Porazit Nadala i Djokoviče na jednom turnaji? Na antuce to dokázal až 19letý Alcaraz!

7. 5. 2022, 20:21
Aktuality 42
ATP MADRID - Čerstvě 19letý Carlos Alcaraz si na domácí antuce v Madridu připsal den po skalpu Rafaela Nadala i premiérové vítězství nad světovou jedničkou. Španělský teenager dnes udolal Novaka Djokoviče po 3 hodinách a 35 minutách boje 6-7 7-5 7-6, zaznamenal devátou výhru v řadě a postoupil do finále. V nich má bilanci 4-0, o druhý titul z turnajů Masters 1000 se utká s dvojnásobným šampionem Němcem Alexanderem Zverevem.
Carlos Alcaraz (© AFP)

Carlos Alcaraz v Madridu hraje svůj první turnaj v roli hráče Top 10, do které se dostal jako devátý nejmladší v historii, a potvrzuje svůj obrovský potenciál. Ve čtvrtek oslavil 19. narozeniny a v následujících dvou dnech si vyšlápl na Rafaela Nadala i Novaka Djokoviče

Porazit Nadala a Djokoviče na jednom turnaji dokázal jako teprve dvanáctý v historii, na antuce se to až dosud nikomu nepovedlo.

Alcaraz proti Djokovičovi sice ztratil dobře rozehraný první set, v němž neudržel vedení 4-2, ale poté dokázal skóre otočit a dvacetinásobného grandslamového šampiona porazil po 3 hodinách a 35 minutách 6-7 7-5 7-6.

"Bylo to nesmírně vyrovnané. Abych byl upřímný, vůbec nevím, co rozhodlo. Před finále mi to dodá hodně sebevědomí. Hrál jsem velmi dobře a pro zbytek sezony vím, že můžu porážet i nejlepší hráče na světě," radoval se Alcaraz.

Se světovou jedničkou hrál poprvé a hned si připsal svůj nejcennější skalp. Bilanci s hráči Top 10 vylepšil na 10-6, už šestkrát po sobě s nimi neprohrál.


Devět zápasů neporažený Alcaraz, který bude v pondělí světovou šestkou, letos odehrál 30 duelů, v každém uhrál alespoň jeden set a dnes zaznamenal 27 vítězství.

Do finále v Madridu Alcaraz postoupil jako nejmladší v historii soutěže. Sám si finále zahraje popáté v kariéře - loni v Umagu a letos v Riu de Janeiro, Miami i Barceloně zvítězil a neztratil přitom ani set.

Ve španělské metropoli si o druhou trofej z podniků Masters 1000 zahraje proti obhájci titulu Alexanderu Zverevovi z Německa, s nímž loni oba vzájemné duely na tvrdém povrchu prohrál hladce ve dvou setech.

Německý šampion z let 2018 a 2021 v nočním semifinále, které skončilo hodinu po půlnoci, zdolal 6-4 3-6 6-2 Stefanose Tsitsipase. Řeka v 11. vzájemném duelu porazil počtvrté a na antuce dokonce vůbec poprvé.

• ATP MASTERS 1000 MADRID •
Španělsko, antuka, 6.575.560 eur
sobotní výsledky (07. 05. 2022)
• Dvouhra - semifinále •
Alcaraz (7-Šp.) - Djokovič (1-Srb.) 6-7(5) 7-5 7-6(5)
Zverev (2-Něm.) - Tsitsipas (4-Řec.) 6-4 3-6 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

42
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
Carlos porazil Jokera i Rafu, holt se konečně našel někdo, kdo umí dobíjet dědečky řádněsmile

Další radost putuje do žabího království, viděl jsem jen chvilku a pak na číslech, tak se na závěr těšim.smile

A Hugo vyřadil Runehosmile (který mi btw přijde chováním takový malý nácíček). Holt

rozehrál se v Madridu...

Tak ještě aby dnešní finále dopadlo, jak má.
Reagovat
expert69
Byl horším hráčem, ale ne o tolik. Skvěle podával, já osobně jsem tak povedenou servis hru od něho dlouho neviděl na antuce. Možná to bylo tím, že pro ti němu stal 19yo a ne nadal, ale podání dokázal kombinovat : ven, střed, kick, točené fakt se mi líbil na podání, karlíto v 1 setu nevěděl a v 2 a 3 i když byl lepším hráčem nedokázal ho dlouho breaknout hlavně kvůli podání.
Reagovat
Marduch
Ok. Ale co Nole a těch her na příjmu přes shodu.. Neviděl jsem.. kolik neproměnil BB?
Reagovat
Krisboy
Neproměnil 5 ze 6.
Kája 8 z 10.
Reagovat
RFanousek
no jak se tak na ty dva koukám, mám podezření že je to souboj o druhé místo
Reagovat
Carmelo
JE vysoký jak Messi a má malé pírko. Ale na antuce může udělat občas výsledky, je to takový zlepšený David Ferrer bez nikotinu.
Reagovat
Carmelo
Fandit mu samozřejmě nebudu, nemá žádné charisma jako Federer nebo Tsitsi.
Reagovat
brixner
Koukám, že Vons to nakonec dotáhla!smile
Ale Jessica má tedy parádní forhend!

No, vypadá to, že v Paříži se možná budou dít věci, osobně tedy favorizuju Igu, ta teď jela jako tank č.23, ale možná překvapí i Bianca a už pár tejdnů fandím Kudermetěvový, moje Endží už je pomalu za zenitem, takže...Mezi ženskejma to bude asi sadomasosmile
Reagovat
Patik
Inak kde je Rafaeoli on to od vzrušenia asi fakt nedal..jeho láska prešla do finále cez big2..hmm.. Isto ho vystrelo..
Reagovat
Rafaeoli25
Bože smile
Reagovat
brixner
Ten Kopčem se uvámosujesmile
Čet sem tu něco vo neandrtálcích, prej snad druhohory...
smile
smile
Reagovat
Roger_Federer
Kings are dead and the king lives
Reagovat
paddy
https://www.youtube.com/watch?v=yqrAPOZxgzU

The king is dead, long live the king!

Ať žije King Kong! smile
Reagovat
paddy
S odřenýma ušima, nic k chlubení smile
Takový Jyrka ho letos porazil ve dvou setech smile
Reagovat
brixner
No jo, srát se se Srbem tři hodiny na tři...Radši bych rožnil někde v jeskyni, takovej potkan párkrát votočenej na klacku...smilesmilesmile
Reagovat
paddy
co si nechytíš, to sousedka neuvaří smile
Reagovat
brixner
No jo, na tom něco bude! Když to k sousedce vemu skrz market p. Větveho, většinou si i pěkně pápnu! Ale běda, když se přiřítim po svejch deseti kilákách sněrem vod lesa! To je horší, než pawlovská dieta a vobčas dostanu i lepanec kvůli špatnejm vejkonům, ale podávej špičkovej vejkon, když jsi hladov, todlencto fakt moc neštymuje...smilesmile
Reagovat
Patik
Tak zase ale aj si nalejeme čistého vína či Nadal ci Djokovic obaja v Madride boli v štádiu comebacku..Alcaraz prežíva dreamseason víťazstvo si odpracoval ale takéto sezóny so skalpami tu malo veľa mladých hráčov..zverev Tsitsipas Medvedev a aj tak big 3 stále získava naďalej grandslamy..uvidime bude to zaujímavé.. Som zvedavý na Alcaraza na French Open ak vypadne niekde v osemfinále s nejakým čisto príklad schwartzmanom tak potom o com to bolo všetky tieto výkony..
Reagovat
paddy
proč čekat tak dlouho?

zítra ho vyprovodí Tsitsipas, který půjde dnes spát okolo 3:00h smile
Reagovat
Patik
To by bol dosť fail.. Ak sa to stane znamená to ze ten obrovský počin ho vyradil uplne z prevádzky..
Reagovat
brixner
Jojo, Cyp by mu měl dát přes hrba" Na Kopčema jsem zvědavý ve Francii, 3-4 kola asi uspíduje a uvámosuje, ale pak...no nevim nevim, Bejka bych tedy rozhodně neodepisoval a Srba jakbysmet, vyhrát 21 setů neni žádná prdel!
Reagovat
dappe
Není potřeba to brát tak negativně. Prohrát může v podstatě kdykoli, v tomhle věku by to nebylo nic divného. Alcaraz je ale jednoznačně zjevení, na kterém bylo už v předešlých letech vidět, že bude asi velmi dobrý. Bylo mu teprve 19, nevybavuji si žádného tenistu, který by v takovém věku byl schopný hrát takto pestrý tenis. Ta kombinace fyzické připravenosti, útočného pojetí, herní inteligence a palebné síly...Je samozřejmě otázka, jak se mu to všechno povede dát dohromady, ale ten potenciál má opravdu hodně vysoko.
Reagovat
soloo
ja u neho vidim kombinaciu Federera Nadala a Djokovica co je az desive. To konkurenti nemaju, kazdy ma vlastnu hru ale nevidno tam pararely s top 3 v com je Alcaraz opak
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
svetova.dvojka
Felix Auger Aliassime je lepší...smile
Reagovat
peggy
Alcarazovi moc blahopreji k vítězství,ale je dobrý taktik.V zápase ve druhém setu na Nadala nemel,tak si postěžoval na kotník.Rafa byl rozjetý a na vítězství měl,ale tímto jej rozhodil s tempa a vyhrál.Djokovic,jeho forma je na houpačce a potom je to antuka.
Reagovat
turista
Antuka? Djokovič na ní sakra dobře umí hrát. Potřebuje co nejvíc zápasů. Dnes bohužel prohrál o pár míčů s přemožitelem Nadala takže se nemusí za porážku stydět. Ale už by potřeboval ten první letošní titul.
Reagovat
Mayo
Žeby sa zrodila nová superstar? smile
Reagovat
Marduch
Dobre ranko Mayko smile
Reagovat
Pe3k
Super mač. Djoko slaboučký na síti, na smeči, drop shoty nedoběhl, dopředu nic nevymyslí a udělá chybu, ale je světová jednička smile
Karlos byl lepší všechny 3 sety, dělal hodně chyb z bh, i včera. Grand slamy jsou sice jiná disciplína, ale u něj je to jen otázka času.
Reagovat
bardunek666
Covid se u Srba projevuje v jeho fyzičce. Kdyby se očkoval, mohl mít mírnější průběh. Je hloupý
Reagovat
RFanousek
ty to víš určitě nejlíp, je pro něj škoda že tě nemá v týmu.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Berny
Polud si pamatuju dobre tak 1,2 i 3ku na jednom turnaji porazil Djokovic 2007 v Torontu: Roddicka, Nadala a Federera a pote se to povedlo Nalbandianovi o par mewicu pozdeji v Madride v hale. Alcaraz pokud postoupi Zverev a porazi ho, tak by to bylo tez unikatni(i presto ze je dvojak pouze v turnaji)
Reagovat
No-le
Alcaraz bohužel od 2.setu lepším hráčem. Především aktivnějším a fyzicky je na tom lépe než dnešní Djokovič. Ale zápas se nakonec zlomil až v Tb... Ale na to jak Nole hrál poslední zápasy, to byl od něj super výkon.
Jestli bude Španěl takto pokračovat, bude do konce roku světovou jedničkou...
Reagovat
Patik
Hej rozhodla kondícia..Novak vyzeral byt ku koncu druhého setu voľáky vyčerpaný.. Ale aj tak 3 a pol hodiny proti mladému chalanu nato ze pred mesiacom ho vypinalo
Reagovat
Jaaa1978
ano nalbandian porazil na Masters NADALA, DJOKOVICA a FEDERERA ale nie na ANTUKE
Reagovat
SwissMaestro
To jakým způsobem byl komentátor celou dibubna straně Carlose...na zvracení..to samé v zápase Nadal- Medvedev...jednoznačný support Nadala
Reagovat
Frantz
AO ještě nepřebolelo?
Reagovat
bardunek666
Nefňukej. Kdyby nebyl Djocovid takový křivák, možná by vyhrál. Ale bohužel.
Reagovat
turista
Jdi do háje!
Reagovat
soloo
co su to za blaboly? Nalbandian dal na jednom antukovom turnaji Djokovica Nadala i Federera !
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist