Otec mě týral a okradl, přiznal bývalý 13. hráč světa

9. 6. 2020, 14:48
Aktuality 9
Guillermo Pérez Roldán to v roce 1988 dotáhl až na 13. místo žebříčku a na okruhu ATP vyhrál celkem devět turnajů. Nyní 50letý Argentinec ovšem během své kariéry prožíval teror ze strany svých rodičů. Jeho otec ho týral a s jeho matkou ho společně okradli o několik milionů dolarů.
Profily hráčů
Guillermo Pérez Roldán

"Můj otec byl skvělý trenér. Bohužel jsem ale byl jeho syn," začal své šokující vyprávění v rozhovoru pro deník La Nación a přiznal, že by byl raději, kdyby byl jeho otec lepším rodičem a horším trenérem.

Pod vedením svého otce Raúla Péreze Roldána totiž na tour prožíval psychický i fyzický teror. "Když jsem prohrál, tak mi klidně v šatně dal pěstí do obličeje. Nebo mi strkal hlavu do záchodu, přivázal mě k posteli a mlátil páskem, to vše, protože jsem se třeba na kurtu nepohyboval tak, jak by si představoval."

První triumf na hlavním okruhu slavil v roce 1987 na antuce v Mnichově. Tehdy se mělo všechno změnit. Během letu z německé metropole otci oznámil, že už chce po turnajích jezdit sám.

Jenže rodiče argentinského talentu to zřejmě naštvalo natolik, že svému synovi vybílili účet. "Moje máma a on vybrali všechny peníze, co jsem měl na účtu, okradli mě o čtyři nebo pět milionů dolarů. Všechno, na co jsem tolik dřel, bylo pryč," vzpomínal a zmínil, že si musel na pokračování kariéry půjčit od babičky.

Přestože už chtěl po turnajích jezdit bez svého otce, právě on stál za koncem jeho kariéry. "V roce 1993 jsme byli v Janově. Mého otce tam napadli dva muži. Pustil jsem se s nimi do rvačky, ale zranil jsem se a musel na několik operací," zakončil své vyprávění, se kterým se novinářům nikdy předtím nesvěřil.

S otcem se znovu setkal docela nedávno. Před třemi a půl lety ho pozval na oslavu. Jeho otec se mu omluvil, dokonce mu zazpíval píseň, jenže druhý den bylo vše při starém. Přesto by se rád někdy s otcem usmířil. "Doufám, že to jednou přijde, přece jen je to pořád můj táta."

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
peRFect
Na fotce vypadá jak ten fotbalista co si vymyslel svoji kariéru a kupovali ho vyhlášené kluby...
Reagovat
Ed.Gein
Třeba, jse to myslelo v korunách tá částka 4-5 mil korun je cca 200 000 a něco USD.
Reagovat
Davor1
Rodičia ho okradli o 4-5 miliónov dolárov, ktoré zarobil tenisom? Veď v časoch, kedy hral, nemal ani najmenšiu šancu také peniaze zarobiť pri výsledkoch, ktoré mal. Veď na GS nikdy nič poriadne neuhral a vyhral akurát zopár malých antukových turnajov. Príde mi to ako totálny nezmysel.
Reagovat
Kojinho
Jo, no. Z textu vyplývá, že se rozhodl skončit s otcem coby trenérem po prvním vítězném turnaji v Mnichově. Že by už měl po prvním turnaji tolik vyděláno?
Reagovat
Davor1
Toľko nemal zarobené za celú kariéru, nie po prvom turnaji. Pre porovnanie, z našich hral v podobnom období Miloš Mečíř, ktorý bol ďaleko úspešnejší ako tento argentínčan, hral niekoľko GS finále a semifinále, vyhrával veľké turnaje ako IW... a za celú kariéru zarobil na PM v hrubom cca 2,6 milióna. Ak by tomu argentíncovi ukradli rodičia 4-5 miliónov, tak to by musel zarobiť v hrubom nejakých 7-8 mega, a to je suma, akú za celú kariéru zarobil trebárs Wilander, ktorý vyhral 7 Grandslamov a býval svetovou jednotkou. Proste totálny nezmysel.
Reagovat
FulnekUltras
jako správný progresivista to zřejmě přepočítává na současný kurs i s úroky
Reagovat
misoSK
1,68 milióna USD v hrubom zarobil podľa dostupných údajov za celú kariéru na odmenách, sponzorské zmluvy mohol mať sotva lukratívne, takže mi to tiež nevychádza. Navyše, keď mu tie peniaze mali ukradnúť v čase, keď mal 17 rokov! Čudujem sa, že médiá zhltnú všetko aj s navijakom a publikujú to ako fakt.
Reagovat
Kozoroh
Kdyby to napsal Zabloudil, tak bych to pochopil, ale že se sekne Jirásek? :-o
Reagovat
paddy
je to tak i v zahraničních pramenech, třeba vydělal na reklamě nebo kecá
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist