Podoroská zvládla premiéru v roli nasazené jedničky, v Guadalajaře zdolala domácí Olmosovou

10. 3. 2021, 13:01
Aktuality 0
WTA GUADALAJARA - Nadia Podoroská poprvé v kariéře startuje na turnaji WTA jako nasazená jednička a v mexické Guadalajaře roli favoritky ve svém úvodním vystoupení zvládla. S domácí kvalifikantkou Giulianou Olmosovou sice ztratila set, ale překvapení odmítla. Ve druhém kole se 24letá Argentinka utká s Italkou Elisabettou Cocciarettovou, které může oplatit loňskou porážku ze semifinále Prague Open.
Nadia Podoroská

Nadia Podoroská se po loňském restartu sezony dostala do životní formy, když o sobě dala vědět na antukových turnajích.

Na štědře dotovaném podniku WTA 125k v Praze došla po sérii pěti dvousetových výher do svého největšího semifinále, následně na podniku ITF W60 ve francouzském Saint-Malu získala nejcennější titul a dokonce šokovala i na French Open, na kterém se dostala z kvalifikace až mezi kvarteto nejlepších. 

Letos na tvrdém povrchu je jejím největším úspěchem čtvrtfinále na Yarra Valley Classic v Melbourne, kde si proti Petře Kvitové připsala druhý skalp hráčky Top 10.

Tento týden Podoroská teprve potřetí v kariéře startuje na turnaji WTA jako nasazená hráčka a v mexické Guadalajaře je dokonce nasazenou jedničkou. Na úvod už roli papírové favoritky zvládla, když porazila 7-6 3-6 6-2 domácí outsiderku Giulianu Olmosovou.



O postup do čtvrtfinále se 24letá Argentinka utká s další kvalifikantkou Elisabettou Cocciarettovou. S dvacetiletou Italkou vede ve vzájemné bilanci 2-1, ale poslední střetnutí s ní loni v boji o finále na Prague Open prohrála.

Bývalá wimbledonská finalistka Eugenie Bouchardová po rychlém přesunu z francouzského Lyonu, kde si o víkendu zahrála deblové finále, do mexické Guadalajary zdolala 3-6 6-1 6-3 Američanku Carolinu Dolehideovou a připsala si první výhru v hlavní soutěži od loňského září.

Ve 2. kole se sedmadvacetiletá Kanaďanka utká s osmou nasazenou Kajou Juvanovou. Dvacetiletá Slovinka si na úvod poradila 7-5 7-6 se Španělkou Aljonou Bolsovovou.


Jediná Češka v soutěži Marie Bouzková, jež plní roli nasazené dvojky, zvládla vstup do soutěže už v pondělí, kdy porazila ve třech setech Irinu Baraovou. Dnes ji v boji o čtvrtfinále čeká další Rumunka Mihaela Buzarnescuová.

• WTA 250 GUADALAJARA •
Mexiko, tv. povrch, 235.238 dolarů
úterní výsledky (09. 03. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
Podoroská (1-Arg.) - Olmosová (Mex.) 7-6(8) 3-6 6-2
Zidanšeková (Slovin.) - Blinkovová (3-Rus.) 6-3 7-5
Sorribesová (4-Šp.) - Minnenová (Belg.) 6-7(4) 6-4 6-1
Fernandezová (7-Kan.) - Kalinská (Rus.) 7-5 4-6 6-4
Juvanová (8-Slovin.) - Bolsovová (Šp.) 7-5 7-6(5)
Küngová (Švýc.) - Stojanovičová (Srb.) 6-2 6-3
Bouchardová (Kan.) - Dolehideová (USA) 3-6 6-1 6-3
McNallyová (USA) - Volynetsová (USA) 6-0 3-6 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist