Plíškové bude na konci sezony pomáhat bývalá nejlepší deblistka světa Stubbsová

3. 10. 2017, 17:01
Aktuality 68
Karolína Plíšková bude do konce letošní sezony hrát pod vedením bývalé deblové světové jedničky Rennae Stubbsové. Česká jednička informaci sdělila novinářům na tiskové konferenci na právě probíhající akci WTA v Pekingu. S šestačtyřicetiletou Australankou pojede i na Turnaj mistryň do Singapuru.
R. Stubbsová a Kar. Plíšková (© twitter)

Karolína Plíšková se podle webu tenisové asociace WTA dohodla na spolupráci s Australankou Rennae Stubbsovou na závěrečné dva týdny a pojedou spolu na Turnaj mistryň do Singapuru. "Ano, je to pravda," napsal ČTK manažer a snoubenec Plíškové Michal Hrdlička.

V Pekingu s ní nová trenérka ještě není. "Spolupráci zahájí v rámci přípravy na Turnaj mistryň a dohoda je zatím jen na toto období," dodal Hrdlička.

"Jsem velmi šťastná za možnost být součástí Karolínina týmu pro Turnaj mistryň. Vždy jsem ji obdivovala jako člověka i jako hráčku. Vyniká skvělými schopnostmi a tenisovými zbraněmi a na kurtu z ní vyzařuje klid," uvedla Stubbsová.

"Už v tak mladém věku se probojovala na post světové jedničky a do finále grandslamu, takže ví, co to obnáší. V těchto týdnech budu po jejím boku, abych jí pomohla ještě více věřit v sebe sama. Respektuji všechny, s nimiž v minulosti Karolína pracovala, a jen doufám, že se mi podaří na jejich práci navázat. Věřím, že na ni budu mít pozitivní vliv, a snad si ode mě během těchto týdnů něco vezme a využije to i v budoucnu," prohlásila ke spolupráci s loňskou finalistkou US Open.

Pětadvacetiletá Češka oznámila spolupráci s šestačtyřicetiletou Australankou po dnešním postupu do osmifinále turnaje v Pekingu, kde bude její další soupeřkou Rumunka Sorana Cirsteaová.

Stubbsová je bývalou světovou jedničkou ve čtyřhře, v které vyhrála 60 turnajů. Čtyřikrát slavila v deblu grandslamový triumf - dvakrát ve Wimbledonu, jednou na Australian Open a na US Open.

Rodačka ze Sydney, která se netají homosexuální orientací, ukončila hráčskou kariéru až ve 40 letech a rychle se uchytila v roli televizní komentátorky stanice ESPN. Zřejmě i proto, že už jako hráčka se nebála bez obalu říct svůj názor, což platí i nadále. Letos například zkritizovala krajana Bernarda Tomice po jeho ostudném vystoupení ve Wimbledonu, kde vypadl po vlažném výkonu v prvním kole a po zápase uvedl, že se na kurtu nudil a chyběla mu motivace.

Jako trenérka dosud vystupovala někdejší dlouholetá fedcupová reprezentantka Austrálie pouze příležitostně. Před rokem vypomáhala v závěru sezony krajance Samantě Stosurové, která byla bez kouče. Předloni Stubbsová asistovala v roli trenérky své někdejší deblové partnerky Lisy Raymondové při její wimbledonské rozlučce, kterou Američanka absolvovala po boku Cary Blackové.

Aktuální světová čtyřka Plíšková letos strávila osm týdnů na pozici první hráčky žebříčku. Po US Open ukončila spolupráci s trenérem Davidem Kotyzou a podle informací deníku Blesk by ji od začátku sezony 2018 mohl vést Tomáš Krupa - bývalý trenér Tomáše Berdycha a současný kouč Barbory Strýcové.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

68
Přidat komentář
Padme
Pozor ať se do té její nové trenérky nezamiluje Hrdlička :)) Snad Karolíně bude ku prospěchu a holky si sednou.
Reagovat
brixner
A je z toho aféra, i prachy mu sebrali...Já to tedy nikdá nezkusil, ale kámoš jo a to byly věci! Kdesi v Evropě...No, vzal to vod ňákýho Turka a že prej prvotřídní matroš a když prej vezme dvě kila, dostane i slevu do bordelu plnýho čokoládovejch holčin vodněkud z Eritreje nabo snad i Kamerunu. Kámoš je velkej prasák, takže si plácli, dal si verzatilkou lajničku venku na popelnici, vodfrkl si jako Železník, když lážo plážo dal Taxis a prej že de na to! Zmizel v domě tmavé neřesti s výhledem na nepoznané věci a požitky, docela sem mu záviděl při pomyšlení na svý sousedky s povětšinou tvarohovou kůží a pevných mravů i zásad...Tak tam čekam na něj, hulim jedno hábéčko za druhym, čumim do vody a vyčítám si, že jsem si nevzal taky nějaký to deko, moh sem teď zažít africký ródeo...Najednou se rozrazily dvéře a kámoš vyběh ven ve slipech a za ním tři statné gazely, cecky jim lítaly sem a tam a něco na něj řvaly a lomily při tom černejma rukama se zlatýma nehtama a já dedukoval, že to bylo v kamerunštině něco jako "ty hajzle, ty prasáku..." No, když jsem to viděl, raději sem vzal roha taky a běžel za kámošem, kterej se zastavil až na konci přístavu, kde hned potupně hodil šavli do řeky, až rybí hlavičky vykoukly! No, pak sme se dozvěděli, že ti Turci byli nějaký pekaři nebo co a nabízeli na ulici moučkovej cukr z ňáký podivný třtiny a von, když to prej nasypal těm děvčatům na bobry, moc se jim to nelíbilo a chtěly ho prej sníst! Pro podobný případy si kámoš radši koupil turecko anglickej slovník a že prej takle už teda né! No a já si vzpomněl na sousedku z pekárny a bylo mi hnedky jasný, že vod ní dostanu moučkovej cukr na koblížce zaručeně z českýho cukrovaru! A když sem si vzpomněl i na její hebkou a šikovnou pekařskou ruku...Kdepá, doma je doma, s Turkama je prej potíž všude, to de vobčas i vo život:-)
Reagovat
Fandina
Ty tvoje sloupky jsou zajímavé. Zkopíruj si to někam, jestli to neděláš, když to sem takhle dáváš a udělej z toho knihu.
Reagovat
blixa
Stačil by "brixnerův blog" :D
Reagovat
Fandina
Nebo tak :-)).
Reagovat
smazaný uživatel
Tenisový přínos nulový. Většinou se naváží do Azarenky. A ten zbytek naštěstí řeší ignor.
Reagovat
blixa
Ale houby. Tenisový přínos značný, protože aspoň se člověk příjemně rozptýlí od těch volů tady a zase to chvíli vydrží ;-) :D
Reagovat
smazaný uživatel
Sedmilháře brixnera mám v ignoru.
Rozptýlit se dokážu jinak než čtením jeho pokleslých blábolů.
Reagovat
Fandina
Jaké bláboly? Nerozumíš psaní s nadsázkou o čemkoli? Vždyt je to umělecké dílo. Pravda, některé výrazy bych nahradila, ale jinak super humor.
Reagovat
smazaný uživatel
Vzhledem k tomu, že uměleckým dílem může být i brak, tak máš pravdu.
Brixnerovy texty mě míjí. Ale chápu, že své čtenáře si najde.
Reagovat
Fandina
Tak vidíš, že se domluvíme :-)).
Reagovat
blixa
To nejsou bláboly. To jsou krátké literární útvary pravděpodobně s autobiografickými prvky. Trochu nadhledu příteli ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Pro mě to je brak, ale i ten má uměleckou hodnotu. Nechápu, že má někdo potřebu to zveřejňovat na tenisový diskuzi.
Kolik toho brix sem napsal o tenisu? Teda pod nickem brix...
Reagovat
smazaný uživatel
brixner (oprava)
Reagovat
blixa
No sem tam něco napsal, pravda, většinou si dělá srandu i z tenisu :D Ale tak zase, jsou tu tací co píšou jen o tenise, ale takové kraviny, že je z toho člověku nevolno. Zlatej brixner ...
Reagovat
Fandina
Jo, je to tak. Tady je každý zahleděný do to, jak je potřeba tu psát o tenise a skutek utek. Nejen tenisem je člověk živ.
Reagovat
patriks
je postavou spíš modelka, než sportovec. Jestli chce porážet takové svalnaté hráčky jako Ashley Bartyová, případně příští rok Serena, tak bude muset do posilovny, aby dosáhla stejné rychlosti úderů od základní čáry. Určitě se jí to ale líbit nebude.
Reagovat
Frick
Vysoký holky obecně nikdy moc svaly nenaberou. Ty všechny fitnessky jsou kolem 160-170 cm...
Reagovat
Torn
Bartyovou a Serenu dokázala porazit? :) Rychlost není jen o síle a technice. Tím, že má dlouhé ruce, má delší nápřah, stejně tak pohyb není daný svalovou hmotou, i hubené holky se mohou pohybovat solidně, pokud posilují střed těla a nemá ochablé svaly. To, že je hubená, neznamená, že svaly nemá, se podívej třeba na Zvereva, proti němu je Kája tlusťoška.
Reagovat
Fandina
Šáša není žádný hubenďour, jako není žádný hubenďour Kája. Oba jsou vysokánští a kostnatí.
http://www2.pictures.zimbio.com/gi/Belinda+Bencic+2017+Hopman+Cup+Day+4+LPWchmO75lLl.jpg
Reagovat
Torn
já vim, že má 198 cm, ale hubenej je, si dej k němu Isnera, Berdychy, Čílice...nikdo z nich není tak hubenej. Sice jsou starší, ale to nemění nic na faktu, že je hubenej. :D
Reagovat
Fandina
Tady rozhodně nevypadá hubenější než Čilič.
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTFQ5s-wHxqBXi1CqpGwkSlhPpaQyNHLr1X6pZ-hWVwWksBDjc6
Reagovat
Torn
Tak z fotek toho moc nevykoukáš. Dle všeho mají být stejně vysocí a z té fotky vypadá vyšší saša, který je navíc ramenem do objektivu a zkresluje to. Nemluvě o tom, že mají společenské oblečení, takže je to dost zavádějící. :D Hele, Fandino, nehodlám se tu s tebou hádat. Každý si budeme myslet svoje. :D
Reagovat
Fandina
Nehádej se. Je vysoký a proto vypadá hubeně, ale žádný hubenďour to není.
Reagovat
Lina
Vysocí chlapi vůbec nemusí vypadat hubeně a to Saša tak trochu je, ale to jsem byla i já v jeho věku. :D
Reagovat
Fandina
Vypadá hubeně neznamená být hubený. V tom je velký rozdíl. Samozřejmě, silné nohy a trochu bříško, jako má Berďa nemá.
Reagovat
smazaný uživatel
JJ poprve v historii v Kanadskem klubu.;)
Reagovat
Fandina
včera toho byla plná všechna média, máš zpoždění
Reagovat
slacker
cely pradniny se cukal ze nechce nekde hrat za "pouhy" milion a nakonec hraje za ten milion :-D
Reagovat
Frick
https://brno.idnes.cz/el-nino-eva-pilarova-brno-videoklip-d60-/brno-zpravy.aspx?c=A171003_154150_brno-zpravy_dh
Reagovat
Frick
https://youtu.be/_PHUVEiWU3Y

Jste vzorem!
Reagovat
EllNino
nespamuj trole
Reagovat
Frick
na debatu, zda je i lesba homosexuál, nemám :o)
Reagovat
EllNino
máš, a s velkým předstihem :D ... řekni mi jedno, jak by to tobě konkrétně zlepšilo život ?
Reagovat
Fandina
Měl by radost, že někomu sebrali peníze.
Reagovat
smazaný uživatel
Poslední věta rozesmála. "Podle informací Blesku..."
To může Zabloudil rovnou napsat Frickovi.
Reagovat
Fandina
:-))
Blesk je důvěryhodnější než Fricek. A čte ho hodně lidí.
Reagovat
Torn
Důvěryhodnější možná, ale rozhodně ne tím, že ho čte plno lidí. Většinou ho čtou důchodci a drbny. :D
Reagovat
Fandina
Ne, důvěryhodnější proto, že přestože je to bulvár, tak si ověřuje informace a nedovolí si vzhledem k masovosti to, co si může dovolit někdo pro malou skupinu lidí. I bulvár je profese. A tak je potřeba se na to dívat.
Reagovat
Torn
Je možné, že část informací se zakládá na pravdě, ale část taky ne. To, že je to nejčtenější, je asi stejně relevantní jako to, kdo ho nejčastěji čte. Kolik čtěnářů do 30 let je čte? :D To bych rovnou mohl říct, že novinky.cz jsou seriózní čtení, protože kdesi byla nějaká statistika, že na jejich zprávy kliká nejvíce uživatelů, zda už sedí za PC dospělá osoba, dítě nebo kočka, nikdo nepozná. Tímhle nelze argumentovat.
Reagovat
Fandina
Jsi na omylu. Bulvár používá ověřené informace, to by si nedovolili, aby psali smyšlené věci. Věci musí ověřovat, ale bulvárem jsou proto, o čem píší. O vraždách, kriminalitě a podobně a hlavně jakým stylem to podávají. Ale informace jako takové si ověřují.

Co se týká věku, proč si myslíš, že třicetiletí blesk nečtou? Máš dojem, že ve třiceti letech jsou samí chytří a vzdělaní lidé a v jiném věku ne? Kam by se podle tebe potom poděli ti vzdělanci, kteří nečtou bulvár, myslíš, že se člověk tak rychle může měnit?
Reagovat
Torn
Ne, já tím jen narážim na dnešní trendy. Mladí koukají spíše na internet, ne do novin....a je jedno, zda jet o bulvár nebo bulvár. Stejně tak blesk má online stránky, kde se dá všechno přečíst. :D A bulvár není solidní čtivo, protože tam píšou řadu věcí, které nejsou pravda. Ty snad věřím všemu, co tam píšou? :) I solidnější noviny/časopisy jako je třeba enigma/koktejl atd. píšou v článcích blbosti. Není to tak dávno, když jsem narazil na faktickou chybu týkající se hvězdného vulkanismu, kde zaměnily měsíce a planety. :)
Reagovat
Fandina
Ne, rozdíl mezi seriozním listem a bulvárem není ani tak v tom, jestli je to pravda nebo ne, ale o čem píší a jakým stylem. Blesk nečtu, ale vím, že tam například píší o tom, kdo s kým má poměr, kdo má kde jaký majetek a jestli k němu přišel poctivě a podobně.. Jsou to většinou pravdivé věci, ale styl jakým to podávají je spekulativní a kontraverzní.
Reagovat
Fandina
My máme chalupu na vesnici a v každém domě je internet. Jsi úplně mimo.
Reagovat
Fandina
to patřilo jinam
Reagovat
Fandina
A jestli to čtou důchodci nebo drby, to nevím. Já blesk nečtu a nikdy jsem ho nečetla.
Reagovat
Fandina
Jinak Blesk je zdaleka nejčtenějším deníkem v ČR.
https://www.mediaguru.cz/2017/08/nejctenejsim-denikem-zustava-blesk-trend-se-nemeni/
Reagovat
Frick
Protože důchodci a drbny 45-60 bez vyššího vzdělání jsou nejčastější "neuživatelé" internetu, takže rádi šáhnou po "papíru"

(Hlavně Fandino nepiš o tom, jak jsi důchodkyně a že internet používáš)
Reagovat
Fandina
Hlavně nedělej z důchodců hlupáky. Uvědom si, že každý člověk se jednou dostane do důchodového věku, tak z důchodců nedělej blby. Logické je, že čím je člověk starší, tak má víc zkušeností a víc toho umí.
Reagovat
Torn
Ale taky větší riziko duševních chorob a zmenšuje se počet mozkových buněk. :D Člověk získá více zkušeností, ale jak s nimi naloží, je již velmi individuální proces. :D.
Reagovat
Fandina
To jsou kecy. Nevím, proč by se měl člověk, který dosahne určitého věku vystavovat většímu nebezpečí důševní choroby, než mladší člověk. To je tak přibližně stejné. Starší člověk trpí spíš nemocemi tělesnými.
Reagovat
Torn
Stařecká demence, Alzheimerova choroba, Parkinsoonova nemoc atd. :D Je toho fakt dost. Se stářím se snižuje počet mozkových buněk, proto s postupem věku ztrácí člověk kognitivní funkce. Něco si o tom přečti. :)
Reagovat
Fandina
Ty děláš, jako by každý důchodce byl nemocný. Ale uvědom si, že třeba demence postihuje lidi v mnohem mladším věku. Samozřejmě nevím jaký je to poměr mezi zdravou populací, ale i to by se dalo dohledat.

Demence je závažná mozková choroba zapříčiněná degenerativními změnami v mozkové tkáni. Jejich podstatou jsou poté rozličné chorobné procesy a poškození, jako jsou Alzheimerova a Huntingtonova choroba, Frontotemporální lobární degenerace, či vzácná Creutzfeldt-Jakobova nemoc. Většina forem demence postihuje jedince nad 60 let, nicméně v 19. století byla demence poměrně častá i mezi 30, 40 lety ? nejobvykleji se jednalo o, dnes již vzácnou, progresivní paralýzu, tj. parenchymatózní syfilis. Ale i dnes je předčasná demence poměrně častý jev (AIDS dementia complex, mozkové nádory, různorodé heredopatie, atd.)
Reagovat
Frick
Vyšší věk, nižší vzdělání, celoživotní obývání venkova a ženské pohlaví jsou zkrátka "parametry", které jsou předpoklady pro nižší počítačovou gramotnost.

Nebo cheš snad říct, že 65 letá babička z venkova, co celý život pracovala někde v (J)ZD si spíše nepřečte ten papírový Blesk spíš než 25 letý vysokoškolák z Prahy?
Reagovat
Fandina
Kde to žiješ? Já znám 65 letou babičku, ošetřovatelku skotu, která žije na venkově a hraje na počítači hru, které se říká Farma leta a je v tom topka. Jaký je podle tebe rozdíl mezi člověkem z vesnice a člověkem z města, co se týká vzdělání. Máš dojem, že tamní lidé nechodí do školy? Jsi úplně mimo.
Reagovat
Fandina
My máme chalupu na vesnici a v každém domě je tam internet. Jsi úplně mimo.
Reagovat
Torn
Kooutýýza vystřídá snad všechny anše holky...Šafina, Kvítko, Kája..teď ten malej nasranej trpajzlík a pak bude kdo Týna s Markétou?:D
Reagovat
EllNino
Báru už trénoval :)
Reagovat
Fandina
Nevím, jestli ji už trénoval, určitě trénoval Ivetu Benešovou, ale jestli Báru, to si nemyslím.
Reagovat
Jabadu
"Manžela jsem utloukla pánví. A pak byl ten fořt, varhaník a výčepní. Celkem čtyři vraždy, ale sadistický!"
:-)
Reagovat
Torn
Vy tady dneska jedente...:D
Reagovat
janek_da
Stubbsová? Neznám.
Reagovat
Fandina
Nemůžeš všechno znát.
Reagovat
tommr
to by mohlo bejt docela zajímavý. A co na to říká Bára? :)
Reagovat
PetaM
Pokud se to dozví, zřejmě jí vyškrábe oči :D
Reagovat
lars
Proc vzdyt Krupovi rekla , aby odesel ? :)
Reagovat
Fandina
:-))
Reagovat
Fandina
Báru bude trénovat Kotyza, ten ji zkrotí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist