Ostrava: Kolář navázal na kvalifikaci a porazil Džazírího. Svrčina nestačil na Gulbise

31. 8. 2020, 23:24
Aktuality 6
CHALLENGER OSTRAVA - Zdeněk Kolář na challengeru v Ostravě potvrzuje dobrou formu. Po dvou víkendových výhrách v kvalifikaci dnes porazil zkušeného Tunisana Maleka Džazírího a postoupil do 2. kola. Naopak neuspěl sedmnáctiletý Dalibor Svrčina, který nezaskočil čtvrtého nasazeného Lotyše Ernestse Gulbise.
Zdeněk Kolář (© Martin Sidorják)

Po dvou akcích v Praze dnes začal na antukových kurtech v Komenského sadech v Ostravě třetí ze série čtyř challengerů na území Česka, které je jednou z mála zemí, kde se rozjíždí tenisová sezona po koronavirové pauze.

Domácí tenisté měl v úvodní hrací den poloviční úspěšnost. Dobrou aktuální formu potvrdil Zdeněk Kolář, který se v předchozích týdnech na Štvanici i na Žižkově dostal do 3. kole.

V Ostravě o víkendu zvládl náročnou kvalifikaci proti Slováku Lukáši Kleinovi i ve formě hrajícímu krajanu Michaelu Vrbenskému, jehož včera udolal po téměř tříhodinové bitvě. A dnes v utkání 1. kola porazil bývalého 42. hráče světa Maleka Džazírího

36letý Tunisan se do hlavní soutěže dostal až jako lucky loser místo Francouze Arthura Rinderknecha, ale druhou šanci nevyužil. O třináct let mladší Kolář zvítězil v prvním vzájemném duelu 6-3 7-5 a po obnovení sezony si připsal už sedmou výhru z devíti zápasů.

O postup do čtvrtfinále se 225. tenista žebříčku ATP Kolář utká s Rusem Romanem Safjullinem, nebo Ukrajincem Dmitrijem Popkem.

Naopak hned po svém prvním vystoupení se s turnajem rozloučil Dalibor Svrčina. Na divokou kartu startující sedmnáctiletý talent nepřekvapil proti bývalé světové devítce Ernestsi Gulbisovi z Lotyšska, kterému podlehl hladce 4-6 1-6.

Nejvýše nasazeným hráčem je Švýcar Henri Laaksonen. Nasazenou dvojku Ilju Ivašku z Běloruska na úvod vyzve úspěšný český kvalifikant Vít Kopřiva. Pokud ho porazí, zahraje si s bývalou světovou dvanáctkou Viktorem Troickým ze Srbska, jenž dnes zdolal 3-6 6-4 7-5 Švýcara Marca Hüslera.

• CHALLENGER OSTRAV •
Česko, antuka, 132.280 dolarů
pondělní výsledky (31. 08. 2020)
• Dvouhra - 1. kolo •
Kolář (ČR) - Džazírí (Tun.) 6-3 7-5
Gulbis (4-Lot.) - Svrčina (ČR) 6-4 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
A zopakuje se nám bitva Tulipánů Griekspoor vs Haase. Doufám, že dopadne stejně jako v Praze a arogant vyletí.
Bude to šlágr dnesmile
Reagovat
gigin
Chčí tam nebo co? Zítra chcu jet na něj, nevím no...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Chacharov to dneska asi vzdal kvůli dešti...
Reagovat
gigin
Mut si myslel, že to bylo kvůli BLM. Černá Ostrava...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
BCM - Black Coal Matterssmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Zdenda gratulkasmile viděl jsem - zbytečné chyby, především z forhendu, skoro až berdychovské, ho naštěstí o vítězství nepřipravily. Jinak nátlaková hra fajn, možná zkušenosti s o level lepšími hráči by mu ukázaly cestu k lepším řešením některých situací. Málek si ho v několika naivně hraných výměnách vychutnal. Nicméně Zdenda ho přehrál a to se počításmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist