Pavič a Soares zakončují sezonu jako Deblový tým roku

22. 11. 2020, 11:37
Aktuality 0
Sezonu 2020 zakončí v čele žebříčku deblových párů Chorvat Mate Pavič a Brazilec Bruno Soares. Oba na tuto metu dosáhli podruhé v kariéře, poprvé společně. V příští sezoně ale spolu pokračovat nebudou.
Profily hráčů

Mate Pavič a Bruno Soares zahájili spolupráci loni v létě a první titul získali na Masters 1000 v Šanghaji. Letošní sezona je tak jejich první kompletní, i když byla výrazně narušena pandemií koronaviru.

Na začátku roku se jim nedařilo, před přerušením sezony vyhráli jen 4 z 9 zápasů. Po srpnovém restartu však vyhráli US Open a dostali se do finále Roland Garros a Masters 1000 v Paříži.

Kvalifikovali se tak na Turnaj mistrů a i když na něm smolně vypadli ve skupině navzdory bilanci dvou výher a jedné porážky, zakončí sezonu jako Deblový pár roku. S náskokem pouhých 35 bodů.

Rozhodlo o tom včerejší zaváhání jejich posledních konkurentů Rajeeva Rama a Joeho Salisburyho, kteří v semifinále v londýnské O2 Areně nevyužili mečbol proti páru Jürgen Melzer a Edouard Roger-Vasselin. Kdyby postoupili do finále, slavili by oni. 

"Je to pro nás velmi výjimečný okamžik. Myslím, že je to obrovský úspěch a ukazuje to, jak dobře a konzistentně jsme hráli a vyhrávali velké turnaje," řekl Soares, byť se jim paradoxně dařilo sotva čtvrt roku a získali jediný titul.

"Je příjemné začít první den dovolené oslavou tak velkého úspěchu. Teď nás čeká odpočinek, oslava a užívání si povedených momentů na kurtu. Všichni víme, že máme za sebou náročný rok," dodal zkušený Brazilec.


"Jsem velmi šťastný. Bylo to skvělé partnerství a velký úspěch na jeho konci," naznačil Pavič, že se jejich cesty před další sezonou rozchází.

Pavič i Soares jsou součástí Deblového týmu roku podruhé v kariéře. 38letý Brazilec Soares to dokázal poprvé v roce 2016 společně s Britem Jamiem Murraym, s nímž bude znovu nastupovat od sezony 2021.

27letému Chorvatovi Pavičovi se povedlo být Deblovým párem roku předloni s Rakušanem Oliverem Marachem. Na rok 2021 se dohodl na spolupráci s o čtyři roky starším krajanem Nikolou Mektičem.

Jelikož se letos nerozdělovalo tolik bodů, jako v předchozích letech, mělo před zahájením Turnaje mistrů teoretickou šanci zakončit rok na 1. místě všech osm párů.

Deblový tým roku má už pošesté v řadě jiné složení poté, co v letech 2003-2014 vyhráli deset z dvanácti ročníků bratři Bob a Mike Bryanovi.

 

Deblové týmy roku:
2020 Mate Pavič (Chorv.) / Bruno Soares (Braz.)
2019 Juan Sebastian Cabal (Kol.) / Robert Farah (Kol.)
2018 Oliver Marach (Rak.) / Mate Pavič (Chorv.)
2017 Lukasz Kubot (Pol.) / Marcelo Melo (Braz.)
2016 Jamie Murray (Brit.) / Bruno Soares (Braz.)
2015 Jean-Julien Rojer (Niz.) / Horia Tecau (Rum.)
2014 Bob Bryan (USA) / Mike Bryan (USA)
2013 Bob Bryan (USA) / Mike Bryan (USA)
2012 Bob Bryan (USA) / Mike Bryan (USA)
2011 Bob Bryan (USA) / Mike Bryan (USA)

 

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist