alespoň základní představu o tom, jak ty věci fungují, pak to většinou jde. Ale to už je aktivní příjem a to je něco jiného než že někam strčíš peníze a žiješ de facto z renty.
Reagovat
George_Renel
je dnes líná jak veš.
Reagovat
VlS
I muži mají své dny, tak proč ne Andělka?
Reagovat
George_Renel
Nějak mi ten příspěvek zabloudil...
Reagovat
smazaný uživatel
Hmmm, tak po zyvacce v prvnim setu Rebel komplikace?;)
Zajimave, ze ho Andree dostal (kdyz brejkl)... na FH
>):-O
Reagovat
tommr
pokud si dobře vzpomínám tak Tomáš udělal při BP dvojchybu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
jo posledni zarez DF bylo, ale nez se k tomu BP dopracoval, tak ho prave Andreas 2x na tom FH dostal...;)
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem rad, ze se tentokrat Andreas zmohl na vetsi odpor ale ten prvni set. mno fuj Tome :-) nebo Andreasi? Kazdopadne Tom vs. Gael bude urcite pecka :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Teď jsem si všiml toho, jak kritizuješ Stachovského, jak si může stěžovat, tak bych rád reagoval. V létě jsem shodou okolností bavil se současným trenérem hokejových Varů v ELH a říkal mi, že nějaká jeho rodina teď snaží investovat do tenistky, která je na žebříčku kolem 1000. místa a říkal, že jeden rok takové hráčky stojí milion korun. V tomhle světle musíš uznat, že ty tři miliony, co si Stachovskij vydělal, je fakt bída. Když si vezmeme, že do toho investoval několik milioů, než začal být jakžkatkž úspěšný a dostal se do stovky. Navíc ho to musí uživit do konce života, když kolem zhruba 32. roku skončí kariéru a co pak?
Reagovat
George_Renel
Já si myslím, že ta slova o uživení do konce života se stávají klišé. Přece b tom věku ještě není ani na životním vrcholu. Může trénovat, dělat manažera, naučit se masáže a fyzioterapii.
Reagovat
smazaný uživatel
Naučit se fyzioterapii. :D :D Moje kamarádka, co to studuje, by tě hnala. Na to se studuje pětiletý magisterský program, to není jenom tak, že si uděláš kurz. ;) Jinak souhlasím. Ale stejně trvám na to, že si nijak moc za tu kariéru nevydělá.
Reagovat
George_Renel
Dobře, vyjádřil jsem se nepresně, myslel jsem kpndičniho trenéra a maséra dohromady. Jinak však nemám na svém tvrzení co měnit. Po třicítce život začíná a ne končí. A to i pro vrcholového sportovce. Podívej. Pro mou generaci přišel 89. v nějakých 35. Přesto jsem stihl naučit se z nuly cizí jazyk, dostudovat nové technologie, prosadit se, pořídit nějaké statky a nyní, po 60 vcelku v pohodě žít. Ale musíš chtít.
Reagovat
Stan_Borowitz
Musíš chtít a nemít vyloženě smůlu. Jen bych to takto doplnil, abychom neuráželi olympské či jiné bohy. Jinak naprostý souhlas...
Reagovat
George_Renel
Jj, být ve správný moment na správném místě je potřebné.
Ale to už se těm, co jsou ve svém oboro mezi stovkou nejlepších, podaťilo. Tak ta nástupní pozice tam je. :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Akorát jsi zapomněl na koeficient 20 (v současnosti dokonce 24)...

Podívej se na Rosola, ten si vydělal o třetinu míň než Stachovský a nevypadá na to, že by třel bídu s nouzí. Dokonce utáhne i Míšu a její životní styl, a to už je co říct...

Navíc má pravdu G.R. v tom, že není důvod, proč by měl být tenista po skončení kariéry nutně rentiérem.
Reagovat
smazaný uživatel
Take Rosol zije v CR...;) Ve state, ktery patri mezi Top5 statu na Svete s velmi stabilnim socialnim systememe...!!! Z perspektivy Cecha to mozna tak nevypada, ale to byly vysledky, ktere jsem si cetl v nejakem angl. casaku, nekdy 3 roky zpatky...vetsinou si takovy veci nepamatuji...ale tohle mne trochu prekvapilo...nebot porad slysim od znamych, s kterymi jsem v kontaktu, jak je spatne;D))) Jenze pak reknu sve podminky, a ze neni tak zle...znami zmlknou a uz nic nerikaj...takze asi neco na tom je...

V USA, Australii, a ve statech, kde nejen musite danit, ale plus socialni system je nastavem totalne kapitalisticky.... nekteri hraci jsou jak socky na nadru...ale ne pochopitelne ti ze stovky...!!!
Nektere ty historky jsou "usmevne", a byly tady i na TP clanky o nekterych hracich, hrackach, a jejich dobrodruznych zacatcich...Chci tim rict, ze Cesi vubec nejsou dobrym prikladem na tyhle debaty...

...No a hlavne, je tu riziko, ktere muze spustit novou casovou smycku, znovu tak na pul roku;D))))
Reagovat
Stan_Borowitz
mají být socky na hadru, nebo socky na ňadru? To druhé by nemuselo totiž být až tak špatné :-)

Máš ale jinak naprostou pravdu, hlavně v tom posledním odstavci, takže musíme být velmi, velmi opatrní, abychom neprobudili draka...
Reagovat
smazaný uživatel
No myslim nadrazi... a nejake ty prihody dnes znamych hracu ze stovky, jak v zacatcich treba prespavali na nadrazi;))) nez zacal turnaj, a tak...;)))
Reagovat
Stan_Borowitz
:-) Tak nakonec existuje ještě třetí, správná možnost.

Tož já jsem též přespával na nádraží, než sem vydělal svou první miliardu... teď už přespávám spíš na těch ňadrech. Ale nebyla vždycky jenom sranda.
Reagovat
smazaný uživatel
;)))
Reagovat
Roger_Federer
Gigin si stezuje jo?Tady se po Zline prohani v Efku, zere v nejdrasich restauracich, zkupuje pozemky v Batove arealu a dela chudaka:)?
Reagovat
smazaný uživatel
Ten si pochopitelne nestezuje;)))
Reagovat
Davor1
Zarobil 3,5 spolu s deblom a je predpoklad, že do konca kariéry sa dostane na 5 miliónov (ak sa v stovke udrží ešte aspoň 3 sezóny). Po zdanení mu ostane zhruba 3,5 mega. Ročne podľa jeho slov tenista potrebuje na náklady (tréner, maséry, letenky, hotely) okolo 130 000 eur. Ak by aj mal za celú kariéru náklady okolo 2 mega, čo si myslím, že bude nižšie číslo, tak by mu malo ostať 1,5 milióna. To je vážne na tom až tak zle? A prečo by ho to malo uživiť do konca života? Veď je to totálne priemerný hráč, na ktorého sa o pár rokov zabudne. Žiadna hviezda, či tenisová ikona. Len jeden z tisícov jemu podobných. To akože po skončení kariéry človek s jeho kontaktmi, postavením a kapitálom si nebude schopný zabezpečiť žiadny iný príjem?
Reagovat
smazaný uživatel
Mala prezentace Michaela Mmoha!
Vazne rozsireni naseho tymu, ktery je vesmes naplnen zatejpovanymi veterany;) A opravdu, zacina to byt hodne spatne;)
---
https://www.youtube.com/watch?v=qUbPlc37D3Q
Skoda toho backhandu obojruc, ale zkusim to nejak prekousnout, nakonec u Johna jsem to zvladl lehce;)
Na FH krasne prvky monfilismu...

***
https://www.youtube.com/watch?v=Irpvp3eDu40
Prvni krucek prechodu na sako...;)))
Jinak nejake ty rezervy na returnu...

***
Trans World Sport predstavuje Michaela, ...takovy medailonek:)
https://www.youtube.com/watch?v=nLOw_FtDuEI

***
Dalsi prezentacka:
https://www.youtube.com/watch?v=FqGjubp1qlM

***
A nakonec pochopitelne Slow Motion...
https://www.youtube.com/watch?v=psv7fURXatE

***
Co nutno rict na zaver...projevil velky zajem o LTC Cvokhausen, ale my si ho stale drzime pro VlciTlupu...tak uvidime;)
---
Reagovat
janek_da
Sledovat ho budem. A kdyz nebude mit kde trenovat, tak k u nas bude vitan :)

No jsem zvedav, kde bude za 5 let. Tipuju, ze bude zahrabany kdesi v TOP10, obletovany fanousky :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vez kratce klub 4M ? Tedy Klub Mladeho Mistra Michaela Mmoha?
Zjistil jsem, ze je velmi nenarocnym a skvelym potencialem na tlaceni...;)))
Kdyz zyvnete, a vlozite do toho hlasovy projev pismenka "M"
Tak vam vyjde takove "oouu Mou" ....jeho prijmeni se vlastne cte Mou:)

Takze je tu moznost zalozeni noveho klubu na nasem TP!!! Podle mne to tu dlouho nebylo;DDD))))
A nektere tradice by se mely proste obnovovat;D)))

Podminky a pravidla:

1/ Plny nazev K.M.M.M.M. k.c.o. tedy Klub Mladeho Mistra Michaela Mmoha, Klub s Casovym Omezenim (zjednodusene ve zkratce by se pouzivalo jen 4M)

2/ Dotlacit mladika na jeden GS.
Pokud se to podari, slavnostne a s nadsenim klub rozpustit;D)

3/ Najit min. 4 cleny... a zvolit tahouna, tedy aby to tahl dobrovolne:DDD)))

4/ Clenem muze byt jakykoliv clen jakehokoliv Bratrstva, Spolku, top 4ky, proste bez ohledu na nic, to je jas...;)))

No nic, cekam na reakce, nahore mate profil...
Toz tak snad aspon jeden blazen se najde;D)))
Reagovat
Stan_Borowitz
Vážení přátelé italské opery, je tomu již deset let, co jsem se zvolil předsedou vaší organizace, a musím říci, že jste zvolili dobře...
Reagovat
smazaný uživatel
Nakonec jsem to v noci nezvladl, ale i taK John postup;)!
Reagovat
smazaný uživatel
se Samem to bude prijemny pratelak, ale doufam dal.. :-) John je zarnym prikladem, ze nejen penize, ale i servis kazi cloveka.. ;-))) Galakticky zabira ve vymenach pouze v TB a na svem podani, nejvic, kdyz se lame gem a tece mu pripadne do bot. Peclivy, presny, pozorny, dobihame. Pri podani Dodiga podle situace a klidne i smesne vylety na sako - co kdyby, ze jo.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
jinak zase otejpovane leve koleno.. :-( A uza zapas Ryana! :-)
Reagovat
VlS
Filozofie hned po ránu? Asi je v Krakonošově hezky .....
Reagovat
smazaný uživatel
inverze.. ;-)

http://portal.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/kam/prohlizec.html?cam=lucnibouda
Reagovat
VlS
A to teda nefouká a platí " smrádeček, ale teploučko". Dobrá nálada, no
Reagovat
babolat.cz
mám přesně stejný pocit, že je to tak. Navenec dřevák, ale uvnitř dobrý tenista.
Reagovat
smazaný uživatel
nadsazka od kavy, uz nehraje zivotku, pribyvaji zraneni, ale je to - vzhledem ke svym parametrum - neuveritelny tenista! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
dekuji za pekny report, jiste sis vsimla, ze jsem silne pod vetvi chrnel, ale byl jsem blizko, blizoucko...neco kolem 20min. chybelo.
take dekuji, zes mne nebudila...citim se dost znaven;)

-Ano jeho nektere vylety na sako jsou milou pripominkou jedne me letni myslenky... zadni lajna pali...;)

-Jeho tejpy zacinaji byt pomalu jeho outfitem...;/

-Ale co, pred nami Kalifornsky Sam, bude opet na "Boulvaru" Sako velmi zivo...kdyby se hralo na trave, tak bude hrozit ze vyslapano bude kolem site...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tedy aspon doufam, ze tam bude zivo...
...na tom saku;)
Reagovat
janek_da
Hele, hele. Sundali jste mi Ivánka. To musí stačit. Sam převezme karmu Johnyho a postoupí. Bí Džej to naprosto pochopí.
Reagovat
smazaný uživatel
Janekda podivej, Ivanek dobry...chapu tvou bolest...dokonce jsem i rano symbolicky sundal cepici, a sel ven bez ni...vyjadrujic tim uctu k tobe a souperi...jiste.
Se Sama jsem mel obavu, ...jenze dals nam nadeji....nebot jak uz tu zminujes ta metafyzicka pravidla karmy...;) Tak na druhou stranu, aby bylo tenisove universum v rovnovaze...je na rade v H2H prave John;)
Reagovat
janek_da
Te cepky si vazim.

Svet neni tak jednoduchy, aby se dal posuzovat podle H2H. Jsou tam proudy, protiproudy. Johnuv cas se chyli ke konci. Samuv sice taky, ale jeho deklinace je prece jen slabsi.

Houston vzdycky rika "Sam" i kdyz mnozi to nevi.
https://www.youtube.com/watch?v=Nt6FkIj9oYU
Reagovat
smazaný uživatel
;)
Reagovat
smazaný uživatel
Jak mi? snad nám ne? Myslela jsem, že by ho Ivan mohl přehrát, ale protože jsem zápas neviděla, tak nemůžu soudit, proč to nedal. Asi rozhodovalo Isnerovo podání ne? Štvě mě to, protože Ivan má teď smůlu a nedaří se mu. A musí narazit na Isnera, ach jo..
Reagovat
janek_da
Lunej, jasně. Teď má Ivan horší období musím si ho vzít do parády. Nesmí se rozpytylovat holkami, co se motaj okolo kurtu. Ale neboj, už jsou tam ty první vlašťovky. A na Wimbl bude ready. Tam si ho užiješ do sytosti.
Reagovat
smazaný uživatel
nevíš, jestli bude hrát v Queensu? Nechápu, že mu fandíme jen my dva, copak ostatní nemají vkus? :D:D To jsem teda na tebe zvědavá, jestli budeš Ivana řešit jako ten svůj jogurt na koberci, tak se žádná vlaštovka neobjeví a Ivan skončí v háji zeleném :D
Reagovat
janek_da
Tak tos zabila. Já se svěřím jak jsem se dotkl Všehomíra a ty takhle.

Ale omlouvá tě, že to bylo Poselství pro mě. Stejně jako já nemusím pochopit poselství Nejvyššího pro Tebe.
Samozřejmě, že už jsem dostal další Znamení, ale lepší bude se s ním nechlubit.
Reagovat
smazaný uživatel
Nech si Všehomíra, prostě neumíš sebrat jogurt z koberce a děláš z toho mystickou záležitost :D:D Koukej mi to Znamení vybalit, když jsem jediná, která s tebou Ivana táhne :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist