Ósakaová v San José přehrála Qinwen Zheng a vyzve Gauffovou

3. 8. 2022, 09:39
Aktuality 0
WTA SAN JOSÉ - Naomi Ósakaová v San José přehrála 6-4 3-6 6-1 Qinwen Zheng z Číny, zaregistrovala své první vítězství po třech měsících a zvládla svůj první zápas od květnového French Open. Čtyřiadvacetiletá Japonka bude o první čtvrtfinále od dubnového finále v Miami usilovat proti Cori Gauffové. Domácí teenagerka v utkání s Anhelinou Kalininovou ztratila jediný game.
Naomi Ósakaová (© AFP)

Naomi Ósakaové se na antukových dvorcích tradičně nedařilo a po vyřazení v prvním kole French Open kvůli zranění achilovky kompletně vynechala travnatou část sezony včetně slavného Wimbledonu.

Na kurty se vrátila po skoro tříměsíční pauze na betonech v San José a začala výhrou 6-4 3-6 6-1 nad Qinwen Zheng. V utkání netrefila ani polovinu prvních servisů, přesto nastřílela 11 es a odvrátila sedm z osmi brejkbolů. Ve čtvrtek si zahraje o první čtvrtfinále na tomto podniku, na kterém startuje již popáté.

"Ve třetích setech si vždycky věřím. A myslím, že ve zkušenostech byl největší rozdíl," řekla 24letá Japonka. Čtyřnásobnou grandslamovou šampionku a bývalou světovou jedničku ve druhém kole čeká souboj s domácí teenagerkou Cori Gauffovou (H2H 2-1). Finalistka nedávného French Open povolila jediný game Anhelině Kalininové.

Bianca Andreescuová se v San José poprvé v letošní sezoně představila na tvrdém povrchu a i kvůli zdravotním potížím v prvním kole prohrála 4-6 2-6 s domácí Shelby Rogersovou, které ani jednou nesebrala podání. Američanka v dalším kole vyzve turnajovou jedničku Marii Sakkariovou, s Řekyní vyhrála oba předchozí souboje.

Své soupeřky už znají i další nejvýše nasazené. Paula Badosaová bude čelit Elizabeth Mandlikové, finalistka Wimbledonu Ons Džabúrová si zahraje s Madison Keysovou a Arynu Sabalenkovou čeká kvalifikantka Caroline Dolehideová.

Jedinou českou zástupkyní na turnaji je Karolína Plíšková. Finalistka ročníku 2015, jež ve středu neuspěla ve čtyřhře po boku Švýcarky Jil Teichmannové, se dnes utká s domácí Amandou Anisimovovou o čtvrtfinále.

• WTA 500 SAN JOSÉ •
USA, tv. povrch, 757.900 dolarů
úterní výsledky (2. 8. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Ósakaová (Jap.) - Qinwen Zheng (Čína) 6-4 3-6 6-1
Gauffová (6-USA) - Kalininová (Ukr.) 6-1 6-0
Kuděrmetovová (9-) - Giorgiová (It.) 7-6(2) 4-6 7-5
Dolehideová (USA) - Dayová (USA) 7-6(5) 6-4
Rogersová (USA) - Andreescuová (Kan.) 6-4 6-2
Liuová (USA) - Haddadová Maiaová (Braz.) 6-2 7-5
• Čtyřhra - 1. kolo •
Kruegerová/Mandliková (USA) - Kar. Plíšková/Teichmannová (ČR/Švýc.) 7-6(5) 6-1
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist