Ósakaová vytvořila módní roušky pro charitativní účely

12. 7. 2020, 15:39
Aktuality 10
Dvojnásobná grandslamová šampionka Naomi Ósakaová navrhla spolu se svou sestrou design pro limitovanou edici roušek a s projektem sklidila obrovský úspěch. Výtěžek z prodeje tenistka věnovala ve prospěch znevýhodněných mladých lidí v rodném Japonsku a už pracuje na další várce momentálně vyprodaných roušek.
Profily hráčů
Naomi Ósakaová

"V USA jsem viděla, jak všichni nosí ty stejné chirurgické roušky, a uvědomila jsem si, že v Japonsku už předtím, než nastala tahle situace, lidi používali roušky, které byly celkem elegantní," řekla dvaadvacetiletá tenistka v rozhovoru pro magazín Vogue. "Takže jsem chtěla vytvořit roušky, které by nebyly jen pro ochranu, ale mohly by být i módním doplňkem," dodala bývalá světová jednička.

Její starší sestra Mari, jíž patří v pořadí WTA 305. místo, pomáhala s výběrem designu. Tenistky se nechaly inspirovat zvířátky ze svých oblíbených kreslených filmů a stylem japonských anime. "Nechápu, proč se z nošení nebo nenošení roušek stává politické téma. Měli bychom ji nosit všichni, i proto by mohly být zároveň módní a roztomilé," uvedla Mari Ósakaová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
Titan
Nejúchylnější národ na světě ať si klidně na obličej nasadí použité dámské (nebo i pánské) spodky. Je to přece módní a roztomilé....
https://cs.wikipedia.org/wiki/Japonské_válečné_zločiny
"Japonci začali vybírat vězně a každý den byl jeden z vězňů zabit a vojáky sněden. Osobně jsem to viděl a na tomto místě bylo asi 100 vězňů Japonci snědeno. Zbytek z nás byl převezen na jiné místo 50 mil [80 km] dál, kde 10 vězňů zemřelo na nemoci. Zde Japonci opět začali s výběrem vězňů k snědku. Vybraní vězni odešli do chýše, kde jim bylo maso řezáno z těl zatímco byli naživu a poté byli hozeni do příkopu, kde později zemřeli"
To je ta japonská roztomilost...
Chci tím říct, že japonský názor na něco, co je za hranicemi Japonska by měl být ignorován, stejně budou lovit velryby pro své vlastní (pardon, vědecké) potěšení...
Reagovat
tommr
s těma rouškama už jděte do pr..le ...
Mě by víc zajímalo jestli bude zítra hrát Petra v Berlíně a pokud ano tak kde to bude k vidění ...
Reagovat
George_Renel
Jestli bude hrát Petra a již zítra, to nevím. Nocméně turnaj z Berlína bude vysílat Eurosport 1.
Reagovat
paddy
Berlín je v diskuzi s Wimbledonem

===
Roušku nosí už i Trump, v Texasu už nejsou lůžka v nemocnicích

V prdeli nebudou roušky, ale lidi :)

Covid k nám po lyzařích začínají dovážet i dovolenkáři z Chor, Bul, Řec
Reagovat
gigin
Jj on u nás není totiž vůbec. Tys fakt tak jeblý nebo pozér?
Reagovat
smazaný uživatel
Měla by hrát poslední utkání dne. Kolem 18.00
Reagovat
tommr
díky oběma. Doufejme, že Petru zase nezradí zdraví ...
Reagovat
smazaný uživatel
Zatím trénuje s úsměvem, snad jí to vydrží.
Reagovat
tommr
to asi ještě neví, že jí ve čtvrtfinále čeká Petkovicová ...
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím,že ví! :))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist