Pořadatelé French Open nemají problém změnit termín i pro příští ročník

2. 11. 2020, 09:22
Aktuality 30
Pořadatelé French Open počítají s tím, že by antukový grandslam mohl mít kvůli pandemii koronaviru jiný než obvyklý termín i v příštím roce. Ředitel pařížské akce velké čtyřky Guy Forget prohlásil, že by vedení turnaje nejspíše postupovalo stejně jako letos, ovšem tentokrát by změnu termínu předem se všemi konzultovalo.

Určitě si všichni vzpomeneme, jak francouzská tenisová federace na jaře bez jakéhokoli zkontaktování tenistů, tenisových organizací či ostatních turnajů změnila termín letošního French Open z přelomu května a června na září (těsně po skončení US Open), za což si vysloužila obrovskou kritiku snad ze všech světových stran tenisového prostředí.

Ředitel pařížského grandslamu Forget si ovšem za letošním rozhodnutím stojí a neváhal by takto postupovat i pro příští ročník, i když tentokrát by změnu termínu vedení konzultovalo s ostatními.

"O kritice, která se na nás valila po změně termínu, samozřejmě vím. Udělali jsme to rychle a některé lidi zklamali a spoustu hráčů překvapili. Pozitivní ale je, že nám nakonec ti samí lidé, hlavně hráči, říkali, že jsme udělali dobře. Takže se to vyplatilo. Pokud bychom měli pro příští rok čelit stejným problémům, asi bychom provedli stejný manévr."

Letošní French Open se nakonec místo obvyklého termínu na přelomu května a června odehrálo na přelomu září a října. Pohár mušketýrů rekordně potřinácté získal Rafael Nadal a vyrovnal v počtu grandslamových trofejí rekordmana Rogera Federera, mezi ženami se premiérového grandslamového vavřínu dočkala 19letá Iga Šwiateková z Polska.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

30
Přidat komentář
tommr
zkušenosti z letošního USO a FO ukázaly, že se GS můžou bezpečně odehrát i v době pandemie. Takže věřím, že letos se všechny GS odehrajou v normálních termínech i když nejspíš ještě bez diváků a za zvláštních bezpečnostních opatření ...
Reagovat
gigin
a za zvláštních bezpečnostních opatření ...

Pro lajnové?
Reagovat
tommr
já myslím, že Djokovic si po letošku už dá velkej pozor ... smile
Reagovat
gigin
Já mu to fakt nezazlívám. Udělal to v afektu. Ale prostě trefil tu tetičku tam a moc dobře ví, že to je finito... Už se mu to nestane, to vím určitě.
Reagovat
Frick
https://twitter.com/Martina/status/1323053194151448583

..a opravdu mne to netěší, že to musím takto uvést.
Reagovat
Mantra
že má vykradeno v palici se ví dávno, bohužel
Reagovat
tommr
Navrátilová nám dělá ostudu ... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nám ne, ale jestli si ji tak přivlastňuješ...
Pokecejte s Frickem v hospodě, až otevřesmile
Reagovat
FulnekUltras
což bude určitě dřív, než davová opičárna na Letné
Reagovat
tommr
komu nám ne? To si opravdu myslíš stejně jako Navrátilová, že Trump je novodobej Hitler a Biden s Harrisovou zachrání svět před nástupem fašismu? Aby ses po volbách ještě hodně nedivil ... smile
Reagovat
Mayo
Treba konečne vymyslieť termin kedy už konečne Rafa všetkých nevyfacka. Skúsili október, halové podmienky, iné lopty... nula bodov. Treba niečo ďalšie. smile
Reagovat
paddy
Kvůli počasí by byl ideální začátek července. To by navíc umožnilo, aby byl na centrkurtu dojezd jedné etapy Tour de France. Vzhledem k dopingovému nádechu cyklistiky by cenu pro vítěze etapy samozřejmě předával Dr. Fuentes. smile
Místo hostesek byly od letoška na pódium kluk a holka, tzn. jejich rolí by se logicky ujali Rafa se Sereno čili další členové Fuentesova tria smile smile
Reagovat
Mayo
Nejaký si kysly, že Rafa ti ponizil Djokiho smile
Reagovat
smazaný uživatel
Záleží, kdy bude mít Rafa čas to odehrát. Musí dát měsíc předem vědět tak, ať se připraví centr kurt, šoupne se tam pár tun antuky navíc, pak je třeba dobře připravit pavouka, jeden hráč TOP20 do finále je přípustná norma. smile
Reagovat
Amputace
Ten tvůj údajnej respekt k Nadalovi ti stříká i ušima. Každý tvůj komentář o něm... Ta obsese je strašná, běž se s tím léčit.
Reagovat
smazaný uživatel
Já tady házím z prdele jenom návnady a vždy příjdeš ty a Ferrero. Nejste bráchové?
Reagovat
Amputace
Jsme. Ještě s Ferrerem. Ale ten už tu moc nechodí.
Reagovat
steve79
Jak to bude s Australien Open? Bude také bez diváků.
Reagovat
ttopi
Stejně to bude vše záležet na jednom muži. Hádejte smile
Reagovat
gigin
Bill Gates.
Reagovat
gigin
Nebo Forehand.
Reagovat
ttopi
Přihořívá smile
Reagovat
gigin
No tak pak je to úplně jasný. JCFerrero.
Reagovat
ttopi
Skoro hoří, ale ještě to není ono smile
Reagovat
Mantra
Co má OldForehand s Ilonou Csákovou?
Reagovat
gigin
Tož jako ona mu aj zpívá:

Já někdy sama nevím
Snad přála bych si dál
Čemu vlastně věřím
Jen pro mně abys psal
Krásně zní: Tornero, Tornero
V mém srdci stále zní: Tornero, Tornero
Reagovat
Mantra
já jen že vona to má s Bilem stejně jako vonsmile
Reagovat
gigin
Vona jo. Peter nevím, jak to má s Gatesem. Uvidíme, až přijde.
Reagovat
Mantra
ať tak a nebo tak, všechno je navopak smile
Reagovat
George_Renel
Má vyšťouráno.smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist