Plíšková řádí dál, v Norimberku porazila i Kerberovou

22. 5. 2014, 17:45
Aktuality 30
Karolína Plíšková potvrdila v Norimberku svou dobrou formu i proti největší favoritce turnaje Angelique Kerberové a potřetí v sezoně postoupila do semifinále. Česká tenistka dnes porazila nasazenou jedničku 7-6 6-4.
Karolína Plíšková

Domácí favoritka Angelique Kerberová měla v dnešním čtvrtfinále skvělý vstup do zápasu, Karolínu Plíškovou v úvodních minutách od zadní čáry přehrávala a k radosti diváků v Norimberku rychle vedla 4-0. Českou tenistku ale nepovedený start utkání nesrazil, v páté hře si konečně udržela podání a nadechla se k obratu.

Od stavu 1-4 začala Plíšková výborně returnovat servis světové devítky, která přišla o podání třikrát po sobě. Vyrovnaná úvodní sada se tak musela rozhodnout v tie-breaku, v němž se česká tenistka dostala do vedení 6-2. Kerberová ještě stihla závěr setu zdramatizovat, při svém čtvrtém setbolu ale lounská rodačka zahrála vítězné podání ven z kurtu a sadu získala pro sebe.

"Hrála na začátku opravdu skvěle, nic moc jsem s tím udělat nemohla. Ale pak jsem získala jednu hru a najednou jsem se cítila mnohem lépe a dokázala jsem první set vyhrát," uvedla česká hráčka.

Kerberovou, s níž prohrála oba dosavadní vzájemné duely, trápila Plíšková na příjmu i po zbytek zápasu. Němka se sice dokázala dostat z nepříjemného stavu 1-4, hned ale znovu přišla o servis a Plíšková tak měla šanci utkání dopodávat. A využila ji: při svém prvním mečbolu zahrála podobně jako v závěru úvodní sady vítězný servis ven z kurtu připsala si cenné vítězství 7-6 6-4.

"Měla jsem pocit, že soupeřka je na začátku druhé sady docela v útlumu a mně se podařil rychlý nástup. Pak jsem si situaci vlastními chybami trochu zkomplikovala, ale jsem šťastná, že jsem nakonec postoupila," uvedla rodačka z Loun, které se na osmý pokus podařilo porazit hráčku z elitní desítky světového žebříčku.

O postup do finále se Plíšková utká se čtvrtou nasazenou Ukrajinkou Elinou Svitolinovou, kterou porazila před třemi lety na turnaji nižší kategorie v Přerově. Devatenáctiletá Svitolinová dnes rovněž vyřadila domácí tenistku, Monu Barthelovou porazila dvakrát 6-4.

Druhá nasazená Eugenie Bouchardová prvními dvěma koly prolétla se ztrátou pouhých čtyř gamů, v dnešním čtvrtfinálovém duelu s Kazaškou Jaroslavou Švedovovou se však na výhru pořádně nadřela. Dvojnásobnou čtvrtfinalistku French Open zdolala až po více než dvou hodinách ve dvou tie-breacích, přestože její soupeřka v druhé sadě dvakrát podávala na vyrovnání.

V semifinále se kanadská tenistka utká s Karin Knappovou. Italka, jež v Německu ukončila černou sérii sedmi turnajů, na nichž vypadla vždy v prvním kole, po dvou dvousetových výhrách dnes vydřela vítězství nad sedmou nasazenou Caroline Garciaovou. Francouzku zdolala po dvou hodinách a 39 minutách boje 6-7 6-4 6-4.

Výsledky - Norimberk (antuka, dotace 250.000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Karolína Plíšková (ČR) - Kerberová (1-Něm.) 7:6 (7:5), 6:4
Bouchardová (2-Kan.) - Švedovová (Kaz.) 7:6 (7:3), 7:6 (8:6)
Svitolinová (4-Ukr.) - Barthelová (Něm.) 6:4, 6:4
Knappová (It.) - Garciová (7-Fr.) 6:7 (9:11), 6:4, 6:4
Semifinálové dvojice: Karolína Plíšková - Svitolinová, Knappová - Bouchardová.
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

30
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
tommr
úvod zápasu jí sice nevyšel stejně jako proti Kerberový, ale od druhýho setu už to byla jízda. Karolína vypadá opravdu velice dobře a už se těším na finále at už tam bude hrát proti komukoli ... :)
Reagovat
ReadyTeddy
škoda jen, že ta kvalifikace na FO je pro české hráče zatím jedna velká tragédie...
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska to pro mě byl vítězný čtvrtek. Češi v hokeji vyhráli, Kiki a Maki vyhrály na Prague Open oba dnešní zápasy, Monča Puig vyhrála, Katka Siniaková vyhrála. :)

Co se týče Katky, tak mám radost z postupu i výsledku, který byl až nečekaně jednoznačný. :) Ve 2. kole kvalifikace bude Katka hrát proti Tamiře Paszek a osobně si myslím, že vítězka tohoto zápasu poté postoupí i do hlavní soutěže... Tak uvidíme. Tamira je zkušenější, ale Katka má určitě šanci. :)

Monča Puig mi udělala taky velkou radost! :) Postup do semifinále Štrasburku je super. Petko byla velmi těžkou soupeřkou, ale Monča hrála skvěle. Dařil se jí servis, z forehandu i bekhendu dávala rychlé a přesné rány. Jsem rád, že Monča využívá toho švihu, který má v ruce. :) Teď je v semifinále a když vidím další hráčky, které na turnaji zbyly, tak to klidně může být ještě lepší. Monča může určitě porazit i Madison Keys, která bude její následující soupeřkou... Jinak jsem si dneska poprvé všiml, že od začátku května Monču trénuje Ricardo Sanchez, který mi není zrovna moc sympatický (trénoval už spoustu hráček, mj. Caro a naposledy Danielu Hantuchovou). Monču totiž trénoval Antonio Van Grichen, ale nemohl s ní cestovat na všechny turnaje, takže proto přišla ta změna... Holt toho Sanchez využil. :D Ale když se Monče daří, tak je mi úplně jedno, kdo ji trénuje. :)
Reagovat
Chrenda
Však jsem to psal, že na Kerber má. Tak jsem rád, že mi to vyšlo a držím jí palce, aby urvala další titul. Je na čase, aby už je tam všechny válacovala!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tereza asi porazi Medina Garrigues :)
Reagovat
smazaný uživatel
A vyhrala 7:5,6:1 :) Gratulace! Jeste jeden zapas a bude v hlavni soutezi Roland Garros :)
Reagovat
tommr
tak aspon že se daří mladejm nadějím (Katka + Tereza) když zkušený harcovnice selhávají (Háčka, Birnerová, Voráčová) ... :)
Reagovat
dadaft
:-))
Reagovat
dadaft
už jsem v tajbrejk nevěřil, bravo.
(ale jak tě znám, projedeš ho - na začátek dvojchyba. ((
Reagovat
dadaft
na returnu je Bušička dobrá!
Reagovat
VlS
Yarko, ty jsi pako, odvrátíš SB, dobiješ si TB a začneš DF.
Reagovat
dadaft
********
kurňa, teď je to dobrý tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Ve druhém setu Eugeni schází trpělivost.
Reagovat
dadaft
ale v kritických chvílích hraje jako šampionka - ty brejkboly smázla ve velkém stylu.

tahle holka by jednou mohla být No.1, bych řekl.
Reagovat
dadaft
chci třetí set.
Reagovat
smazaný uživatel
Tolik šancí ukončit gem a nic z toho.
A jinak myslím si, že Genie určitě takové ambice má, v tomhle smyslu se o ní vyjádřil i její trenér, že jednou může být velká šampionka a proto musí hrát každý míček nejlíp jak umí.
Reagovat
dadaft
tak teď si to holky rozdávají natvrdo, řežba.

komentátor říkal, že Yarka má ráda, když se jí říká Sláva, holka jedna slovanská, tak já ji od teď tak budu říkat. ))
Reagovat
dadaft
a jéje,
to vypadá na druhý projetý tajbrejk. ((
Reagovat
dadaft
Sláva Švedovová a Polona Hercog jsou hráčky, které by měly být stabilně v top30 - - - z nějakého důvodu, který neznám, nejsou. ((

bože Slávo, druhý set už měl být minulostí. ((
Reagovat
smazaný uživatel
To byl mečbol :-O
Reagovat
tommr
nejsou tam , protože nezvládají klíčový momenty ve vyrovnanejch zápasech. Přiznej si, že si sám dobře věděl, že Shvedova ty TB nedá ... :)
Reagovat
dadaft
njn, u Švedovové je to problém, u Polony do toho asi víc promlouvá i zdraví.
Reagovat
smazaný uživatel
Kájce gratuluji. A přeji ji proti Elině hodně štěstí.
Chci se zeptat. Není někde už rozlosování (pavouk) FO žen?
Reagovat
tommr
zítra během odpoledne by už rozlosování mělo být známý ... :)
Reagovat
Fandina
gratulka. Keber ve dvou setech, to je super! Jen tak dál a do fnále. Moc držím palce proti Svitolině. Kájo pojď pojď pojď!!!
Reagovat
Fredy
Kája hrála výtečně.Jen tak dál! Podání perfektní a pokud ho udrží v této kvalitě,může vyhrát celý turnaj.Mě ten zápas zaujal tak,že jsem hokej hodně šidil.Užíval jsem si tenis naší Káji.Zítra dvě SF snaší učastí.Moc se na to těším. Kájo a Jirko jedeme dál!Do finále!!!
Reagovat
tommr
a v obou semifinále budou mít naši poměrně slušnou šanci na vítězství. U Jirky Veselýho vidím šance na postup tak 60:40 a u Karolíny 50:50 ... :)
Reagovat
Fredy
To jsem rád,že mají velkou šanci na vítěztví.Budu si obě SF hodně užívat! Před chvilkou jsem čet,že Jirka začíná zítra ve 12.00. A Kája ve 14.00. To Jirka bude zase na Eurosportu a Kája na Eurosp.2
Reagovat
tommr
tak to je opravdu skvěle načasovaný a mohli bychom si proto obě semifinále v klidu užít ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist